maanantai 9. elokuuta 2021

Jujucollien juhlapäivä

Jujun synttärit ovat tehneet tuloaan jo hyvän aikaa ja niitä on odotettu hurjan innokkaasti. Viimeksi eilen illalla mietin, mitä kivaa keksisin pienen pojan päänmenoksi, kun se täyttäisi aamulla yhdeksän vuotta. Aamuun mennessä olin kuitenkin autuaasti unohtanut, millä planeetalla asuin ja mitä päivää elettiin. Juju yritti vinkata minulle juhlapäivästään istumalla vienosti kahvinkeittimen ääressä, mutta olin niin silmät sikkurassa ja pää unenpöpperössä, että pusuttelin sitä vain tuttuun tapaan ja nostin sen sitten arkipuunaukseen Hipsun hiusstudiolle. Vasta kello 9:04 puhelimeeni kilahti viesti, joka säpsäytti minut todellisuuteen: 

Miten upean kortin kummityttöni olikaan piirtänyt Jujulle! <3

Hiippailin keittiöön hiljaa kuin ninja, muilutin tonnikalanamiputkilon mukaani ja palasin takaisin makkariin. Sitten polvistuin sängyn päätyyn, nostin vähän päiväpeittoa ja kajautin ilmoille ”Paljon onnea vaan”. Juju alkoi hurista ja kiemurrella, ja olisittepa nähneet, miten kiire sille tuli kääntyä selkäkiehnäysasennosta takaisin tassuilleen, kun se huomasi tonnikalanamit. Se nassutti onnellisena yllätysherkkuja, ihasteli vasta saapunutta korttia ja pönkkäili sekä minua että puhelinta kovin kiitollisena. Sovimme, että juhlat jatkuisivat mukavissa merkeissä työpäivän jälkeen, ja sen aikana päässäni muotoutuikin teema tämän vuoden juhliin. Arvaatteko alla olevasta kuvasta, mikä se on?

Täysimittainen agilityrata, johon kuuluu jopa musisointipiste...
Eiväthän tällaisesta tykityksestä selviä kuin...

 
...oman elämänsä bordercolliet!


Kun Juju oli taituroinut agilityradan monta kertaa läpi niin vauhdikkaasti, ettei kameraan tallentunut ainuttakaan tärähtämätöntä kuvaa, oli sopiva hetki ottaa puheeksi eräs iki-ihana söpönöpöjuttu, joka sai emon päätymään bordercollie-teemasynttäreihin. Syy ei ole nimittäin vain se, että Juju on aina fanittanut niitä ja luultavasti omaa ainakin jonkin verran kyseisen rodun geeniperimää. Pyysin Juitsia katsomaan puhelimesta, mitä hellyttävääkin hellyttävämpää se oli saanut synttärilahjaksi.


Onnea, Juitsi! Sait tänään uuden maalaisserkun, ja se on pieni ihana bordercollievaavi!

Sen nimi on Batman, ja me varmasti saadaan siltä lisää bordercollievinkkejä,
kunhan se tuosta vähän vielä kasvaa! Te ootte sitten kuin kaksi marjaa!

Ihastelimme Batmanin kuvia pitkään, mutta sitten oli aika siirtyä aineellisten lahjojen maailmaan. Juju tiesi kertoa, että bordercolliet voivat oppia erottamaan nimeltä jopa 90 lelua, eivätkä jujucollietkaan jää kovin paljon jälkeen. Juitsi sai lahjaksi kaksi uutta lelua ja oppi heti niiden nimet.
 
Flamu Flamingo ja Rontti Rottanen. Flamu Flamingo ja Rontti Rottanen...

Romu... Flanelli? Ja Flätti Ronttinen...?

No ei vaiskaan, vitsi, vitsi! Jujucolliet ovat aikamoisia humoristeja!

Jujulla oli niin hervottomat jutut, että Nuppukin ryömi sängyn alta niitä kuuntelemaan. Se kuitenkin kääntyi kannoillaan huomatessaan, että emolla oli kamera tassuissaan. Koska halusin Nupunkin juhliin mukaan, vein kameran kiltisti piiloon – ja silloin tietenkin näimme synttärien pöhköimmän ohjelmanumeron: Nuppu heitteli Ronttia ilmaan kerta toisensa jälkeen ja viiletti sitten häntä sojossa ympäri Hupsuttamoa kuin mikäkin vinttikissa. Voisiko ensi kesälle tilata perhepiiriin myös whippetin, jotta Nuppetkin saisi oman sielunsiskon?
 
Päätämme juhlalähetyksemme nyt näihin tunnelmiin. Onnea vielä kerran
meidän oma rakas Pikkukissi Juju! Olet niin fiksu, kaunis ja hieno! <3

PS. Jos haluatte tutustua lisää Jujun bordercollieserkkuun, 
pikkuiselle on avautunut juuri oma Insta-tili nimellä ”bordercolliebatman”.

8 kommenttia:

 1. Onnea ihanan ihanaisen ihana Juju! 9 on numeroista isoin eli olet jo tosi tosi viisas ja ihana poika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista!♥ Purrurr, ja pusk! Mamakin sanoo, että oon viisas ja ihana, mutta jostain syystä kutsuu aina Pikkukissiksi. T. Pikkukissi

   Poista
 2. Onnea Juju myös tätä kautta ♥

  Vaikka Jujun komeutta on tietysti melko mahdotonta toisintaa paperille sellaisenaan, arvostamme silti kovasti synttärikorttia. Kaulus ja kaikki saatu prikulleen ojennukseen!

  Sen kyllä olisimme halunneet nähdä, kun Nuppu iloitteli Jujun lahjoilla, mutta ymmärrämme Nupun yksityisyyden tarpeen myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juju kiittää ja on hurjan mielissään tuplaonnitteluista ja meni melkein hämilleen komeuskehuista!♥

   Meidän lempiartisti on kyllä saanut portrettiin mukaan Jujun ”sisimpääkin”, sellaisen jujumaisen pilkkeen ja riemun. Ja kaulurin voi suorastaan tuntea sormissaan, kun kuvaa katsoo.♥

   Riehu-Nuppu on tosiaan hellyttävän hassu näky. Ehkäpä se joskus antaa taas luvan taltioida videolle tempauksiaan. :)

   Poista
 3. Isot onnittelut Juju! Hienon kortin olet taas saanut! *_* <3

  Mukavaa tärähtänyttä syntymäpäiväpuuhaa ja herkkuja ja uudet hienot lelut, mitkä niiden nimet nyt sitten ovatkaan. :D Mikseivät kaikki päivät voi olla syntymäpäiviä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juju kiittää onnitteluista! <3 Ja niinpä: ollapa joka päivä yhtä paljon huomiota, hyörinää, pyörinää, agilitya ja uusia leluja. Nyt Ronttifontit tuntuvat jo vähän menettäneet uutuudenviehätyksensä, mutta onneksi kiinnostavat vielä esim. niin, että häntä pilkistää maton tai oven alta.

   Poista
 4. Isosti onnea Juju! Hienon juhlapäivän sait vaikka aamulla oli huolestuttavaa.
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Rokkimimmit! <3 Vähän piti kyllä jännittää, muistaako emo. Onneksi tuli se ihana kortti! <3

   Poista