lauantai 19. maaliskuuta 2016

Aktivoivaa kissapilatesta

Kesken aktivointiviikon Nupun ja Jujun arkistruktuureita horjutettiin. Sen sijaan että olisin mennyt keskiviikkona perinteisesti pilatestunnille, tulinkin heti työpäivän jälkeen kotiin ja toin mukanani vieraan. Ystäväni on piipahtanut meillä kylässä ennenkin, mutta ei vielä koskaan kesken viikon. Outoa oli myös se, miten pitkäksi ilta venähti, ja possujunakin rymisteli ihan miten sattuu. Hauskaa meillä silti oli, ja Juju sai näyttää illan aikana koko sirkusrepertuaarinsa. Se oli myös onnensa kukkuloilla päästessään yöksi ihanan tädin söpöksi uninalleksi.

Juju oli nukkunut melko nätisti ystäväni jaloissa, tosin kerran se oli hellävaroen
tönitty syrjemmäs, sillä turkinnuolutuokio oli saanut koko hetekan tutisemaan.
 
Nuppukin viritteli jo vähän tuttavuutta tädin kanssa, eikä
ensimmäiseen suukkoon ole varmasti enää pitkä matka.


Koska keskiviikon pilates jäi välistä, olin sijoitellut taktisesti aktivointikalenteriimme torstaille yhteisen joogahetken kissojen kanssa. Jälleen kerran sain huomata, että toinen mussukoistani on innokkaampi yllätystempauksiin kuin toinen.

 
Yritin ensin perehtyä alan kirjallisuuteen, sillä en ole koskaan harrastanut
pilatesta kissan kanssa, mutta Jujun mielestä improvisointi rulettaa.

Periteoreettisena ihmisenä salakuljetin hakuteoksen joogastudiollemme,
mutta Juju uhkasi haukata minua isovarpaasta, jos vielä kupeksisin.

Niinpä aloitin samalla tavalla kuin normaalilla pilatestunnilla. Keskityin aktivoimaan
keskivartalon syviä lihaksia ja etsin imprint-asennon. Ja lisäsin siihen kissan.

Aktivoin uloshengityksellä vatsalihakset ja nostin kädet ylös.
Naminhimo aktivoi Jujun ojentamaan sorjasti vasemman etusensa.

Seuraavaksi etsin lapatukea risti-istunnassa. Huomasin, ettei
Juju muistanut tehdä samaa, vaan ryhti pääsi vähän löpsähtämään.
Mutta ei saa olla liian niuho. Tämähän oli Jujun eka sessio.

Harjoitin tasapainoani yhdellä jalalla seisten.
Juju taas leijutti etujalkojaan ilmassa,
mikä ei onnistuisi ilman vinoja vatsalihaksia.

Jossain vaiheessa treeniä minusta tuntui, että olemme
ennemminkin satubaletissa kuin pilatestunnilla.

Kun harjoitus oli ohi, kumarsimme toisillemme. Namaste!

Vaikka Nuppu ei osallistunut pilatesharjoitukseen, aihe kiinnosti sitäkin.
Ehkä jo seuraavalla kerralla saan treenikavereita kaksin kappalein!

30 kommenttia:

 1. Hienostihan se baletti yhdessä teiltä sujuu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan Jujun kanssa semmoisia synkassa liikkuvia pikku joutsenia trikoissamme. :-D

   Poista
 2. Nuppu taitaa opetella asiat ensin teoriassa :) Juju on ihan mallioppilas, lupaavalta näyttää alkavan joogistin taiturointi! Kumarrus kruunaa kaiken :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän Nuppua niin hyvin, sillä itsekin mieluummin luen ensin. Jujun notkeutta ja heittäytymistä ei voi kuin ihailla. :) Se ylittää jo nyt emon taidot mennen tullen! Ja kumarrus oli piste iin päälle. <3

   Poista
 3. Oi miten ihanaa yhteistä tekemistä ♥ Jujun sorjat tassun ojennukset varpaat haristettuna vasta on! Yhteisiä harrastuksia pitää olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hellyttävää tosiaan oli, ja vatsalihakset saivat taas kyytiä, kun Juju nauratti emoa niin kovasti varvasharituksineen ja muine hassutuksineen. Tämä jäi kyllä vakkariharrastukseksi. ♥

   Poista
 4. Tehän voisitte tehdä vaikka opetusvideon! On tuo niin professionaalista liikuntaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin emon naurattaminen sujui tosi ammattimaisesti! :-D Ehkä täytyy ottaa tavoitteeksi tuo opetusvideon teko. Laji voisi olla nimeltään jujutes. :)

   Poista
 5. Ihan paras joogatunti tuommoinen! Oletko tutustunut Heli Ilaskarin kirjaan Guru Gurnausn Joogakoulu - löydä sisäinen kissasi (tammi). Suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ole tosiaan aiemmin nauranut yhtä paljon treenatessa. :) En ole törmännyt tuohon kirjaan, mutta täytyy ehdottomasti tutustua siihen Nupun kanssa. ;) Kiitos vinkistä!

   Poista
 6. Ihana pilates-Juju <3 Tästäpä uusi yhteinen harrastus teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy ehdottomasti jatkaa näitä jujutes-harjoituksia. :) Yhteiset harrastukset ovat parhaita!

