lauantai 20. joulukuuta 2014

Selkärangattomuutta

Jokainen jouluryysiksessä ryvettynyt ihmispolo tietää, miltä tuntuu, kun saapuu nahistuneena lahjakassien kanssa vihdoin kotiin. Toisaalta helpottaa, kun ovelle sipsuttaa vastaan unenlämpöisiä katteja, mutta samalla haluaisi vain lyyhistyä raprap-baanalle uikuttavaksi läjäksi. Jalat ovat tohjona, silmissä vilisee valopalloja, korvissa kaikuvat joulurallatukset ja alaselkä vetelee viimeisiään. Näin minulle kävi tänään, mutta sain onneksi ensiapua henkisiin ahdistuksiin Jujulta.

Juju Jung aistii emon kaikki mielenliikkeet. Tänään se tuli heti painautumaan väsyneitä
jalkojani vasten ja kurottamaan suukkoa kuumassa ratikassa lämmenneelle poskelleni.
Kuin taikaiskusta mieleni puhdistui ja unohdin kaikki punkuahdistukset.

Fyysisiin vaivoihini sain jos nyt en apua niin ainakin aitoa mielenkiintoa yllättävältä taholta. Kaikki varmasti tietävät, että Nuppu on kiinnostunut kauneudenhoidollisista asioista. Nykyisin sitä on alkanut kiehtoa myös kehon kokonaisvaltainen hyvinvointi. Se joogaa ja tanssii balettia mutta opiskelee myös fitness-guruksi. Kysyin Nupulta, mikähän alaselkääni vaivaa, ja syy selvisi saman tien: minullahan on selkäranka toisin kuin neidillä itsellään!


Nuppu tuumi asiaa pitkään. Ehkä emon voisi perata vähän niin kuin kalan?
Ruoto pois riuskalla kertanykäisyllä, niin eipähän selkää enää kolottaisi!
Selkärangattomana voisi istuskella joulupyhät tällaisessa asennossa suklaata mussuttaen.
Välillä voisi pyytää nätisti, että joku nostaisi vähän toisin päin.
Ja sitten kyömyistuttaisiin vaihteeksi esim. televisiota kohti.
 
Jos oikein reippaaksi haluaisi ryhtyä, niin kuka muka kieltäisi treenaamasta
sivuttaisspagaatia? Ei ainakaan Nuppu. Onhan se suuri fitness-guru!


14 kommenttia:

 1. Hyvä idea Nuppu! Mutta jos ihmiseltä veisi selkärangan, niin.. tulisiko siitä mitään probleemia esim hakisiko se kaapista ruokaa kippoon yhtä helposti..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuppu plärää täällä fitness-guruuden oppikirjaansa kuumeisesti eikä ymmärrä, miksei sieltä löydy vastausta kysymykseesi. Sen ei kai siis auta muu kuin valita tämä dilemma gradunsa aiheeksi. Palaamme asiaan heti sen jälkeen, kun Nuppu on saanut maisterin paperit ja olemme kaikki viisaampia. :)

   Poista
 2. Täällä tiedetään kyllä tuo olo jouluostoksien jälkeen. Sen kanssa yleensä kuuluu yhteen nälkä, niin kissoilla kuin ihmisillä. :D

  Mutta täytyy sanoa että Nuppu on äärimmäisen taitava ja kaunis neito! On se hyvä että Nuppu on pitämässä ruokkijoista huolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nälkä unohtuikin kurjuuslistauksesta! :-D Onneksi sekin on nyt karkotettu meiltä kaikilta. Nuppu on kieltämättä melkoinen timantti. <3 Ja Juju tietty ihan yhtä mussukkainen!

   Poista
 3. Uskomattoman notkea Nuppu :) Voisin tulla jooga-kurssille, sitten kun kinkut ei enää paina kupeissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, palataan asiaan heti joulun jälkeen! :) Uskoisin, että tuo kuminauhamaisen kimmoisa Nuppulainen voisi kokeilla myös aerobic-ohjaajan hommia ja vetää kinkunsulatusjumpan, kunhan kupeet taas antavat myöten.

