lauantai 4. marraskuuta 2017

Harras marraskuvaus

Hupsuttamossa on juhlittu halloweenia monen monituista kertaa. Olemme väistelleet punkkeja ja kepposia, kilkutelleet kettinkejä ja mananneet esiin jopa kissageistin. Tänä vuonna ajattelimme kuitenkin ottaa rauhallisesti ja virittäytyä alkutalven tunnelmiin valmistelemalla kuvaa Amen ja Tuiken koordinoimaan kissablogikalenteriin. Nupulle ja Jujulle nimittäin valikoitui arvonnassa Rufuksen ja Cocon oma kuu.
 
Nyt on Hupsujen vuoro söpöstellä marraskuun murusina!

Ensimmäinen ideani oli taikoa kissoista valovoimainen tunnelmapotretti. Maalasin sieluni pensselillä hahmotelmia romanttisesti muotoillusta lyhdystä, jonka lämpöisessä hohteessa Nuppu ja Juju poseeraisivat pää kallellaan ja kenties tassut sievästi koholla. Sain anopilta loistavia vinkkejä kameran asetuksiin, mutta ensimmäiset testikuvat muovisia led-tuikkuja pakenevista kissoista palauttivat minut nopeasti todellisuuteen.

 
Ainoassa tärähtämättömässä tunnelmakuvassa
Nuppu mässyttää possunsydäntä. Ei näin.

Marraskuuhun kuuluu onneksi paljon muutakin kuin kynttilät – esimerkiksi viltit, kirjat, pipot, kaulaliinat, zombit, hammajaiset ja talven lumitilannetta enteilevät pihlajanmarjat. Päätin kokeilla niitä kaikkia, jotta saisin loihdittua edes yhden kuvajaisen, joka kiidättäisi kalenteria katsovat kissafanit taianomaisiin marrashetkiin. Kuvaussessio muuttui kuitenkin pian painajaismaiseksi halloween-hurjasteluksi, jossa hikikarpalot helmeilivät otsallani kameran taltioidessa toinen toistaan kaameampia nuhrukuvia. Objektiivi ei tarkentanut koskaan oikeaan kohtaan, pihlajanmarjat näyttivät nuukahtaneilta, kissat viilettivät holtittomasti ympäri asuntoa, ja lopulta jouduin tunnustamaan, ettei kotikodastamme löydy ainuttakaan kuvauksen kestävää kohtaa.
 
Sori, Nupperoinen! Ei tästä tule mitään. Päiväpeitto on karvainen,
matolla on villakoira ja sun silmissä on röhnää. Muuten olisi hyvä!
 
Anteeksi, Juju, mutta ei tämäkään toimi! Et malttanut pysähtyä
sekunniksikaan, ja vaikka me kuinka rajattiin, niin taustalla näkyy
ruma rahi, karvalla kyllästetty tunneli ja lohkeillut pöydänjalka.

Päätin luopua täydellisen kuvan tavoittelusta ja muistella Nupun anopin vakuutusta, että kalenterikuvasta tulisi ihana, kunhan Nuppu ja Juju vain olisivat siinä. Rauhoituin lopulta ja aloin käydä läpi kameraan tallentuneita katastrofikuvia. Yllätyksekseni huomasin, ettei kaikki toivo olekaan vielä menetetty, vaan joissakin räpsyissä pilkahti oikeaa tunnelmaa. Ilahduin siitä niin paljon, että aion järjestää vielä uuden kuvaussession kalenteria varten. Sitä silmällä pitäen toivoisin teiltä lukijoilta vinkkejä, minkä tyylistä marraskuun kuvaa olisi mukavinta katsella kolmenkymmenen päivän ajan.

Otos 1: Syyskurotus

Otos 2: Marjojesi tähden

Otos 3: Punapalleroiden takaa

Otos 4: Marraselementtien tulvassa

Otos 5: Rönkköä simmussa

Otos 6: Hymy kuin pihlajanmarjalla

Otos 7: Miss Pihlajapuuhka


Otos 8: Ota kiinni, jos saat!


