lauantai 7. marraskuuta 2015

Mälsänvastainen maja

Koska viime viikonloppuna oli kaksi pyhäpäivää peräkkäin eikä apaattinen emo järjestänyt naamiaisbileitä tai suuria kissakarnevaaleja, pienten kissojen elämä muuttui mälsäksi möllötykseksi. Ketä kiinnostaa jahdata iänikuista laserpistettä, jota ei ole kolmen vuoden aikana saanut vielä kertaakaan hampaisiinsa, tai kuka haluaisi jäytää herra Apinamieheltä irti viimeisetkin raajat? Eivät ainakaan Nuppu ja Juju.

Kateilla oli ihmettelemistä jo omissa raajoissaan,
joista puolet oli surkastunut pois tekemisen puutteessa.
Vai onko Juju kasvattanut itselleen toisen pään?

Aloin tuntea itseni niin huonoksi lemmikinomistajaksi, että oli aika kehittää jokin uusi ja jännittävä virike rakkaille mössyköilleni, ja kuin Kreivin aikaan blogikavereille Mimmille ja Alfredille oli rakennettu taas uusi, uljas maja. Haa! Sellainen olisi saatava myös Hupsuttamoon.

 
Vinkki numero yksi: Mama, pliide,
älä rakenna sitä majaa kissanruohosta.

Jotta susi (tai syystuuli) ei puhkuisi ja puhaltaisi heti nurin kissojen huvimajaa, päätin kyhätä rakennelman Veli Pontevan tavoin tukevasta viltistä. Halusin luoda majasta viihtyisän ja pehmoisen turvapaikan, joka olisi samalla oikea viihdemesta.Aherruksen päätteeksi olkkariimme kohosi asumus, jonka katto oli näin tukeva ja kaunis.
Eteläinen sisäänkäynti oli mielestäni vekkuli ja houkutti kömpimään peremmäs.
Sisätilat taas olivat modernit ja tarjosivat runsaasti luksusta
paitsi köllöttelyyn myös vilkkaaseen viihtymiseen.

Huviparatiisi oli hädin tuskin saanut seinänsä pystyyn, kun ensimmäiset asiakkaat tulivat tutkimusretkelle. Ne olivat ehtineet jo lukea CatAdvisorista, että tällainen pytinki avaisi pian ovensa kissoille, joilla oli jo kaikkea.

 
Jujua kiinnosti eniten unelmalinnan ulkoterassi, mutta
Nuppu tahtoi testata sisätilojen teddyvuoratut petipaikat.

Kaikki muu oli kuulemma toimivaa paitsi karvainen kattokruunu,
joka kutitti neitosen korvaa pahemmin kuin varastopunkit.

Kun terassi oli nuohottu kauttaaltaan ja ilta alkoi viiletä,
Jujukin saapui sisälle lämmittelemään.

Kissojen silmät suorastaan tuikkivat, kun ne löysivät majasta kaikenlaista kivaa.
Nuppu köllähti pehmotaloon, ja Juju paikannettiin pian flipperin äärestä.

Onneksi pelipöytiä löytyi enemmänkin, sillä Nupunkin teki mieli läimiä menemään.
Huomatkaa tervettäkin terveemmät etutassut, joilla palloa kelpaa töpötellä!

Olipa peliluolaan piilotettu myös yksi ylläri: uudenkarhea hiirulainen,
jonka Nuppu touhukkaana tyttönä sattui löytämään!

Spelailu ja yllärit saivat Jujun lopulta väsähtämään, ja sekin halusi päästä
kokeilemaan pehmotupaa. Harmi vain, että tönö oli ehditty jo varata...

