maanantai 25. marraskuuta 2013

Tötterssönit lomalla

On maanantaiaamu, mutta aah: olemme kotona. Unelmissa siintänyt syysloma on virallisesti alkanut, ja kissat ovat siitä yhtä onnellisia kuin mekin. Jujusta se näkyy selvimmin: se kehrää ja kiehnää, eikä sen tarvitse kyyhöttää surumielisesti ulko-oven edessä. Se on myös varsinainen hyvän mielen pikkukissa, joka töpsöttelee ympäriinsä korvat pystyssä ja innostaa leikkiin myös Nupun tötteröineen kaikkineen.

Lomalla ei pedata sänkyä, vaan paijaillaan ja leikitään!

Nupun tassu on parantunut hyvin, mutta lääke- ja tötterökuuri jatkuu vielä ainakin kaksi päivää. Aika hujahtanee leikiten, sillä Nuppu on osoittanut taas ensipupumaista asennetta. Gramofoni ei häiritse sen elämää ollenkaan, vaan se kiipeilee siellä täällä ikään kuin parempaa kenttää hakien. Kun kirjoitan läppärillä, Nuppu istahtaa viereen ja takaa, että verkko toimii moitteettomasti. Hankalin Nuppu on silloin, kun se on saanut temmeltää vahditusti ilman tötteröä, joka täytyisi taas asentaa paikoilleen. Sen sijaan että Nuppu pyristelisi vastaan, se tekee juuri päinvastoin: se heittäytyy kyljelleen tai selälleen maahan niin velttona kuin vain ragdoll voi. On todella hankala ujuttaa päätä kauluriin, kun kissa esittää kuollutta. Minua ei kuitenkaan niin vain huijata, ja kummasti kissaan tulee taas eloa, kun pönttö on päässä ja uudet leikit alkavat.

Nuppu ja Juju miettivät, mitä lomareissulle pakataan mukaan.
Tunneli ainakin, mutta hiiri ei kyllä mahdu emon laukkuun. 


Tässä välissä täytyy ilmoittaa, että lomamme kunniaksi emme lähde Barbadokselle vaan vaihdamme maisemaa lähikaupunkiin mieheni kotikonnuille. Otamme mukaan kaksi pientä aurinkoamme, eli muutaman tunnin päästä Nuppu ja Juju pakataan kimpsuineen kampsuineen automatkalle ja uusiin seikkailuihin, joista kirjoitan lisää viimeistään kotiin palattuamme. Adios, sanovat Barbados-kissat eli herra Herrera ja neiti Gonzales!

"Nyt hus pois koneelta ja matkaan!"

2 kommenttia:

  1. Hyvää lomaa! Sitä tässä itsekin kaipaisi :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :-) Jännä päivä on ollut, mutta Nupulla varsinkin on niin hauskaa, että saa nähdä, lähteekö se enää takaisin meidän kanssa kotiin! :-o Mukavaa viikkoa teillekin!

    VastaaPoista