lauantai 28. lokakuuta 2017

Huipulla tuulee!

Lumen tulo on hidastanut vauhtiani merkittävästi. Jouduin jättämään pyörän torstaina ensimmäistä kertaa kotiparkkiin ja survomaan itseni toivottoman verkkaisesti klonksuttavaan raitiovaunuun. Vauhdin määrä maailmassa on kuitenkin vakio, joten siinä missä minä olen muuttunut etanaksi Jujusta on tullut valoakin nopeampi turbogepardi.
 
Hän liikkuu nykyisin vain juoksemalla.

Toisinaan hän myös hoppaa...

...yli kivien, kantojen ja igluputkien.

Hän metsästää....
 
...vilkuttelee pikkulinnuille..  

...ja levittelee lelut ympäri lattiaa.
Niin söpö kuin meidän vauhdikas jupardimme onkin, se on keksinyt myös hieman arveluttavia kanavia pulppuavan syysenergiansa purkamiseen. Jos emo ei heti ensi naukaisusta tajua käynnistää leikitys- ja koulutusmylläkkää, Juju alkaa räyhätä. Se istahtaa vaatekaapin eteen ja mätkii ovea etukäpälillään kuin mikäkin nyrkkeilymestari. Juju Tyson myös naksauttelee Nuppu-neidin villahousuista karvatuppoja, joita se tulee mässyttämään silmieni alle niin, että asiaan on pakko puuttua. Kun lähden liikkeelle, Juju hölkkää jaloissani ja tunkee pienen kuononsa niin jääkaappiin kuin lusikkalaatikkoonkin. Onpa kissanpoikasella myös uusi, eksoottinen aluevaltaus:

 
Kuka tarvitsee uuden kiipeilypuun, jos voi hopata liesituulettimen päälle?!

Jujuu...? Mehän ollaan jo ihan riittävän korkealla, eikös vaan?

Mutta edes Empire State Building ei riitä tälle tappiinsa viritetylle pikku viiripäälle!

Hops, hops! Nyt Elukka saa luvan jatkaa matkaa!
Koska Jujulla riittää hörhöpörhöenergiaa, olen pidentänyt sen agilitytuokioita, ja välillä yksinkertaisesti vain juoksen ympäri Hupsuttamoa namit tassussani ja häärägepardi tiiviisti kannoillani.
 
Leikkilaatikosta on kaivettu esiin kaikki vanhat suosikit,
ja toisinaan isosysterikin intoutuu leikkeihin mukaan.

Vaikka Juju on koetellut mielikuvitukseni rajoja ja muutaman hassunkurisen kerran ehkä hermojanikin, suurimmaksi osaksi sen touhut vain naurattavat. Hellyyskäppyrät kääntyivät pystysuoraan nousukiitoon, kun eräänä kylmänä alkutalven iltana tapahtui se, mitä olen jo kauan odottanut: pieni velmu kissanpoikanen kiikkasi aikansa olohuoneen pöydällä, hyppäsi sitten vatsani päälle ja käpertyi siihen nukkua tuhisemaan.

 
Kun patterit latautuvat, tämä pieni touhottaja keksii takuulla uusia kujeita!

 

Onko muissa eläinkodeissa koettu vastaavanlaista 
vilkastumista ja söpöä alkutalven pörheyttä?

22 kommenttia:

 1. Jujun touhut alkavat kuulostaa melkoisen paljon maalaisserkku Misun touhuilta... Ei ole yks eikä kaks kertaa, kun tuota harmaata gremliniä on jouduttu kalastelemaan milloin mistäkin hattuhyllyltä alas ja korjailtu sen jättämää tuhoa... Nyt Misu vasta keksiikin kaikkea mahdollista tuhotyötä, kun taas vaivanneet korvavaivat rajoittavat hitusen sen ulkoilua. Huoh, tulispa kesä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Misu-gremlin! <3 Mutta voihan harmi, kun korvat ovat vaivanneet. Onneksi muuten vaikuttaisi olevan hyvä tuuli ja meno päällä! :) Sullakin pysyy syyspimeillä vireys korkealla, kun Misu keksii tekemistä! Kesää mäkin silti jo odotan! :)

   Poista
 2. No oli vauhtia! Meillä Sofi selkeästi reipastui syksyn tullen myös ja pieni epäilys on, että keittiökaapistojen päällä on käyty...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mokomatkin pikku kiipijät! :-D Meidän oli pakko lopulta evätä Jujulta tuo liesituuletinparveke, koska alkoi oikeasti näyttää siltä, että kohta se on kaapiston päällä eikä ehkä pääsisi sieltä pois.

   Poista
 3. Jujullapa onkin vauhtia! Ajattelee kai, että näin viileällä täytyy liikkua ahkerasti, jotta ei tule kylmä. Villasukat Jujulla kuitenkin on, se on hyvä. Kamalaa olisi jos noin suloiset tassut palelisivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippana on kyllä erinomaisen lämpimästi pukeutunut. <3 Pienet pehmotumput etutassuissa ja söpöt villikset takasissa. Ja välillä mama nappaa poitsun vauhdista kiinni, ja sitten halitaan lämpimästi. :)

   Poista
 4. Jupardi, hihi! On kiva kun on vauhdikas kissa, eikö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauhtijupardi on i-hu-na! :-D Nupussakin on vauhtia, ja joka päivä se pitää paritkin hupsusteppaukset keittiön laminaatilla. En vain ole ehtinyt saada esitystä videolle.

