sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Nemoa popsimassa

Voin kokemuksesta kertoa, että ragdollit ovat pääosin kilttejä ja herttaisia kissoja. Ne eivät moukaroi huonekaluja lommoille, spraymaalaa seiniin kissanviiksiä tai näytä omistajalleen keskivarvasta. Suurimman osan ajasta ne ovat hellyyttä uhkuvia pehmopalleroita, joiden pään päällä hohtaa kirkas sädekehä. Mutta mitä kulissien takana tapahtuu niinä nanosekunteina, kun räggäreistä tuleekin raggareita?
 
”No ehdottomasti pahin juttu, minkä oon tänä kesänä tehnyt on se,
kun tupeerasin peppukarvoja ja niihin tuli ekaa kertaa niin iso takku,
että sen sai pois vain leikkaamalla”, Nuppu kertoo.
 
”En tykännyt yhtään, kun emo kaivoi sakset esiin. Louskautin hampaitakin
yhteen nipsimisen aikana, mutta nyt kelpaa taas esitellä siistejä villapöksyjä.”

Vaikka Nuppu luulee, että se on aina kiltti ja ihana, se osaa välillä olla myös tuhma ja ihana. Nälän yllättäessä kultaiset käytössäännöt törkitään tassulla maton alle ja Nupusta tulee jääräpäinen iilimato. Se kiinnittyy imukuppina tietokoneen näyttöön, inisee korvan juuressa kuin menneen kesän hyttynen ja ripsuttaa huonekaluja selkä sinnikkäästi köyryssä. Paras kurinpidollinen keino on ohjata kärttäjättären huomio vaikkapa leluhiireen, kunnes käytös palautuu taas enkelimäiseksi, ja neito palkitaan runsaalla ruokakupin täytöllä.
 
Onko Nupun ruokakuppia täytetty liiankin hövelisti, vai
vääristääkö kuvakulma neidin muodot kovin pyöreiksi?

Siinä missä Nupun karvaisesta päästä sojottaa sarvipari vain nälän tullen, Juitsipuppana transformoituu sietämättömäksi pehmopaholaiseksi paljon useammin. Silloin sitä kutsutaan hellittelynimellä Elukka.
 
 Elukka osaa samanaikaisesti sekä kerjätä ruokaa,
näyttää söpöltä että rääkätä kilttiä systeriään.
Karva pöllyää, ja Neppo-raasu vikisee.

Elukka hei!! Nyt saa riittää. Nuppu ei tykkää liian rajuista leikeistä.

Nupulla on parempaakin tekemistä kuin inahdella veikan potkupussina.

Jälkikäteen Elukkaa usein ihmetyttää, mikä meni vikaan.

Jos Elukka ei saa huudattaa Nuppua, se keksii uusia konnankoukkuja, jotta mama huomaisi sen. Juju kirnuttaa, minkuttaa ja mouruaa, ja jos sekään ei auta, se hyppää emon kirjan, iPadin tai tietokoneen päälle ja pönkkää pienellä päällään pingispallon kokoisen kuhmun emon otsaan.
 
Elukka osaa tarvittaessa järsiä puuvärejä ja parkkeerata keskelle värityskuvaa.
 
Viikkauslaudan päältä löytyy myös keskimääräistä parempi jumituspaikka.

Ehkä Elukka voisi ottaa vähän siskosta mallia ja auttaa joskus laskostamisessa?

Elukka tietää, että iskän saa parhaiten liikkeelle kiipeämällä leffatykin päälle, ja emo taas nostaa pehvelinsä penkistä heti, kun Puippa vilauttaa hammaskalustoaan lampun johdolle. Välillä pikku naskalit naksuttavat helliä reikiä myös palvelusväen pohkeisiin, kantapäihin ja varpaisiin.

Eikä unohdeta sitäkään, että Elukka on loputtoman utelias. Se seikkailee mikron päällä...
 
...ja valtaa vaatekaapin heti, kun silmä välttää.

Elukalla on toki aina hyvät perustelut touhuilleen, ja jos kupissa on hyvää ruokaa (eli ei mitään perusmössöä vaan jotain, joka herra Nirppanenulle sattuu juuri sillä hetkellä maistumaan), agilityrata on viritetty valmiiksi tai Jujua luvataan wuu-juoksuttaa asuntoa ympäri, ei Elukkaa näy mailla halmeilla. Sen tilalla käyskentelee vain elämäänsä tyytyväinen kollinkutale:


”Mmm, tuoretta meribassia!”
 
”Ettei mama vain olisi pyydystänyt sitä omin kätösin Sea Lifesta?”

”Jos keksin hyvät kepposet, niin ehkä saan seuraavalla kerralla narskuttaa
sen huonomuistisen välskärikalan siitä uudesta Nemo-leffasta...”

”Sen Dorin. Tai kyllä mulle Nemo ja Marlinkin kelpaisivat.”

Älä pahastu, Nuppu-pieni. Se oli Juitsin huumoria. Kuka nyt piirrettyjä söisi!

24 kommenttia:

 1. Elukka näyttää kyllä kuvissa jotenkin tosi viattomalta. "Ai mitä pahaa oon muka tehnyt?" Varsinkin tuossa ylemmässä viikkauslautakuvassa suorastaan enkelimäinen ilme :D Ehkä Juitsi halusi vaan sovittaa itselleen uutta vaatekappaletta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elukka hallitsee sellaisen hämmästyneen suloisen pahantekoilmeen. :-D Mokomakin söpönöpönuuskunenä. :) Ja sen verran kaunosieluinen Juide on, että halusi varmaan pukeutua kerrankin pitsiin.

