sunnuntai 9. elokuuta 2020

Jujun taikajuhlat

Meillä on vietetty vuosien varrella vaikka kuinka monet kissabileet, ja niihin on ehtinyt muovautua tietyt rutiinit: aamulla lauletaan synttäribiisi, juhlakissa pusutetaan lättänäksi ja sille luvataan, että ”ihan huippukiva päivä on tulossa, odotas vaan”. Mutta sitten lopulta mikään ei nyt ihan hirveästi poikkea perinteisestä: leluja kenties killutetaan kuonon edessä keskimääräistä kauemmin ja ruoka saattaa olla astetta parempaa, mutta lopuksi pönötetään aina kameran edessä rusetti kaulassa. Sellaiset odotukset Jujulla taisi olla tänäänkin kahdeksannen synttärinsä aamuna, kun se heräsi pyytämään vienosti murua rinnan alle. Vaan eipä se tiennyt, että tällä kertaa tapahtuisi oikeasti kummia, sillä sen synttäreille oli tilattu kaikkien aikojen Suurin ja Mahtavin taikashow!
Juju kutsuttiin olkkariin taikuripariskunnan luo,  ja sen
käskettiin miettiä jotain puuta. Ihan mitä tahansa!

Ja tätä Juju mietti. Ei mitään jykevää tammea tai eksoottista palmua,
vaan sen ikiomaa, rakasta pantteripuuta, joka on taas ihan mäsänä!

Jujulla ei ole mitään käryä, miten puu voi olla taas latvaan asti laho,
mutta uutta samanmoista ei kuulemma heru, koska se ei kerran kauempaa kestä.
Taikurit harmittelivat asiaa synttäripoitsun kanssa ja käskivät sitä sitten sulkemaan silmät,
heiluttamaan häntää ja toivomaan oikein kovasti puuhun uusia, ehjiä oksia.

Jujua vähän arvelutti, oliko mamma langennut kaikkien aikojen taikurivedätykseen, koska Juitsi on kuitenkin kahdeksan vuotta vanha ja tietää tässä iässä jo ainakin nämä kaksi juttua: joulukollia ei oikeasti ole olemassa ja kiipeilypuut tilataan zoo-jostakin, jolloin oksat tulevat isoissa möhkylaatikoissa sitten, kun tulevat. Usein eri aikaan kuin emo ja iskä kuvittelevat. Mutta synttärisankari suostui kuitenkin sulkemaan silmänsä - ja silloin kuului NAPS, RIPS, ÄÄH ja TOK TOK. Ja tadaa, Juju oli pudottaa pienet nätit sinisimmunsa avatessaan ne:

Titta ja Timo Taikuri eivät olleetkaan humpuukia,
vaan puussa oli tosiaan uutuuttaan hohtavia oksia!
 
Raaputustuntuma oli heti hyvä...
...eikä puu ollut enää latvastakaan laho!

Juju ei ymmärrä, miten taikurit tämän tekivät, mutta se oli jänskin lahja ikinä!
Lisäksi Jujua tietenkin hemmoteltiin perinteiden mukaan sen uudella lempiruoalla: hokikalalla... 
...ja sille luettiin upouutta, ihanaa Juju-lehteä, joka on alkanut tulla sille kestotilauksena.

Mutta missä palleroinen ja poissaolollaan kenties joitakin jo hämmentänyt Nuppu Nöpönassu Nöpperöinen oli Jujun juhlien ajan?

No, ensin se nukkui pitkään eikä muistanut, mikä päivä edes on.

Sitten se heräsi ja kuuli, että tänään juhlitaan Huipsia. Nupun mielestä
olisi ollut kivempaa juhlia taas Nuppua, joten poruhan siitä syttyi. 

Nuppu saatiin rauhoittumaan, kun se kutsuttiin taikashow'n kulisseihin
katsomaan, miten järisyttävä synttäritaika ihan oikeasti tehtiin.

Voi miten Nuppua nauratti, kun se näki emon nyhrystämässä liian lyhyen
sisal-köyden kanssa ja isikissin hakkaamassa sinkilöitä vinoon!

Loppujen lopuksi Nupullakin oli tosi kiva päivä, ja sen oli pakko myöntää, että Jujunkin
oma lehti on tosi hyvä! Eikä se Juitsi itsekään ole oikeastaan hullumpi pikkuveli.

