tiistai 7. heinäkuuta 2015

Pörheähöyheninen kungfu-panda

Kukapa uskoisi, mutta meneillään on viimeinen viikko ennen kesälomaani. Raahaudun töihin kuin ruosteinen robotti, joka ronksuttaa kuuliaisesti läpi vielä viimeiset ohjelmoinnit ennen simahdustaan. Olen saanut arkisen savottani onneksi hyvälle mallille, jotta voin rullailla perjantaina kesälaitumille, mutta viikkoon on tuonut ylimääräisen rasitteen pieni punoittava laikku erään kissaparan vasemman etuvarpaan lounaisreunamassa. Maanantaiaamuna tämä kissaemo vannoi jäävänsä kotiin peiton alle nyyhkimään, kun kolmen autuaallisen tassuviikon jälkeen Nupun päähän jouduttiin taas pujottamaan se kapine, joka jääköön nimeämättä.

Kyseinen muovihirvitys saa jäädä myös kuvaamatta, koska olemme kuin sitä ei olisikaan.
Sain kuin sainkin itseni vähitellen kasattua ja yritin tsempata itseäni, sillä olin ainakin neuroottisuuksissani herkkävaistoisena huomannut tilanteen ajoissa ennen kuin lievä punoitus oli ehtinyt lehahtaa täyteen värikirjoonsa. Koska tilanne huomattiin pian, myös parantelu saatiin nopeasti käyntiin, ja Nuppu on saanut liihottaa vapaana taivaan lintuna aina, kun olemme olleet kotona. Se on Jujun kanssa remutessaan pörhistellyt sulkiaan
 kuin pieni, ärhäkkä hömötiainen ja paininut niin näppärästi, että missikruunu vaihtunee pian sumopokaaliksi. 
 
Kungfu-panda jää kakkoseksi tälle karatenallelle.

Useimmiten pandan hutkaisut on päässyt
vastaanottamaan tämä lyyrinen pikku marakatti.

Jos tassutaantumaa ei oteta lukuun, lomaa odotetaan Hupsuttamossa iloisissa tunnelmissa. Äitini saapuu jo ylihuomenna vieraaksemme ja jää pehmopandan ja pikku Abu-apinan seuraksi, kun minä ja mieheni lähdemme kymmeneksi päiväksi reissuun. Mikähän mahtaa olla kohde? En paljasta sitä vielä, mutta Nuppu haluaa antaa teille lukijoille viiden pisteen vihjeen tämän kuva-arvoituksen kera:
Veikkauksia saa jättää kommenttiboksiin, ja Juju lupasi tulla esittämään helpommankin vihjeen vielä tämän viikon aikana...

18 kommenttia:

 1. No höh! Tassuhankaluuksia ei kannateta ollenkaan! Mut kivoja ylimääräistä kissatätejä sen sijaan kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei mekään kyllä niistä tassuhuolista tykätä. Onneksi kissamummi on hoivauksen mestari, joten Nupulla ja Jujullakin alkaa taatusti ihana loma. :)

   Poista
 2. No tuo oli kyllä vaikea vihje. Merenrannalla se täytyy olla.. Me veikataan vaikka Ahvenienmaata! Voisiko Juju antaa paremman vihjeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo-o, osittain oikein, mutta ei ole ahvenista kyse. :) Juju valmistelee kotona vihjettä ja tulee lataamaan sen blogiin, jahka emo ehtii avuksi.

   Poista
 3. "Lyyrinen pikku marakatti" on niin mahtava kielikuva, että nyt menee yö hihitellessä tätä :-D.
  Matkakohdearvauksena oisko Italia mitä, ehkä Capri? Tai joku Kreikan saarista; Kreeta, Korfu?
  - Emäntä -

  Paranemista Nupulle, huspois tassuikävyydet!
  - Pipsu ja Miiru -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että kielikuva sai hihittämään! :) Se kuvaa mielestäni Jujua aika osuvasti! Nupulle on välitetty parantumistoivotukset.

   Ei mennyt ihan kohdilleen veikkaukset, mutta hyvin on vihjeitä napattu. :)

   Poista
 4. Voi tassu! Ei nyt mitään vaikeuksia niiden kanssa! Pikaista tervehtymistä Nuppu!

  Ihmisille hyvää matkaa! Kohdetta ei kyllä osata arvata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä... Meinasin kyllä vaipua Vihervaaran Annaa lainatakseni epätoivon syövereihin... Soitin jo väsymyksessäni eläinlääkäriin ja juttelin kivan hoitajan kanssa. Hän oli pitkän tarinan kuultuaan sitä mieltä, että tähän kaikkeen saattaisi kuitenkin liittyä allergiat jotenkin: eli ehkäpä siitepölyt ovat herkistäneet Nuppua, jolloin jokin ruoka-ainekin saattaa aiheuttaa oireita. En halua nyt ennen lomaa pyöräyttää käyntiin mitään eliminaatiodieettiä äitini ihmeteltäväksi, mutta Nupun harmiksi ne 10 raksua lähtivät nyt ruokavaliosta pois. :-/

   Kiitos lomatoivotuksista! Maisemanvaihdos tekee nyt terää, ja äitini osaa pitää kisuista maailman parasta huolta. Voi tulla niillekin vaihtelu tarpeeseen. :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Ei, vaikka vihje hämääkin siihen suuntaan. Juju lupaa olla suorapuheisempi vinkkaaja. :)

   Poista
 6. veikkaisin että jonnekkin Rivieeralle :) ?

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti ehditte ulkomaan matkailun jälkeen pistäytyä taas täälläkin päin...? :) voi harmi tuota Nupun tassua, toivotaan että nyt paranisi sitten lopullisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa toivon minäkin, mutta paljon riippuu nyt tuosta Ömppö-neidin tilanteestakin. Saisi kyllä vaiva parantua. Tekisin kyllä mitä vain, kunhan olisi jokin keino parantaa töppönen lopullisesti. Mieluummin siirtäisin tulehduksen omaan tassuuni, mutta kun sekin taitaa olla yhtä mahdoton operaatio...

   Poista
 8. Pikaista tassun paranemista !!
  Mikähän se lomakohde voisi olla, 10 vrk niin pidemmälle kuin Eurooppaan....veikkaan Taikkulaa tai Dubai ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan, että tassu paranisi tai edes keksisimme, mistä vaiva johtuu.
   Hyviä päätelmiä, mutta ei selvinnyt lomakohde vieläkään. :)

   Poista
 9. Voi tassu :( Inhottavia juttuja, onneksi meillä kuitenkin maha taas kunnossa huh! Eiköhän sen Nupunkin tassu parane nopeasti ♥ Paljon nenäpusuja Ruffelta!!

  Me ei kyllä osattu arvata, olllaan vähän huonoja tommosissa loma-arvoituksissa :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuppu kiittää ihanista nenupusuista ja tervehtymistoivotuksista! ♥ Onpa hyvä, että Ruffen masu on taas kunnossa!

   Olen pirautellut lääkärille ja kasvattajalle ja saanut onneksi pähkimisapua ja suunnitelmia, mitä voi kokeilla. Täytyy vain toivoa, että tilanne pysyisi tasaisena meidän loman ajan. Sen jälkeen voin sitten tehdä ruokavaliomuutoksia ja käyttää Nuppua tutkimuksissa. Parasta tietty olisi, ettei tarvitsisi mennä niihin, vaan vaiva katoaisi yhtä äkkiä kuin tulikin. Peukut ja tassut siis pystyyn! :)

   Poista