Otos 9: Kaamea lukuvinkki


Otos 10: Syystassu heilahtaa

Mikä kuvista oli suosikkinne? Entä keksisittekö meille hauskaa ideaa marraskuvauksiin? Valmiin kalenterin saa muuten kuka tahansa tilata itselleen Amen ja Tuiken palvelusväeltä (ame-sade(at)hotmail.com), ja se maksaa 12 euroa. Kalenterissa esiintyy 12 kissablogia (myös oikeat Marraskuun muruset!) ja projektista voi lukea tarkemmin täältä.


Nuppu ja Zombi haluavat toivottaa vielä kaikille rattoisaa halloweenia!
 
Pysytelkäähän lämpiminä ja söpöinä tähän tapaan!

24 kommenttia:

 1. Nyt on julmetun vaikea valita, kun on monta niin hyvää ja eritunnelmaista kuvaa. Valitsen herkkiksen, sinun marjojesi tähden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä aika liikkis! <3 Ehkä meidän kuva onkin sata pientä kuvaa. Sitten ei näkyisi, jos olisi vähän rähmää simmussa tai nuhrua tapetissa. :)

   Poista
 2. Tuo eka pihlajanuuskutus on kyllä ihana, samoin kutosen hymy ja kasin marraskuun aktivointikurotus. Saako noita villipetoja kahta samaan kuvaan, vai ovatko sähköistyneitä säntäilijöitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin paimentaa sähkövillikot yhteen kuvaan, mutta aina ne venkuroivat omille teilleen - Juju juoksemalla ja Nuppu mönkimällä. :-D Täytyy yrittää vielä keksiä jokin harhautus, jolla ne saisi jähmettymään hetkeksi vierekkäin mielellään niin, että jokin marraselementtikin olisi läsnä. Ehkä ne täytyisi nukuttaa vierekkäin ja hellästi silitellen kääriä kaulaliina koko karvasetin ympärille. <3

   Poista
 3. kasi on ihana, samoin kaikkista viimeisin. sitähän haluaa jo marraskuussa vetäytyä kerälle lämpimään oottamaan joulua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin samaistun tuohon Juju-käperrykseen. <3 Siihen kun vielä saisi Nupun yhtä lutuisena mukaan, niin meillä olisi edustuskuva valmiina. :)

   Poista
 4. 2,3,6 tai 8 sopisivat ihanasti kalenteriin! Tosin kaikki nämä kuvat kävisi marraskuun kohdalle, mutta nämä ihastutti just mun silmää. :) hauska idea tälläinen kalenteri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että löytyi noin monta kivaa! <3 Mua hellyttää ehkä eniten tuo Nupun lempeä hymy kuvassa 6. <3 Se näyttää siinä niin itseltään. Kalenteri on tosiaan hauska idis!

   Poista
 5. Mulle kyllä riittää, että olisi Nuppu ja Juju, mieluusti hereillä mut ei oo pakko. Kyllä me se kuukausi hokataan joka tapauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy yrittää vielä maanitella molemmat yhteiskuvaan, mutta jos ei onnistu, niin kaivan esiin jonkin arkistojen aarteen. Onneksi kalenterissa tosiaan lukee meidän kohdalla MARRASKUU, niin ei tarvitse pantomiimittää kovin hurjapäisesti. :)

   Poista
 6. Vau, ihanan hassuja - mutta kuva1 (marjojen nuuskutus) sekä lopussa oleva "saanko marjat kiinni" on mielestäni parhaat - se tassuheilutus on hauska ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuppu on söpö töppöshuitoja! :-D Jujulla taas on tuollaista herkempää menoa tällä kertaa. <3

   Poista
 7. Oooo nuo pihlajanmarjakuvat on tosi hienoja ja kaikkihan ne on tosi kivoja otoksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otoksista tulee kivoja, kun on otolliset otukset! :-D Täytyy ehkä hakea vielä uudet marjat ja kokeilla, saisinko loihdittua tuplapotretin.

