tiistai 22. tammikuuta 2019

Nuppu huppelissa

Tipattomuus kuuluu oleellisena osana Nupun ja Jujun tammikuuhun ja oikeastaan koko elämään. Ne juovat hyvin vähän, sillä niiden ruokavalio koostuu silkasta märkä- ja raakaruoasta, mutta kun niille tulee tarve naukata jotakin, ne kumoavat kurkkuunsa vain raikasta kraanavettä. Se ei kuitenkaan estänyt Nuppua päihtymästä viikko sitten sen verran vinkeästi, että meno huimasi raivoraitista emoakin. Kaikki alkoi maanantai-iltana, kun Hupsuttamon seinille spraymaalattiin ikäviä pamfletteja:
 
Siis näkeekö Nuppu nyt oikein?!

Todella törkeää kielenkäyttöä. Tämän täytyy olla huonoa pilaa.

Nuppu kyllä ymmärtää, että koffit, karhut ja heinekenit ovat siltä pannassa, mutta on se kumma, kun toisen pienen ruokavalioonkin puututaan näin radikaalisti.
Aamulla keittiössä oli kaksi tyytymätöntä lemmikkiä.
Kupit olivat tyhjinä ja Juitsin heinätkin pahasti länässä.

Muistutin Nuppua, ettei sitä suinkaan paastotettu joulun mässyttelyn vuoksi, vaan valmistauduimme hammaskiven poistoon. Nupun taannoisella rokotuskeikallahan kävi ilmi, että sen söpöt pikku torahampaat olivat alkaneet möhnäistyä. Ikävästä töhnästä oli päästävä eroon, joten emme halunneet mokata projektia ruokkimalla vahingossa Nuppua juuri ennen toimenpidettä.
 
”Pari lihapalasta vain, äiskä! Ei se niin nuukaa voi olla!”
Vaan kyllä se oli. Kovetin sydämeni, ja kuppi pysyi tyhjänä.

Vielä kurjemmalta tuntui riistää nälkäiseltä Nupulta
 vapauskin ja tunkea se boksiin.

Suhasimme Nupun kanssa kissaklinikalle, ja jälleen kerran sain todistaa tuttua Nuppet Show'ta. Höppänä kissa pöykkäili minua ja eläinlääkäriä päällään, kiipeili ympäriinsä pörröhäntäoravana ja pompahteli vaa'alla siihen malliin, että pelkäsin vekottimen räsähtävän rikki. Unilääke alkoi kuitenkin pian vaikuttaa, ja jätin Nupun torkkumaan pariksi tunniksi, kun sen hampaita rassattiin tuliteriksi.
 
Ikävöin Nuppua ihan kamalasti, mutta onneksi Juitsi tuli kainalooni kehräämään.
Sen mielestä oli kivaa, ettei lämmöstä tarvinnut kilpailla isosiskon kanssa.
 
Olin heti sovittuna aikana Nuppua hakemassa ja huojennuin, kun takahuoneesta kuului hoitajien lirkuttelua: Nuppu oli hereillä ja hyvässä kunnossa - ja valmiina palaamaan emon hellään huomaan. Hoitaja kantoi Nupun boksissa luokseni ja selitti sille, että ”katsopas kuka tuli hakemaan!” Lässyttelin onnellisena kullannuppujuttuja, mutta pöhkö kattini kääntyi katsomaan ihan väärään suuntaan! Heiluttelin sille ja yritin antaa verbaalisia ohjeita, mutta Nuppu ei hoksannut, missä olin, kuka olin ja mihin olin sitä viemässä.
 
Hola hola!

Hieman nolona kiikutin kissani pois ja mietin, kantoiko se kaunaa ruoan panttaamisesta vai oliko se vain aivan pöllähtänyt päikkärien jälkeen. Kotona kuitenkin muistin, että pienen Nuppu-poloisen kuuppa menee aina sekaisin nukutuksesta ja siitä tulee huippuälykäs Matrix-kissa. Ja niin kävi myös tällä kertaa. Kotona Nuppu jo hoksasi, kuka olen. Se tajusi, miksi hammashoito oli ollut sille niin hyväksi ja istui vieressäni miettimässä syntyjä syviä. Se ei nörkännyt tassua, komentanut silittämään tai tehnyt muitakaan tyypillisiä Nuppu-muuveja, vaan istui selkä suorana (huom. Ei kyömyssä!) ja katseli sielukkaasti kaukaisuuteen. Kun leikitin kissoja mustalla mamballa (eli vyöllä), Juju oli riemuissaan mutta Nuppu mulkaisi minua ja käveli häntä maassa laahaten nojatuolin alle.
 
