torstai 20. elokuuta 2015

Itseään grillaava pallero

Koska elokuun säät ovat jatkuneet niin ihanina, olen pitänyt yllä uutta pyöräilyharrastustani. Se sujuukin jo paremmin, vaikka joudun päivittäin pohtimaan, milloin ensimmäinen turisti tai valkoposkihanhi kiilaa pinnojeni väliin. Toistaiseksi kaikki on sujunut hyvin, mutta koska matkaan mahtuu tuollaisia jännitysmomentteja, en voi millään suostua Jujun suusta livenneisiin pyyntöihin:

 
”Mama... Mauuu... Ihan hyvin sopisin asusteeksi tämän mekon kanssa. Ota mut sinne
töihin mukaan, niin olen ihan vain tällaisena söpönä pikku rintanappina sun koltussa.”
Eikä irtokarvoistakaan tarvitse huolehtia, jos otetaan Sini messiin.

”Ja kyllähän tämmöinen pieni kissanpentu
mahtuu reppuun, vaikkei Rexonaa käytäkään.”

Nuppua taas ei toimistoelämä kiinnosta, sillä siitä on kuoriutunut loppukesän hellekeleissä melkoinen biitsimisu:

 
”Hej då, emo! Hauskaa työpäivää! Mä jään tänne solariumiin,
koska solen skiner kanske bara i dag.”

Kun on nuori, kaunis ja rypytön, auringossa kärtsäily saattaa tuntua hyvältä idealta.
 
Saahan auringosta D-vitamiinia, ja lämpöäkin on hyvä jemmata
siltä varalta, että talvella keskuslämmitys sattuisi prakaamaan.

Tänään yllätin grillailijani tuomalla kotiin hauskaa rantsulukemista: sarjislehden, jossa seikkailee prinsessa Auroran kissa Nuppu. Minusta sekin Nuppu on iki-ihana, ja on hilpeä sattuma, että tämä kaimakin tykkää vedellä nokosia auringonpaisteessa!

Nuppu ei ollut ihan vakuuttunut vaaleanpunaisesta nimikaksosestaan.
Pinkki kissa? Aika epätodennäköistä.
Esittelin Nupulle aukeaman, jolla toinen Nuppu nukkui söpösti tyynyllä.
Kysyin, haluaisiko Nuppu, että askartelisin lehden ohjeiden avulla
myös sille oman uinailutyynyn, jonka voisi pöyhiä ja asettaa somasti
aurinkoläikkään. Vastaus ei ollut ihan sitä, mitä odotin!

Pyysin Nuppua harkitsemaan uudestaan suhtautumistaan kilpailevaan
Nuppuun ja kerroin sille salaisuuden: sarjiskissa Beauty on nimetty
suomeksi meidän Nupun mukaan. Nuppu on siis melkein sukua julkkikselle!
 
Nuppu ei tiennyt, mihhatako vai minkuttaako. Niinpä se vetäytyi taas
ilta-aurinkoon käristämään itseään ja toivoi välttävänsä ikävät rusketusraidat.

20 kommenttia:

  1. Heh, tuo on kyllä hauska tuo lehti kun kerroit siitä silloin loppukesästä. Ei ole ihan Nupun näköinen, ainakaan noin paljoa ei ole Palatsin pallero Nuppu ottanut aurinkoa, kun Nuppu on kuitenkin jo noin ruskettunut! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan pienenä kissanpenturääpäleenähän meidänkin Nuppu on ollut ihan pinkki, mutta karvojen kasvettua se on sitten ruskettanut itseään huolella! :-D Varsinkin nassua ja sääriä - keskiosan ympärillä on tainnut olla pyyhe.

      Poista
  2. Linnut on pyöräillessä vaarallisia! Itse olen meinannut ajaa useita sorsakolareita (pullasorsat ei piittaa mistään!), kerran on ollut pulu lentää päin ja joku pikkulintu otti tarpeettomia riskejä toissapäinä ja lensi tien yli pari senttiä pyöränrenkaan edestä. Vielä niiden kanssa käy huonosti.

    Nuppu on kyllä söpömpi kuin sarjakuvakissa! Ja nyt on kyllä hyväkin ottaa aurinkoa, kohta se on myöhäistä. Aurinkoista viikonloppua siis teille! *purrr*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen ollut niiden hanhien kanssa aika varovainen... En tosin tiedä, mikä olisi paras taktiikka: vilahtaa sekunnissa ohi vai himmailla hitaasti niin, etteivät ne säikähdä. Mutta silloin on toisaalta aikaa nokkaista, jos niitä alkaa kiukuttaa. Niille annan silti lukutaidottomuuden takia anteeksi pyöräkaistalla taaperruksen, mutta ihmetyttää välillä esim. lenkkeilijärivistöt keskellä pyörätietä. Onneksi mulla ei ole koskaan kiire...

      Mä olen ehdottomasti samaa mieltä, että ihka oikea Nuppu on maailman ihanin, söpöin ja suloisin tyttökisu. :o) Aurinkoläikkäistä viikonloppua teillekin!