   Poista
 5. Nyt en tiedä uskallakon tämän sanoa edes ääneen, mutta Jupardissa on nyt kyllä kovasti samoja piirteitä kuin meidän.....Öykkärissä! Sanoin sen. Apua. Eihän Juju voi öykkäriksi muuttua, eihän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko tunnustaa, että Nisu tuli mullekin mieleen, kun Juju muutti tassuttelunsa kipitykseksi! :-D Vähän on öykkismöykkistäkin ollut ilmassa, mutta Nuppu on vedellyt veljeä tassulla nenään, ja sitten ovat onneksi taas nukkuneet söpösti vierekkäin.

   Poista
 6. Juju Jupardilla on totta tosiaan vauhtikausi ! :)
  Hyvä että edes joku jaksaa ottaa energiat tästä syksyn pimeydestä, pitää yrittää itsekin alkaa hyppimään
  esteiden ja igluputkien yli...josko se siitä vireystila paranisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! Ehkä meidän taloudessa energian määrä on myös vakio: siinä missä itse olen nuupeutunut, Jupardi on virkistynyt! :-D Mutta kyllä tuosta vilperistä tarttuu energiaa takaisinkin päin. Täytyypä kokeilla hopata itsekin igluputken yli! :)

   Poista
 7. Onpas Mr Jupardi Tysonilla virtaa! Se on hyvä niin kauan kuin jätetään viattomat siskoparat rauhaan. Mimmi säikähti, että onko Jupantteri samanlainen kiusuri kuin Alfred, joka myös haukkailee tytöistä karvatupsuja.. :O ;) Onneksi on agility, johon purkaa energiaa! Ja onneksi on reippaita tyttökissoja, jotka antaa villikissalle tassusta. Patterinlatauspaikasta täydet pinnat, mamin sylkyssä on hyvä miettiä seuraavia pelisiirtoja. ^.^ <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jupardipantteri vannoo täällä kautta vipeltävien tassujensa, ettei ole koskaan syyllistynyt mihinkään tyttöjen huudattamiseen saati sitten villatupsujen näksyttelyyn, vaikka blogissa väitettäisi mitä! Ihan on herrasmiesmäisesti viuhdottu menemään, kunnes taas on käperrytty söpösti äiskän syliin päivänöpösille. <3

   Poista
 8. Häärägepardi! :D :D :D Ihana

  Meillä on terävöidytty toisella tapaa. Aloin epäillä, että Otava painaa kissanminttupaperille, mutta ehkä Peppi onkin älykkö ja inhoaa kevyttä viihdettä? Se silppusi kaksi Tuija Lehtisen kirjaa, kirjaston opuksia. Seuraavan kerran lainasin varmuuden vuoksi vakavia teoksia, kuten Matti Klingen päiväkirjoja, ja ne ovat saaneet olla rauhassa.

  Jaksamista ja iloa! Joko sukat pyörii palveluskunnan varpaissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pikku Hääris! <3 Huitsipoju saa kyllä maman villasukat aina ihan ihastuksesta mutkalle!

   Onpas Peppi ollut touhukas kirjallisuuskriitikko! :-o Mulla oli pienenä kani, joka rakastui Montogmeryn Anna-sarjaan. Jouduin ostamaan kirjastolle uuden "Annan nuoruusvuodet" -romaanin, kun pupu ahmaisi kannet lähes kokonaan. Mokoma otus oli myös musikaalinen ja söi parit viulukonsertot vuosien mittaan. <3

   Poista
 9. Voi noita kisuja, jo on ollut Jujulla vauhtia ym. :P Meillä ei ole sentään hypitty liesituulettimen päälle... - sen sijaa pihalumi sai eilen pari pientä tassunjälkeä - ja hurja pyräyksen takaisin sisälle... - vaikka tytsymme oli sitä mieltä ensin että pakko päästä pihalle (oli ja on myös nyt räntäsadetta) :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän piti lopulta pinota puuropaketteja liesituulettimen päälle, koska Juju oli siellä yhtenään! :-D Nyt se on moukunut sydäntä riipivästi ja katsellut haikeana liesituuletinta.

   Tassunjäljet lumella ovat supersöpöjä, mutta ei ihme, että teidän typsylle tuli kiire takaisin sisälle! :) Parasta varmaan katsella hiutaleita ihan vain ikkunasta.

   Poista
 10. Juippi on niiin hirmuisen vauhdikas tapaus <3 Meillä ollaan ihan toistamaata, Ruffe vaan nukkuu ja huutaa eikä muuta :--D Jonkun pitäisi saada tuo puuperuna aktiiviseksi! Hienot agilitysessiot teillä, kyl me ollaan kadeja vaik osaahan Ruffekin mut ei se vältsii aina jaksa. Nupun perässä se vois kyllä juosta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juju ei ole lukenut ragdollien luonnekuvausta! :-D Mutta ei haittaa - on ihanaa omistaa tuollainen hääräilijä. Voi ei, mikä nimitys Ruffelle tuo puuperuna! :-D Nuppu paheksuu ja tuhahtelee. Ruffe on charmikkuutta uhkuva ritari, ja Nuppu inisi onnesta, jos saisi kannoilleen oman armaansa. <3

   Poista
 11. Teillä on menoa ja meininkiä, kuin itämaiskissataloudessa. On noita kissoja hauska seurata, kun puuhastelevat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juju varmaankin luulee olevansa itämainen ihanuus! :-D Hauskaa sen touhuamista on seurata, vaikkakin välillä vähän sydän syrjällään! (Torstaina tuli tavaroita kilinällä ja kolinalla lattialle. Onneksi mitään ei rikkoutunut!)

   Poista