   Poista
 2. Aikamoiset kaksoisolennot teillä käyvät vierailemassa, mutta onneksi kumpikin tyyntyy takasin pehmoräggärimoodiin, kun kupista löytyy oikeaa ruokaa ja muutoinkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä - aikamoista vilinää meillä on, kun peruskattien lisäksi Elukka hämmentää kuvioita. Ja se hupsu iilimato. :-D

   Poista
 3. Jotenkin huojentavan ihanaa, että myös räggäreistä löytyy tuo pieni (inhimillinen) puoli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä löytyy. :-D Välillä aina mietin, että mitenhän sitä pärjäisi yhtään aktiivisempien yksilöiden kanssa, kun nytkin viedään emoa 20-0.

   Poista
 4. Se onkin jo hyvin opetettu kissoille että ei saa keskivarvasta näyttää :)
  Mukavaa (aurinkoista) viikkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa kyllä olla tyytyväinen, kun on kuitenkin nuo perussäännöt hanskassa/tassussa! =) Aurinkoista syysviikkoa teillekin!

   Poista
 5. Ei uskota! Nuppu ja Juju on aina kilttejä ja enkeleitä, ja kaikki yllä kerrottu on Jonkun Muun yritys mustamaalata kiltit (ja viattoman vaaleat) räggärit.

  Nuppu nyt voi joskus ehkä olla vähän suloisen ja sievän tunteileva, koska on tyttö, mutta Juju on varmasti aina tyyni ja hillitty, paitsi silloin kun kehrää ja puskee ja on hellyyden aika. Kaikki tietää, että siinä asiassa tunteita on hyvä näyttää isosti!

  Nih!

  Ps. Friedepä onkin nuorena kapinallisena harjoittanut seinätaidetta. Kastoi häntänsä mustikkakeittokulhoon ja huiski sitten hännällään seiniä ihan useammassa huoneessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku Muu taisi nyt vain kerjätä säälipisteitä. ;) Ja pakko tunnustaa, että kyllähän tämä emo tykkää siitä, kun pusketaan niin rakastavasti, että päähän tulee kuhmu. Mitä isompi, sen parempi.
   Ohoh, teilläpä on harjoitettu tosi taiteellista ekomaalausta! Ei hullumpaa, mutta toivon, ettei tyyni ja hillitty Huitsipuppeli lue tätä kommenttia ja ota Friedestä oppia! :)

   Poista
  2. Niin mutta ajattele miten komeaa jälkeä räggärin hännällä saisi! On suuri ja tuuhea sivellin!

   Jujun taiteessa vauhti ja liike olisi varmasti vahvasti läsnä. Se on niin atleettinen poika ❤️

   Poista
  3. Totta joka sana! :) Ehkä meillä on tänään mustikkakeittopäivä. Tai sitten ei. Jää nähtäväksi. :-D

   Poista
 6. Meilläkin löytyy tommonen elukka. Tai oikeestaan kaksi elukkaa. Oisko se jotain poikamaista tuhmuutta? Meiän toinen elukka saa aina hirveän kaaoksen ja sotkun aikaan, minkä jälkeen se poistuu paikalta vikisten ku rikoksen uhri. "Oho!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan elukat! ❤️ On niiden onni, että ne ovat niin söpöjä ja hassuja, ettei niiden touhuille voi olla nauramatta.

   Poista
 7. Hui mikä Elukka, en usko noita juttuja mun Jujusta :O <3 -Mimmi

  Hih, Nupun metkut vaikuttaa aika harmittomilta. :) Vähän samoja vinkeitä Jujulla ja Alfredilla, Alffis vielä katsoo suoraan silmiin kun alkaa raapia sohvaa tai tehdä muuta jäynää ihan vaan merkiksi, että saisko sitä huomiota pikkuhiljaa.. :D
  Onneksi "hyvä ruoka - parempi mieli" toimii kissoillakin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elukka täällä vannoo syyttömyyttään. Ei ole kuulemma rellestänyt vaan ollut vain charmantti ja ajatellut hempeitä ajatuksia Mimmistä. :)

   Tuttua myös tuo vetoava silmiin napittaminen tuhmuuksien aikaan. :-D Ei niille vain voi olla vihainen. <3

   Poista
 8. Se keskivarpaan näyttö on ikävän yleistä....ainakin henkisen keskivarpaan kun tarjotaan sapuskaa ja katti rupeaa ruopimaan sitä piiloon kuin kakkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, tuota esiintyy meilläkin. Ihan kamalia sörsseleitä muka tarjotaan. Ei maistu, ei oo hyvää, yök - ja *kaaps* *kaaps* *kaaps* :-D Ja yksi vähän törkeä juttu mun mielestä on myös se, että jos annan suukon, niin Juju ravistaa turkkiaan. Ihan sama kuin pyyhkisi suun tassulla ja sanoisi yäk. :-D

   Poista
 9. Meilläkin on kummallisia takkuja tullut poikien turkkeihin?? Niitä vain ilmestyy, viime syksyllä oli samajuttu. Ja kohtahan alkaa sit se riksraks ja poks aika kausi :I

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outo syyskesän takkuilmiö! Juju on onneksi tuulenpesiltä säästynyt, mutta Nupulta olen joutunut naksuttamaan kaksi takkua. Ja voi ei, ritinöitä odotellessa... Onneksi ei olla vielä ihan siinä vaiheessa.

   Poista
 10. Ihana pointti tekstisä tuo, että oikealla aktivoinnilla ja tekemisellä hupsujen ei tarvitse alkaa tuhmiksi ihaniksi raggareiksi saadakseen emäntä&isäntäväen huomion. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se menee, että kun on kaikki kissanelämässä mallillaan, niin ei tarvitse reuhata. <3

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kissat ovat ärsyttävimmilläänkin maailman hassuimpia ja suloisimpia otuksia! :-D

   Poista