torstai 26. marraskuuta 2015

Kissaunen syväanalyysi

Näin viime yönä unta, jossa oli mielestäni kiehtovia psykologisia ulottuvuuksia: olin autossa, jonka takapenkillä oli matkustajana Nuppu. Se istui tukevasti lasten turvaistuimessa, ja sen pörröisen rintamuksen ja karvaisen masun yli oli vedetty turvavyö. Kesken automatkan kurkistin, miten Nupulla menee, ja olin saada sydärin: Nupun sijaan vauvaistuimessa kököttikin marakatti, jonka naama muistutti erehdyttävästi WhatsAppin keskusteluissa käyttämääni apina-emojia. Aloin panikoida Nupun katoamista, mutta silloin rakas mussukkani kurkistikin suloisesti apinan takaa ja tajusin, että sehän vain piteli marakattia lempeästi sylissään. Olisiko aika kilauttaa psykiatrille, vai osaankohan tulkita unen omin neuvoin?


Nupun mielestä silmissä vilisevät apinat kertovat suuresta loman tarpeesta.
Hyvä pointti, sillä kesästä on jo ikuisuus ja syyslomakin jäi välistä!

Oikeasti uneni kertoo varmasti siitä, että Nuppu on ollut melkoinen huollettava keväästä asti. Ensin oli toivotonta tassutaistoa, kuukauden kortisonikuuri ja lopuksi inha tyttöjen vaiva, jota paranneltiin kahden viikon mittaisella antibioottikuurilla. Nuppua hoivatessani olen usein miettinyt, että se on kuin suloinen pikku vauveli, joka ei osaa kertoa, mikä vaivaa. Eilen beibiäni ei onneksi vaivannut enää mikään, vaan Nuppu sai jälkitarkastuskäynnillä terveen paperit. Tulehdus oli parantunut, kohtu oli hyvässä kunnossa, ja uusin epäilty tulehduksen aiheuttaja on kortisoni.

 
Juitsi on helpottunut, ettei sitä syytetä enää vauvakuumeiluista.
Parin viikon silmälläpidon jälkeen totesin, että kattien nujakointi on
ihan vain vaaratonta ja perinteistä karvakeräpainia ja tassumoukarointia.

Nuppu oli eilen taas maailman esimerkillisin kissapotilas. Se oli nätisti selällään pusuteltavanani, kun sen kohtu ultrattiin. Liekö siitäkin tullut aivoissani yhtymäkohtia vauvoihin. Toivoimme, ettei Nuppua olisi tarvinnut rauhoittaa koko käynnillä, mutta kurkistus hännän alle oli neidille liikaa. Nuppu inisi ja venkoili niin, että oli parasta rauhoittaa sitä hieman. Operaatio oli onneksi nopeasti ohi, ja pääsin seurailemaan, kuinka Nuppu heräili nukutuksesta. Sen silmiin oli laitettu kosteustippoja, ja se nukkui pinkin pyyhkeen alla lämminvesipullojen välissä reppanan näköisenä. Jouduin räpyttelemään hiukan kyyneliä omistakin silmistä hellytyksestä, huolesta ja vähän säälistäkin. Nuppu sai nimittäin vielä rokotuksenkin, joten sillä oli jälleen melkoinen reissu!

 
Nupun mielestä tällaiset reissut riittäisivät jo. Seuraavaksi voitaisiin mennä vaikka telttailemaan!

Kaikki sujui kuitenkin hyvin, eikä Nupussa ole ainakaan toistaiseksi ilmennyt mitään oireita rokotuksesta. Kun pääsimme kotiin, neitonen tassutteli heti ympäriinsä eikä malttanut pysyä hetkeäkään aloillaan. Siinä oli taas ripaus Matrix-Nuppua, mutta se ei suostunut illalla hampaiden harjaukseen, vaikka yleensä homma hoituu sekunnissa. Pelkäsin jo, että Nuppu on minulle vihainen, mutta onneksi sillä ei ole repertuaarissaan kyseistä tunnetta, vaan pelkkää rakkautta, joka ilmeni paijausta kerjäävinä pötkähdyksinä.

 
Nuppu näytti hempeytensä myös tuomalla Jujulle klinikalta tuliaisena sairaalapatjan.

Juitsi kökötti tyytyväisenä tuliaisen päällä, kun hilasin sitä parketilla edestakaisin. 
 
Ja saihan Nuppu itsekin matkustaa lentävällä matolla!

Tämän polveilevan selostuksen jälkeen alussa kertomani uni kuulostaa varmasti jo hyvinkin loogiselta: Nuppu on rakas pienokaiseni, josta olen aina välillä huolissani ja josta haluan pitää parasta mahdollista huolta. Mutta entäs se apina sitten?
 
No sehän symboloi tietysti ikiomaa kotimarakattiamme Jujua!

22 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Sanopa muuta! :-D Vähän nauratti aamulla varsinkin, kun Nuppu tuli peiton alle mönkimään. Kerroin sille tietty heti unen hupsut käänteet ja luulen, että sitäkin huvitti.

