torstai 19. heinäkuuta 2018

MacMiau vs. Nauguson

Brittilomastamme on kulunut jo muutama helteinen viikko, mutta Edinburghin kaikuja heijastuu yhä Hupsuttamon arkeen. Nautimme iltapäiväkahvin kyljessä skotlantilaista kermatoffeeta, tapitan iltaisin Netflixistä Outlanderia ja verhoilen välillä pienet kissani tuliaistartaaniin. 

Katsokaapa tätä laddieta! Se on klaanipäällikkö Juju MacMiau. 

Kilttiin pukeutunut kiltti Juippi ei pelkää kastaa tassujaan
Loch Tummelin aaltoihin tunaa pyydystäessään. 

Sen seiväsmäiset koivet säikyttävät paitsi kalat myös viholliset...
 
...ja se ulottuu pystysuunnassa yhtä korkeaksi...

...kuin Edinburghin maailmanpyörä ja Scott's Monument yhteensä.

Tämä soma lassie taas on lady Nuppubelle.

Naugusonin klaanin sankaritar istuskelee mielellään
tartaanipäällysteisellä pehmotyynyllä Blairin linnassa… 

…ja piipittää kilpaa säkkipillien kanssa.

Nuppubellen ei tarvitse uhota voimalla tai viiltävällä älyllä,
vaan se sokaisee klaania uhkaavat muukalaiset söpöydellään.
 

Onhan se soma kuin metsälammen suloisin lumpeenkukka...

...ja makeampi kuin peliluolan sokerisin tikkunekku!

Jos Juju MacMiau ja Nuppubelle Nauguson päättäisivät aloittaa
opinnot Tylypahkassa, ne perustaisivat sinne aivan omat tuvat.

Laddie pelaisi innokkaasti huispausta Arkalikon riveissä...

...ja lassie kehräisi hartaasti Pöfföhöh-tuvan pehmeillä löhösohvilla.

Tai sitten se tuijottaisi Iseeviot-peiliin raksuista haaveillen.

Koska tämän postauksen aiheena on hurjapäinen klaanien sota vanhaan skottityyliin, ei vastakkainasetteluilta voida välttyä. Kumman klaanin tupaan sinä liittyisit?
 
Arkalikkojen joukossa saisit ujostella, jos siltä tuntuu.
Torstaisin syötäisiin tunaa, ja helteilläkin sportattaisiin.

Pöfföhöh taas olisi omiaan lekottelun, piippailun ja herkuttelun
 ystäville. Sipsejä ei tähän tupaan kuitenkaan saisi tuoda!


Arkalikko vai Pöfföhöh? 
Nyt on aika tehdä päätös ja ilmoittaa se perustelujen kera kommenttiboksissa! 
Juju MacMiau ja Nuppubelle Nauguson kiittävät jo etukäteen ja muistuttavat, 
ettei molempia saa valita. Ne myös vakuuttavat, että pöfföhöhit ja arkalikot 
kyläilevät ilman muuta toistensa luona.

25 kommenttia:

 1. Voi miten ihanan söpöt MacMiaut ja Naugosonit ;) En osaisia valita tupaa - tosin tällä hetkellä voisi se lötkötys kiinnostaa jostain kumman syystä... :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmissa klaaneissa kiitellään ja tuuletetaan. Voihan sitä valita tuvan aina päivän mukaan, joten tänään voisi olla Pöfföhöh ja ekojen sadepäivien tullen Arkalikko. :)

   Poista
 2. Ensinnäkin huomauttaisimme, ettei aatelisilta Ladyiltä voimaa tai älyä ole tavattu pyytäkään, vaan tarpeen ovat edustavuus ja moitteettomat käytöstavat. Nuppubelle Naugusonilla ei siis ole huolta.

  Sitten toisekseen tiedustelisimme, että onko varmasti nämä kaksi klaania taistossa keskenään? Kun paremminkin vaikuttaisi, että MacMiaun ja Naugusonin klaanit olisivat liitossa keskenään ja pyrkisivät minimoimaan kansainvälisesti valitettavan laajalle levinneen MacHooman-klaanin toimista johtuvat haitat. MacHooman-klaanissa kun ei mitä ilmeisimmin monin paikoin ole käytöstavoista kuultukaan!

