sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Valinnan helppoutta


Minkälainen on ihka oikea ragdoll? Sitä pohdin vuosikaudet. Tutkin kissakirjoja ja yritin pitää ragdoll-kuumeeni hallinnassa, sillä vuokra-asunnossamme oli elämää ikävästi rajoittava lemmikkieläinkielto.

Läksyt on tehty!

Pyristelimme lopulta irti vuokraisännän pihdeistä ja ostimme asunnon, johon saisi ottaa vaikka sarvikuonon. Ainakin teoriassa. Kai. Mutta me tietysti haaveilimme hempeämmistä otuksista.

Ja voi sitä autuutta, kun sain pienen, hieman unisen untuvapennun syliini ensi kerran! Sydämeni oli silkkaa vaaleanpunaista mössöä, kun pieni raggarivaavi muiskautti nenälleni suukon. (Oikeasti se nuuskutteli nenääni pienellä pinkillä kuonollaan.) Pitelin rennosti lerppuvaa pentua hyppysissäni ja julistin, että tämän minä haluan.

Yhtä suuren vaikutuksen onnesta tutisevaan sydämeeni teki myös touhukas tyttöpentu, joka nakerteli hellästi kynsiäni ja näytti pörröisine turkkeineen hellyttävältä halinallelta. Miehenikin nyökkäili merkitsevästi, joten valinta oli sillä selvä.

Olimme löytäneet Jujun ja Nupun, ja parin päivän päästä haimme ne kotiin. Eikä tätä valintaa ole koskaan tarvinnut katua. (Sen kyllä tietää, kun Ne Oikeat osuvat kohdalle!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti