torstai 30. heinäkuuta 2015

Kivi, apila vai käpy?

Nupun ja Jujun loma on jatkunut rauhallisissa merkeissä. Vähän liiankin rauhallisissa, jos niiltä kysytään. Emo on kyllä kouluttanut, leikittänyt ja villinnyt hömppäpömppiä parhaansa mukaan, mutta viime kesään verrattuna meno on jopa röyhkeän laiskaa. Uutta Puuhamaa-materiaalia ei ole tilattu, vaan vanhoilla härpättimillä on pitänyt pärjätä:

 
”Hurvelissa on pyöritty jo vuoden verran, lentävä matto on kadottanut yhden korvansa,
eikä Idän pikajunakaan enää hekottele niin kuin ennen. Mamaa, mitä me voitais tehdä?”

Kilttinä emona annoin kahden nöpönassun hypyttää minua mielin määrin. Aina, kun viereltäni kuului vaativa naukaisu tai jaloissani alkoi kiehnätä inisevä silkkiturilas, suostuin keskeyttämään puuhani ja keksimään lomailevalle kissakaksikolle kivaa puuhaa.

 
”Jes, kirkonrotta on leikeistä paras! Vain herkkävainuisimmat
vihikissat voivat löytää Haisulin piilostaan!”

Nuppu leikki mieluummin leikkiä ”Kuka pelkää piipittäjää?”
 
Kalkkunaakin oli metka pöllyttää!
Mutta kaikki kiva loppuu aikanaan. Haisulikaan ei siis jaksa riehua loputtomasti,
vaan se oli paketoitava pussiinsa ja talletettava kauimmaiseen laatikkoon lepäämään.
 
”Mamaa...! Mama, hei! Heitetään tämä jötikkä syrjään
ja keksitään taas jotain kivaa tekemistä!”

Yritin selittää kateille, ettei emo voi olla ihan koko ajan leikittämässä ja touhuamassa. Välillä täytyy vain saada lukea, juoda kahvia tai käydä vähän ystäviäkin moikkaamassa. Sillä välin pikku kissat voisivat touhuta omia juttujaan ja päästää luovuuden valloilleen. Annoin niille virikkeeksi vielä kummityttöni 3-vuotiaan pikkuveljen lahjoittamat luonnonantimet ja katsoin, mitä tapahtuisi.


”Öh? Mama? Mitä näillä muka pitäisi tehdä?”
 
”Nuppu, kokeillaanko leikkiä kivi, apila, sakset? Tai siis... käpy?”

”Joo, mutta vain, jos saan olla apila!”
 
”Muuten joo, mutta arvaa mitä?! Mä söin sen just.”

Tässä välissä emo ryntäsi koneelle ja googlasi kauhuissaan, onko valkoapila kissalle kovinkin myrkyllinen kasvi. Koska niin ei ollut, palasin tutkimaan, rakentaisivatko katit kävystä lehmän tai maalaisivatko ne kivelle hymyilevät kasvot niin kuin minä ja serkkuni pieninä teimme.

 
Nuppu loukkaantui hieman, koska se ei saanut leikkiä apilaa.
Niinpä se päätti varmistaa, ettei Jujukaan voisi leikkiä käpyä.

Käpy oli vähän turhan kova syötäväksi, mutta Nuppu väitti, että se oli herkullinen.
Ihan yhtä makea kuin emon ja iskän pakastamat mansikat, mustikat ja vadelmat.

”Ai mansikat! Anna, kun maistan! Nuppu, jooko, jooko, jooko?”

”Hyvä on, mutta vain mun kuonolta. Yksi suukko otsalle ja toinen suoraan suulle!”

Juju sanoi ”yhhh!” ja Nuppu ”hähää!”


Kohautin hartioitani kissojen leikille. Se ei ollut ihan sitä, mitä olin odottanut, mutta siinäpä juuri piilee luovien leikkien suola!


Viime viikolla kyselimme, millainen reissu olisi täydellinen pikku Juitsille. Vastauksia tuli paljon, ja poitsulin lomakohteeksi valittiin yksimielisesti Norjan vuoret ja vuonot (8 ääntä). Toiselle sijalle tulivat kalastusreissu Lappiin (4 ääntä) ja vauhdikas huristelu halki Amerikan (niin ikään 4 ääntä). Kukaan ei ollut lähettämässä ujoa runopoikaamme Pariisiin, mutta jostain syystä mieheni ääni oli livennyt kohteelle Bora Bora, vaikka minusta se sopisi paremmin Nupulle. Millainen loma teidän mielestänne sopisi neidillemme? Yläpalkissa on jälleen äänestys rasti ruutuun -menetelmällä, joten valitse sopiva ja vaikuta heti!

