lauantai 4. kesäkuuta 2022

Johan tuikkasi!

Kesäkuun toinen päivä oli tänä vuonna torstai, ja vettä tuli kuin aisaa. Taivaalta hyökyvä kaatosade mätsäsi täydellisesti huoleen, jota tunsin päivän aikana pienistä kissanrutaleistani, joita molempia käytettiin eläinklinikalla. Taustaksi kerrottakoon, että talvella Nuppu ja Juju kävivät hammaskiven poistossa, ja molemmilta löytyi suusta myös muuta harmia: Nupulta kaksi poistoa vaativaa hammasta ja Jujulta yksi. Pääkaupungin eläinlääkäriltä ei löytynyt aikoja kuin monen kuukauden päähän, joten päädyimme käyttämään maaliskuussa Nuppua hampaanpoistossa täällä uusilla kotikulmilla. Kaikki sujui esimerkillisesti, joten varasimme operaation myös Jujulle, ja sen aika koitti siis torstaina. Nupulle taas oli varattu samaan syssyyn rabies-rokotus, koska haaveenamme on päästä kesän aikana valjastelemaan.

 
Hurjalla supikissa Nupullahan on todettu raapies,
mutta rabiesta emme tietenkään halua! Roaar!


 
Juitsi sai oman rabies-rokotteensa kuukausi sitten flunssapiikin yhteydessä.

Aluksi klinikalla Juju vaivutettiin unten maille, ja sitten Nuppu sai oman piikkinsä. Keskustelimme jälleen lepakoista ja siitä, ettei meillä olisi rokotuksesta huolimatta aikomusta lähteä öiselle lammelle niitä tähystämään. Sitten olikin aika pakata Nöpiskä boksiin ja lähteä kotiin Jujun operaation ajaksi.


Köröti-köröti ja miau miau!


Huristelimme jo hyvää vauhtia poispäin, kun aloin silmäillä Nupun rokotepassia. Silloin sydämeni heitti voltin: jos tarraan oli uskominen, Nuppu oli saanut rabies-rokotuksen sijaan kolmoisflunssapiikin! Sen saman, jonka se oli saanut seitsemän kuukautta sitten Helsingissä! Harkitsin jo paniikkipuhelua klinikalle, mutta päätimmekin tehdä tyylikkään U-käännöksen. Pian viipotin sadetakkeineni kaatosateen halki henkihieverissä kysymään hoitajilta, olinko nyt ymmärtänyt oikein, että Nupulle oli annettu väärä rokotus. Ja niin oli tosiaan päässyt käymään, vaikka olin tullessani oikein erikseen ilmoittanut, että Nuppu tuli rabies-rokotukseen. Asiaa pahoiteltiin kovasti, ja minulle vakuutettiin, ettei ylimääräisestä rokotuksesta ollut mitään haittaa eikä sitä tietenkään veloitettaisi. Nuppu oli kuitenkin haettava autosta uudestaan tökittäväksi, ja tällä kertaa se sai kankkuunsa oikean tuikkauksen.

Tai ainakin toivon niin! Emme aio silti
edelleenkään moikata lepakoita.

Olin kotiin päästyämme melkoisen stressaantunut, ja keskittyminen töihin oli vaikeaa, varsinkin kun mietin koko ajan, miten Juju pärjäisi. Kun menimme sitä hakemaan, kävi ilmi, että yhden sijaan siltä olikin jouduttu poistamaan kaksi hammasta, joissa oli vieläpä ollut juuret kahteen suuntaan. Niinpä Jujulla oli edessään isompi toipuminen kuin Nupulla kevättalvella. Sydämeni tulvi huolta ja sääliä, kun pieni kissanreppana tuotiin minulle kotiin vietäväksi.


Reipas Juju kuitenkin vakuutti heti mamalle,
että on ihan turha murehtia tai stressailla.Juju oli aluksi hivenen hoiperteleva mutta iltapäivällä sille maistui jo ruoka, ja vaikka se teki vähän omituisia asioita, kuten nökötti juomakupin vieressä kauluriaan liottamassa, se näytti pärjäilevän melko hyvin. Pidimme siitä miehen kanssa vuorotellen huolta, mutta arvatkaapa, kuka osoittautui ylivoimaisesti parhaaksi hoitajaksi?
 
No sisar hento beige tietenkin!