  Tuvan valinta taas olisi helppoa, vaikka meidän taloutemme MacHooman-klaanin naisedustaja pitääkin J. K. Rowlingille mykkäkoulua (luultavasti koko loppuikänsä). Tupa on Arkalikko, eikä siitä ole epäilystäkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuppubelle räpsyttelee kauniita ripsiään ja nyökyttää karvaista päätään. Ihan totta jokainen leideistä lausuttu sana. :)

   Ja kyllä vain on jonkinasteista klaanitaistoa ilmassa, sillä varsinkin MacMiaun sporttipoika on yrittänyt iltojen (aavistuksen) viiletessä rökittää Naugusonin leidiä. Eilenkin laddiella oli iso tuppo Nuppubellen karvaa suussaan. Yllättäen MacHooman-klaanin naispuolinen edustaja on sen sijaan ollut skottipojan erityissuosiossa palattuaan sukulointireissulta. On kiehnätty, halittu ja suukoteltu, koska MacHoomanit kuitenkin ruokkivat, harjaavat ja kehuvat (ainakin poikakissaa) sanoilla "hieno pooka"!

   Juju toivottaa myös Frieden valtakunnan MacHoomanin lämpimästi tupaansa ja toivoo, että Figo ja Friedekin tassuttelisivat peremmälle. Tuvassa hengailee myös Isikissi (joka on taas alkanut lenkkeillä ahkerammin). Emo lipesi tällä kertaa lokoisampiin lomalököttelypiireihin Nuppubellen viekkuun, mutta hyppää silti molempien tupien välillä tiuhaa tahtia.

   Poista
  2. Figo kuuluu Arkalikkoihin ilman muuta, onhan se hieman arka, mutta toimelias ja taitava (ihmiseen nämä määreet eivät sovi, mutta ihminen valitsikin tupansa kahdesta vaihtoehdosta esittelijöidensä perusteella, ei henkilökohtaisten ominaisuuksien vuoksi).

   Sen sijaan Friedelle oikeampi tupa on kyllä Kissankynsi. Sen verran herkästi se näyttää tassua vieraille esineille ja henkilöille. Sen mieli on myös hyvin altis oppimaan asioita, olivat ne sitten temppuja tai keinoja saada tahtonsa läpi.

   Poista
  3. Haa, vielä uusi tupa!!! Pian saadaan aikaan ihan kunnon hännänhuispaus-championshipsit! :)

   Juju on mielissään, kun Arkalikkoihin liitytään jopa ihan vain Juitsi-lähtöisesti! <3 Se on oikein hyvä ja vakaa peruste!

   Poista
 3. Siis ehdottomasti valitsisin lady-elämän loistokkaassa linnassa! - Pepsi

  Onko Mac sama kuin Max ulkomaan kielellä? - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa luksusjengiin, Pepsi! Meillä tytöillä on lokoisat olot! - Nuppubelle

   Nyt tuli paha kyssäri, Max. Luulen, että mun tuvassa susta tulisi Max MacMiau, ja se tarkoittaa, että olisit ihan tuplahurja klaanikatti! - Juju MacMiau

   Poista
  2. Kuulostaa hyvältä! - Max MacMiau

   Poista
  3. Juju MacMiau töppää ylämaanvitoset! :)

   Poista
 4. Oi kauheeta miten vaikea kysymys! Skottihulluna ja heikkona tartankuvioisiin pehmopeffoihin menen sekaisin muutenkin. Mikä klaanipäällikkö ja mikä lass! Ei tässä nyt voi valita. Ottaisin molemmat, kumpaankin kainaloon kuin invaasiota tekevä viikinkijättiläinen muinoin ja siinäpä sitten tuhisisivat ja puhisisivat, kun pussaisin ne märiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt tuli niin ihanat perustelut, että molemmat klaanipehmot suostuivat tasapeliin ja odottavat söpönöpöinä pusumylläkkää! <3 En ihmettele yhtään skottihulluutta - sen valtaan on helppo joutua. Mekin jo katseltiin, minnepäin olisi seuraavaksi kiva lähteä (haaveilen niin Invernessistä kuin Shetlannin saarista, jotka kuvittelen täyteen poninpalleroita. Ja sun postaukset saivat myös Orkney-kuumeen nousemaan!) Seuraavia lomia odotellessa voidaan laukata täällä Hupsuttamon nummilla rusetit kaulassa. ;)

   Poista
 5. Ihana Skotlanti. :)

  Tuvanvalinta on kyllä vaikea kysymys. Toisaalta ja toisaalta. Ehkä tämän ihmisen kuitenkin pitää kallistua Nuppubelle Naugusonin puolelle ja liittyä Pöfföhöh-tupaan (:DDDD), lekottelun ja herkuttelun maailmaan. <3 Siellä olisikin rentouttavaa, sillä Kassinen taitaisi tulla lajitelluksi Arkalikkoihin ja Seppoa ei varmaan hyväksyttäisi kumpaankaan yleisen ja yhteisen edun nimissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seppohan kuuluisi selkeästi Tuhmuisiin, tuvista pahamaineisimpaan..