      Poista
  3. Täällä saa keväisin varoa, että nuo hanhet eivät hyökkää pyörän kimppuun! Ne eivät tahdo väistää yhtään ja hyökkäilevät sekä suhisevat uhkaavasti.
    Ei pärjää sarjis-Nuppu oikealle söpöydessä, on niin kummallisen värinenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi suhisijoiden untuvikot ovat jo lentäneen maailmalle, niin eivät ole ainakaan toistaiseksi mulle ärhennelleet. Ja olen yrittänyt olla kuin en olisikaan. Citykaneille sen sijaan moikkaan - ja saan varmaan pian hullun maineen. :-D

      Kyllä tuollainen vaalean beigen ja tumman suklaan yhdistelmä on tosiaan kivempi kissaväri kuin pinkki!

      Poista
    2. Mäkin moikkailen elukoille... En hihnan päässä oleville, niille ensin vaan hymyillään ja lähetetään ihailevia ajatuksia, ja sit jos ne alkaa pykiä luo niin moikkaillaan toki. Mut just kanit ja mitä näitä on, nille kyl.

      Poista
    3. Ihanaa, toinen yhtä kaheli moikkailija! :-D Mä tunnen kaikki kulmakunnan koirat ulkonäöltä (koska hymyilen tosiaan niille hellästi - ja yhden saksanpaimenkoiran kanssa ollaan pusuväleissä), ja tervehdin kaikki tirpat variksista pullasorsiin. Ja annas olla, jos näen heppoja tarhoissaan! Silloin kajautan oikein heleät heit aidan takaa!

      Poista
  4. Toivottavasti Juju pääset mukaan töihin! Hyvät perustelut sinulla ainakin on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos Juju löytää itselleen sopivankokoisen pyöräilykypärän, niin asiasta voidaan keskustella uudestaan. :-D

      Poista
  5. Mun polvet ei kestä pyöräilyä - vaikka kuinka olisi muka polviystävällistä urheilua! :D

    Vaikka sarjis-Nuppu onkin söpö, teidän Nuppu on kyllä paljon suloisempi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, ettet pysty pyöräilemään! Vaikka sitkuttamisessa on omat ärsyttävyytensä, niin mahtava puoli on se, miten nopeasti ja helposti matka loppujen lopuksi taittuu. Säästän työmatkassa kymmenisen minuuttia, kun kestän hanhet sun muut.

      Nuppu taisi vähän hätääntyä, että onko toinen Nuppu söpömpi, kun on päässyt lehteen asti, mutta siitä ei ole tosiaan kyse. Kyllä meidän Nuppu on Nupuista kaunein, vaikkei se missään prinsessalinnassa uinukaan. :)

      Poista
  6. Pitäisköhän repästä ja pyöräillä huomenna iltavuoroon! Illalla se on aina niin loistava ajatus ja seuraavana päivänä alkaa laiskottaa... :D Päivällä on kyllä ihan liian kuuma moiseen, saattaisi tulla hiki eli ehkä jätän syksympään!

    Nuppu on kyllä munkin mielestä sarjis nuppua söpsömpi. Ei noi pinkit kissat miellytä mun eikä Ruffen silmään ;D Varo Nuppu ettet muutu rusinaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Repäise ihmeessä! :) Vaikka lähteminen on aina kiven takana, niin pyöräillessä virkistyy ja matka taittuu nopsasti. Mä ainakin ajelen sen verran rauhassa, ettei edes tule kuuma. Mutta aamuisin on kyllä sen verran koleaa, ettei hiostumisen vaaraa ole. Kotiin päin ajellessa taas nautin kesästä.

      Hyvä, ettei Ruffe alkanut hurista ja kurista väärälle Nupulle. Siitäpä sitten olisi taas tullut mustasukkaisuusdraama! :-D Nuppu on tainnut saada jo sopivan sävyn pintaan, koska jäi aamulla hämärään eteiseen nukkumaan.

      Poista
  7. Kyllä joka työpaikassa yksi (vähintään) terapiakissa tarvitaan, mukaan vaan sinne mamman reppuun ! :)
    Olkaa varovaisia siellä pyöräillessä, ettei reppu hölsky liikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mäkin olisin kyllä sillä kannalla, että Jujulla olisi täällä toimistossa tärkeä tehtävä. Ajettaisiin ihan varovasti työpaikalle (kierrettäisiin kaikki hanhet ja jympsyt) ja sitten ihan ekana jaettaisiin Zyrtecit. Ja sitten terapoitaisiin! <3 :-D

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Onneksi toinen Nuppu on värikoodattu noin räikeäksi, niin ei sekoitu aitoon ja oikeaan. :)

      Poista
  9. Teillä kyl aina sattuu ja taphtuu ja käydään diippejä konferensseja tärkeistä aiheista! Tulkin täst jutusta mieleen, Zetorille ja Ilonalle pitäis varmaan joskus kertoa heidän nimien alkuperät...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikenlaista täällä tulee aina miettineeksi. Ei kovin järkeviä, mutta ajatuksia kuitenkin. :-D Haluaisin kyllä kuulla Zetorin ja Ilonan kommentit. Toivottavasti ilmeet olisivat sitten iloisemmat kuin Nupulla. Nuppuhan sai oman nimensä My Little Ponysta, joka mulla oli pienenä. :)

      Poista