torstai 4. tammikuuta 2018

Kiva kalenterikyläily

Viime vuonna Hupsuttamon seinää koristi itse tekemäni valokuvakalenteri, joka kiidätti meidät joka kuukausi johonkin menneeseen matkakohteeseemme. Heinäkuun kuvassa poseerasi sveitsiläinen ammu kello kaulassaan, ja lokakuussa seikkailtiin heidelbergiläisessä lehtimetsässä. Tänä vuonna pääsemme vielä ihanampiin tunnelmiin, sillä tokihan meillekin hankittiin Amen ja Tuiken organisoima kissablogikalenteri, jonka uumenissa piileskelevät niin Nuppu ja Juju kuin monet ystävämmekin!
 
”Kiitos, Ame ja Tuike! Superhieno tuli!”

Tammikuun blogikissa Pesonen on jo täydessä vauhdissa!
Hupsujen omaan kuuhun on vielä aikaa, joten Nuppu lupasi esittää
kalenteriposeeraustaan livenä niin usein kuin emo haluaa.
Koska bussi kulkee nykyisin hurjan paljon nopeammin kuin Kusti polkee, halusin käydä hakemassa omat kalenterini suoraan Amelta ja Tuikelta joulunalusviikolla. Hyvästä opastuksesta huolimatta nousin reteästi väärään bussiin ja ajelin Pikkukissan ja Piipittäjän kotikulmille hieman mutkien kautta. Minut otettiin siellä kuitenkin iloisina vastaan, ja sain heti kynnyksen yli astuttuani syliin pikkuruisen Amen. Ja voi miten pieni se olikaan räggärinmötkäleisiin verrattuna!
 
Ame kiipesi pöydälle ja yritti näyttää IIIIIISOLTA,
mutta oikeasti kyseessä on söpö pikku lilliputti.

Tuike oli aluksi kuin ei olisikaan, mutta herkkujen avulla
tämä hellyttävä piipittäjä saapui tekemään kanssani tuttavuutta.

Oli hauska huomata, miten leikkisä ja seurallinen kissa Tuikesta
kuoriutui, kun alku-ujous oli karistettu.

Ame taas oli rohkea ja reipas temppukissa Jujun tapaan.
Ei ole ihme, että molempien lempiherkku on Hau Hau Champion.

Oli mahtavaa tutustua näihin persoonallisiin kaveruksiin, mutta visiitin ehdoton huipennus odotti aivan lopussa: Ame halusi lähteä saattamaan minua bussille. Se kipitti ovelle, eivätkä valjaat vieneet siltä jalkoja alta - päinvastoin! Silmäni melkein putosivat kuopistaan ja pomppivat rappuja alas, kun Ame tepsutteli portaat monta metriä edellämme ja näytti tietävän tasan tarkkaan, mihin se oli menossa. Vaikka ulkona oli pimeä joulukuun ilta, Ame suorastaan puhkui intoa ja reipasta urheilumieltä.
 
Huomatkaa Pikkukissan herttaiset tassunjäljet lumessa! <3 
Fiksut kissat ulkoilevat valot päällä.

Poseeraaminen sai riittää, sillä Amella oli menohaluja.

Ame olisi halunnut viedä minut kivalle luontoreitille,
mutta bussipysäkki oli valitettavasti toisella suunnalla.

Jännimmissä kohdissa Ame tarkkaili maailmaa
sylistä käsin, mutta sitten mentiin taas!
Enpä ole koskaan nähnyt yhtä reipasta kissaulkoilijaa saati päässyt taluttamaan kissaa fleksissä. Kiitos siis Tiukelle, kun sain ihanan, uuden kokemuksen! Minusta tuli hetkessä Amen ja Tuiken superfani, ja siksi haluan tämän postauksen päätteeksi ottaa vielä osaa heidän joulukalenterikilpailuunsa. Samalla kannustan teitä muitakin osallistumaan! Aikaa on loppiaiseen saakka, ja osallistujien kesken arvotaan kaksi palkintoa. Ame ja Tuike kysyivät, mitä muita tehtäviä kissoilla on kuin joulukalenterissa läpikäydyt toimenkuvat. Nuppu keksi heti yhden uuden tehtävän, joka on erityisen lähellä sen sydäntä: kissan vastuulla on olla palvelijan kauneudenhoitaja. Nuppua vähän säälittää, että minulla on kovin mitättömät töpöripset, joten se istuttaa lähes päivittäin silmieni reunuksiin pitkiä kissankarvoja. Viimeksi eilen vasenta silmääni kaihersi töissä niin pahasti, että jouduin kiiruhtamaan peilin ääreen sitä ronkkimaan. Yllätys ei ollut suuri, kun silmästä löytyi valkoinen lisukeripsi à la Nuppu.
 
Nuppu huolehtii myös emon tassujen, otsan ja poskien kuorinnasta
paremmin kuin ainutkaan kinnas, litku tai sörsseli.


