keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Viitteitä viihteestä

Viime viikonloppu hujahti ohi kissamaisesti, sillä mieheni lähti muihin maisemiin ja jätti minut toipumaan flunssasta Nupun ja Jujun seuraan. Ajatus tuntui hyvältä, sillä Nupusta oli sairasteluni aikana kuoriutunut erityislempeä hoitaja, joka piti huolen, ettei minun tarvinnut homehtua hetkeäkään yksin punkan pohjalla. Parhaimmillaan se nukkui pieni pörröinen naama kasvojani vasten, ja tasainen hurina tuuditti minut ihanasti uneen. Nupulla oli varmasti mielessään tassuvaivat, joita olen koko kesän hoitanut, joten se päätti maksaa huolenpidon moninkertaisena takaisin. Neiti jopa nuoli jalkapohjaani siltä varalta, että sitä sattuisi kutittamaan.

 
No siinä vaiheessa ainakin kutitti, kun tuo vaaleanpunainen
pikku raastinrauta kosketti jalkapohjani herkkää ihoa!
 
Nupun vasen etutassu on pysynyt kunnossa, mutta nyt tarkkailussa on
oikea, joka on toistaiseksi ehjä ja vaalea mutta parturoitu jostain syystä
lähes karvattomaksi. Allergiatestistä taas ei ole vieläkään tullut tuloksia,
vaikka niistä piti ilmoittaa jo yli viikko sitten ja olen peräänkin soitellut.

Herää kysymys, onko Nuppu lahjonut labran henkilökunnan hävittämään todistusaineistot,
jotta se ei muka olisi millekään allerginen ja saisi taas kanaraksut ruokavalioonsa.

Ehei, Nuppu. Emo ei nyt anna tässä periksi, mutta hiiriä saa ilman muuta puputtaa!
Aloin virkistyä viikonlopun (ja kissojen kanssa onnistuneesti vietetyn yön) aikana, ja sunnuntaina olin jo niin vakaasti tolpillani, että päätin tehdä kissojen ja miehenkin iloksi suursiivouksen. Vaikka en olekaan keittiön pikku hengetär, jaksan tarvittaessa luututa, puistella, pölyttää, puunata ja somistaa kuin paraskin Tuhkimo.

Apuna minulla oli prinsessojen tapaan eläinystävä, joka osoittautui melko kriittiseksi.
 Se kysyi, miten puhtaassa lakanassa voi olla heti ihan järkyttäviä karvatuppoja.
 
Apulaispiika ei joko kuullut tai ymmärtänyt kysymystä.

Kun saimme asunnon puhtaaksi, Nuppu oli haljeta riemusta. Se juoksi ripeästi Cooperin-testin ja harjoitteli pöydän alla vauhdikkaan näköistä steppausta:


Olisiko tämä sopiva tervetuliaistanssi iskälle, vai ovatko nuo punaisina
 palavat monsterisilmät vähän liikaa, kun halloweeniinkin on vielä aikaa?

Kun kotiamme alkoivat viimein lähestyä tutut askelet, molemmat katit olivat hetkessä eteisessä. Ne väittivät miehelleni, ettei kukaan ole siivonnut kämppää, leikittänyt niitä tai antanut niille ruokaa. Viimeisen pointin todistaakseen Juju meni äärimmäisyyksiin tällä kerjäläissinfonialla:

 
Melko uskottavaa, vai mitä? Pieni kissa ja niin iso nälkä, että iskän poimimat tyrnitkin kelpaisivat.

Tässä kohden haluaisin silti huomauttaa, että Juju oli juuri ennen miehen tuloa esittänyt samanmoiset rituaalit minulle ja saanut vaivanpalkakseen ison satsin herkkuruokiaan. Pienen, söpön huijarin show tallentui onneksi myös videolle, ja tältä se näytti:



Onko vastaavanlaisia ohjelmanumeroita nähty 
lähiaikoina myös muissa kissatalouksissa?

20 kommenttia:

  1. Aikamoisen söpöjä nuolijoita, jos Nuppu pesee jalkapohjat ja Jujukin taitaa videossa nuolaista vähän nilkkaa.. :) ja kerjäläissinfoniat kannattaa aina kokeilla. Meilläkin kissat sai tällä viikolla tuplasti aamuruuat, kun olivat näyttäneet miehen herättyä kovin nälkäisiltä rassukoilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä näit oikein - Jujukin raapi vähän mun nilkkaa! :o) Ovat molemmat aika lupsuttavaa laatua. Roope ja Ilmo ovat selvästi kerjäläissinfonian mestareita, kun onnistuivat mestarillisessa juonessaan noin hyvin! :-D

      Poista
  2. Kyllä te ootte ihan bloginimenne veroisia, hih. Pikku sairaanhoitaja-Nuppu ja nälästä riutuva Juju ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mullakin on ollut noita huppanoita katsellessa välillä se tunne, että blogin nimeen päätyi totuudenhippusia. :-D