   Poista
 7. En ole kerenny lukemaan, viimeiset päivät kun paniikissa olen ollut. 39 asteen lähellä oleva kuume ja kamala yskä kun ei tiedä mitään hyvää : ( äiti vie minut tänään lääkäriin ( mitä muuten pelkää rajattoman paljon) ja tietysti he ottavat verikokeet..
  (Pelkään neuloja kans....) kaikkein pahin olisi kuitenkin se, että joutuisin jäämään sairaalaan, sillä pelkkä sairaalan haju tuo minulle melkein oksennuksen suuhun.....

  Onneksi sentään on jotain mikä vielä piristää päivää : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hurjasti tsemppiä meiltä kaikilta! ♥ Onpa kurjaa, että olet noin kovasti kipeä! :-( Mutta toivottavasti se lääkärireissu menee ihan huomaamatta ja saat hyvät lääkkeet, jotka nujertavat pöpön.

   Mullakin on aina ollut lääkäri- ja neulakammo, mutta yleensä auttaa, kun katsoo ihan muualle ja miettii jotain kivaa, esim. Nupun lempeää nassua. Jännitän yleensä verenpaineen mittaamistakin niin, että sydän vain hakkaa, mutta kun olen oikein täysillä keskittynyt Nuppuun, niin olen saanut itsellekin sellaista rentoa ja rauhallista oloa. :) (Jujua en voi miettiä, koska se on vähän säikky tyyppi ja tartuttaa paniikin. :-D) Toivottavasti tuo rentoutuskeino toimii sullakin ja pääset mahdollisimman helpolla koettelemuksesta. Me pidetään peukkua ja jäädään odottamaan kuulumisia!

   Poista
  2. No kyllä muuten auttoi, vaikka tajusin, että ottavat sormenpäästä verikokeen samalla tavalla kuin hemoglobiini XD verikokeen aikana (sekä silloin,kun lääkäri katsoi korvaani kurkkuani ja kuunteli korvaani, tuijottelin seinää, ja ajattelin naapurin kissaa, joka on TÄYSI laatikkohullu ja ihana keskustelija. Jos istun sohvalla ja sanon tikrulle, haluatko makkaraa ( olen tavallaa vahingossa opettanut syömään Gotleria,kerran annoin maistaa ja kerjätä aina jatkuu:D) se naukaisee oikein kovasti, aivan kuin sanoen "tuo oli typerä kysymys, tietysti." Kerran erehdyin pelää maan lautapeliä kun kissa oli meillä ja etsaimme, että missä kissa on. Arvaappa mistä se löytyi? Pelin laatikosta. Se oli ahtautunut laatikkoon ja makasi tassut alla ns kehräten. Nyt aina jos kissalla on tylsää heitän laatikon lattialle ja Johan moottori käynnistyy : )

   Poista
  3. Kissoista on kyllä arvaamaton apu, kun ne auttavat silloinkin, kun eivät ole paikalla! :) Onpa hyvä, että nyt on lääkärireissu ohi ja nyt sitten vain parantelet itseäsi kaikessa rauhassa. Tikru vaikuttaa ihanalta keskustelijalta ja pelikaverilta (ja herkkusuulta)! Mutta mikä ihme niissä pahvilaatikoissa on niin kivaa? :-D Meillä yleensä myös pelilauta itsessään on melkoinen kissamagneetti. Siihen keskelle on pakko lässähtää istumaan. <3 Paranehan pian! Ja terkkuja Hupsuilta myös Tikrulle!

   Poista
 8. Sulla on ollut aivan ihana jooga-apuri. Tuollainen kelpais kyllä mullekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juju-söpöliini sai kyllä kohotettua energiatasot ihan uusiin ulottuvuuksiin! :)

   Poista
 9. Voi ei miten ihana yhteinen, uusi harrastus teillä ;) Jujukin niin aktiivisesti osallistumassa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aktivointiviikolla Jujusta kuoriutui tosi monipuolinen pikku harrastekisu! <3 Tätä täytyy jatkaa!

   Poista
 10. Ei oo totta! Me ei saada mennä joogamatolle yhtään, mutta toiset pääsee mukaan jumppaamaan! KYLLÄ NYT NIIN PISSITÄÄN TISKIALTAASEEN AINAKIN VIIKKO! NIIN!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä vähän epistä ja tiskiallaspisuun oikeuttavaa, jos maailman notkeimpia olentoja ei päästetä joogamatolle! Ehkä pitääkin viritellä joogahaaste - ja innostaa teidät ihan ekoina mukaan! :)

   Poista
 11. Vähänkö hauska! :D kötevää, nyt voit pitää oman pilates tunnin kotona ja samalla treenata kissojen temppuilua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta - me läiskäistiin Puippasen kanssa kaksi pöriläistä yhdellä iskulla. ;)

   Poista
 12. Meillä ei oo käynyt ketään kivoja tätejä, vaan se yksi joka tuo mukanaan aina sen kamalan HIRVIÖN. Pakko aina murista ja sähistä TOSI LUJAA!!! -Coco

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, vieläkään ei siis ole löytynyt yhteistä säveltä sen naapurin pikkumonsterin kanssa! :-o Juju on niin helpottunut, että sen tädillä ei ole mitään kammotusta koskaan mukanaan. :)

   Poista
 13. Suloinen jooga-avustaja auttaa mamaa löytämään oikean asennon tassuillaan ohjeistamalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jujusta oli arvaamaton apu. <3 Maman ihana pikku joogi. :)

   Poista