sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Yes Man!

Luulin, että Hupsujen ja Jim Carreyn yhteinen taival paitsi alkoi blogimme ristiäisistä myös päättyi niihin. Luulo ei kuitenkaan ole tiedon väärti, ja niinpä tuo pönttökomedioiden kuningas onnistui tekemään comebackin Hupsujen elämään. Ja tässä on lopputulos:
 
Kissafani-lehden uunituoreessa numerossa 5/2017 on juttu, jossa vilahtelee tuttuja naamoja.

”Hirveet silmäpussit mamalla! Ois pitänyt vähän photoshopata...”

En rehellisesti sanottuna tiedä, miksi minua ja höppänäduoa pyydettiin tähän juttuun, sillä toisin kuin otsikosta saattaisi päätellä, omistamme vain hyvin pienen ja varsin kotikutoisen nettinurkkauksen. Kun saimme haastattelupyynnön, ensimmäinen reaktioni oli sama kuin Juitsilla eilen, kun se näki pitkästä aikaa ratsastussaappaan: lipettiin ja vähän äkkiä! Kun olin klikannut sähköpostin salamana kiinni, jäin kuitenkin miettimään asiaa. Ja silloin Jim Carrey hiipi olkapäälleni kannustuksia kuiskimaan.
 
Heppu kehotti Jujuakin ajattelemaan ”outside the box”.

Alkusyksystä me Hupsujen palvelijat kaipasimme jotakin kevyttä pöhköä leffaviihdettä, ja Netflixissä vastaamme tuli elokuva ”Yes Man”. Se vaikutti mukavan turhanpäiväiseltä kohellukselta, mutta sovimme, että jos elokuva ei edes miedosti huvita ensimmäisen vartin aikana, jätämme sen kesken. Päädyimme kuitenkin katsomaan höpsötyspätkän loppuun asti samalla, kun rapistelimme ihmisten raksuja ja vääntyilimme sohvalla eri asentoihin, jotta näkisimme valkokankaan pöydällä nököttävien kattien takaa. Elokuva ei ollut tajunnanräjäyttävä, mutta sillä oli minulle tärkeä sanoma: aina ei kannata sanoa ei.
 
Boksista on mahdollista päästä pois!

Nykyisin hoetaan, kuinka tärkeää on oppia sanomaan ”ei”. Minä kuitenkin osaan sen taidon kiusallisen hyvin. Introverttinä rakastan rauhaa ja hiljaisuutta ja vietän aikaa mieluiten kotosalla Nupun ja Jujun kanssa. Siinä ei tietenkään ole mitään pahaa, mutta minulta saattaa jäädä väliin uusia kokemuksia, hauskoja kohtaamisia ja tärkeitä oppeja. Yes Man -elokuvan kyynistynyt päähenkilö päätti vastata vuoden ajan ”kyllä” kaikkiin ehdotuksiin, ja hänen elämänsä muuttui aika vinkeäksi. En tähtää samaan, mutta muistutin itseäni, että joskus voi sanoa myös ”okei”, vaikka vähän hirvittäisi. Jim Carreyn ansiosta saimme siis Nupun ja Jujun kanssa itsellemme uuden hauskan muiston siitä, kuinka paistattelimme kivassa seurassa Kissafanin sivuilla 76
78!
 
Nuppu ihasteli suureen kuvaan päässyttä Elli-kissaa.
Naukulan kaveritkin me bongattiin! <3

Mutta vaikka Nuppu luki ja luki, se ei löytänyt mainintaa Rufuksesta,
vaikka me sepustettiin Ruffesta ja romanssista ummet ja lammet!
Jujun piti muistuttaa emolle ja Nupulle, että kyseessä ei ollut mikään
”Me kissat” tai ”Nuppupolitan”, jossa vatvottaisiin kissasuhteita.

”Tässä lehdessä oli tiukkaa faktaa ja lisukkeena houkutteleva ruokapussukka,
jonka äiskä heti takavarikoi, vaikka me esitettiin sillekin se näytelmä
nimeltä Nälän näännyttämät.”

