lauantai 29. tammikuuta 2022

Jujusta tuli bokseri!

Juju on supertaitava poitsu, joka osaa (ainakin melkein) heittää pyynnöstä kolmoisvoltin tiukasti kehräten, mutta yksi perustemppu on puuttunut tähän asti sen repertuaarista: Jujua ei ole koskaan opetettu menemään kunnolla kuljetuslaatikkoon. Syy on vain ja ainoastaan emon laiskuudessa ja pessimistisissä ennakkoluuloissa: vaikka Huippanan saisi marssimaan boksiin tavallisena arkena, tosipaikan tullen temppu ei kuuna päivänä onnistuisi.
 
”Sama asia, mama, kuin jos sä laulaisit sen sun joka-aamuisen
Pikkukissin harjauslaulun yhtäkkiä suorassa tv-lähetyksessä.”

Koska kissat ovat viimeisen vuoden aikana päässeet reissaamaan tavallista enemmän ja toiveissa on ottaa ne jatkossakin lomille mukaan, päätin hylätä vanhat ennakkoluuloni ja lähestyä asiaa uudesta vinkkelistä: on ihan sama, onnistuuko temppu h-hetkellä vai ei. Tärkeintä on, että loota tulee kissoille tutuksi ja siihen yhdistyy kivoja kokemuksia. Niinpä olemme ottaneet kuljetuslaatikot osaksi pohjoismaisen trendikästä sisustustamme, ja Jujun jokapäiväisissä agility-treeneissä on nykyisin vakiotemppu nimeltä ”Boksi”.
 
Me luultiin, että Juju on bordercollie, mutta se onkin bokseri.

Boksi voi tarkoittaa oikeastaan mitä tahansa pömpeliä, jonka uumeniin Juju voi pujahtaa. Kun kopautan laatikon reunaa ja sanon ”boksi”, Juju tietää, että haluan sen tassuttavan sisälle. Boksissa se saa namin ja kovasti kehuja. Jossain vaiheessa lisäsin temppuun kuljetuslaatikon oven sulkemisen, minkä jälkeen Juju saa vielä toisenkin herkun. Leikkihetken jälkeen pikku ahmatti käy aina kaikissa bokseissa vielä tsekkaamassa, olisiko niiden perukoille pudonnut murusia, ja hassua kyllä, Juju on alkanut pyytää, että se saisi syödä kanaa ja kania milloin missäkin laatikossa.

 
Juju naukaisee ja menee laatikon eteen istumaan. Kun ruoan
sitten laittaa boksiin, se ryhtyy heti syömään tyytyväisenä.

Suloisinta on, että sivutuotteena myös kaikenlaista boksi- ja kassialmailua vihaava Nuppu on alkanut viihtyä kuljetuslaatikoissa. Kokeilin kerran huvin vuoksi, menisikö Nuppu boksiin, jos pyytäisin kauniisti niin kuin Jujuakin. Koputin laatikon seinää ja sanoin ”Boksi!” ja sydämeni oli sulaa taas velliksi, kun pikkuinen Kullannuppu teki ihan saman tempun, jonka se oli nähnyt veljen tekevän! Kehuin sitä ihan kamalasti, ja Nuppu sai syödä herkullisen hirvipulla-aterian kuljetuslaatikon uumenissa.

Aika hienosti Nupultakin, eikö vain?

Nauhoitimme teille myös videon Juju-bokserista vauhdissa. Kuvauksia varten siirtelin laatikoita ja kääntelin niitä eri päin, mikä hämmensi vähän pientä poikaa ja aiheutti mamissa hillittömän hepulin. Ajattelin ensin editoida pöhköt hekottelut pois mutta jätinkin ne sitten, koska sellaista hömpöttelyä meillä hupsuilla ja totaalisen höperöillä useimmiten on.
Ihanaa talven jatkoa teille kamuille! Ja paljon kivoja treenejä!

10 kommenttia:

 1. Wau, menet itse boksiin noin vain! Ja hassua kun yritit mennä banaanitaloon ikkunasta :D - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! <3 En ymmärrä, mitä se emo oikein hekotti niin kamalasti taas kerran. Itse oli kääntänyt mun banskutalon ihan väärinpäin, ja mä vain yritin tormakasti sisään siitä, missä ovi oli ennen. Mutta pääasia, että nameja tippui ja pusuja ja kehuja. T. Juju

   Poista
 2. Mallikasta bokseilua! Tuo hekotteluvideo oli ihan paras, Juju varmaan ihan tahallaan nauratti mamia 😹

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :-D Hyvä, että jätin höhlät hihitykset. Jujulla on kyllä hyvä huumorintaju, joten saattoi olla tahallistakin!♥

   Poista
 3. Ihana video. Me tykättiin eniten siitä loppuosasta ♥ Me ollaan aina tiedetty, että kissat on kolopesijöitä. Ja Juju todisti sen ♥
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että tekin tykkäsitte ikkunahupsutuksesta!♥ Kissat todellakin on kolopesijöitä!

   Poista
 4. Banaanitalon ikkunasta meno. :DDDDDD Voi Juju, ei oo sinun vika että on liian pieni ikkuna! Tosi hienoja suorituksia! <3

  Meilläkin mennään boksiin ja muihin asioihin, paitsi ei todellakaan tositilanteessa. D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, pitäisi kyllä suurentaa akkunoita hassua pikku poikaa varten!♥ :-D Kaikkien aikojen söpöin sekaannus.

   Tuo juuri on ollut mun boksiharjoitusten tiellä: boksiin ei tietenkään mennä silloin, kun on oikeasti lähtö käsillä. Ja pienessä asunnossa on ollut tylsä pitää lootia koko ajan näkyvillä. Mutta sitten mietin, että ehkä matkastressiä kuitenkin edes vähän lievittää se, jos bokseissa on oleskeltu rennostikin. Ei siitä ainakaan haittaa ole.

   Poista
 5. Meillä on ollut vuosikausia boxi olkkarissa, kisut saa oleilla vaikka aina siellä ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin paras tapa tehdä boksit tutuiksi. Meillä on tosi ahdasta, joten kopat ovat olleet yleensä komerossa. Vaan eivätpä ole enää. =)

   Poista