   Poista
 8. Suosikki on otos 2, mutta se pitää kanssa sanoa, että postauksen kolmannessa kuvassa (siis ihan kolmannessa-kolmannessa, ei "otos 3") emme huomanneet karvaa päiväpeitossa, villakoiraa eikä myöskään röhnää Nupun silmässä. Siinä on Nuppu nättinä kuin, ööö, kuin Nuppu. Nih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juju on kakkosessa(kin) todellinen söpöliini! <3 Ja onpa hyvä, että Nuppu harhautti niin hyvin, etteivät epäkohdat näkyneet. :) Nuppu ja Huitsihan ovat tietty ihan täydellisiä ja apgreidaavat olemuksellaan myös meidän koko asunnon. <3

   Poista
 9. 2,6 ja 10 on meidän suosikkeja. Mimmi kylläkin huokaa kaikkien Jujun kuvien kohdalla - ihana herkkäsielupoika! <3 Saapa nähdä, onko meidän kalenterissa marraskuu vuoden ympäri. Näin ainakin, jos Mimmi saisi päättää.. ^.^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erinomaiset valinnat! :o) Juju on ihan pörhöllään onnesta, kun Mimmi tykkäsi sen herkistelyistä! <3 Juju taitaa elää koko ensi vuoden syyskuuta - paitsi silloin, kun Nuppu plärää esiin kesäkuun kollin! :-D Onneksi ihailijakuvat voi irrottaa kalenterista, kehystää ja ripustaa petien yläpuolelle. <3

   Poista
 10. Onneksi meille tuli heinäkuu, joten ei voinu järjestää uusintakuvauksia. Vaikka toisaalta, silloin tehdään aina jotain kivaa kun kuvataan...
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kävinkin jo kurkkaamassa teidän heinäkuiset kalenteriposeeraukset! :) Kivalta näyttää ja tuli jo kesän kaipuu. Voi olla, etten ehkä ehdi enää uusia kuvauksia järkätä, mutta katsotaan, jos saisin loihdittua näistä ja vähän muistakin kivan marraspotretin. :)

   Poista
 11. Ihania kuvia! Kuutonen, seiska ja kasi ovat tosi kivoja, kun nuo viikset ovat jotain aivan mahtavaa. :)

  Meillä on vielä haaveissa saada kissat samaan kuvaan edes jotenkin järkevän jouluisen näköisesti, mutta katsotaan, päädytänkö jossain vaiheessa luovuttamaan... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nuppu on otettu viiksikehuista, ja täytyy myöntää, että ne vetoavat aina muhunkin. :-D Viiksethän ovat muuten ihan mahtava marraselementti movemberin takia!

   Lohdullista, että sielläkin on samanlaista kamppailua yhteispotretin kanssa! :-D Onneksi kalenteriin voi laittaa monta kuvaa, jos kissat päättävät laittaa päälle eri suuntiin vipellyksen - niin kuin yleensä käy.

   Poista
 12. Me tykästyttiin kymppiin ja kutoseen ja tietysti ihan viimoseen kun Juju on niin ihanasti huivin pyörteissä <3 Muutenkin kaikki on niin söpöjä kuvia että oli vaikea valita! Ja kuvista huokuu marraskuun tunnelma, Ruffe ei meinaa pysyä villiksissä kun kohta sillä on Nuppu seinällä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun tykkäsitte kuvista! <3 En ole ehtinyt vielä tehdä meidän kalenterisivua, mutta jospa mä nyt saisin vihdoin valkattua kuvat. Luulen, että Nupusta on pakko käyttää tuota hymykuvaa, kun se on niin hirmuisen söpö siinä. <3 Nuppu kävi jo kurkkimassa, miltä Ruffe näyttää kalenterissa, ja ihan huokailuksi ja sukkien pyöritykseksi meni! <3 <3 <3

   Poista