keskiviikko 27. elokuuta 2014

Kolmannen asteen kuulustelu

Minusta voisi periaatteessa tulla maailman paras viherpeukalo. Pystyisin takuulla kasvattamaan vaikka kolikoita pudottelevan rahapuun tai viisimetrisen orkidean, jos kasvit vain kykenisivät viestimään tarpeistaan yhtä yksiselitteisesti kuin ragdollit. Koska niin ei ole, tilanne on meillä tämä:

Olisikohan oikeanpuoleisen tyypin kannattanut sanoa "mörriuh"
esim. kuukausi sitten, jotta oltaisiin vältytty tältä kohtalolta?


Jos yrtit, kukkaset ja muut vihreät kumppanit haluaisivat menestyä paremmin asunnossamme, ne tarvitsisivat kommunikaatiotaitojen lisäksi myös mustan vyön karatessa. Rimppakinttuisen chilintaimen on turha kuvitella, että se selviäisi naarmuitta yöllisestä kohtaamisesta hämärällä ikkunalaudalla. En tiedä, mitä petoja näillä tienoilla liikkuu, mutta kaikkien viherhiukkasia sisältävien hemmojen olisi syytä varoa.

Yöllisistä kauhunhetkistä saa vihiä,
kun pläräilee aamulla lehdet läpi.

Tuntuu ikävältä, että viattomat viherkasvit joutuvat värisemään pelosta omassa kodissaan. Siksi päätimme tehdä kiusanteosta lopun ja kutsuimme kaikki epäillyt kolmannen asteen kuulusteluun. Kuka kumma on nipistellyt ja naksutellut habaneroja ja lanterneita?

Juju ei kuulemma liity tapaukseen millään lailla. On silkkaa sattumaa,
että se hiippaili kuulustelun alkaessa ikkunalaudalla.
Kyselimme näköhavainnoista myös tältä ohikulkijalta.
Luulisi, että näin suurilla silmillä jotain olisi näkynyt, mutta ei.
Neiti itse välttyi syytteiltä pienten, ikkunalaudalle
yltämättömien töpöjalkojensa ansiosta.
Kun neidille luvattiin palkkio jokaisesta vihjeestä,
sen muisti alkoi palailla pätkittäin.


Sinisilmäinen silminnäkijämme tajusi yhtäkkiä, että sehän oli räpsinyt muutamia valokuvia, jotka sisältävät langettavaa todistusaineistoa syyllisen kohtaamisista kukkasten kanssa:

Hups! Eikös Jujun pitänyt olla pihamyyjäisissä eikä kukkaruukkuja tonkimassa?

Sanokaa mitä sanotte, mutta tuo multahippu ei takuulla ole leijaillut itsekseen Juipin partaan!

Juju tunnusti lopulta häpeillen järsineensä iskän chilejä kymmeniä kertoja.

Keinovalon lämmittävien säteiden alla Juju lupasi, ettei se enää
ikinä, koskaan tai milloinkaan häiritse viherkasvien rauhallista arkea.
Kehotin chilejä silti aloittamaan varalta edes crossfit-treenit.

16 kommenttia:

 1. Ai teilläkin on pikku hortonomi ja botanisti? Rönsylilja hävisi sillä minuutilla, kun kissat tulivat taloon. Kuului vain karjaisu, että haa! Salaattia! ja sitten sopikin jo mennä tutkimaan, mihin kaappiin villakangastakit oli nostettu.

  Tomaateista ei ole parvekkeella tarvinnut palveluskunnan harventaa varkaita lainkaan, ja lahjaksi saamani chilintaimi osoittautui erittäin herkulliseksi, meheväksi ja makoisaksi lajikkeeksi. Kuka sanoi, että ne muka olisivat väkeviä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä löytyy molemmat! :-D Rönsylilja on selvästi ihan liian herkkä ja runollinen yksilö kissaseuraan! Ehkä karvaturrien kaveriksi ikkunalaudalle kannattaisi hankkia betoniohdake tai jättisaviputki. Villakangastakkien sijaan taas olisi hyvä siirtyä nylonista tai rautalangasta kudottuun jakkuun. ;)

