tiistai 6. tammikuuta 2015

Toivomusraksu

Vaikka Nuppu on melkoisen hömppä kauneuden ja muodin suhteen, sitä ei voi syyttää turhasta taikauskoisuudesta. Se tietää, etteivät mustat kissat levitä maailmaan epäonnea vaan pantterillista kauneutta, ja se jatkaa sohvan satunnaista raastamista silläkin uhalla, että saattaa palata maapallolle seuraavan kerran pörröisenä pikku Nuppu-kimalaisena. Yhteen mystiseen asiaan Nuppu kuitenkin uskoo, ja se on toivomusraksu:

”Raksu pieni, raksu kirkas, ensi raksu, jonka nään...
Olis kiva, jos vain lentäis raksu suuhun kissan tään...”
Kuin salama kirkkaalta taivaalta Nuppu sai avukseen raksukeijun!

Raksujen määrä viisinkertaistui, ja uusi noukintametodi
osoittautui kymmenen kertaa vanhaa tehokkaammaksi.
Suuren ja synkän pipokriisin keskellä raksukeiju toi juuri sopivasti auringonpaistetta Nuppusen elämään. Jos muillakin kissa- ja koiraystävillä on tarvetta erityisherkuille, Nuppu suosittelee ottamaan yhteyttä tähän pikku valontuojaan:

Raksukeiju ei haluaisi pyöräyttää käyntiin mitään tolkutonta markkinointihulabaloota,
mutta mainitseepahan kuitenkin, että hoitelee mielellään esim. leivänkannikoita kileile
puhumattakaan hepoystävien porkkanoista. Tärkeintä ei ole kuuluisuus vaan pulleat masut!

14 kommenttia:

 1. Meillä ei ole näkynyt raksukeijua. Mutta emäntä kaatoi aamulla raksuja tuohon pyramiidiin meille, Nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuppu ei nyt ymmärrä tätä kommenttia. Siis raksuja ILMAN toiveita, anomuksia, matelua ja loitsuja? Kun palvelu kerran pelaa noin näpsäkästi, niin Sen Piponkin kestää ehkä vähän helpommin. :) Hyvä ruoka, parempi mieli, juu nou.

   Poista
 2. Aikamoinen raksukeiju siellä, kun raksuja tuli nooooin paljon enemmän. Onse niin hupsua miten voi tulla niinkin onnelliseksi raksuista, tekisi ihan mieli Cocollekkin ostaa raksuja. Varmaan pyörisi ilosta jos saisi aamupalalla vähän kuppiin. Just annettiin kieli, hepo, keltuais -mössöä ja Coco vaan nirppaisi ja sanoi H-Y-I!! Onneksi maha otti jälleen vallan ja kuppi tyhjeni hetken päästä ;--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nupulle raksut ovat henkisesti niin kovin tärkeitä.... Näistä meidän päivityksistä tulee nyt ihan roskaruokainen vaikutelma, mutta pääasiassa kupissa on muuta muonaa. Ja koska masut ovat molemmilla hyvässä kunnossa, turkki kiiltää, energiaa piisaa eikä paino nouse, niin saavat mun puolesta nauttia tästä päivän aivopähkinästä. ;) Ehkä ihan hyvä, ettei Cocolle nyt tule raksuja. Voi olla, että se pahentaisi nyrpistelyä. :) Teillä on niin hyvät ja terveelliset muonat (joskin mä sanoisin yök, jos omalle lautaselle läpsähtäisi kieli!), että niitä kyllä kelpaa mussutella.

   Poista
 3. Tänne tilataan leivänkannikoita iso lastillinen, pari porkkanaa hepoille ja kisuille iso kasa raksuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juju täällä jo kävi raksupussilla, leipäkorissa ja jääkaapin vihanneslaatikolla, joten jos sielläpäin leijailee pieni raksukeiju, jolla on olallaan jättisäkki, niin ei kannata säikähtää. Jujuhan siellä vain. <3

   Poista
 4. Kivaa ajanvietettä tuollainen raksupyramidi, pitäis itselläänkin olla herkut 'vaikeasti tavoiteltavia' niin kestäis hetken kauemmin :)
  Mukava kuulla että ihan oikeita keijujakin on olemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Töissä pitäisi sitten ruokatuntia aika lailla pidentää ainakin mun tapauksessa, jos nakit ja muusi olisi piilotettu kovinkin hankalan aivopähkinän taakse. :-D Ja kahvitauollakin olisi sitten kamala työ ja tuska saada se pulla pujoteltua jostain sokkelosta... Voi olla, että dieetti ei sitten ihan loppiaiseen loppuisikaan!

   Poista
 5. Nuppu on tosi fiksu kun ei usko mustien kissojen tuomaan epäonneen, Pöpö ja Papu kiittää :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuppu lähettää Pöpölle ja Papulle ihailevia terveisiä! :)

   Poista
 6. Äää sulla on niin ihana blogi! Pitänee varmaan ostaa omallekkin kisulille tuommoinen raksu labyrintti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :-D Raksulabyrintti on kiva virike, kuten myös raksupallot, joita on kiva vieritellä ympäriinsä. Mitäpä hömpötystä sitä ei omille hassunassuille hankkisi. ;o)

   Poista
 7. Meidän Börje tilaa tuon raksukeijun käymään, kiitos. Toiveena on moninkertaistaa raksuannos tuhatkertaiseksi. Pyramidia ei tarvi tuoda mukana, meillä on sellainen jo. Paitsi jos se raksut taioittaisiin ihan vaan kuppiin niin ei tarvitisi niin kamalasti käpälöidä ruokansa eeteen.

  T: Bärje Böö, osapivä Matzo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyydän raksukeijua lepattelemaan Börjen kupille ja täyttämään sen hetimmiten ääriään myöten! :-D

   Poista