perjantai 13. heinäkuuta 2018

Skotlannin hupsutuuraajat

Lomareissulle lähtiessä saamme aina aikaan matemaattisen vinouman. Mummi Poppanen, jolla on normaalisti nolla kissaa, huomaa yhtäkkiä omistavansa kaksi keskimääräistä pörröisempää ja luttanampaa räggäriä. Me taas tajuamme viimeistään lentokoneessa, että elämästämme puuttuu kaksi maailman rakkainta silkkipalleroa, joita ilman pitäisi pärjätä reilun viikon ajan. Ajatus olisi lohduton, ellemme tietäisi, että Nuppu ja Juju viettävät ihanaa laatuhellittelyaikaa mummin huomassa ja elävät kuin karvaiset kuninkaalliset.
 
Menkää jo äiskä ja iskä! Mummi paapoo meitä kyllä aamusta iltaan ja illasta aamuun.

Tämänvuotinen kesälomareissu vei meidät Edinburghiin, josta olemme haaveilleet jo vuosien ajan. Sumuisten nummien ja viileän sadevihmonnan sijaan meitä odotti aurinkoinen kaupunki, jossa soitettiin säkkipilliä ja ilahdutettiin kissavajeesta kärsiviä matkailijoita mahtavimmalla koirakattauksella, jonka olen kuunaan nähnyt. Alusta asti oli selvää, että skotlantilaiset rakastavat hauveleitaan, ja ne kulkivat mukana kaikkialle kahviloista hotelleihin, uimarannoilta urheilukentille ja kaupoista puistoihin. Vuhkut olivat priimasti käyttäytyviä luppanoita, jotka eivät tehneet numeroa itsestään ja vaikuttivat harvinaisen tyytyväisiltä elämäänsä. 

 
Kuka nyt ei viihtyisi tällaisissa maisemissa?!

Vietimme yhden autuaan kesäpäivän Portobello Beachilla, ja arjen stressit ja kiireet unohtuivat, kun katsoimme vedessä ja rannalla leikkiviä karvaturreja. Meitä nauratti, kun valkoiset länsiylämaanterrierit Billy ja Molly tassuttelivat varpaidemme yli, mutta kaikkein eniten meitä sykähdytti seuraavissa kuvissa seikkaileva haukkunaukku, joka halusi muuttaa lemmikkeihin liittyvää matemaattista vinoumaamme...
 
Tässä hän on hieman elämää nähneen tennispallonsa kanssa!
 
Katselimme hymyillen, kuinka innoissaan hauveli haki palloaan.
Harmi vain, että koiran omistaja alkoi höpötellä ystäviensä kanssa
eikä enää huomannut jalkoihinsa pudotettua palloa! 

Niinpä Hurtta Hurttanen tepsutti meidän luoksemme
tämän näköisenä ja pudotti pallon isikissin jalkoihin.
 
Sitten anova ilme naamalle, ja totta kai tajusimme, mitä piti tehdä!

Viuuuuh! Sinne lensi pallo taas kerran!

Leikkiä jatkui hyvän aikaa, eikä pallo kadonnut kertaakaan kuuman brittiautiomaan hiekkaan.

Lopuksi oma hauvelimme kömpsähti miehen jalkojen päälle kuin
Pikkukissi konsanaan, ja kissiemokin sai osallistua rapsutteluun.

Harkitsimme laajamittaista koirakidnappausta, mutta päätimme silti jättää sen tekemättä, koska emme mitenkään voisi tarjota ystävällemme yhtä hyviä olosuhteita täällä koto-Suomessa. Päättelimme, etteivät Nuppu ja Juidekaan välttämättä arvostaisi, jos saapuisimme kotiin koira kainalossa. Niinpä tyydyimme nauttimaan hauvapaljoudesta vain penkkiurheilijoina.
 
Tunsimme itsemmekin reippaiksi uimareiksi, kun katselimme tämän spanielin menoa.

Se loikki vedessä pallon perässä kuin paraskin Loch Nessin monsteripupu.

Arthur's Seatin näköalakukkulalla seuraamme liittyi tällainen ylämaan karvakorva.
 
Hotellin aamupalalla katsoin niin intensiivisesti tätä saksan-
paimenkoiraa, että sen omistaja kutsui minut rapsuttelukäynnille.

