tiistai 28. joulukuuta 2021

Jarru pohjassa!

Tuttu sanonta kuuluu ”Parempi räggäri pöntössä kuin kymmenen pipossa”, mutta joulun alla totesimme tuon vanhan kansan viisauden aivan huuhaaksi. Miten helppoa olisikaan kiikuttaa räggäri pipossa boksiin tai vaikka autoon asti, mutta pöntössä se jumittaa pahemmin kuin viiksikarva kontaktimuovissa.
 
Siinä on ja pysyy!

Olimme suunnitelleet kissojen joulupaketoinnin mielestämme tosi fiksusti, mutta kuten yllä olevasta kuvasta voitte huomata, ihan kaikkea emme olleet ajatelleet. Kenellekään ei ollut juolahtanut mieleen, että Nuppu pyrähtäisi pyydystyshetkellä pönttöön ja jäisi sinne pesimään. Maanittelimme sitä ulos herkkujen, lelujen ja kaikenlaisten lomalupausten avulla, mutta se vain kurkisteli kiinnostuneena puuhiamme ja vetäytyi aina takaisin pieneen, turvalliseen tupaansa.

Pläräsimme lintukirjoja ja yritimme selvittää,
kauanko tämän sortin tiput keskimäärin munivat.


Hiivimme lopulta kokonaan eri huoneeseen ja toivoimme, että uteliaisuus ajaisi porsaan kotiin, mutta se oli turha luulo. Kello tikitti jo ties mitä, ja tunnin houkuttelun ja kikkailun jälkeen isikissillä meni hermo viimein välähti. Hän viritti raapimispöntön viereen pehmoisen alustan, jota kohti pömpeliä alettiin varovasti kallistaa. Tuossa tuokiossa Pömppä hömppäsikin ulos ja kaapattiin salamana boksiin.

 
Ei voi Nuppua syyttää siitä, että se olisi
mieluummin skipannut tämän lystin!


Nuppulaattorin kuonosta kuului parit närkästyneet mähhäykset, mutta muuten ajomatka sujui oikein hyvin. Lomakohteessa molemmat katit olivat heti kuin kotonaan, ja yhtäkkiä iltapäivän jarrut ja jumit tuntuivat ihan turhilta.
 
Miksi kukaan kieltäytyisi tällaisesta luksuslomasviitistä?

Kun kysyin Nupulta, kannattiko lähteä reissuun, sain vastaukseksi iloista hurinaa. Juitsi oli jos mahdollista vieläkin riemukkaampi: se heittäytyi matolle kyljelleen ja ihan selvästi hymyili autuaan näköisenä. Loma taitaa siis olla kissan parasta aikaa!
    
”Täällä on ih-ih-ihanaa, mama! Viisi tähteä ja jujukaijamerkki!”


Ehkäpä seuraavan kerran reissuun lähtiessä
kaikki räggärit ovat heti alusta asti pipossa...


Nautimme kaikki ihanasta joulusta talvimaisemissa, ja
seuraavissa postauksissa kerromme vielä lisää reissustamme!

12 kommenttia:

 1. Selvisikö miten pitkään tuon lajin kolopesijät munivat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei saatu asiaan täyttä selvyyttä, mutta ainakin miljoonan nupunmitallisen verran, ja se on ihan liian pitkä aika, jos pitää ehtiä edes puoleenmatkaan niin, ettei ole ihan pilkkopimeää. :)

   Poista
 2. Oh, miten kaunis joululomakohde! Mutta voi, eihän Nuputtaja voinut tietää, viedäänkö häntä kivaan paikkaan vai johonkin kiduttamoon, jota jotkut lääkäriksikin kutsuvat.
  Ihana pesäkolo, kyllä vetäisi minuakin puoleensa vaikka kevääseen saakka - etenkin, jos on noin untuvaisella pehmusteella vuorattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ihan ymmärrettävä oli Nuppu-raasun stoppaus: viimeksi nimittäin reissukohde oli juuri tuo mainitsemasi paikka, jossa tuikattiin rokotus pieneen karvaiseen kannikkaan! :-o Onneksi tällä kertaa matkakohde oli valittu paremmin.

   Pesäkolo on kieltämättä houkutteleva. Onneksi silkkivuorauksen saa tilattua sänkyynkin. Jokaisena loma-aamuna heräsin Nuppu kainalossa. :-D

   Poista
 3. Ootte päässeet kivalle lomalle! Emäntä on jo tajunnut että pönttö on hankalin piilopaikka ja nykyisin kääntää jo muutamaa tuntia ennen pöntön aukot nurkkaa kohden; tylsää. Vaikka on se meidät sieltä aina saanut nostamalla pöntön ja ravistamalla sitä, mikä ei ole kyllä yhtään kivaa - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi pönttökaimat! :-D Te oottekin keksineet tuon loistopiilon jo ennen mua, mutta selvästi se ei teillä toiminut ihan yhtä hyvin kuin meidän lällymamin kanssa! Mutta kuulemma aikovat tukkia seuraavan kerran kolon tyynyllä tai jotain. Mut ei se mitään, keksin kyllä jotain uutta. T. Nuppesteri

   Poista
 4. Nupun nuputtaminen kolossa on hellua. Miksi lähteä lämpöisestä pesäkolosta minnekään?! Talven ylitte voisi aina nukkua kuin karhu. Paitsi silloin kun on herkkuja ja leikkejä tarjolla. Niin tai luksusloma. Me ei millään malteta odottaa mitä kaikkea lomalla tapahtui.
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että siellä odotetaan jo lomakertomuksia! <3 Nuppu oli kieltämättä niin suloinen siellä kolossa, että ei oikein olisi raaskinut hätyytellä. Jos musta olisi kiinni, niin odoteltaisiin varmasti vieläkin... :-D

   Poista
 5. Loma loma loma loma, aina kannattaa lähteä! Etenkin jouluna, jos vaikka saisi lahjoja ja herkkuja enemmän kuin kotona. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, lomallelähtöjumissa ei ole järkeä - pikku pallerot saivat oikeaa luksuslellittelyä, jota kelpaa nyt sitten muistella. <3

   Poista
 6. Nuppu halusi leikkiä vaikeasti tavoiteltavaa, jotta loma ei alkaisi liian sujuvasti 😹

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvästikin! :) Ja Nuppu tosiaan pääsi spotlightiin tällä tempauksella.

   Poista