Jotta Ruffe-kohdan puuttuminen ei jäisi Nuppua vaivaamaan, lisään tähän vielä pätkän, joka ei lehteen mahtunut. Siinä on myös asioita, jotka halusin sanoa teistä lukijoistamme: 

Blogiin on tullut pelkästään positiivisia kommentteja, ja vastaan niistä jokaiseen. Monesti keskustelut lähtevät rönsyilemään, ja olen saanut kommenteissa apua moneen pulmaan kissojen ruokavaliosta aina uuden kiipeilypuun hankintaan saakka. Keskusteluja on jatkettu sähköpostin puolella ja monen kanssa myös kasvokkain. Kissabloggaajista ja lukijoista on tullut tärkeä verkosto, josta saa apua, tukea ja hyvää mieltä. Parasta on, kun joku hassuttaa meille takaisin! Kommenttien puolelta alkoi myös blogikissojen suuri rakkaustarina yli kolme vuotta sitten: Nuppuun iski silmänsä Marraskuun muruset -blogin komea Rufus-ragdoll. Blogeistamme voi seurata, kuinka ragdollit seurustelevat digisti vuonna 2017.

 
Nuppu ja Juju ovat minulle äärettömän rakkaita, ja toivon,
että bloggaamme yhdessä vielä pitkään!

24 kommenttia:

 1. TYKKÄÄN ♥ Todella kiva, että te olette lehdessä ja Naukulat kanssa !
  Mutta siitä en tykkää, että kissablogistanian suuri digirakkaustarina ei päässyt julkisuuteen ! Sehän on ehdottomasti yksi tärkeimmistä romansseista ikinä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!♥ ♥ ♥ Olihan tuo aika yllättävä juttu ja poikkeama meidän tasaiseen arkeen.
   Täytyy ehkä kirjoittaa jokin kerta oikein syväluotaava aikakausreportaasi Nupusta ja Ruffesta. Ne ovat sellaisen kyllä hempeilyllään ansainneet.

   Poista
 2. Teistä oli ihan hyvät edustuskuvat lehdessä ja ehdottomasti myös emosta! Teidän luonnekin oli hyvin kuvastavasti kerrottu, vaikka missään ei mainittu piraijasta; johtuuko se siitä on kyse oli kissalehdestä? - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ”Voi hitsi! Äiskä unohti silmäpussien peittelyn lisäksi piraijat ihan kokonaan! Nyt pitäisi soitella jonnekin lehtiin, että kuka tekisi meistä täydennysjutun. Nupun sijaan voisin osallistua haastatteluun Mimmin kanssa.” T. Juju
   Emo täältä kiittää kehuista, vaikka vähän omaa naamaansa häpeääkin. :-D

   Poista
 3. Hyvä että lisäsit puuttuvan pätkän tänne! - Toi Yes man, kumma juttu, ostin sen juuri muutama viikko sit kirpparilta tavanomaisen huimaan hintaan 0,5-1 e (Brunon kirpparit on niin parhaita) ja katsoin samantien. Eihän se ihan paska ollut, mutta ei kannata liikaa soveltaa live-elämään. (Tai no, oli se niin paska että ei se kyllä mun hyllyyn jää.)

  Paljon terveisiä ja rakkautta Hupsuttamoon! niin ja Zetor määkyy, että saa tulla tänne leikittämään kans.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, miten sattuikaan, että säkin olet jesmänittänyt! :) Mulla on moniin asioihin elämässä melko suodattava suhtautuminen: annan anteeksi paljon kaikenlaista, jos koen saavani edes yhden elävöittävän, hyödyllisen tai piristävän ajatuksen omaan elämääni. Joskus se löytyy maitopurkin kyljestä, joskus PIJ:n romaanista. :) Nyt muhun osui ja upposi tämä ”kyllä”-politiikka ainaisen negistelyn sijaan. Niinpä olen tehnyt leffan katsomisen jälkeen monta uutta asiaa, joten go Jim ja Yes Man! :-D

   Kiitos ihanista Hupsuttamo-terkuista! Me lähetetään lentopusuja Zetorille (ja Ilonallekin!) - varokaa vaan, tämä kissaemo saattaa vielä tulla ja yllättää pikku leikkisessiolla. (Eivätkä ne yleensä ole ihan pikkuja!)