Onnea siis vielä kerran meidän perheen kuopukselle,
maailman parhaalle ja rakkaimmalle Pikkukissi Jujulle! <3


PS. Taikuutta oli selvästi ilmassa, sillä Blogger loihti tänään blogiimme vallan vinkeitä fontteja. Onko muille tapahtunut vastaavaa, ja miten pillastuneet fontit saa taas lassottua aitaukseen? :-D

PS2. Huh, toistaiseksi sain Tarun (kiitti!) vinkin avulla blogin ulkoasun hetkeksi kuntoon palaamalla vanhaan Bloggeriin. Kuukausi vielä armonaikaa! :-o

14 kommenttia:

 1. Päivänsankari-pörhelölle valtaisat onnittelut! <3 Hienoa taikuutta on ollut ilmassa ja hyvää jälkeä saatu aikaiseksi!

  Fontteja katselinkin heti ekasta kappaleesta alkaen, että kiva miten huononäköiset on alettu ottaa huomioon. Mutta sitten linja ei pysynytkään. :D Joo ei en tiedä, bloggeri todellakin sekoilee. Eilen kun koetin puhelimella aloitella uutta postausta, niin ensimmäisenä olikin html- eikä kirjoitusnäkymä! Sai hetken ihmetellä, että miksi kirjoituskenttä on täynnä jotain sekavaa koodia ja mihin saan laitettua kuvat ennen kuin älysin, mistä se vaihdetaan. Ja kuvatekstithän meillä on uudessa postauksessa ihan eri kohdassa kuin ennen eikä ne siirry kirveelläkään. D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Synttäripörhelölle välitettiin onnittelut! <3

   Ja eikös vain oo kiva, että kaikki näkee lukea HUPSUJEN BLOGIA KILOMETRIENKIN PÄÄHÄN?! :-D Oikeasti olen ollut tämän asian kanssa ihan raivona, mutta vähän helpottaa kuulla muidenkin tuskailusta. Tuo tuntuu tosiaan olevan Bloggerin uudistuksen periaate, ettei mitään vikavikaavikaa saa korjattua kirveelläkään. Uusi Blogger - kiveen hakattu. Jei. Harkitsen täällä oikeasti jo omaa domainia, mutta kun vilkuilee meidän laiskalylleröiden postaustahtia, niin kannattaneekohan? Murrhhh. Ehkä se toisaalta innostaisi postaamaan, jos joka kuukausi verotettaisiin kukkaroa. Mietitään, mietitään...

   Poista
  2. Hei kyllä kestetään bloggerin sekoilu, yhdessä! Ja nyt tänä aamuna toimi meillä kuvatekstit jo. Paitsi että tokaan kuvaan alkoi ensin tarjoamaan SUURINTA FONTTIA mutta muuttui kiltisti kyllä normaaliksi heti ekalla yrittämällä. :D

   Poista
  3. Huh, lupaavia merkkejä! Kyllä mäkin tässä jokin hetki taas kokeilen bloggailla - saas nähdä, millaisia koukeroita tarjoillaan! ;)

   Poista
 2. Onnea Juju! No olipa se yllätys, että sait ihan uudet oksat tuosta vaan! Tuo hoki uppoaa aivan silmiisi, joten täytyy olla hyvää :D Ja kiva että synttärivieraallasi Nupullakin oli juhlillasi hauskaa! - Pepsi ja Max

  Ps. Blogger.. huoh.. mitä se ei sekoittaisi tällä hetkellä. Minulla meinaa olla kuvien kohdat ja rivivälit hukassa (onneksi Maxin synttäripostaus oli luonnoksena ja se on vielä suhtkoht koossa viimeisiä rivejä lukuunottamatta).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti onnitteluista! Hokikala on hirmu hyvää, vaikka emo sanoo, ettei tuoksu mitenkään hirmu ihanalta ja alkaa sitten muistella vanhaa ruokalaa, jossa oli aina tyhjää hokikalapäivänä. En ymmärrä. T. Juju

   Mutta Blogger, Blogger, Blogger... Ihan uskomatonta, miten monella tapaa voi mennä kaikki nyt pieleen. En pääse suoraan linkeistä mihinkään blogiin, vaan tulee aina uudelleenohjaus. Fontit ovat ihan sekaisin: tulee joko jättisuurta tekstiä tai kirppupientä. Kaikkien blogien pystykuvat venyvät pilalle, jos lukee kännykällä. Kuvatekstit menevät miten sattuu. Onkohan mikään mennyt parempaan suuntaan?!