   Poista
 4. NYT minä ymmärrän, mitä perjantaina tapahtui: Ninni oli soittanut Nupulle sillä välin kun olin töissä ja saanut terapiaohjeet! Oletteko tarkistaneet skypen tms. yhteystiedoista, onko siellä pari uutta karvanaamakuvaketta?

  Tulin näet kotiin ja istahdin ruokapöytään. Kissa kapusi syliin ja siitä sananmukaisesti niskaan istumaan. Pääni nojasi pöytälevyyn ja näytin yhtä sammuneelta kuin urakan päälle tuntuikin. Miten nyt ottaisin ruokaa? Kissaterapia alkupalana, ei hassumpaa sinänsä.

  Työuupumus oli yritetty estää jo aamulla kiskomalla firman takki naulakosta ja käymällä siihen kellimään. Suhisi minulle kuin leluhiirtä vietäessä, kun yritin kiskoa sitä kynsiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt kun tuli puheeksi, niin tässä menneellä viikolla tapahtui kiinnostava juttu tähän liittyen: huomasin töissä, ettei puhelintani löytynyt mistään, vaikka käänsin käsilaukun sisälmykset nurin. Illalla aparaatti sitten löytyi pitkän etsintäsession päätteeksi sängystä peiton alle pedattuna. Juurikin siltä kohtaa, jossa Nuppu yleensä tykkää köllötellä.

   ELI: Neiti on sitten pistänyt pystyyn oikein kunnon soittotsembalot. Mutta mukavahan se vain on, jos terapiavinkit levittyvät tuolla lailla ja kissojen palvelijoista pidetään parempaa huolta. Niskahieronta kelpaisi minullekin, vaan eivätpä nämä isot räggärimötikät oikein osaa olkapäillä kiikkua. Onneksi on sentään kallistushalit ja muut hellyydet! <3

   Poista
 5. Hmmm...Nupulla on jalo ajatus auttaa emäntää, mutta ymmärtäähän kissalahjakkuus, että vaikka ihminen kuinka yrittäisi ja kissakin avittaisi parhaansa mukaan, kissan taituruutta ihminen ei vain voi saavuttaa?
  - Pipsu ja Miiru -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei Nuppu-parka taida millään käsittää, mikseivät emon ojennukset ole yhtä sorjia ja taipuisia. Selän kyömy tosin on esim. tällä hetkellä aika selkärangattoman oloinen, joten saan lisäpisteitä siitä. :)

   Poista
 6. En ole ollut kauheasti jouluostoksilla, mutta on tää reissaaminenkin niin rankkaa kun ei saa nukkua omassa sängyssä V-Ä-S-Y-T-T-Ä-Ä. Voisin myös uikuttaa tässä sohvalla läjänä. Nupulla on onneksi ihania asento-ohjeita ja hänessä on paljon samaa kuin meidän Cocossa. Muakin särkee monesti selkään ja seuraavan kerran kun se iskee aion ottaa Nupusta mallia ja esittää selkärangatonta mateliaa josko se sitten helpottaisi! :---)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olisi kannattanut laittaa korkkareita jalkaan sadan tunnin kaupunkiramppaukselle, mutta saappaasta oli vetskari rikki. Huoh. Onneksi Nuppu hoivaa ja auttaa. :) Tänään joogasin sen kanssa, ja koko ajan oli neiti Personal Trainer tönimässä parempiin asentoihin. Toivottavasti nyt saat lepäillä reissuväsymykset pois!

   Poista
 7. Välillä kyllä alkaa ihan huolestuttamaan, kun kissat makoilee ihan tosiaan selkärangattomana... Jospa Nuppu treenaa emosta kyömyistunta kaverin itselleen. Toivottavasti ehditään nähdä nyt joulun aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulukyömytreenit ovat jo hyvässä vauhdissa! :) En suostu lähtemään lomalta kotiin ennen kuin olen käynyt teitä moikkaamassa! :)

   Poista