keskiviikko 23. maaliskuuta 2022

Itäinen Hupsuttamo avautui!

Täällä blogissamme on puhuttu moneen kertaan itäisestä mummilasta ja esitelty kuvia monenlaisista maalaisserkuista. Viimeisen vuoden aikana Nuppu ja Juju ovat vierailleet emon itäisillä kotiseuduilla yhä tiheämpään tahtiin, mutta monelle saattaa silti tulla yllätyksenä, että helmikuun lopulla katit karistivat pääkaupungin pölyt tassuistaan ja köröttivät kimpsujensa ja kampsujensa kera ihanaan paikkaan, joka esiteltiin niille Itäisenä Hupsuttamona – kakkoskotina, jossa pienet räggärit pääsisivät nauttimaan ihan uudenlaisesta elämästä.
 
Muutos oli suuri, mutta meistä kaikista tuntui, että jotain loksahti heti kohdilleen!

Me kissojen palvelijat olimme jo pitkään miettineet, mitä tehdä asumisen suhteen, sillä sattuneesta syystä parin viime vuoden aikana kaupunkikaksio on alkanut tuntua aika pieneltä. Kun tuli tilanne, että olimme molemmat melko vakituisesti etätöissä, tajusimme yhtäkkiä, ettei Hupsuttamon ole pakko juurtua vain yhteen paikkaan, vaan meillä olisi mahdollisuus kokeilla myös toisenlaista elämää. Kun suloinen, siniovinen talo löytyi järvien ja metsien ääreltä, tiesimme melko nopeasti, että siitä tulisi meidän ja kattien oma retriitti kaukana kaupungin vilinästä.

Pienellä paikkakunnalla ehtii ottaa iisisti ja nauttia keväästä.

Nupullekin maistuu verkkaisempi elämänmeno.


Oikeastaan arkemme on ollut nyt vauhdikkaampaa kuin moneen vuoteen. Uudessa kodissa riittää remontoitavaa, pihaa on pitänyt kolata, meillä on piipahdellut ihania vieraita – ja uusia kotikulmia on ollut jännittävää tutkia. Hupsuillakin on ollut vauhti päällä: ne ovat pelanneet palloa kuin pienet kissanpennut konsanaan ja nuohonneet läpi talon joka nurkan. Ne ovat pinkoneet portaissa, pomppineet pöydillä, ihmetelleet pönttöuunin lämmitystä ja silittäneet tassuilla jännän tuntuisia tapetteja. Sisustaminen on ollut muutenkin niiden sydäntä lähellä:
 
Juju on pohtinut, sopisiko senkki tunanaksujen säilytykseen...

...ja Nuppu on koekököttänyt sohvalla. Kerrankin oikean kokoinen mööpeli!


Toistaiseksi olemme viihtyneet erinomaisesti täällä uudessa kodissa, ja varsinkin näinä epävarmoina aikoina tuntuu hyvältä olla lähellä omaa perhettä ja ihanaa luontoa. Vaikka me palvelijat pyrähtelemme vuorotellen työasioissa Helsingissä, pikku karvakuonojen ei ole vielä tarvinnut reissata mihinkään...

...koska mihinpä sitä kissa kotoaan lähtisi?

16 kommenttia:

 1. Voi, ihana uutinen! Onnea uuden ekstrakodin johdosta! Karvakasat ainakin vaikuttavat erittäin tyytyväisiltä ratkaisuun. Itse asiassa varmasti pienissä karvaisissa päissään miettivät, mikseivät ihmiset keksineet tätä jo aiemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! <3 Pikku-Pöffi ja Pöffiina ovat tosiaan onnensa kukkuloilla - ja kyllähän sen ymmärtää, kun me ihmisetkin suorastaan kehrätään. Onneksi sentään lopulta hoksattiin, että näinhän tämän kuuluu mennä! :)

   Poista
 2. Onnea uuteen kotiin! ❤️ Mikäs sen mukavampaa, kuin asettua omaan taloon rauhalliseen ympäristöön. Pääseeköhän höpsöt peräti valjastelemaan tai jopa tarhailemaan kesällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!❤️ Kyllä me pakattiin valjaat mukaan, joten ehdottomasti pikku pörryköille tarjotaan mahdollisuutta pihaseikkailuille ainakin mamin kanssa.

   Poista
 3. Onnea uuteen kotiin! On kyllä hienoa muuttaa uuteen kivaan paikkaan, siellä lepää sielu kaikilla. <3 Onko Itäinen Hupsuttamo kenties lähellä Joensuuta? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kyllä kaikilla zen olo - silloinkin, kun painellaan häntä viidentenä jalkana sinne sun tänne. Joensuu on kyllä jo lähempänä, mutta parisataa kilsaa taitaa silti olla välissä!

   Poista
 4. Ihanaa, että tekin olette päässeet maalle, pois kaupungin hälinästä! Näkyykö teilläpäin paljon tirppoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älkääpä muuta maukaisko!❤️ Niin ihanaa olla täällä. Varpusia, talitinttuloita, variksia ja harakoita on näkynyt ikkunasta, ja mama on bongannut luonnonsuojelualueelta koskikaran. Yhtään en tiedä, mikä se on, mutta jokin harvinainen kuulemma. Ja tikatkin nakuttaa ihan lähellä! T. Juide

   Poista
 5. Jee, onnea Itäiseen Hupsuttamoon ♥ Vautsi, mahtaakohan teille tulla nyt ulos tirppatarkkailuasema? Aivan varmasti ikkunasta näkyy nyt ihan erimoinen tirppa- ja luontoTV.
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me ollaan äiskän sylissä jo katseltu joka ikkunasta maailmaa, ja tällä viikolla tuli VIHDOIN kiipeilypuita, niin nyt voidaan sitten kurkkia tirppoja itsekin. T. Nöpsykkä

   Poista
 6. Onnea uuteen kotiin! Korona-aika on tuonut kaikenlaisia ajatuksia ihmisille ja joskus ne ovat jopa hyviä. Portaat ja runsaat pallopelitilat ovat luksusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Onneksi tuli tällainen ajatus ja se toteutettiin. Tänäänkin on Hupsut kipittäneet portaita ja vetäneet rallia palloiluhallissa. Ja niin ihanaa, kun oli kummisedät kylässä.

   Poista
 7. Onnea uuteen Hupsuttamoon! Varmasti paikka on ihana ja kaikin puolin Hupsuille sopiva. Luontolive heti ikkunan takana on parasta maailmassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ollaan kaikki viihdytty ja nautittu paitsi tilasta myös luonnon läheisyydestä.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä riittää touhua ja tutkittavaa. :)

   Poista