Majanrakennus osoittautui virkistäväksi kokeiluksi sekä pikkuisille että emolle. Mies tosin kotiin saapuessaan tuskaili tilannetta hieman sisustuksellisesta näkökulmasta mutta ymmärsi, ettei majaprojekti ollut yhtä tyhjän kanssa. Olimme edistyneet valtavasti löllöisän jalattomasta lähtötilanteesta, sillä ympyrän sulkeutuessa minulla ei ollut enää kissaa, jolla oli kaksi päätä ja neljä jalkaa, vaan otus, jolla oli yksi pää ja kahdeksan jalkaa. Niillä on hyvä viipottaa elämässä eteenpäin!


Kannatti rakentaa maja, vai mitä?

30 kommenttia:

 1. No onpa teillä hyvä emäntä ku tuollalailla majankin teille rakensi! Ei meillä vaan...
  - Chapi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole täälläkään ennen moisia lukaaleja näkynyt. :) Mutta sen verran hauskaa touhuilu oli, että suosittelen Kissakolmioonkin kissamajan loihtimista. :)

   Poista
 2. Noin hieno maja, vähänkö teidän emäntä on hyvä! Ei meillä kyllä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jaa, emo on yleensä vähän laiskanpörheä. Mikä lie puuska nyt yllätti. =)

   Poista
 3. Hieno maja! Pitää itekkin käskee mammaa rakentamaan tollanen.
  - Pöpö

  VastaaPoista
 4. Hulppea huvila! :D Majan rakennuspuuhat on kyllä hauskoja. Meillä se menee yleensä niin, että minä pystytän ja pojat kaataa. Harvoin maja tulee koskaan valmiiksi. Teidän majaan on kyllä selkeästi panostettu, kun viihdepuolikin on kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, täällä satsattiin myös sisätilojen viihtyvyyteen. :-D Ihme kyllä kukaan ei yrittänyt kaataa seiniä. Katolla vähän talsittiin, mutta hyvin kesti - olihan se tehty tukevasta viltistä. ;)

   Poista
 5. Haa! Kissamatkabloggaus onkin aivan uusi aluevaltaus! Pepillä ja Ninnilläkin oli tuollainen narulankahiiri, mutta karvakasat rupesivat käsitöihin ja purkivat sen. Jäljelle jäi yksinäisyyttään kaliseva muoviranka ja ainokaisen vaaleanpunaisen korvan palveluskunta löysi lompakostaan... sillä ei saanut edes yhtä raksua kaupasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, tämähän meni nyt aika lailla matkabloggaukseksi! :-D Ekat arviot on varmaan näpytelty CatAdvisoriin sillä välin, kun emo huiteli messuilla. Toivottavasti maja voittaa jonkin Awardin.
   Nuppukin aloitti hiirulaisen purkamisen, ja olin vähän kauhuissani, kun hännän kaksoiskierteestä oli jo hävinnyt pätkä! Mutta eiköhän se ole aika sulavaa matskua. Harmi, etteivät hiirenkorvat käy valuutasta. Tai kannattaisiko yrittää vielä keväällä uudestaan - hiirenkorvien huippusesongin aikaan? =)

   Poista
 6. Hieno huvila-maja ! On teillä kisulit hyvä emäntä kun oikein rakennusurakoita tekee teidän viihdykkeeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan sillä emolla vähän peukut keskellä kämmentä rakennushommissa, mutta yritys on tärkein. T. Nuppu Nuppersson

   Poista
 7. Teillä on tosi hieno maja, monipuolinen :) Meillä oli ennen lomaa pieni vilttimaja, mut nyt se on purettu. Pitää pyytää (=määrätä) mami tekemään uus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti teidänkin mami nyt rakentamaan uutta majakompleksia! :-D Jospa siihen saisi vielä laajennusosionkin tällä kertaa.

   Poista
 8. Hei Hupsuttamon ammattikissat !
  Tahtoisimme anoa VIP-korttia teidän viihdyttämöön, koska meillä ei tuollaista koskaan ole ollut, eikä tule olemaan - tuntien täti-ihmisen.