   Epäilen vähän, etteivät kissat ole kovin herkkiä chilin kapsaisiinille. Alan aivastella heti, jos mies käryttää chiliä paistinpannulla sörsseleihinsä (ja on itsekin vesissä silmin), mutta kissat eivät ole moksiskaan. Mutta kiva niille! :)

   Poista
 2. Emäntä: Hih hih :-D Naurattaa, loistava teksti ja kuvat! Kiitos aamun piristyksestä!
  Pepsi & Max: Ai Nuppu saa käyttää kameraakin. Epistä, kun me ei saada. Kannattaa Juju tarkistaa ensi kerralla, ettei kukaan näe!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Onpa kiva kuulla, että saimme piristettyä teidän aamua! Pepsille ja Maxille tiedoksi, että kamera kannattaa kähveltää yön pimeinä tunteina ihan hipi hiljaa ja hissukseen. Ja sitten vain räpsitään menemään! Odotan jo innokkaasti teidän kuvakoostetta! :-D

   Poista
 3. Ihana Nuppu, se on niin viattoman näköinen. :) Ja Juju! Meillä vaan heitellään pikkuisen multaa ulos ruukusta (joskus myös istutaan siinä ruukussa), mutta muuten on kasvit jätetty rauhaan. Nytkin kun chilit on siirretty sisällä (huhhuh mitä puskia!) niiden on annettu olla ihan rauhassa. Enpä olisi kyllä uskonut.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ragdollin rotumääritelmään pitäisi lisätä tuo "viaton naama"! :-D Ruukussa istuminen kuulostaa aika eksoottiselta harrastukselta. Sitä en ole päässyt meillä todistamaan. Mutta eihän sitä tiedä, mitä tuolla ikkunalaudoilla tapahtuu, kun ollaan poissa. Toivottavasti teidän chilit ja muut saavat edelleen olla rauhassa!

   Poista
 4. Mulle olis mennyt heti läpi kun tuollaiset tähtisilmät olis katsoneet ja kertoneet ettei me olla tehty mitään ! Eikös edes aiheutunut mitään ylimääräisiä loikkia tai naukua kun on habaneroa purtu ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähtisimmut kyllä sekoittavat helposti pään, mutta oli vain paikko selvittää asia (chilin) juurta jaksaen. Meidän chileissä on sellainen lieventävä asianhaara, ettei niissä oikein kasva hedelmiä... :-D Eli kissat eivät ole päässeet narskuttamaan pötkylöitä vaan pelkkiä lehtiä. Heti, jos jostain kumman syystä muodostuu hedelmä, se noukitaan heti miehen maraton-ruokiin...

   Poista
 5. Mä vaan hihittelen täällä..

  -Mirka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :-D Hihittely on ehdottomasti hyvästä! Terveisiä vihreälle ystävälle! ;)

   Poista
 6. Meidän kissat eivät onneksi ole alkaneet järsimään kasvejamme. Molemmilla kisuilla oli ihana "en oo mitään tehny" ilme<3 hyvä kuitenkin että syyllinen saatiin kiinni ja chilit ja muut viherkasvit saavat toivottavasti ainakin olla nyt rauhassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Misun ja kumppanien silmissä kasvit eivät varmaan ole kovin jännittäviä, kun metsät ovat niitä pullollaan. :) Toivotaan, että Jujun lupaus pitää. Ja vaikka Nuppukin näytti niin söpönöpöä viattomuusnaamaa, niin olen kyllä nähnyt, miten se mäiskii tassullaan chilin lehtiä ja katsoo, miten kivasti ne heiluvat. ;)

   Poista
 7. Suloinen salapoliisi teillä siellä pitämässä vahtia ja ottamassa kuvia! Toivottavasti Juju pitää lupauksensa eikä enää koske viherkasveihin vaan pysyy lihansyöjänä. Ihana teksti! :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :o) Vähän epäilen, mahtaako Juippanan lupaus pitää, mutta yrityksestä se saa silitykset ja papukaijamerkin!

   Poista
 8. Kikastusta ja hetkittäistä käkätystä. Kiitos niistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :-D Välitän kiitokset asianosaisille, eli multaparralle ja neiti Sinisimmulle.

   Poista