Kiitos vielä Tiukelle, Amelle ja Tuikelle kissablogikalenterin organisoinnista ja kaikille osallistujille hienoista kuvista! Tätä kalenteria kelpaa katsella koko vuoden ajan! <3

20 kommenttia:

 1. Ragdollinkarvat... Ne on niiin ohuita ja näkymättömiä ja päätyvät aina silmiin! Joka päivä joutuu silmää tutkimaan kun siellä kaihertaa karva ja sitten sitä karvaa ei edes nää. :D jos noiden karvat olisi ees hiukan paksumpia niin ne ei ehkä kietoutuisi silmäripsiin.

  Ame ja Tuike on kyllä söpöjä ja kalenteri ihan huippu! Ame on myös hirmuisen reipas kun se noin tuli sua saattamaan. Ihana pikkuinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, etten ole vain kuvitellut, että ne ovat aina silmissä! :-D Välillä niitä ei saa kiikkiin, mutta eilen tosiaan viimeksi oli sellainen ohut, valkoinen käkkäräkarva silmämunan ilona ja ripsien tuuheuttajana. :o)

   Kalenteri on kyllä niin kiva! Mulla on yksi kotona ja toinen töissä, ja monta kertaa olen plärännyt sen läpi. Ame ja Tuike ovat symppiksiä katteja - molemmat ihan omanlaisiaan persoonia, ja koko ei tosiaan korreloi rohkeuden kanssa!

   Poista
 2. Hih, minä tässä mietin että kehtaanko huomenna julkaista postaustani.. Kyseessä kun on juuri samat kissat, mutta kamera ei ollut yhteistyössä, joten.. Mutta ihana kaksikko, eikö olekin hyvä kyläpaikka! Ame saatteli myös minua 😊 - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaankin oltu ihan kyläsamiksia viime aikoina! :) Ehdottomasti postaus heti eetteriin, jotta pääsen kurkkimaan Amea ja Tuikea myös teidän blogista. Ame on kyllä niin vieraanvarainen, kun saattaa bussille asti! <3

   Poista
 3. Voi kun ihana kyläily! Niin pienet ja söpöset kisut 😀
  Kissankarva silmässä on kyllä hankala. Varsinkin, jos on aamulla tullut sutaistua ripsaria, niin karvan ronkkiminen silmästä aiheuttaa melkoisen sotkun. Olen muuten huomannut, että ne karvat löytävät tiensä myös ripsiväriputkilon sisälle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ame ja Tuike ovat tosiaan vekkuleita pikku söpiksiä! <3
   Voi ei, ilmankos sitä karvaa on aina ripsissä, jos ne mokomat tunkeutuvat putkilon sisällekin! :-o Nyt kun mietin oikein tarkkaan, niin olen irrottanut kissankarvoja jopa hammasharjasta...

   Poista
 4. Ame on niin pieni! :D <3

  Oikein hyvä ja tärkeä kissan tehtävä tämä ihmiskauneudenhoito. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ame on pieni mutta suuri! :)

   Ja ilman omaa kauneudenhoitajaa tämäkin emokissa olisi aika paljon arkisempi! :-D

   Poista
 5. Amen persoonasta ei kieltämättä uskoisi miten pienestä kissasta on kyse. Siinä on Tuikelle hyvä roolimalli kun koko ajan enemmän ja enemmän oppii olemaan ihmisten kanssa.

  Kiitos kivasta visiitistä! Oli kiva kun kävit! -Ame&Tuike(&Emäntä)

  Ja kiitos osallistumisesta. Ihmiset ovat niin vähäkarvaisia, että onhan se tärkeä homma karvoittaa ja samalla kaunistaa niitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia itsellesi! :) Ja terkkuja Amelle ja Tuikelle. Hyvää vauhtia oli Tuikestakin kehittymässä rohkea rokansyöjä. :)

   Karvaistaminen on tosiaan tärkeä pesti! Sitä olisi voinut käsitellä laajemminkin esim. vaatteiden ja sisustuselementtien näkökulmasta. :)

   Poista
 6. Onpa taas ihania kuvia. Mutta... LUNTA?! Ei varppina oo ollut... hö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja juu, kyllä vain oli lunta ainakin tuona päivänä. Yllättävää kyllä lumiraja tuntui alkavan noin kilometri meiltä pohjoiseen! :-D

   Poista
 7. Hieno kalenteri täynnä söpöjä kisuja.
  Ame ja Tuike näyttävät aika vekkuleilta, siis söpöiltä sellaisilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä kiva kalenteri vekkuleine söpöläisineen - omistaapa samanlainen vielä koiraversiona! :)

   Poista
 8. Juju on katsonut Pesosen kuvan tarkkaan, sillä molemmilla oikein tyylikkäät ja rennot makuuasennot. Maltilla uuteen vuoteen. Hyvä! -Petski porukoineen-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun tulitte pistäytymään meidän blogissa ja bongasitte Jujun ihailevan poseerauksen Pesosen kanssa! :) Mua hellytti, kun Juju otti selvästi mallia tammikuun kaunottaresta! :)

   Poista
 9. Ihana kyllä tuo flexissä käppäilevä kisu! Vähän hassun näklistä, kun yleensä hihnan päässä on vähän erilainen kulkija. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä näytti erikoiselta omaankin silmään! :) Ja miten reippaasti Ame tassuttelikaan! <3

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Aikamoisen rakastettavia olivat nuo otuksetkin! <3

   Poista