lauantai 31. maaliskuuta 2018

Jujunkissojen kevät

Omistan kaksi hyvinkin puheliasta kissaa. Nuppu livertää kuin höpötintti: sen suusta kuuluu mitä erikoisempia vikinöitä, piippauksia, mihhauksia ja mähhäystä. Juju taas keskustelee joko naukumalla, narisemalla, mouruttamalla tai sanomalla kaksi sille tärkeää sanaa: ”mama” ja ”puu”. Mammanpoikuus on jopa pahenemaan päin, sillä viime viikolla Juju huusi minulle eteisestä tuplakonsonantillisen hellittelysanan ”mamma”. Vähemmästäkin menee polvet mämmiksi, mutta tämän postauksen aihe on kuitenkin ”puu”, jonka perään Juju on kysellyt jo monta vuotta. Figon ja Frieden suloisen pääsiäisrunon luettuani lamppu alkoi syttyä hitaasti pääni päällä. Koska Juju ei ole uuden Natural Home IV -raapimapuun saavuttua päässyt ”puusta pitkään”, päätin tehdä sille pienen keväisen puutestin.
 
Pyysin Jujua laittamaan silmät kiinni, sillä luvassa olisi yllätys!

Saa avata simmut! Voisikohan paju olla se sun kuuluisa PUU?
 
Aluksi vaikutti siltä, että Juju haastoi riitaa risun kanssa.

Onneksi meno tyyntyi, kun Juju tajusi, että oksiin oli takertunut
 pieniä kissoja, jotka olivat melkein yhtä pehmeitä kuin se itse.

 
Jujua alkoi hymyilyttää, niin suloisia jujunkissat olivat!

Ja voi, miten suuri poikue meille oli saapunut!

Juju houkutteli jujunkissoja kivoihin kevätleikkeihin.

 
Mukaan kutsuttiin myös yksi lisäpehmo, Pumpa Pumpernikkeli.

 
Juitsi ei edes huomannut, miten kovaksi peli Bostonissa muuttui!

 
Onneksi MAMA oli nopea ja veti PUUn ja jujunkissat turvaan jättitassuttajalta!

 
Juju äkämystyi höykyttämiseen. Niinpä se kutsui jujunkissat koolle
ja kuiskutti niiden korvaan, että Pumpalle pitää panna kampoihin.

 
Kuulin pientä sähinää, suhinaa ja jopa murinaa,
kun jujunkissat lukivat lakia Hubbabubballe.

Helpotus oli suuri, kun hurja metsästäjä kesyyntyi
ja vaihtoi eskimopusuja jujunkissojen kanssa.

Mutta onko paju Jujun puu? Uskaltaisin melkeinpä liputtaa asian puolesta. Viimeisestä kuvastamme näkyy se suurenmoinen riemu, jota Juju tuntee löydettyään vihdoin hengenheimolaisia pienistä jujunkissoista:


Pääsiäisilta on kulunut rattoisasti pajunvitseille nauraen!

28 kommenttia:

 1. Nuo kissat on aikas samanvärisiä kuin te! - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukunäköä tosiaan löytyy - ja pehmotuntumakin on osittain sama. -Nuppu ja Huppu

   Poista
 2. Juju on ilvihammat! - Anna

  Miksei meille älytä tuoda mitään salaattia tukevampaa? - Peppi ja Ninni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailman töpöin pikku ilvihammatmontteli! <3 :-D

   Peppi ja Ninni, toivottavasti teidänkin mama muistaa seuraavalla kerralla ulkoillessaan tuoda teille jotain ulkosalta. Meille tuotiin vielä yksi muukin juttu, mutta ei vielä kerrota, mikä! - Huitsi ja Pööpöö

   Poista
 3. Naurattaa nuo ilmeet! :D Ihania pajunkissoja, pitäisi varmaan etsiä tännekin vitsa kissoja ihmetyttämään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin nauratti ihan kamalasti, kun naksuttelin kameraa ja näin, mitä muistikortille tallentui! :-D Joskus kyllä kannattaa tuoda kotiin jotain yllättävää - ilmeet ovat näkemisen arvoisia. :o)

   Poista
 4. Suhiseva ja muriseva pajunkissa, onko herttaisempaa kuunaan kuultu!

  Hyvä puu- ja pajunkissa-asia selvisi Jujulle! On aika tylsää, jos joku asia jää vaivaamaan. Friede jos joku tietää sen. Huomasitteko muuten, että PUU ja PULU kuulostaa melkein samalta. Friede huomasi, ja merkitsi muistivihkoonsa, että asiaa pitää selvitellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jo kiintynyt noihin selkänsä köyristäviin pikku pajunkissoihin! :-D Nyt ne kehräävät onnellisina tekokukkasten kanssa samassa maljakossa, eikä mieskään ole valittanut, vaikka kissaluku kasvoi hetkessä älyttömän suureksi.

   Onneksi Friede oli tarkkana puiden ja pulujen kanssa. Mitenhän ne liittyvät toisiinsa? Jos Juju hautoo PUUssa asuvia kisuja, tuleeko niistä puluja?! Onneksi selvisi aiemmin, etteivät ne syö pieniä räggäripoikia. Muuten saattaisi jännittää.

