perjantai 13. syyskuuta 2013

Tee-se-itse-Kissojen-yö


Tänä iltana Korkeasaaressa pääsisi katsomaan hämärässä liikuskelevia kissapetoja – niitä jättitassuisia karvaturreja, joista Nupulle ja Jujulle kerrotaan satuja harva se ilta. Pienokaiset eivät ole varmoja, onko kyseessä vain samanlainen satuhahmo kuin joulupukki, muumi tai keltahampainen rotta, joten olisin halunnut ottaa niille muutaman polaroidin todistusaineistoksi. Näyttää kuitenkin siltä, etten tänäkään vuonna jaksa raahata luitani kotisohvaa kauemmas, vaan vietämme Kissojen yön ragdoll-seurassa.

Nupun ja Jujun mielestä joka yö voisi olla Kissojen yö. Ne saisivat oleskella vapaasti makuuhuoneen erilaisissa nukkumapisteissä eli omistajien pään, vatsan tai vähintäänkin jalkojen päällä. Lisäksi diiliin kuuluisi herätysoikeus. Tylsistyessään kissa saisi läpsytellä omistajat hereille pehmeillä tassuillaan tai haukata heitä varovasti leuasta. Herätyksen jälkeen (kello 00:14) Kissojen yö jatkuisi hulvattomalla hiirileikillä ja pitkällä koulutussessiolla, jonka aikana opeteltaisiin ainakin sata uutta temppua. Aamuyön pikkutunneilla pudoteltaisiin porukalla esineitä yöpöydältä ja katsottaisiin, kuinka ne kolahtavat lattialle. Tätä jatkettaisiin aina auringonnousuun saakka. Silloin kissapedot vihdoin käpertyisivät uinumaan kiltisti omistajiensa kainaloon…

Nyt kun asiaa tarkemmin mietin, taidan jättää Kissojen yön suosiolla ensi vuoteen. Tänäkin iltana siis koittaa se masentava hetki, kun kaksi pehmopalleroa houkutellaan makuuhuoneesta ulos. Helppoa se ei aina ole ja oveluuttakin vaaditaan, mutta voi sitä ihanuutta, kun aamulla taas tapaamme ja pääsemme viettämään omistajille huomattavasti virkistävämpää Kissojen päivää.

"Pysythän varmasti siinä vieressä, kun nukun?"
Mitä muuta tähän voi vastata kuin "Totta kai, kulta"?

<3 (Tämän herttaisen nukkuma-asennon ongelma tosin on,
ettei omistaja raaski liikahtaa tai edes hengittää.)

Tämä asento ei ole yhtä herkkä kuin edellinen,
mutta kissa vie sängystä pingviinin kokoisen tilan.

Tämän asennon ongelma on,
ettei omistaja nuku vaan nauraa.

Ja tämä asento taas sulattaa sydämen sokerimöhnäksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti