lauantai 9. elokuuta 2014

Pieni iso synttäri-Juju

Juju on tiennyt aamusta asti, että tänään on aivan erityinen päivä. Ja mitenpä se olisi voinut olla tietämättä sitä, koska lauloin sille onnittelulaulun heti, kun sain hilattua luomet ylös iiristeni päältä ja karauteltua hieman kurkkuani. Pieni pojanjuippi täyttää tänään kokonaiset kaksi vuotta ja on siitä itse niin mielissään, ettei tiedä, miten päin hurisisi. Se vastaanotti suukkomylläkkäni väläyttelemällä iki-ihanaa pappailmettään, jossa leuka työnnetään voimakkaasti eteenpäin ja silmät viirutetaan unisirrille. Niinpä tulin hellyydenpuuskassa luvanneeksi, että Juju saa tänään synttärisankarina etuoikeuden tehdä ihan mitä huvittaa ilman kieltoja tai nuhteluja. Ja nokkela poika ottikin lupauksesta kaiken irti:

Synttärisankarin oli pakko päästä katsomaan, mitä aamupalapöydässä on.

Jos sitä rapisevaa magnesiumia ei saa avata, niin Juju
haluaa narskuttaa tuolin pikkuiseen synttärikitaansa.

No niin, tässä tuli ensimmäinen kielto. Ihmisten tonnikala ei
 ole kissoja varten, joten jouduin lupaamaan, että kokki
valmistaa Jujulle illalliseksi tunabruleen.

Juju hyväksyi vaihtokaupan mutta halusi
makoilla aamiaisemme ajan tuolilla.

Vastakkaisella puolella oli tällainen synttärideitti.
Ensimmäistä kertaa tajusin, että meillä täytyisi
olla isompi pöytä ja enemmän tuoleja.


Syntymäpäivisin emolla on tapana heittäytyä nolon nostalgiseksi ja kertoa kullanmuruille tarinoita ajoista, jolloin ne olivat citykanejakin pienempiä pupujussukoita. Muistan yhä selvästi, kuinka kasvattaja nosti unisen kissanpoikasen syliini, ja ihmettelin, mahtaako sellainen lerppana vallan pudota otteestani. Rakastuin silmittömästi söpöön pojanpalleroon, joka esiteltiin minulle nimellä "Unelma Onnesta", ja vaihdoimme ensimmäiset pusut saman tien. En ollut vielä koskaan elämäni aikana hymyillyt yhtä leveästi!

Tässä Juju pääsi ensimmäistä kertaa maman syliin. Ilma oli heti rakkaudesta sakeana!
Pikku marakatti aloitti kiipeilyn kotiin päästyään.
Pikku Jujua odotti monta kivaa lelua.
Pieni ja tosi pieni sekä lättynen, jolle on juuri käymässä köpelösti.

Tätä mieltä Juju oli tänään ohjelmanumerosta, jossa muisteltiin menneitä ja luettiin vauvakirjaa.


Kahden vuoden ikä on jännittävä, sillä vaikka Juju on toisaalta jo iso poika, se on silti emon pieni vauveli. Eilen olin poikkeuksellisesti pois kotoa pidemmän päivän, ja kun vihdoin rapistelin oven auki, Juju juoksi luokseni niin onnellisena, ettei jäänyt epäselvyyttä siitä, oliko se odotellut minua vai ei. Se kulki perässäni, pötkähteli eteeni ja kiehnutteli vieressäni koko illan.

Tänä aamuna mammaripoju oli ainakin vartin verran
onnesta kehräten emon kammattavana ja paijattavana.

Jujun reipastumisen taas huomaa esimerkiksi siitä, että se on nykyisin varsin sosiaalinen, kun luoksemme saapuu vieraita. Poitsu tepsuttaa heti summerisäikäyksestä toettuaan eteiseen, nuuhkii niin tulijat kuin heidän kenkänsäkin ja osallistuu iloisesti seuranpitoon siinä, missä isosisko heittäytyy ujoksi ja jopa apaattiseksi sängynaluslapaseksi.

Tällaisena vieraat eivät yleensä Nuppua näe, vaikka asento on neidille hyvinkin tavallinen. 
Toistaiseksi bileet ovat olleet riehakkaat ja Jujun näköiset, ja niiden on tarkoitus jatkua pitkälle yöhön. Tässä vielä pieniä tunnelmapaloja synttäripäivän kulusta:

Iltapäivällä kissat pääsivät Jujun kunniaksi järjestettyyn limudiskoon.

Meno yltyi pian melko hurjapäiseksi.

