maanantai 8. joulukuuta 2014

Joulukolli matkaan jo käy

Eräs kaikkien tuntema joululaulu alkaa jotenkin näin: ”Ei mouruta saa, ei raapia saa, joku voi tulla ikkunan taa.” Nyt on ilmennyt, että kyseinen viisu on saanut Nupun ja Jujun hieman mietteliääksi, jopa pelokkaaksi. Kuka kumma tulee ikkunamme taakse ja millä oikeudella?

Yritin selittää, että tontut tuolla vesituhnussa vain värjöttelevät eivätkä ne tahallaan viattomia kissoja väijy vaan tekevät tärkeitä muistiinpanoja joulukollille, joka sitten päättää, kuka saa lahjoja ja kuka ei. Nupusta tuntuu, ettei se saa tänäkään jouluna iki-ihanaa Bratz-kampauspäätä tai Juju PlayStationia, mutta kissat lupasivat tehdä parhaansa, jotta joulukolli toisi talouteen uuden kameran. Sellaisen Nikonin tai Canonin DX9000 AF-DX-lasitetun f100/ i.4. GT superzoom -ultran, jolla saisi blogiin hienoja kuvia joulukollin muhkeasta parrasta.

Diili merkitsee kissoille sitä, että ne joutuvat karsimaan arjestaan muutamat tuhmiksi lasketut hupiaktiviteetit kuten joulukoristeiden pudottelun, käsilaukun järsimisen ja mikrohiekan potkimisen laitojen yli raprap-baanalle. Eräästä aktiviteetista ei laulussa kuitenkaan puhuttu mitään. Siitä syystä Hupsut ottivat siitä vielä kaiken ilon irti...

Kaihtimet suljettiin varmuuden vuoksi ennen tämän ottelun alkua.

Nupulle tuli silti kesken painin sellainen olo kuin sitä tarkkailtaisiin.

Nuppu hätääntyi ja ehdotti Jujulle aselepoa. Juju mollasi Nuppua nössöksi.

Kun tilanne rauhoittui, Jujusta tuntui, että sen kuonoon leijaili hienoinen kardemumman tuoksu.

Häivähdys kuitenkin katosi yhtä salaperäisesti kuin se tulikin.
Eihän kukaan nähnyt tätä nujakkaa, eihän?
14 kommenttia:

 1. Pepsi: Sehän oli vain sellainen urheiluhetki painin merkeissä, eikös? Kun naapurin mafioso kolli tuli meidän ikkunalaudalle, niin mä kyllä raavin lasia ja sihisin. Toivottavasti tontut ei nähneet.. sehän oli vain itsepuolustus eikös?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai on teillä mafiosokolli! :-o Kuulostaa paljon pelottavammalta kuin joulukollin kurkistelevat kätyrit. Itsepuoluksesta ei voi syytellä eikä oikein lempeästä nujakastakaan. Eikä varsinkaan lahjoista saa pihistellä!

   Poista
 2. Me ainakin toivotaan, että se olisi se lahja se Bratzien kampauspää. Sitä voisi käyttää myös emännän kissapipon telineenä silloin, kun ei nutturan veivaaminen on tauolla!

  Ps: Paini pitää kissan kun kissan kunnossa eli siitä teille ei saa missään tapauksessa tulla sanktioita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. korjaan: kun nutturan veivaaminen ON taulolla. Asuin Berliinissä viime kesänä 4 päivää niin on tää suomenkieli vähän kateissa ;)

   Poista
  2. Joskus menee kyllä kieli solmuun näppikselläkin! :-D Vaarallisia nuo ulkomaanmatkat! Nujakoista ei ole toistaiseksi toruttu, kunhan ne käydään jossain muualla kuin meidän sängyssämme aamuyöstä. Ja välillä täytyy Jujua muistuttaa, ettei saa siskoa vinguttaa...

   Poista
  3. Ai niin, Bratz-päästä vielä sen verran, etten tajunnutkaan, miten kätevä se voisi olla myös mulle! :-D Eikä varppina pipo häviäisi, kun sen iskisi aina samaan paikkaan! Lisäksi voisi testailla sillä Bratzilla erilaisia meikkiratkaisuja, jotka sopisivat siihen kissapipoon. Esim. kajalilla saisi taiteiltuja kivoja tassunkuvia poskiin. :)

   Poista
 3. Painiminen on ihan kivaa puuhaa, eiköhän se joulukolli ymmärrä ja jossei niin ei meistä kukaan varmaan saa lahjoja, ellei painit muutu suloisiksi pusuhetkiksi. Me kuultiin vähän semmosta juttua että joulukollilta tulevat lahjat on jo matkalla, toivottavasti ne saapuisi pian! Ei niitä kyllä vielä saa avata mutta ainakin pääsisi paketoimaan, mitähän kaikkea sieltä mahtaa tulla tuumailee kaksi karvaturria. :---)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulukolli on tosi huumorintajuton ja epäatleettinen, jos alkaa nillittää noinkin kissamaisesta huvista. Toivotaan, että joulukolli on lastannut Petteri Punakuonon kärryt (koska reellä ei tietty tee mitään) jo täyteen kaikkea kissakivaa meille kaikille! :)

   Poista
 4. Paini on kissojen venyttelyä. Ei semmoisesta voi rangaista!
  - Pipsu ja Miiru -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa se joulukollille!! Mahtaa olla aika jähmeä otus, jos ei itse koskaan treenaa...

   Poista
 5. Pienet sumopainit vain auttaa rentoutumaan joulujännityksen aikana :)
  Jollei jännitys millään mene ohi niin sitten on otettava kehiin mutapaini !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! :) Toivottavasti kaikki tämän postauksen lukeneet tajusivat, että sumot ja mutapainitkin ovat meillä täysin suvaittuja ja ihan kieli poskessa tämän hömpötyksen taas kirjoitin. Pienet saavat oikeasti viettää kissan elämää, vaikka emo mitä tarinoisi. ;)

   Poista
 6. Ihanat hupsut! <3 täälläkin aletaan kovasti odottelemaan joulua, tosin meille tulee tosiaan se ihka aito ja perinteinen joulupukki... ;) toivotaan, että joulukolli kuulee toiveesi ja lahjasäkistä paljastuu uusi kamera, täälläkin sitä toivotaan! Mukavaa joulun odottelua ja toivottavasti ehditään näkemään vielä tämän vuoden puolella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, hyvä, että sua hellytti! :) Kyllä me varmaan tämän vuoden puolella vielä nähdään. Joulun vietämme kotosalla Hupsuinemme mutta tapanina ajattelin tulla sinnepäin Suomea ainakin neljäksi päiväksi. Mukavaa joulun odotusta teillekin, ja viesteillään toki vielä lähempänä! ;)

   Poista