lauantai 23. toukokuuta 2020

Velmua elmuilua

Tällä viikolla uutisissa on vilahdellut jänniä eläimiä: pullonokkadelfiinejä. Niitä on jostain syystä uiskennellut Saaristomerelle, ja tapahtuman välitön seuraamus on, että Nuppua on alettu kutsua pullakuonoksi. Se on meistä kuvaava nimi monessakin mielessä: delfiinit ovat söpöjä, ja niin on Nuppukin. Delfiinien nokka on pullomainen ja Nupun palleroinen kuin vasta pyöritelty kanelipulla. Olemme myös varmoja, että Nuppu vetää delfareille vertoja myös älykkyydessä, vaikkei sillä vielä olekaan tohtorintutkintoa takatassussa. Todistaaksemme Puffikissan (ja sen luikeromman) ÄO:n virittelin Hupsuille pienen aivopähkinän, jonka Roope ja Ilmo tässä taannoin jo hienosti selvittivät...
 
Puup, Pullakuono! Ootko valmis Mensa-testeihin?

Koe meni siis niin, että keittiön ja eteisen väliseen oviaukkoon viriteltiin elmukelmua Huppanoiden huomaamatta. Sitten katit kutsuttiin paikalle ja ihan vain tarkkailtiin, kuinka nopeasti varsinkin Pullakuono a) keksisi tulla eteiseen ja b) selvittäisi tiensä luokseni näkymättömän seinän toiselle puolelle.

 
Lähtötilanne oli siis tämä.
Enempiä paljastamatta on aika siirtyä videotallenteen pariin:

 
Kuten huomata saattaa, Hupsut eivät ole pelkkää söpöä ulkokuorta vaan karvaisissa pikku päänupeissa raksuttaa hyvinkin tehokkaat aivorattaat – toisilla vähän vauhdikkaammin kuin toisilla.

 
Tässä Nupun ilme, kun se kuuli oman aikansa. Ups.
 
Pullakuonolla on kuitenkin selitys, jonka emokin haluaa teille nyt kertoa:
sillä välin, kun Juippi suoritti tehtävää, Nuppu tankkasi toisella ruokakupilla.

Kuka sitä massu pullollaan mitään älypelejä jaksaisikaan rämpsyttää?!
 
Paitsi tämä pikku pinko! 

Tämän postauksen loppuun Nuppu toivoi myös kummityttöni taiteilemia Nuppu-lehden sarjiksia, joissa on hienosti todistettu myös neitosemme fiksua, filmaattista ja nokkelaa puolta:

Kovin moni katti ei osaa enkkua, mutta Nupulta se (melkein) sujuu!

 
Haaverin sattuessa tarvitaan välillä tämäntapaista älliä!


Ja ettei tässä vain höynäytettäisi perheen bordercollieta!


Nokkelaa viikonloppua teille lukijoillekin! :)

14 kommenttia:

 1. Loistavaa Juju ja hyvä Nuppu, tulithan sinäkin! Olipa kiva seurata teidän suorituksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä mä olisin ollut nopsempi, jos ei ois sanonut mua Pullakuonoksi! T. Nuppu

   Poista
 2. Molemmilla ihan hyvä aika ja mikä parahinta ei ollekaan hylättyjä suorituksia. Hyvä hupsut!
  Ja noi sarjikset lopussa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näin emona olin hirmu tyytyväinen ja hellyttynyt kummankin palleron suorituksesta!♥ Ja meille on jo luvattu lisää sarjiksia! :)))

   Poista
 3. Ihana video ♥ Nauroin täällä ääneen! Kiitos Sandra!
  Paljonko teidän kissat muuten painaa, näyttää Jujukin aikas isolle jötkäleelle. Enkä nyt tarkoita että Pullervo olis pullea vaan että isoja kissoja ovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Niin kiva kuulla, että Hupsujen aivopähkinä nauratti. Tässä videossa oli kyllä alun perin myös koominen kommenttiraita, kun miehen kanssa aprikoitiin, että keksiikö Nuppu ikinä hyvää reittiä. :-D

   Ja kyllä Hupsut nyt pörhistelevät, kun kehuit niitä isoiksi - mä kun aina ihmettelen, että miten mulla on maailman pienimmät räggärit. Punnitsin äsken molemmat, ja Nupun aamupaino oli 4,4 kg ja Jujun 4,5 kg. Noissa lukemissa ollaan pyöritty jo varmaan viisi vuotta. Nuppuhan on kokoonsa nähden ihan ideaalipainoinen (puffiturkki hämää tosi paljon!) mutta kyselin viimeksi eläinlääkäriltä vähän huolissaan, onko Juitsi liiankin hoikka poika. Mutta kuulemma ei - on vain tuon mallinen. Ehkä tässä kuvakulma vähän hämäsi ja sai ne näyttämään isoilta ♥

   Poista
  2. Ai alle viis? No joo, olisin veikannut erityisesti Jujulle enemmän painoa. Näyttää jotenkin... lihaksikkalle könsikkäälle ♥ Ei laiheliinille ollenkaan.

   Poista
  3. Oi, nyt on Juju kyllä mielissään!♥ Könsikäs!♥ Meidän täytyy selvästi nyt unohtaa kaikki höyhensarjalaisjutut ja hyväksyä, että Juippi on iso sporttipoika! :) Onhan se kyllä aika ison näköinen, kun sen kaappaa syliin!

   Poista
 4. No aika hyvä video nyt! :D :D Juju on oikein fiksu ja pullakuonoeläin tulee hyvänä kakkosena. Ei tarvii kaikkien olla yhtä nopeita. ;)

  Loppusarjikset kyllä on onnistuneet vangitsemaan Nupun syvimmän olemuksen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :-D Olisi ehkä ollut Pullakuonoa kohtaan reilumpaa tehdä tämä video juuri ennen ruokintaa. Yleensä kun Nuppukin on jostain kumman syystä nokkelimmillaan, jos masu vähän murisee. Nyt se oli ehtinyt jo mässyttää toisaalla alkupalat. :-D (Seli seli! :-D) (Eikä Nupun tartte olla mikään ruudinkeksijä. Tunneäly on tärkeintä! ♥)

   Sarjikset ovat ihan loistavia - onneksi meillä on kestotilaus! :)

   Poista
 5. Jeee, viimein video! Juju oli kyllä ihan haka tehtävässä, onnistui vielä rutistamaan muovia kahdesta eri suunnasta. Ja Nupullakin meni hienosti. ♥ Piti vaan hetki pähkäillä turhia hötkyilemättä, että mitenköhän tuosta nyt pääsisi läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuppu ja Juju kiittävät kehuista! :) Ihmeellistä, kun pitää viritellä tuommoinen este pienten kissojen reitille! :-D

   Poista
 6. ♥ Melkein pitäisi ehkä tehdä video täälläkin... Aivan loistavaa hupia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ehdottomasti myös Naukulan Houdinit elmuestettä selvittämään! ♥ :-D

   Poista