perjantai 15. huhtikuuta 2022

Tassut sutimaan!

Viimeiset pari postausta olemme puhuneet paljon haamuista, joten ei ole ihme, että sain hieman huolestuneen tiedustelun erään taideteoksen mahdollisesta osallisuudesta säpsyilyyni. Kysyjä oli kummityttöni, joka myös Nupun ja Jujun sarjakuvan kustantajanakin tunnetaan. Hän oli nimittäin yksi ensimmäisistä vieraista Itäisessä Hupsuttamossa ja toi mukanaan mielikuvitustani kovasti kutkuttaneen piirroksen talostamme ja ihanista jutuista, joita se toisi meidän Hupsujen elämään:
 
Juuri tältä Itäinen Hupsuttamo ja sinne pesiytyneet kaksi kattia näyttävät.
Luvassa on esimerkiksi leivontaa, pupuja, puutarhaelämää ja yksisarvinen,
mutta puheeksi nousivat myös haamu sekä pieni vihreä avaruusolio.

Kummitus ja alien olivat kuitenkin niin söpöjä, etteivät ne aiheuttaneet sydämentykytyksiä vaan pikemminkin toivat lisää turvallisuuden tunnetta. Ja mitä tutummaksi talo tulee, sitä helpompi on keskittyä sen ihaniin puoliin. Yksi niistä on ehdottomasti tila: miten auvoisaa onkaan vihdoin venyttäytyä ja vanuttautua useampaan kerrokseen, ja Nuppu ja Jujukin ovat olleet alusta asti innoissaan läänistä, jota riittää joka suuntaan. Hauskin paikka niiden mielestä on alakerran palloiluhalli eli yhdistetty ruokasali ja olohuone, jossa ei vieläkään ole huonekaluja. Aluksi tila täytyi pitää tyhjänä, koska alakerran lattiat hiottiin ja lakattiin, mutta nyt se taitaa kumista autiona vain siksi, ettemme raaski pilata kattien rakasta jumppasalia. Nuppu ja Juju ovat kuin pieniä rasavillejä kissanpentuja sutiessaan toistensa ja lelujensa perässä pitkin alakertaa. Olenkin ottanut paljon videopätkiä niiden tutkimuksista ja leikeistä uudessa kodissa, ja nyt on aika näyttää niitä teillekin:
 


”Ollaan me melkoisia kiito-oravia, vai mitä?”

  
Ja mitä yksisarvisiin tulee, pihalla on jo nähty ainakin yksi poni!

10 kommenttia:

 1. Jep, te ootta oikein varsinaisia kiito-oravia :D Mut on toi teidän itäinen koti sitte hiano!
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Me kyllä tykätään ihan hirveästi viipottaa täällä ees taas. T. Kiitikset

   Poista
 2. No eihän tuonne palloiluhalliin nyt mitään huonekaluja voikaan tuoda!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen tulokseen mekin ollaan vähitellen tultu. :-D Hyvin voi juoda kahvia istuallaankin, kun voi samalla seurata kivoja pallopelejä.

   Poista
 3. Hyvä video! Nupun pörhistelyjuoksu palloiluhallissa on kyllä parasta. :D

  Ihanat portaat *_*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin tykätään portaista - ihmiset visuaalisesti ja kissat pinkoilullisesti. :) Nuppu on maailman hassuin vinolaukkaaja. <3

   Poista
 4. Hih, minäkin tein lumihevosen ensimmäisenä talvena täällä heti, kun lunta sen verran tuli, että sellaisen sai tehtyä :-D Lisäksi muuton aikaan kerroin kotitontulle ja mahdollisille muille asukkaille, että olisi hyvä jos voitaisiin rauhallisesti elellä, kun tuntuisi, että tänne kyllä kaikki mahdutaan. Saunatonttua tervehdin joka kerralla myös, ja lähtiessä sanon hyvää yötä tai hyvää päivänjatkoa tai mikä nyt tilanteeseen sopiikin. On tarpeen pitää hyvät välit asuinkumppaneihinsa.

  Erinomainen elokuva myös! Pörhistelevä Nuppu on eri vekkulin näköinen. Riehuvakin Nuppu on varsin veikeä, hänen liikehdintänsä on kovin toisenlaista kuin atleettisella Jujulla :D Toisaalta, jos palloiluhallissa olisi huonekaluja, tulisiko siitä parkour-halli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, hauska kuulla, etten ole yksin lumiheppoineni ja muine ystävineni. :-D Tällaiset asiat täytyy käydä läpi, ja jos vihdoin vuosikymmenten jälkeen on oma pläntti, jolle rakentaa oma heppa, niin täytyyhän haave toteuttaa.

   Kiitos elokuvakehuista! Nupusta on kuoriutunut todellinen pörhistelytähtönen täällä. <3 Ja totta tosiaan: parkour-hallihan meidän olkkarista tulee sitten, kun sinne ehkä joskus kuitenkin täytyy jotain huonekaluja raaskia asentaa...

   Poista
 5. Ei ainakaan mattoja saa laittaa tuonne halliin! Tai korkeintaan sellaisia pieniä, jotka liukuvat mukavasti.
  Ihmiset voivat juoda kahvinsa ja syödä ruokansa keittiön tason vieressä, ihan turhia sellaiset ruokapöydät tai muut turhakkeet. Sohva ehkä johonkin kulmaan olisi mukava, niin voi levätä siinä palloilun välillä. Vähän kuin vaihtopenkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti täytyy ottaa nämä näkökulmat huomioon. Nurkassa oikeastaan on jo eräs vaihtopenkki, josta voisikin postata vähän lisää... :-D Mutta mitä palloiluhallissa tapahtuu, se tapahtukoon kissojen ehdoilla. <3

   Poista