perjantai 8. huhtikuuta 2022

Ihan pimeää!

Tiedätte varmaan, että kerran vuodessa vietetään niin sanottua Earth Houria. Se on maailmanlaajuinen tapahtuma ilmaston ja luonnon puolesta, ja sitä vietetään sammuttamalla valot tunnin ajaksi. Miten ollakaan, Earth Hour osui tänä vuonna tuohon samaiseen myrskyviikonloppuun, jonka vietimme Nupun ja Jujun kanssa kolmestaan uudessa kodissa. Olimme selvinneet jo yhdestä jännittävästä yöstä, joten ajattelin, ettei pimeässä kököttely tunnin ajan tuntuisi yhtään missään. Valothan sammutettaisiin sitä paitsi puoli yhdeksältä, jolloin ainutkaan haamu ei olisi vielä hereillä.

  
Jänniä varjoja vilahteli siellä täällä, mutta niillä oli niin
pörröinen häntä ja söpö kauluri, ettei niitä voinut pelätä.


Sammutimme kattien kanssa valot kiltisti oikeaan aikaan ja kuikimme makuuhuoneen ikkunasta naapurustoa ja mietimme, kuinka monessa talossa mahdettiin osallistua tempaukseen. Kaikki sujui muuten hyvin, mutta tunti on pitkä aika ihan vain nököttää paikoillaan ilman sen kummempaa tekemistä. Niinpä Nuppu päätti vetäytyä makuuhuoneen kiipeilytelineelle nukkumaan ja Juju tuli kanssani sängyn päälle. Nostin ruokakupin viereemme, ja Juju alkoi nassuttaa tyytyväisenä iltamuonaansa. Meillä oli hyvin ekologista, kotoisaa ja turvallista.

Näin soman värikäs huone ei voi olla pelottava edes pimeässä.

Juju ruokaili yhä vieressäni, kun yhtäkkiä portaikosta kajahti omituinen rääkäisy! Hiukseni nousivat pystyyn, mutta pystyin vakuuttamaan itselleni, että myrskytuuli se vain ujelsi vanhan talon nurkissa. Juju ei ilmeisesti ollut edes kuullut mitään, koska se jatkoi kaikessa rauhassa syömistään. Mutta sitten hyytävä ääni kuului uudestaan! Se oli vähän kuin selkäpiitä riipivä kissan naukaisu, mutta Juju oli vieressäni ja Nuppu kiipeilypuussa. Hyökkäsin sytyttämään valot, oli Earth Hour tai ei, ja minua odottikin melkoinen yllätys!
 
”Olikohan eka haamu sittenkin jo herännyt?”

Sängyn päällä ruokaa nassuttikin Nuppu, jonka ruokahalua eivät mitkään omituiset äänet tunnetusti hetkauta. Käytävässä taas totaalista tylsistymistään purki meidän ikioma moukuherra Juju Juippanamme. En voi käsittää, miten kissat olivat onnistuneet vaihtamaan paikkaa täysin huomaamattomasti, mutta tällaiseenkin hupsu ja tosi höpsö näköjään taipuvat.

”Että sellainen Earth Hour tänä vuonna. Mutta me luvataan
sammutella paljon valoja aina, kun ulkona ei ole myrskyä
tai mamalla kummituskammoa!”

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tyypillistä Jujun jujutusta, mutta että Nuppukin lähtee tällaiseen mukaan! :-D

   Poista
 2. HI hii, kunnon taikatemppu!
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä se todella oli! Emolle riittäisi vähempikin taikuus. :-D

   Poista
 3. Asutte kyllä kummitustalossa, ei noin monta pelottavaa juttua putkeen voi olla vain yhteensattumaa! D: Teidän pitää kirjoitella paljon nyt, tai luullaan, että möröt on syöny teidät. ;)

  Ihana sininen lattia muuten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, eieieieieii oo kummitustalo! :-D Mutta ehdottomasti otetaan tavaksi ilmoittautua useammin, ettei kukaan ehdi luulla, että nyt ne haamut nappasivat meidät.

   Kiitti! Ihan omin kätösin maalattiin lattia! :) Kurkitapetit olivat edellisellä asukkaalla ja vaikka olen aina vierastanut sinistä, ne kurjet jotenkin lumosivat ja päätettiin vetää lattiatkin niihin sopiviksi. Tämän talon jotenkin kuuluu olla värikäs.

   Poista
 4. Näitkö Juju kummituksen ja ilmoitit siitä? Mietin vaan huokaisiko mama liian aikaisin helpotuksesta 😸 - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et arvaakaan, Max, mitä kaikkea siellä käytävässä leijaili. Mutta mamalle sanoin, että ei näkynyt tai kuulunut mitään, niin piti vähän itse jodlata omaksi viihteeksi. T. Juitsi

   Poista
 5. Kyllä tämä nyt vähintäänkin haamuihin viittaa (lempeämpiä kuin kummitukset 😂)!
  Vaan ehkä näillä haamuilla on söpöt nenänpäät ja karvaiset peffat 😻😻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos täällä haamuja on, niin ainoastaan lempeitä, söpöjä ja karvaisia!😻😻

   Poista