torstai 29. maaliskuuta 2018

Suklaatia, suklaatia!

Poskia nipistelevästä pakkasesta ja ajoittaisista lumituprutuksista huolimatta vuosikello kilisee jo pääsiäisen merkiksi. Nuppu ja Juju eivät ole vielä kuulleet noitien käkätystä tai nähneet vastakuoriutuneita kananpoikia, mutta tänä vuonna asuntoomme on ilmestynyt outoja pikku ovia, joista loikkii huoneistoomme kultapapanoita pudottelevia pupujusseja.

Ha! Siinä on taas yksi.

Toinen samanmoinen on pesiytynyt Titaniciin.

 
Voidaanko jo puhua infestaatiosta?!

Paljosta vetoa, että vehnänoraidenkin joukossa on papana tai pari?

 
Jujulta meni fiilikset ja ruokahalu.


Nupun pikkunälkää ei kakkahuumori onneksi pilaa!

 
Ohhoh! Onkohan pupulla ollut masu vähän kovalla? :-o

 
Ei saa näyttää kieltä, Nuppu! Mama vain vähän hupsutteli!


Nuppua ei naurattanut, vaan se kääntyi kannoillaan, köyristi selkänsä, venytti pöffähtävää vartaloaan korvannipukoita myöten ja lähti tallustamaan jonnekin, missä olisi parempaa seuraa. Silloin huomasin kolme (3!) ruskeaa suklaanappia, jotka roikkuivat tiukasti neitosen peppukarvoista. Miksi aina pääsiäisenä, Nuppu? Miksi?

 
Kun katsoin tuskaisin pupillein pupun korvien takaa pilkottavia papanoita,
kuulin jälleen Kyöpelinvuorelta vahingoniloista ähäkuttikäkätystä...


 Iloista ja vähäkakkanokareista pääsiäistä teille muille! Olkoon kaikki suklaa ihan vain oikeaa suklaata ja erittäin maistuvaa sellaista! :)

22 kommenttia:

 1. Pitihän Nupun auttaa pupuja, kun niillä oli niin hirmuinen työ papanoiden levityksessä. :D Mimmi ehdottaa, että Juju voisi rohkaistua pääsiäispupuilemaan ja pyörittelemään nuo käärityt papanat sohvan alle ja muihin vaikeisiin paikkoihin piiloon. Ihmisten papananmetsästystä voisi olla hauska seurata. ;) Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuppu on niin huomaavainen! :-D Molemmat katit oikeastaan yrittivätkin tuota kierittelyaktivointia, ja jos oikein tarkasti kuvia katsoo, niin voi huomata, että suklaamunia katosi kuvausten aikana. Ei kuitenkaan mihinkään sen omituisempaan piiloon kuin mun ahmattikitaan. :-P Kiitos pääsiäistoivotuksista! Toivotaan, että suklaaseikkailut olivat nyt tässä. :-D

   Poista
 2. Harmi ettei noi kääreissä olevat papanat taida olla kissoille mutta onhan se ihan hyvä tutkia niitä joka tapauksessa. Hyvää pääsiäistä! 🐣

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :o) Suuri oli kiinnostuksen määrä suklaamunia kohtaan - onneksi kissat eivät yrittäneet järsiä niitä vaan potkuttelivat vain tassuilla kuin mitäkin jalkapalloa. Mutta nyt kaikki munat ovat turvallisesti keittiön kaapissa. Paitsi ne, jotka hotkin kuvausprosessin aikana...

   Poista
 3. Hmmm, vai on teillä tämmöinen suklainen/mämminen pääsiäisperinne... ei kiva.
  Siitäkin huolimatta suklaista pääsiäistä ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaisia traditioita sitä syntyykin! :-o Mutta onneksi ei ole enää ollut muita suklaita kuin niitä virallisia kultapaperikäärittyjä kahvihetkien aikaan.

   Poista
 4. Siis mitä, tonttuovet ovat tuttuja mutta että pupuovia! Vähänkö ihania! Ilmestyisiköhän sieltä ihan itsestään suklaamunia... :D

  Voi tuota teidän perinnettä. Toivottavasti ei ole kaikkien pääsiäispäivien ilona!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Törmäsin vahingossa artikkeliin noista pikku ovista - ja aloin tietty haaveilla, voisinko houkutella suklaata munivan pääsiäispupun niiden avulla meidänkin talouteen. Eipä muistunut mieleen, että meillähän on jo sellainen! :-D Toivotaan, ettei se muni enempää tämän loman aikana. :-D

   Poista
 5. Onpas teillä papanainen pääsiäisen alku :) Mukavaa Pääsiäistä, papanoilla ja ilman :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :o) Aikamoiset Kinder-yllätykset Nuppu taas järjesti. :-D

   Poista
 6. Hauskoja pääsiäispupuovia! Tuollaisenhan miäkin haluan, jos sieltä aina suklaata saa. :) Mukavaa pääsiäistä teillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa viritellä ainakin yksi pääsiäispupuovi, jos suklaahammasta kolottaa! :-D Mutta varo feikkisuklaita - niitäkin on liikkeellä!

   Poista
 7. Epäilyttävä pääsiäisperinne! Puput kuulostaa paljon paremmalta. Oikein hyvää pääsiäistä joka tapauksessa! Pupuisaa, tipuisaa ja aurinkoista, sekä epäilyttävistä asioista vapaata! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pääsiäistoivotuksista! :) Keksisin kieltämättä monta hauskempaakin perinnettä - vaikkapa rairuohon kasvattaminen tai pajunvitsojen askartelu. Mutta meillä keskitytään tähän. :-D

   Poista
 8. On teillä kyllä erikoinen perinne. Pääasia lienee ettei itse erehdy napsimaan kääreettömiä ruskeita papanoita 😹

  VastaaPoista
 9. Pääiäissuklaita kääreellä ja ilman...noidat voivat ottaa ne kääreettömät omiin keitoksiinsa, kääreelliset ihmisten nassuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä suklaanjakomalli otetaan kyllä heti käyttöön! Win-win-situation joka käkättäjälle! :-D

   Poista
 10. Paljon on teille tullut ovia! Ja kääreellisiä suklaita ja noh, ei mainita nyt niitä kolmea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lupasin Nupulle, ettei niistä kolmesta enää puhuta. :-D Onneksi pöfföpupu ei ole muninut lisää suklaapalleroita.

   Poista
 11. Nuppu päätti näyttää miltä näyttää oikeat papanat!

  VastaaPoista