 
”Miten olisi kohde, jossa saa käpykakkua ja apilasangriaa?”

16 kommenttia:

 1. Voi teitä, hassut! Ihan hyvät luonnonantimethan ne sitten oli, ja saavuttivat ainakin kulinaarista suosiota.

  Kävystä tuli mieleen, että mitä jos vielä saisitte muurahaisen, niin voisitte leikkiä muurahaiskäpyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt täällä kerjätään, että emo hakisi ulkoa sen muurahaisen. Ja sitten pitää kuulemma hakea karhukin, jotta voidaan leikkiä muurahaiskarhua! :-o Ei lopu meiltä leikit ihan äkkiä kesken!

   Poista
 2. On se hyvä että haisuli pääsi laatikkoon lepäämään, on muuten tosi reporangan näköinen tossa kuvassa :)
  Nuo luonnonleikkikalut on hyvä idea, hyvää kierrätystä kun syödään leikin lopuksi :)
  Mukavaa viinloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja mukavaa viikonloppua teillekin! :) Olen jo ihan sekaisin päivissä, mutta se on varmaan onnistuneen loman merkki. Haisuli saa nyt kerätä voimia viikonlopun ajan, ja mies voi kaivaa sen taas maanantaina esiin, kun mä olen sukuloimassa. :) (Nenä kiittää nenän ystävää!)

   Poista
 3. Näppäriä luonnonleluja, noita pitäis kokeilla enemmänkin. Heinänkorttakin ovat jotkut testanneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin täytyy tuoda useammin tuliaisia luonnosta. Joskus vaahteranlehdet olivat kissoista jänniä! :)

   Poista
 4. Meillä gerbiilit tykkää hirveesti käpy ja apila leikistä. Meistä Nupun matkakohde olisi voinut olla myös Milanon muotiviikot t :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ei, nyt en pääse enää lisäämään sitä listoille. Mutta totta kai fashionistan olisi Milanoon päästävä! :-D Mutta tällaisia unohduksia tapahtuu, kun emo kulkee kissapipossa ja pandaleggingseissä...

   Poista
 5. Oispa meilläkin kunnon leikittäjä! vaan ei... Noita käpyjä meil on joskus ollut. Ihan turhia, rumia ja epätasasii. Huono ottaa suuhun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paljon kaikkea kivaa on teilläkin koko ajan käynnissä! :) Vähän ovat mokeloita ne kävyt, mutta Nuppu teroittaa hampaansa mihin tahansa. ;o)

   Poista
 6. Kyllä teidän ihminen saa pelkkää kiitettävää kissojen leikittämisestä :) Ja juttujen kirjoittamisesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lohdullisista sanoista! :) Välillä sitä miettii, että pitäisi leikittää enemmän ja postata useammin yms. yms. :)

   Poista
 7. Hah, parhaat lelut on ne mahdollisimman yksinkertaiset ja halvat! :) kuulin, että olet taas tulossa käymään, ompas kiva nähdä taas pitkästä aikaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ne välillä ovat! :-D Täytyy käyttää itsekin mielikuvitusta ja tuoda lisää simppeleitä juttuja tutkittavaksi. Varmaan nähdään pian, kenties pariinkin otteeseen! ;)

   Poista
 8. Hahaa, ihanat luonnonlelut! Mitähän Coco tykkäisi kävystä, ottaisiko suuhun ja noutaisi kun heittäisi. Eilen meillä oli foliopallopelit käynnissä <3 Mulla on taas ollut vähän kommentointi hiljaisuutta kun käväisin espoossa ja nyt on taas luettavaa! :D Onneksi apila oli syötävän hyvä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Foliopallokin on aina hauska kapine! :) Mäkin olen nyt vähän lomareissussa, joten kommentointihiljaisuutta pukkaa täälläkin. Viestien nakuttelu puhelimella on niin hidasta kymmensormijärjestelmään verrattuna. ;)

   Poista