   Poista
 4. Olipa mukava yllätys! Siitä onkin jo jonkin aikaa, kun oon viimeksi ostanut Kissafani-lehden (yleensä ostan messuilta monta lehteä kerralla), mutta nyt pitää ehdottomasti kipittää lehtihyllylle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jei! :) Me vilkutetaan sitten sieltä loppusivuilta ihan innoissamme! :) Lehdessä oli muitakin kiinnostavia juttuja mm. avustajakissasta ja kissojen lajityypillisestä käyttäytymisestä, joten kiva parituntinen mulla tämän lehden parissa kului.

   Poista
 5. Ostettava Kissafani-lehti! Kun vain muistaisi seuraavalla kauppareissulla. Kauppalapulle!

  Tuo lisäys on tärkeä juttu, harmi että se jäi pois lehdestä. Nuo on nimittäin just kissabloggaamisen parhaat puolet. Minä olisin vielä ehkä lisännyt sen, että kissablogeista (luonnollisesti myös täällä teillä hupsuttamossa) oppii älyttömän värikästä sanankäyttöä! Vähän väliä meinaa aivot nyrjähtää, kun asiat on sanottu niin osuvasti ja toisella tavalla kuin yleensä on tapana. Ja enempi sana- ja kielivaranto tunnetusti lisäävät rauhanomaista ilmaisua, joten voidaan sanoa kissablogien edistävän maailmanrauhaa. Vai mitä muita johtopäätöksiä siitä muka voisi vetää? ;)

  PS. Meinasi pikkuisen tirahtaa kyyneliä, kun näin instassa sen sun heppakuvan. Heppaikävä vaivaa ajoittain pahasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saat lehden pian hyppysiisi! Mä jouduin vähän metsästämään sitä! 8-) Saatoin tosin olla yli-innokkaana vähän liian aikaisin liikenteessä...

   Olen ilman muuta samaa mieltä, että kissablogit ja kissat yleensäkin edistävät paitsi värikästä sanankäyttöä myös maailmanrauhaa. <3 Niin paljon olisi sanottavaa, mutta senpä takia me näitä blogeja pidetäänkin. Yksi artikkeli tai lehti ei millään riitä kaikkeen oleelliseen. :)

   Voi, sun pitäisi ehdottomasti päästä heppailemaan! <3 Mulla oli vierähtänyt edellisestä kerrasta jo vuosi, ja heppakuume oli yltynyt ihan kamalaksi. Onneksi sain ratsukseni tallissa kainaloon tunkevan pikku tamman, joka oli maastossa ihan mahtava tykinkuula. En muista, milloin viimeksi olisin ollut niskavillat pystyssä silkasta riemuadrenaliinista, ja hymy oli sellainen hangonkeksimäinen koko päivän. Hepatkin edistävät maailmanrauhaa. <3

   Poista
 6. Että kehtasivatkin jättää tuommoisen tärkeän asian pois! Onneksi totuus tuli ilmi täältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogista ei tila lopu kesken! :-D Truth is in here.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos! :) Toivottavasti löydätte! Mä etsin ja etsin ja etsin - ja lopulta mies löysi keskustan Akateemisesta.

   Poista
 8. Wau mitä julkkiksia, täytyy kyllä etsiä toi lehti käsiin! Voi olla että elämä tosiaan muuttuis aika jännäks jos aina sanois joo, voiskin kokeilla joskus vaikka viikon verran... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me paistatellaan nyt vartti pikkuruisessa valokeilassa! :-D Lehti löytyy todennäköisemmin S-ketjun liikkeistä, esim. Prismasta. Tuo viikon kokeilu voisi olla aika sopiva! :) Ei ehtisi koko elämä heittää häränpeppua mutta saattaisi kokea jotakin ihan uutta ja yllättävää.