Suloinen Zeus nuolaisi nenänpäätäni, ja Nuppu ja Juju olivat
lähellä saada parivuotiaan schäferin isoveljekseen.

Olette varmaan jo huomanneet, että tämä kissaemo on myös armoton koirafani, eikä eläinrakkauteni suinkaan rajoitu vain näihin kahteen lajiin, vaan tallensin matkan varrella pupillit sydämenmuotoisina kameraan myös monia muita ihania luontokappaleita, jotka helpottivat hetkeksi pahinta hupsuikävää.

 
Ylämailla kävimme puistossa, jossa asusti hienoja sarvipääbambeja.

Osa bambeista oli hieman jyhkeämpää sorttia, ja niillä oli hieno otsatukka.

Mmmmööööh! <3

Laitumilla vaelsi upeita ylämaanponeja. Minusta niitä oli niin paljon,
ettei kukaan olisi huomannut, vaikka olisin kaapannut pari kainalooni.
Esimerkiksi nämä kaksi, jotka sukivat toisiaan
ihan kuin Nuppu ja Juju.


Jos asuntomme kosteusprosentti suinkin olisi riittävän suuri,
olisin voinut tuoda tämän kurnuttajan Jujulle agilitykaveriksi.


Tämä tipunen taas sopisi loistavasti Nupun aamupiipityskuoroon.


Aivan loman lopuksi näimme ensimmäisen kissan,
ja silloin miukukuume yltyi vallan kauhistuttavaksi!


Koko kotimatkan haaveilin siitä, miten upottaisin nenäni pehmoiseen räggärinvillaan ja nuuskuttaisin Nuppua ja Jujua niin hurjasti, että ne pötkähtäisivät mussutteluasentoon. Ja niin juuri kävikin! Mummi Poppanen oli sikeästi unten mailla, kun saavuimme kotiin yhden jälkeen yöllä, mutta sekä Nuppu että Juju kuikkivat meitä rinnatusten, kun avasimme välioven. Ne ottivat vastaan kaikki hellyydenosoitukset ja olivat ihanan hyvävointisia ja tyytyväisiä lomaviikon jäljiltä. Vihdoin matemaattinen vinouma väistyi, ja meillä oli taas kaksi ikiomaa kattimattia, joita edes sadat koirat, peurat, ylämaanlehmät, ponit, sammakot tai tirpat eivät voi korvata.

 
Vaan mitä Hupsut tuumasivat Skotlannin-tuliaisistaan? Se selviää seuraavassa postauksessa. 
 
Luvassa on myös lisää lomakuvia, jos jaksatte niitä vielä vähän katsella?
 
Vaikka tämä Yoda toi mieleemme ihanat joululahjahiiret,
se ei ollut missään vaiheessa vaarassa päätyä matkalaukkuuni... 

18 kommenttia:

  1. Tervetuloa kotiin ! Sydänpupillit täälläkin oli, kun katselin teidän lomakuvia.
    Varsikin otsatukallinen bambi yllätti, no olemalla bambi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ihana kuulla, että löytyy toinenkin kaikkisydänpupillinen eläinfani! <3 (Ei yllätä tosin! :-D) Mun oli pakko laittaa tuosta tukkabambista molemmat kuvat, koska toisessa näkyy niin hyvin upeat sarvet ja toisessa nenän muoto, joka on mun mielestä superliikkis. <3

      Poista
  2. Oi, lomakuvia kyllä jaksaa katsoa etenkin, jos niissä esiintyy eläimiä, upeita maisemia tai kauniita paikkoja.

    Ihastuttavia tassu-, sorkka-, kavio- ja sammakkoeläimiä sekä linnustoa. Anovailmeiset ja atleettiset koirat, otsatukkalehmä ja miellyttävän pyöreämuotoiset ponit ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi ei tullut vielä lomakuvista yliannosta! :) Mun kuvat tuppaavat yllättäen olemaan nimenomaan eläimistä ja luonnosta - ja Edinburghissa oli kyllä upeaa arkkitehtuuriakin. Vanhan kaupungin ruuhkaisuus sai meidät ahdistumaan, mutta onneksi hotelli oli kaukana hälystä ja saimme tosiaan ladata akkuja rauhallisissa puistoissa yms.