   Poista
 3. Onnea Juju! ❤️😻❤️😻
  Olipas jännää, mahtoiko itse H. Potter huiskaista taikasauvallaan teillä, kun noin hieno puu ilmestyi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juju kiittelee ja sai jo onnittelut paljon aiemmin!❤️ Ei vain olla oltu koneella, eikä tämä Bloggerin kirjautuminen ole jostain syystä toiminut kännykällä. Saattoi olla kyllä Potter, joka kävi tekemässä taikojaan ja sanoi "Raapimus korjaamus!" :)

   Poista
 4. Onnea Juju ♥ Meillä kävi eilen pieni tassuhäiriö kirjoittaessa... unohdettiin klikata Julkaise. Joten siksi onnittelut näin myöhässä. Mut saat täältä kuitenkin oikein isoooot onnittelut!!!!
  - Rokkimimmit -

  Jep, blogger on tällä hetkellä hiukka haastava ja ärsyttävä. Koitin olla fiksu ja käydä muokkaamassa samaa juttua wanhan editorin puolella. Mutta pyh ja pah, siellä se näkyi ihan kuten pitikin ja kun sen sieltä pienillä muokkauksilla uudestaan julkaisin, niin lopputulos oli yhtä pöljän näköinen mitä uudella tehtynä, ärrinmurrin.
  - palvelija -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista ja uudelleen kommentoimisesta!❤️

   Ihan ihme juttuja tapahtuu nyt Bloggerin kanssa. En ymmärrä, ketä nämä muutokset oikein palvelevat, kun tuntuu, ettei mikään enää toimi kenelläkään niin kuin ennen. Mulla menee varmasti fontit sun muut siksi pieleen, että kirjoitan postauksen aina ensin Wordissa, jotta voin spellcheckata ja editoida ilman pelkoa siitä, että yhtäkkiä kaikki katoaa. On oikeasti ärsyttävää, jos joudun luopumaan tuosta Word-vaiheesta vain sen takia, että se sekoittaa Bloggerin. Saas nähdä! :-o

   Poista
 5. Oi onnea Juju paljon synttärien johdosta 💜💜 Hassua miten monella blogikissalla on melko lähetysten nämä synttäripäivät!

  Mä selaan bloggeria vaan puhelimella enkä halua tietää miltä blogi näyttää tietokoneselaimella. Oon lievästi myös huolestunut kun en vaan itse oo havainnut vastaavia ongelmia mitä monet muut, nyt pelottaa mitä kaikkee oon mahdollisesti missannut :Dd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jujulle on onnittelut välitetty - ja kovasti oli poju mielissään!❤️ Mekin huomattiin, että synttärikaimoja ja melkeinsynttärikaimoja oli tosi paljon!

   Onneksi sulla on Blogger toiminut! Toivottavasti ei ilmenekään ongelmia! Mulla varmaankin aiheutuu nyt ongelmia siitä, että kirjoitan kaiken ensin Wordissa ja olen muutenkin rukannut vähän tätä koodia... Mutta luulisi silti, että pitäisi pystyä muuttamaan jotain niin yksinkertaisia asetuksia kuin fonttikokoa ja rivivälejä. Ja kuvatekstejä. Toivottavasti bugit korjataan ennen syyskuuta, tai muuten me Hupsut saatetaan pakata kamat ja siirtyä eri domainille.

   Poista
 6. Oikein isot onnittelut Jujulle ja tosi hienot uudet oksat saitte puuhun! <3 Näyttää jotenkin parempilaatuiselta kans tuo uusi sisalköysi. Jospa se kestäisi paremmin!

  Ja joo, uus bloggeri on ihan mälsä. Toivotaan, että saavat korjattua kaikki bugit pikaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Jujusta on ihanaa, kun niitä satelee vieläkin! :) On muuten oikeasti sisaleissakin eroa - se vanha oli ihan höttöä verrattuna uuteen. Ja hyvin on kelvannut ripsutettavaksi ja kestänyt ainakin toistaiseksi pikkutiikerien käytössä.

   Saas nähdä, miten meillä menee seuraavat bloggailut. Vielä ehtisi yhden postauksen tehdä vanhalla Bloggerillakin!

   Poista