   Poista
 9. Upeita kuvia lehdessä(kin), te ootte julkkiksia ja se tarkoittaa että me Neron kanssa melkein sukua julkkiksille :) :)
  Mukavaa viikkoa ja bloggailuhetkiä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Te niin ootte sukua viimeisillä sivuilla paistatteleville tähtösille! :-D Mukavaa viikkoa ja blogitusta teillekin!

   Poista
 10. Ohhoh, tuo lehti on pakko saada!! Onnittelut huippubloggaajille! :) Mimmikin on hoputtanut mua lehtihyllylle jo eilisestä lähtien nähdäkseen Juitsin paperisena versiona. <3 (Ja haastattelu Jujun kanssa olisi aika sopivaa vaikkapa yökyläilyjen tiimoilta.. Mimmiä kyllä jäskättäisi kovasti, kun ei tiedä mitä siellä oikein kyseltäisiin ;)) Mullekaan ei tekisi pahaa olla joskus tyrmäämättä kaikkia ideoita ja ehdotuksia, mitä vastaan tulee. Monesti on harmittanut jälkeenpäin, kun on saattanut mennä hyvä tilaisuus sivu suun oman introverttiyden takia. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :-D Ihan huipuiksi en meikäukuleleja luokittelisi, mutta Nuppu ja Huitsi näyttävät somilta paperisinakin! :-D Toivottavasti löydätte lehden! Nyt kun Juju on saanut pohjalle tällaisen turvallisen haastattelukokemuksen, se olisi ihan valmis astumaan limelightseihin Mimmi rinnallaan. Ehkä jopa johonkin late night show'hun. Näen jo sieluni silmin Jujun ja Mimmin punaisella sohvalla juttelemassa hempeitä. <3 (Haluaisin kuulla ne tarinat!)
   Mullakin noita sivu suun -tilanteita piisaa, kun luontevin ensireaktio on helposti ”ei”, mutta nyt taipumus on tehotyöstössä, ja ties mihin tämä polku vielä johtaakaan. 8-)

   Poista
 11. Vautsi oikeen ootte lehdessä! ♥ Ruffea nyt vähän mietittyttää tämä Nupun suuri julkisuus ettei vaan ala muut kollit nyt pyöriä sielä Nupun ympärillä niinku hollywoodissa aina kaikki pyörii julkkisten ympärillä. Ruffe antaa muille kolleille sitten tassusta!

  Mä olin joskus kaaauan sitten katsonut tuon leffan oikeen elokuvateatterissa, ihan hauska pätkä vaikka nykyään Jim Carreyn elokuvat ei ookkaan mitään suosikkeja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nyt kohdalle tuli tällainen kumma tähtimomentti! :-D Pitihän siihen tarttua. Nuppuakin vähän huoletti, että oliko tämä nyt jokin masinoitu juttu, että jätettiin noin tärkeä info pois. Sinkkuushan myy tunnetusti paremmin, joten ehkä on tavoiteltu isoja irtomyyntilukuja sillä, että komeat kollit ostelisivat lehteä Nupun kuvat silmissään. No, oli niin tai näin, niin kyllä Nuppukin osa läväyttää avotassulla tarpeen tullen innokkaita kilpakosijoita nassuun. Liikettä on testattu useasti Jujuun, joten ei hätiä mitiä!

   Joo, en mäkään ole mikään suuri Jim Carreyn fani, vaikka täältä blogista saa kuvan, etten muuta teekään kuin löhnötän soffalla, mutustan juustonaksuja ja hekotan suu auki hänen naamanvääntelylleen. :-D

   Poista
 12. Kyllä! Jee! Ihana juttu ja on kyllä hyvä sanoa välillä kyllä. :)
  T. Aura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Ja niin totta tuo viesti edelleen. Täytyy aina välillä muistuttaa, että rohkeudella voi saavuttaa paljon enemmän kuin nössöttelyllä! :)

   Poista