   Poista
 5. ihana höpöttäjä.meillä se keskustelee enimmäkseen leikkikissalleen,pahalla äänellä.mutta kyllä se meillekin juttelee.on se muuten kumma kun kissan kanssa puhuminen oli ennen noloa.isäni puhui aikanaan 60-70 luvulla eläimille,mutta äitini täti piti hulluna.eläinrakkaus on kyllä periytynyt onneksi suvussa jo monessa polvessa.hyvää naukupääsiäistä.ps.sain pääsiäiskortin kuuromykältä serkkutytöltä(75 v)ja siinä oli toivottajana myös kollipoika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissojen puhe ja kissoille puhuminen on ehdottomasti järjellistä, tarpeellista ja sydäntä sykähdyttävää puuhaa! <3 Ja tietenkin kissat panevat nimensä alle kortteihin - ja lähettävät sähköpostia, kommentoivat netissä yms. yms. <3

   Poista
 6. Ihanan hassut nuo teidän kisut ja pajut yhdessä :P Meillä maisteltiin virpomavitsaa tässä jokunen aika sitten - mutta ilmeisesti se ei kuitenkaan ollut kisujen mielestä kauheen hyvää... :P
  Mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pajunkissat ja ragdoll-kissat näyttivät niin herkullisilta yhdessä, että annoin kameran laulaa oikein antaumuksella. Vielä jäi kuvia julkaisemattakin, kun olisi muuten venähtänyt postaus ihan kilometrin mittaiseksi. Jujunkin ilmeistä voi päätellä, etteivät vitsat ole mitään suurta herkkua. :-D Ihanaa pääsiäistä!

   Poista
 7. Onpa hyvä, että vihdoin löytyi se Jujupuu! Meillekin rantautui eilen paria hassua jujunkissallista oksaa, mutta Juippaa ei näy, vaikka Mimmi kuinka odottaa. :/ Ehkä pitää odottaa vähän kauemmin Jujun ilmestymistä oksan töröttimestä? Nupun ja Jujun (ja jujunkissojen) kuvat on niin ihania, että pyörittelen niitä edestakaisin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta, kyllä on etsitty tuota Jujun ikiomaa puuta! <3 Juju yrittää nyt unen kautta teleportata itsensä Mimmin luo pajunkissan avulla. Eiköhän poitsu sieltä untuvan seasta (TAI töröttimestä!) pian putkahda!
   Ihana kuulla, että kuvia jaksaa rullailla edestakaisin. <3 Täytyy tunnustaa, että tein niin itsekin, mutta miehen mielestä oli törkeää laittaa Juju nettiin noin epäedustavana! :-D Vooooi, erittäin edustavahan se oli ainakin maman mielestä.

   Poista
 8. Huh! Onneksi löytyi se Jujun puu. Mikä helpotus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tämä on mietityttänyt jo monta vuotta. Nyt olemme viisaampia. :-D

   Poista
 9. Teillähän kissaperhe kasvoi kertaheitolla ! :) Kaikki yhtä suloisen pehmoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihme, ettei mieskään napissut, vaikka talouteen tassuttei yhtäkkiä tuollainen iso kattijengi. :o) Ehkä johtuu siitä suloisesta pehmoisuudesta. <3

   Poista
 10. Paju on Jujun puu! Sillä puuhan on täysi Jujunkissoja. Ja mikä yhdennäköisyys
  - Rokkimimmit & mimminpoikanen -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun tämä Jujun puu vihdoin tajuttiin, niin tuntuu ihan hullulta, että kyselin joskus siltä, mahtaisiko sen puu olla palmu tai tammi! No ei tietenkään. :)

   Poista
 11. En ehkä ymmärtänyt tekstiä, koska Jujun vaaleanpunainen nenu vei kaiken huomion ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten moni asia multakin on mennyt ohi korvien samasta syystä! Maailman söpöin keskittymiskyvyn harhauttaja!♥

   Poista
  2. Luin taas uudelleen, mutta sama kävi. Toi NENU ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

   Poista
  3. :-D Juitsi osaa nenuhommat!♥♥♥♥♥

   Poista
 12. Juju ja pajunkissat -kuvissa on kyllä jotain poikkeuksellisen lumoavaa. Onhan Jujulla ja pajulla kokonainen yksi tavukin samoja kirjaimia, joten eiköhän paju ole se puu! Pehmoiselta kyllä näyttävät jujunkissat. Henkilökunta jotenkin hoksasi vasta nyt, että täällähän ei tosiaan kasva kissoja puussa, vaan palmusunnuntaina saattavat poimia sitä alkuperäistä raamatullista tuotetta, eli palmunoksia. Jänskää. Noita pikkuruisia jujunkissoja on kyllä vähän ikävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen katsonut näitä monta kertaa hellyttyneenä!♥ Ja tosiaan - paju ja Juju on melkein sama sana, joten totta kai paju on Jujun PUU! Duh.♥
   Mulle tuli heti sellainen mielikuva, että teidän ikkunoiden ohi liitelee sellaisia Pax-pastillirasioiden kyyhkysiä, joilla on palmunlehvä nokassaan. Ihan söpöä sekin, mutta ymmärrän, että tulee ikävä jujunkissoja. Onneksi pääsit kurkkimaan niitä täällä meidän blogissa. :)

   Poista
 13. Juju löysi oman puun ♥ Hieno puu se on ja ihanat jujunkissat siinä myös!

  VastaaPoista