   Poista
 2. Ei ihme, että näet kummallisia unia. Onhan tellä ollut Nupusta niin paljon huolta ja murhetta. Hienoa, että kaikki on nyt kunnossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta - kaikenlaista vastoinkäymistä on ollut, joten ei kai ihme, että ne tulevat uniinkin. Toivotaan, että nyt vihdoin saataisiin elää ihan normaalisti ilman takapakkeja.

   Poista
 3. Haha mikä uni. :D Mutta hienosti selitetty unen alkuperä. Nuppu on urhea. <3 Se on kyllä mukavaa, kun on helppo potilas, jota voi hoitaa kunnolla. Fiksu tyttö tietää, että hänen parhaaksi toimitaan. :) Kiva kuulla, että Nuppu on parantunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun alitajunta on hiukan pöhköä mutta onneksi aika helposti ymmärrettävää laatua. :-D Nuppu on ollut tosiaan helpoin mahdollinen potilas ja luulen, että se ymmärtää, että sitä haluataan auttaa. Ihanaa, että Jacksonkin on virkistymään päin. <3

   Poista
 4. Ihanaa että Nuppu sai terveenpaperit <3 Ruffe huokaisee helpotuksesta! Minua vähän huvittaa Nuppu lastenistuimessa auton takapenkillä :D Räsyt on kyllä niin löysiä että saattaisihan se jopa onnistua jos katilla olisi löllömoodi päällä :') Hihi hassu uni mutta onneksi terapeuttia ei tässä vaiheessa tarvittu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että Ruffe on ollut vahvasti hengessä mukana - sillä on varmasti ollut osuutensa Nupun tsemppimielialaan. :) Uni oli kyllä ihan hömelö ja tosi selvä. Muistan vieläkin selvästi Nupun ilmeen, kun se kurkisti sieltä marakatin takaa. :-D Pieni parin päivän lomakin on onneksi jo näköpiirissä, joten toivottavasti terapeuttitarve vähenee entisestään. ;)

   Poista
 5. Hienoa Nuppu! Taas hämmästelin tässä kuinka kaunis kissa se osaakin olla! Ja Juju on niin suloinen myös :) muutenkin tapasi kirjoitella on mukavaa luettavaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihania, aamua piristävistä kehuista! :) Nuppu ja Juju ovat kyllä niin kauniita (ulkoa ja sisältä), ettei niiden ihailuun kyllästy koskaan. Onpa myös kiva kuulla, että tekstejä on ollut mukava lukea! :)

   Poista
 6. Huh noita painajaisia mutta onneksi juoni keveni loppua kohti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saatoin varmaan kirkaista kesken unen, mutta onneksi alkoikin sitten hihityttää. :)

   Poista
 7. Mielenkiintoinen uni, mutta onneksi sille selitys löytyi :D Onpas Nuppu reipas <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun alitajunta on vähän pöhkö, mutta onneksi Nuppu ei ole, vaan tietää, miten fiksut tytöt käyttäytyvät. :)

   Poista
 8. Unet! Niitä riittää. Onneksi uni oli lopultakin vaaraton ja selitettävissä, vaikka aiheuttikin paikallista ahdistusta. Ja onneksi potilas on tullut terveeksi. Toivottavasti ei mitään vaivoja teille enää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi se hätäännysvaihe unessa jäi niin lyhyeksi ja loppu oli hellyttävä. Mulla on tällä hetkellä helpotuksen sijaan vähän huolestunut olo: kun taas kerran yksi vaiva on ylitetty, niin yleensä näillä main iskee seuraava. Toivotaan kuitenkin, ettei!

   Poista
 9. Tosi kivan jutut pykäsit taas - ja hienoa, että Nuppu on terve! Kisujen sairastaminen on niin rankkaa ihmisellekin. Nuppu sentään antaa sun hoitaa ja tutkia, mut meillähän Ilona pitää ensin löytää ja sit saada jotenkin kiinni... ellei satu se hetki, että ihmisen oveluus voittaa. Valitettavasti Ilona osaa lukea ajatuksia :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitps! :) Sairastelut ovat kyllä ihan peffasta (viimeksi kirjaimellisesti), mutta onneksi Nuppu tekee hoitamisesta niin helppoa kuin suinkin. En kyllä tiedä, onnistuisinko ikinä päihittämään kissaa oveluudessa. Ilona on kyllä melkoinen meedio!

   Poista
 10. Kuvittelen Nuppua takapenkin turvavöihin :D Voi noita rakkauspötkähdyksiä, Mimmikin niitä harrastaa <3 Jospa lääkärin rokotus oli jo sen merkki, että seuraava keikka on vasta parin vuoden päästä? Toivotaan niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuppu näytti ihmeen luontevalta turvaistuimessa! :-D Rokotus on nykyisin voimassa kolme vuotta, joten jos nyt ei tulisi muita juttuja, niin olisi ihana vain pötkähdellä terveenä. <3

   Poista
 11. Hah, olipas hassu uni! Selvää yhdennäköisyyttä on kyllä notkeassa Jujussa ja marakatissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun unet ovat välillä vähän outoja! :-D Juju on kyllä melkoisen näppärä pikku marakatti.

   Poista