sunnuntai 11. huhtikuuta 2021

Katseista kaunein

Jujulla on ollut viime aikoina kova vauhti päällä. Se on nuuskutellut kissanminttua, kiemurrellut matolla, jahdannut Nöppistä ja kaapinut ovia riehakkaasti moukuen. Jokapäiväisissä treeneissä se koheltaa ja esittelee kaikki temput, ennen kuin olen edes ehtinyt pyytää niistä ensimmäistäkään. Niinpä palasimme tänään ihan perustasolle. Otin naksuttimen ja nameja ja pyysin Jujua katsomaan minua silmiin. Pieni touhukas poika ei kuunnellut, vaan istui, antoi tassua, meni maahan, teki piruetteja, narisi ja nyykötti. Eikä vahingossakaan siirtänyt katsettaan kädestäni, jonka sisällä tunamuruset majailivat.
 
Harvoin sitä on kateellinen tonnikalalle, mutta joskus sitäkin tapahtuu.

Kun Juju vähän rauhoittui, se alkoi selvästi miettiä, mikä ihme minua vaivasi, ja katsoi minua sitten suoraan silmiin. Naksautin, palkitsin ja kehuin sitä hienosta tempusta. Namista innostuneena Juju jatkoi hääräämistään ja tarjoili taas monenlaisia taidonnäytteitä, mutta tällä kertaa show päättyi paljon nopeammin silmiin katsomiseen. Taas tuli naksu, nami ja kehut – ja melkein näin, miten Jujun pienen karvaisen pään päällä syttyi lamppu: emo haluaakin, että Juitsi tekee hurmaustempun sinisillä silmillään! Eikä kolmannella kerralla mamman enää tarvinnut todistaa pitkää temppukimaraa, vaan Juju väläytti heti katseen, joka vei jalat alta ja sulatti sydämen.
 
Nämä silmät katsovat ihan sielun perukoille asti!

Juju teki tempun heti neljännenkin kerran ja oikein hihkui innostuksesta tajuttuaan jutun jujun. Tiedän sen, koska naksuttimen ja silmien lumo kuljetti meidät hetkeksi maagiselle tasolle, jolla puhumme yhteistä kieltä. Sen sanastoon eivät kuulu ”miu”, ”mau” tai ”mamman oma kuutamuttu” vaan luemme tietenkin toistemme ajatuksia. Päivän koulutussessio muistutti minua myös siitä, miten näinkin pieni temppu voi olla iso ilo, joka vahvistaa emon ja pienen kissapoitsun symbioosia entisestään.
 
Aktivointia ja rakkautta samassa, karvaisessa paketissa! Sehän sopii! <3

10 kommenttia:

 1. Kyllä noiden silmien tuijottamisesta herkkuja antaisinkin 😻 - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä ei voi vastustaa! <3 Nyt kun herättelimme tuon tempun, olen kohdannut intensiivisen sinisten silmien tuijotuksen yhä useammin. :-D

   Poista
 2. Minä maiset murheeni unohdan sinisilmiis kun katsoa saan ♫♪♫
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kyllä unohtuvat, ja sydän täyttyy onnesta ja kissapöpperöstä. <3

   Poista
 3. On sillä kyllä ihmeelliset silmät. <3

  Täällä naksutellaan Sepolle uutta temppua, joka on aivan uskomattoman vaikea: tassun antaminen vasemmalla tassulla. :DDD On kuule useampi kuukausi mennyt ja vieläkin tarjoaa ensin oikeaa, kun sillä tekee muutenkin kaiken. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ymmärrä, miten voikin niin seota kissan katseesta. Ihan maagista! <3

   Huh, mikä aivopähkinä Sepolla! :-D Mäkin olen huomannut tassueroja Juitsilla. Vasen tassu on sellainen korkeaan, reippaaseen ylävitoseen soveltuva, oikea on enemmän huomaamattoman matala kättelytassu.

   Poista
 4. Joskus yksinkertaisimmat asiat ovat kaikista vaikeimpia!

  Joka tapauksessa katsekontakti Jujun silmiin on tavoittelemisen arvoinen asia ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jujun katseeseen ei kyllästy ikinä.♥ Nyt temppu on taas hyvin mielessä. Mitähän me seuraavaksi treenattaisiin? :)

   Poista
 5. Hienosti kuvattu Jujun maagiset silmät! Ja hyvä muistutus, että voisipa sitä itsekin joskus koittaa, että mitenköhän meillä tämä menisi.. varmaan aikamoista säheltämistä olisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! <3 Olen ihan rakastunut Jujun katseeseen, joten tämä on ihan mun suosikkitemppu. Kannattaa kokeilla, vaikka olisi vähän alkusähellystä. :)

   Poista