      Tekisi kyllä mieli palata Skotlantiin jokin kerta ja lähteä sielä ponivaellukselle. Maisemat olivat niin henkeäsalpaavia ja ponskut symppiksen oloisia.♥ Olisin myös onnellinen ihan vain noita lehmukoitakin katsellessa. Luulin, että ylämaankarja on aina sellaista punaturkkista, mutta kuulemma nämä mustat ovat niitä alkuperäisiä ja niitä oli entisaikaan enemmän. Kiintoisa yksityiskohta! :)

      Poista
  3. Hauskaa, kun saitte koiran leikitettäväksi :D Ja hyvät kuvat siitä! Tuo sarvipää olisi voinut olla aika pelottava Nupulle ja Jujulle tuliaisena ;) Lisää kuvia vaan eetteriin, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kuvakehuista! :) Ja lisää on tulossa vielä skottikuvia, kun niitä sattuu olemaan nyt satapäin! Toki ehkä valkkailen sieltä sitten vain murto-osan, ettei mene ihan överiksi. :o)

      Koiran leikittäminen oli superkivaa, ja karvatupsuammutkin hellyttivät kamalasti, vaikka eivät ne tosiaan ehkä olisi kovin hupsuyhteensopivia...

      Poista
  4. Oi mikä loma! Arvostan koirakuvia ja erityisesti osatukkalehmää. <3 Kuvia lisää vaan, pliis.

    Kissojen jäädessä hyvään hoivaan on lomalle kiva lähteä, mutta kaikista parasta on tulla kotiin takaisin niiden luo. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ääk, anteeksi hidas vastailu! :-o Olin intensiivisellä sukulaiskierroksella, joka vähän venähti! Mutta täällä taas innokkaasti kommentteja lukemassa. :) Ihanaa, että lomaturrikat ilahduttivat - pian tulee lisää! Oli taas niin kivaa palata kotiin Nupun ja Jujun luo. ❤️

      Poista
  5. Olipa eläinpitoinen loma! Näin parhaimmillaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eläinpitoisia pitää lomien olla!❤️ Sellainen oli mun tuoreinkin reissu, kun pääsin moikkaamaan monia perhepiirin karvapalleroita. Niistäkin tulossa taas kuvia. :)

      Poista
  6. Niin ihanan oloinen lomareissu. Paljon ihania hauvoja, bambeja ja poneja. Oi vitsi, kyllä teillä varmasti oli kiva loma! Olisin mennyt varmaan itsekkin sekaisin noista kaikista koirista ja napannut salaa yhden matkaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosi mukava reissu - ja Skotlantia voi hyvillä mielin suositella kaikille eläin- ja luontofaneille!❤️ Aika monta kidnappausta me suunniteltiin, mutta Nupun ja Jujun onneksi ei poikettu vielä kaidalta tieltä. :)

      Poista
  7. Wau mitä ihania eläimiä näitte ja kuvasitte lomareissulla ja tunnutte olevan oikein koiramagneetteja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla taisi olla jokin eläintutka ylivirittyneessä tilassa. ;) Loistava lomatuuli on taattu, kun lähistölle tepastelee mahdollisimman monta karvaturilasta!

      Poista
  8. Your cats are so beautiful, I love their fur. Looks like a great day at the beach playing with the dogs! Hope you had a wonderful weekend, thanks for the share. Keep up the posts.
    World of Animals

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you! Ragdolls have a silky soft fur - I love it, too. But all animals are adorable!❤️

      Poista
  9. YÖÖÖK koiria!!! Onneksi tarinalla oli onnellinen loppu.
    T. Roope

    Aaah, koiria <3 Täälläkin on rantoja, joissa niin onnellisen näköiset koirat juoksentelevat vapaina ja polskivat aalloissa. Ei yhtään helpota tätä koirakuumetta. Kauniita lomamaisemia muutoinkin. Ihastuttavia myös nuo ylämaanponit!

    T: Ihminen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kläshäävät mielipiteet koirista! :-D Ihmiselle Edinburgh olisi takuulla mieluinen matkakohde, mutta Roopen ja ehkä Ilmonkin kannattaisi vetäytyä pikaisesti MacMiaun ja Naugusonin klaanien maalle. (Ks. seuraava postaus! ;-))

      Poista