Sankarin nenänpää punoitti huolestuttavasti siihen nähden,
että kysessä oli tosiaan ihan vain limudisko.

Pienen rauhoittumistauon jälkeen tutkittiin porukalla kissanminttukassia.

Kun kokki oli haudutellut päivän tunabruleeta, se tarjoiltiin herralle kultalautaselta.
Nuppu tilasi listalta "kananuggetteja", sillä liika gourmet on sen mielestä epäilyttävää.

Loppuun vielä Jujun virallinen kaksivuotispotretti. Onnea, kultamussu! <3

16 kommenttia:

  1. HYVÄÄ SYNTTÄRIÄ JUJU! <3 Nyt Jujulla on vielä vuosi aikaa saada hurja kasvupyrähdys ja kasvaa kymmenen kiloiseksi kollin körilääksi, eikös se niin mene että ragdollit ovat vasta kolme vuotiaana täysikasvuisia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juju naukaisee kauniin kiitoksen! :) Voi pientä, ei se taida vuodessa ehtiä kerryttää viittä kiloa, mutta jostain luin, että kasvukausi voisi kestää räggärillä jopa nelivuotiaaksi asti, joten ehkä pientä jykevöitymistä voi vielä tulla. Hirmuinen ruokahalu synttärisankarilla ainakin oli, joten kuka tietää, vaikka tästä alkaisi oikea kasvuspurtti. Tai sitten ei. Laulan välillä Jujulle myös PMMP:n Pikkuveli-biisiä sanoilla "Pysy aaaaina Pikkukissinä, ja liiiintuna, älä koskaan kollistu"... :-D

      Poista
  2. Onnea meiltä! Max: Että olet saanut tehdä mitä haluat synttärinä - hmm - saanks mäkin tehdä synttärinä mitä lystään (huomenna)? Emäntä: Ihania kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohoh, melkein synttärikaima siis! :) Juju kiittää onnitteluista ja kuvakehuista ja suosittelee, että Maxkin ottaa heti aamusta suloisimman ja vetoavimman ilmeensä söpölle nassulleen. Sillä saattaa herua erikoislupia! :)

      Poista
  3. Onnea Juju! Olet meistä niin ihana, bicolor räggärit on mun lemppareita :)

    Ja EIKÄ onko teillä kissojen vauvakirja? Ihanaa, miks ei olla ite tajuttu tuollasta? Ääääh, että oon kateellinen! Nyt pitää kyllä tosiaan pistää muistiin ja jos (kun) meille vielä kissoja tulee, niin hankin kyllä vauvakirjan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista ja kehuista! Juju meni ihan mutkalle mielihyvästä! :) Joo, meillä on vauvakirja molemmille kissoille... Ongelma vain on, että täytän tuollaiset hetkessä. Siitä syystä aloinkin pitää tätä blogia. Meillä on vauvakirjoina Tammen "Oman kissan kirja", jossa on tosi kiva kuvitus. Sitä varmaan löytyy yhä kaupoista, jos/kun haikara tuo teille lisää kissanyyttejä. :-D <3

      Poista
  4. Yoda, Muusa ja Nelli lähettävät pehmoiset onnittelut komealle kollille! :)


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juju vastaanottaa onnittelut tyytyväisesti röyhistellen! :)

      Poista
  5. Paljon onnea Jujulle! Toivoopi Misu, Misse, Pipsa, Sónata, Eemeli, Rosita, Elvis, Lumikki, Sohvi, Tytti, Lilli, Vili, Sasu, Peppi, Lotta ja kanat :D Ihania kuvia, ja toivottavasti meno ei mennyt liian hurjaksi kisuilla, jotta ne jaksavat juhlia vielä ensi vuonnakin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas hurjasti onnitteluja, kun koko iso katras niitä lähettää! :)) Juju kehräilee ja heiluttelee tassuaan takaisin. Se on ollut tänään oikea halipusukissa, joten taisi olla aika kivat synttärijuhlat. Täytyy selvittää, milloin kissojen nimpparit ovat, niin voidaan juhlia jo ennen ensi kesääkin!

      Poista
  6. Paljon Onnea Jujulle !! Hienoja kuvia nuoresta ja vähän vanhemmasta Jujusta. Hyvä meno on näköjään ollut bileissä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) Juju on tohkeissaan, kun yhä vain tulee onnitteluja. Se on ollut tänään erityisen hempeä, joten hyvät oli bileet!

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Juju kiittää ja paistattelee yhä parrasvaloissa. :)

      Poista