  Kunnioittavin tervehdyksin, Triolat ja Nilsson

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viihdyttämön kortit ovat jo tilauksessa, ja jos vain blanketti on oikein täytetty, niin eivätköhän ne aitiopaikkaliput heru. :o) Tosin saattaa olla, että enimmäkseen Hupsuttamossakin on viihdepuolella vähän hiljaista.... :) Joskus aina repäistään!

   Poista
 9. Oi miten hieno maja teilllä on! Misu tykkää kanssa ihan mahdottomasti jos sille kyhää majan vilteistä ja tyynyistä. Sillä on joskus ollut jopa ruokapalvelu majassaan... :) Sylissä istuva ruotsin maalta tullut 1 vee lähettää kovasti terveisiä kummallekkin maulle! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, sehän meiltä vielä puuttui: ruokapalvelu! :) No, vinkki pidetään mielessä, ja seuraavalla kerralla CatAdvisoriin voi ilmestyä ravintola-arvostelu ála Nuppu ja Juju.
   Ja oi, kiitos pikkuiselle terkuista ja kovasti kehräyksiä takaisin, varsinkin Nupulta, joka haluaisi pelata hänen kanssaan palloradalla. Meiltä muuten vain ”Moikka, pikkuinen!” -leperryksiä. Harmi, ettei nyt nähdä!

   Poista
 10. Kiva vilttimaja! Pitää kokeilla tehdä Oivallekin vastaava joku päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa majanrakennusta! :) Kun sisälle asettelee vähän pehmoisia tyynyjä, niin eiköhän siellä pian ole se ihana, unenlämpöinen kissa. <3

   Poista
 11. Onpas hieno maja! Mekin vaaditaan seuraavaan majaan lisää viihdykkeitä ja ruokapalvelua! :D
  Upeeta, että Nupun tassu on pysynyt hyvänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin ollaan iloittu tassusta - nyt ollaan oltu jo kuukausi "kuivilla"! Toivottavasti tilanne pysyy hyvänä nyt ilman lääkitystäkin. Tuota majaideaa voi tosiaan kehittää loputtomasti, kun lisää mukavuudeksi myös ravintolan! :-D

   Poista
 12. Toivottavasti mieän ihminen luki HUOLELLA tään ja näki, että Joku kuitenkin viittii nähdä vaivaa kissojen viihtyvyyden eteen! Eli että vois meilläkin edes hetken yrittää... Vois. Jossain maailmassa. Onneks käy edes vieraita, ne lellii ja leikittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että teidän emo painoi nyt näitä vinkkejä mieleen, sillä yllättävän nopsasti tuollaisen luksusrakennelman kuitenkin pykää. Ja kissojen kummastelevat katseet ja innostus palkitsevat pitkäksi aikaa. :-D Vieraatkin on kivoja - meillekin tulee sellainen tänään! Uu! :)

   Poista
 13. Eikä miten ihanan majan oletkaan kisuille rakentanut! Täytyy selkeästi ottaa mallia tästä vaikka mies ei varmaan arvostakkaan ;D Mutta eipä mulla kohta muuta tekemistä olekkaan kuin kisujen kanssa touhuuminen joten saa luvan taas tottua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, että testaat majakyhäelmää Cocolle ja Ruffelle. Meilläkin mies kommentoi tätä maja-asiaa vähän pinnallisen oloisesti, mutta onneksi myöntyy moneen, kun selitän, miten tärkeää on virikkeellistää karvabeibejä. ;) Ja sun pitää sitten ajoittaa majailut niin, että mies on esim. töissä. Katit ovat varmaan onnessaan, kun saavat omia sut etkä karkaa välillä niitä muita kisuja hoivaamaan. Sii juu! =)

   Poista
 14. Vau miten mahtava maja! Meidän Kiira innostuisi ainakin tuollaisesta, se tykkää seikkailla peiton alla ja mm. löysän paidan sisällä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysä paita onkin ihan uusi idis! :-D Täytyy kokeilla joskus sitäkin, sillä Nuppu varmasti tykkäisi. Sen mielestä on ihana mönkiä peittojen alla. :)

   Poista