      Poista
  3. On se kyllä kumma kun tänään kanssa siivottiin ja nyt jo on karvapalloja pitkin poikin tai sitten just toi lakanoiden vaihto.. Puhtaat lakanat on puhtaat mutta karvoilla varustettu se on varsin ärsyttävää :'D Ihanaa, että Nuppu on hoitanut emoa hyvin ja jospa ne tulokset tällä viikolla tulisi. Tylsää tommonen odottelu kun on ensin joutunut maksamaan ties kuinka paljon niistäkin niin luulisi olevan nopeampia.. Juju on myös varsin söpö nälkäkuolemaisillaan ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lohdullista, että muutkin kohtaavat näitä karvatuppotilanteita! :-D Toivon tosiaan, että tulokset vihdoin tulisivat. Ärsyttävää odotella ja kytätä puhelinta. Olen jo miettinyt tuhat erilaista skenaariota, miten verinäyte on kadonnut ja joudutaan ottamaan uusi. Jos niin käy, niin en kyllä maksa siitä senttiäkään - päinvastoin. Ja sitten saa jo ell tulla ilmaiseksi sen meiltä kotoa nappaamaan. Gräghgrg. (<- ärtymyksen ärähdys). Mutta voihan olla, että se nyt vain kestää ja saan soiton esim. tänään.

      Poista
  4. Onneksi tassut voivat hyvin, mutta saisivat jo tulokset tulla. Nuppu on varmaan suloisuudellaan sekoittanut laboratorion? ;)

    Se on kyllä oikeasti kummallista mistä näitä karvoja tulee näin paljon. En yhtään ymmärrä miten kissoilla saattaa olla yhtään karvaa enää jäljellä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä käynyt mielessä, että Nuppu on nyt jotenkin sotkenut tuota labraprosessia. Söpöyshuuma on ihan mahdollinen hidaste, sillä Nupun veri on varmasti täynnä äärimmäisen suloisia, sydämenmuotoisia Nuppu-soluja. <3

      Samaa olen mäkin ihmetellyt, että miten kotona ei lyllerrä jo sfinksejä, sillä niin paljon on karvaa lähtenyt...

      Poista
  5. Mistä nätä karvapalloja oikein sataa !!! Huudahti Nuppu hämmästyneenä :)
    Vaikea varmaan vastustaa tuossa videolla esiintyvän kerjäläisen anomuksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On oikeasti ihan mahdotonta vastustaa sitä pientä nälkäistä kerjäläistä... En saanut videolle kuin yhden naukaisun mukaan, mutta yleensä niitä tulee enemmän ja ne rikkovat riipivyydellään mun sydämen sirpaleiksi... Ja voi, miten ilahdun, kun laitan kuppiin ruokaa ja Juju popsii sitä hyvillä mielin... :-D Nuppu ei ole ratkaissut vieläkään karvapalleroiden mysteeriä.

      Poista
  6. Puhtaat lakanat.. mitä ne ovat? No karvoilla vähemmän kuorrutettuja kankaita kuin ne pesukoriin päätyvät :D Aina kannattaa Juju yrittää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juju on fiksuna poikana oppinut juuri oikeat eleet ja ilmeet! Ja kissakodissa on hyvä tajuta jo mahdollisimman aikaisin, että puhtaus ja karvattomuus eivät liity millään lailla toisiinsa. ;-)

      Poista
  7. Ihanaa, että Nuppu jaksoi pitää kipeästä emosta huolta <3 Me kun oltiin flunssassa niin Pöpöä vaan ärsytti, kun kukaan ei meinannut jaksaa leikkiä hänen ylhäisyytensä kanssa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuppu on meillä ehdottomasti se hoivaavampi katti, kun taas Juju on enemmän noilla Pöpön oma napa keskeisillä -linjoilla! :-D

      Poista
  8. Jujun ruuankerjuu onkin suloista! Meillä joudutaan ottamaan kovemmat otteet: armoton huuto (mielellään yhteen ääneen), yleinen ravaaminen edestakaisin ja tarvittaessa jopa ihmisen näykkiminen, ainakin jos on paljaat nilkat.

    Suloinen sairaanhoitaja myös ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juju on kieltämättä aika söpö kerjätessään! :o) Välillä olen niin alhainen, että nautin hetken ihan tahallaan haleista ja suukoista ennen kuin kipitän kuppia täyttämään. Pitäähän mun saada vaihtokaupassa vähän hellyyttä. ♥ Olisipa hauska nähdä video teidän kerjuuhetkestä äänimaailmoineen kaikkineen! :-D

      Poista
  9. Toi hiiru... mä tunnen tuon hiirun! Se tykkää uida! Laita se vesikuppiin, hei heti vesikuppiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, me kylvetetään se tänä viikonloppuna! :-D

      Poista
  10. Suloisia kuvia kisuista! :) toivottvasti flunssa lähti tyrnien mukana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kyllä ne flunssan viimeisetkin rippeet onneksi jo karisivat!

      Poista