   Poista
  2. Mukavasti saavat molemmat tuvat asukkaita - ja ihan parasta, että pistettiin pystyyn vielä kolmaskin uusi tupa! :-D Joinain iltoina Juju MacMiaukin passitetaan takuulla Tuhmuisiin jäähylle. Sen verran on Pöfföhöhin Nuppubelle-kaunottaresta nyitty karvatuppoja! :-o

   Poista
 6. No mutta, yhdistetty kissa- ja matkabloggaus! Kannatan. (Mulla on samanlainen hattu kuin säkkipillinsoittajalla btw)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kiva ujuttaa välillä vähän muutakin teemaa tänne karvan ja maukunan keskelle. :-D Aasinsillat rulettaa! (Ja pitipäs kelata katsomaan hattua tarkemmin. Aika cool! Mulle tuli Skotlannissa hinku hankkia itselleni kiltti, mutta ajattelin, että se saattaisi ehkä loppuhuispauksissa jäädä vaatekaapin perukoille.)

   Poista
 7. Helteen sulattamilla aivoilla jäin vain tiiraamaan kivoja matkakuvia ja mahtavia maisemia ^.^ Ööh, taidan silti liittyä Pöfföhöhöisiin (? :-D) ja vierailla usein Arkalikko-klaanissa, ihan vain jos siellä saisi sitä sipsiäkin syödä.. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuppu tuulettaa höhöjen kunniaksi! :-D Sipsihimon yllättäessä kannattaa tosiaan tassutella Arkalikkojen puolelle. Kunhan vain varmistaa, ettei ripsauta pussia auki millään äkkiliikkeellä, joka saattaa saada asukkaat kiikkaamaan kauhistuksesta. :-D Juju toivoo, että Mimmi tulisi myös Arkalikkoihin - mutta jos ei, niin päästään romanttiseen Romeo ja Julia -asetelmaan, joka sopii niin ikään. :)

   Poista
 8. Me muut liitytään ehdottomasti Pöfföhöhöisiin, mutta Nilsson jonottelee jo Tuhmuisiin Sepon kanssa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Nisua! :-D Onneksi siellä Tuhmuisissakin saattaa kissat tuntien olla välillä tungosta. <3 Pöfföhöhöisillä alkaa olla jo melkoiset lekottelujoukot koossa! :)))

   Poista
 9. Coco MacMiua piippaisi itsensä Pöfföhöhöisiin aika altayksikön, toisaalta myös arkalikka voisi olla osuva. Coco MacMiua kuitenkin perustelee asiaa sillä että Nuppubellen kanssa olisi enemmän yhteistä puuhaa Pöfföhöön tuvassa hupsutella. Arkalikoissa saattaisi alkaa pelottaa liian pelokkaassa Juju MacMiaun seurassa ja plörähtää jännäkakka. Cocopoppeli kun on tottunut rohkeampaan seuraan vaikka vähän arkalikka onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höhöpöffötupa on kyllä ihan paras Coco MacMiualle, kun saisi hömpsöttää rohkean Nuppubellen kanssa kaikkia hömpsötysjuttuja, jotka ovat tyypillisiä vain ja ainoastaan niille. <3 Juju sen sijaan saattaisi aiheuttaa säpsyilyllään herkkis-Cocolle sen ikävän jännäplöräyksen, joten ehdottomasti ei kannattaisi ottaa riskiä. :)

   Poista
 10. :D :D Roope taitaa liittyä muihin pöfföhöheihin, mutta Ilmoa houkuttaisi kovasti paikka Arkalikoissa, Juju MacMiaun kanssa samassa huispausjoukkueessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, Ilmo on oikein tervetullut huispaamaan Juju MacMiaun riveihin! <3 Ja pöfföhöhit tekevät jo Roopelle tilaa löhösoffalle! :-D

   Poista