Kullannuppu oli selvästi huolissaan pikkuveljestään ja piti siitä lempeästi huolta. Olin ajatellut nukkua työhuoneessa kahdestaan Jujun kanssa, mutta totta kai päivitin suunnitelmaa ja otin myös Nuppu-hoitsun mukaan. Sillä kun oli rentouttava vaikutus sekä minuun että Jujuun.
 
Kun aamulla lähdin alakertaan, sain seurakseni kaksi
hyväntuulista kattia, ja vihdoin olo tuntui kevyemmältä!

Jujun toipuminen on alkanut onneksi hyvin, ja se on selvästi mielissään saadessaan jääkaappiviileitä patee-mössöjä ja monenlaista erityishuomiota.
 
Jujulla on uusi lentokone, ja totta kai pikku potilasta
lennätetään aina, kun se pyytää meitä piloteiksi.

Ikkunasta on ihana katsella lintuja, pupuja
ja pienen kirsikkapuun kukintaa.
    
Ja kun omistaa vielä siskoista parhaan, niin ei ole hullummin asiat! <3

 
Ihania kesäpäiviä teille kavereille! Me kerrotaan pian taas lisää kuulumisia!

12 kommenttia:

 1. No huhhuh, tuplapiikki! On siinä ollut Nupulla kestämistä 🙀 Mutta ehkäpä velipojan hoitaminen vei ajatukset pois omista piikityksistä.
  Nuo hammasjutut on tylsiä, kun suu on kipeä ja syöminen ei ole niin kivaa. Onneksi mössöt sentään menee ja sisko hoitaa 😻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanokaapa muuta! Ei ollut kivaa sillä hetkellä, mutta reippaasti Nuppukin selvisi koettelemuksista ja oli hienosti Juitsin tukena. <3 Eikä edes ole yrittänyt syödä veljen ruokia: kaapii vain mutaa päälle. :-D

   Poista
 2. No huh, onpas teillä ollu rankka reissu molemmilla.Toivottavasti moisia ei tuu piiiiiitkään aikaan vastaan uudestaan. Ainoastaan semmosia kivoja, sellasia tutkimusmatkoja.
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me toivotaan ihan samaa! Nyt ois vain ihana aloittaa pikku hiljaa pihaan tutustuminen. Mutta eikös naapuritalossa ole kattoremontti, niin täytyy vielä odotella. Eikä nyt muutenkaan ennen kuin Juitsin suu on parantunut kunnolla. <3

   Poista
 3. No voi pienenpieniä kissapoloisia! Hui mikä stressi rokotusasiastakin, Nuppu on nyt sitten tehorokotettu flunssaa vastaan!
  Hyvää toipumista teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toipumistoivotuksista! <3 Hyvät fiilikset on onneksi Juitsilla tänäänkin.

   Oli kyllä kauhea säikäys säpsyherkälle emolle, mutta jos jotain hyvää, niin nyt katit ovat aika samassa aikataulussa sen flunssarokotteen kanssa, eli seuraavan kerran voidaan hakea se molemmille yhtä aikaa. Kolmen vuoden päästä!

   Poista
 4. Torstai oli ankean sateinen, mutta teillä se oli kyllä vähintään tupla-ankea! Mekö ollaan luultu että se kolmoisrokote sisältää kaikki mahdolliset, mutta nyt pitää googlata mitä se oikein sisältääkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä aikamoinen kesätorstai! Ei enempää samanlaisia, kiitos!

   Meillä eläinlääkäri alkoi viimeksi Jujua rokotettaessa kysellä ulkoilusta, koska sillä ei ollut rabies-rokotusta. Se ei kuulu siihen kolmoispiikkiin. Kuulemma sitä tätä nykyä suositellaan, jos asuu veden äärellä (ja meillä on nyt lampia ja jokia joka puolella), koska Suomessakin on kuulemma ollut lepakkorabies-tapaus. Täytyisi olla kyllä tosi tosi tosi huono säkä, jos sellainen mitenkään osuisi kohdalle, kun mekin vain päivisin aiotaan omalla pihalla valjaissa tassutella, mutta neurootikko on neurootikko vaikka voissa paistaisi, joten otettiin siksi varalta tuokin rokote.

   Poista
 5. Kaksi kertaa piikitetty ja kaksi hammasta irroiteltu! :O Kylläpä sitä on eräitä koeteltu. Onneksi kotona on tukea toverista. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurja päivä oli reppanoilla, mutta onneksi siitäkin selvittiin yhdessä! <3

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Niinpä! :-o Onneksi loppu hyvin vaikka kaikki ei mennytkään ihan putkeen.

   Poista