Tuskin Sokratesta tai Platoniakaan häirittiin millään
rahvaalla luikerteluleikillä! Miksi siis Nupputesta?

Nuppu hämmästytti meitä illan aikana jahtaamalla näkymättömiä avaruusolioita, liikkumalla kuin nopeutetussa filmissä ja pönkkäilemällä meitä ylitsevuotavan lempeästi. Kaikista omituisin huppelihetki koettiin kuitenkin yön pimeinä tunteina, kun heräsin enkä saanut enää unta. Avasin makuuhuoneen oven ja olin vähällä kiljaista: Nuppu tuijotti minua intensiivisesti keittiönpöydältä, jonka päällä se jostain käsittämättömästä syystä makasi ja päivysti oveamme kuin dobermanni! 
 
Näin jälkikäteen asialle voi jo nauraa!

Ihmettelin hetken Nupun touhuja, mutta jätin sen partioimaan ja jatkoin matkaani ihmisten hiekkikselle. Olin säikähtää uudemman kerran, kun yhtäkkiä ovi aukesi riuskalla tassun nykäisyllä! Nuppu pöristeli sisään ja heittäytyi vessan lattialle kierimään, kiehnäämään ja venkuroimaan kuin viimeistä päivää. Kun palasin Nuppua riittävästi vatkattuani peiton alle, vaadittiin paljon tahdonvoimaa, etten herättänyt miestä kuulemaan kertomustani Huppeli-Nupun uusimmista höpsötyksistä!

Vähän jäi mietityttämään, että mitähän muuta Nuppu vielä yön aikana hassutteli.

Aamulla Nuppu oli onneksi jo ihan oma itsensä. Sovimme, että jos se haluaa jatkossa välttää paastot ja huppelit, sen ei missään nimessä kannata haihtua paikalta iltaisin hammaspesun kinttailla.
 
”Lupaan, äiskä”, Nuppu huudahti ja pesi pöksynsä kissanmintunraikkaalla kielellään.

18 kommenttia:

 1. Nupun seikkailut :-D ♥ Ihana Nuppu-puppunen. Onneksi ei tarvitse taas vähään aikaan muuttua pöh... siis suureksi filosofiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! :-D Suuret filosofiset ajatukset ovat melkoinen painolasti pienelle, hupsulle kisulle. ♥

   Poista
  2. Välillä pienet huppelit
   niin taikoo pienet Nuppelit
   esiin pupus-puppelit

   (meillä kissoja sanotaan myös lyhytkorvapupuiksi :)

   Poista
  3. Ne on lyhytkorvapupuja!♥ Nuppispuppis kiittää ihanasta runosta ja lupaa puspus-pupata vähän selvänäkin. :-D

   Poista
 2. Huppelihan tuo ihmisistäkin ihan uusia puolia esiin niin miksei kissoistakin :) Ja hyvä vain, että vaikutukset ovat positiivisia.

  Oma seniorini istuskeli tyytyväisenä ruokapaikallaan kuppia vahtimassa koko hammaslääkärireissua seuranneen yön ja oli aamulla kovin tyytyväinen tarjoiluista. Juniori putsasi puolestani lattialistat pölystä, kun ei uskaltanut liikkua kuin seinänvieruksia pitkin. Ehkä ensi kerralla tarttuu jo rättiin ja pesaisee ikkunatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika erikoisia reaktioita huppeloituminen aiheutti teilläkin! :-D Hyvä, että pitkä odotus palkittiin herkkuaamiaisella - ja juniorille kannattaa tosiaan varata seuraavan kerran ikkunanpesutarvikkeetkin hollille! :-D

   Poista
 3. Jotain uutta huumetta ovat varmaan Nuppuun tuutanneet, kun noin iloisia ovat jälkivaikutukset. Saisikohan samanlaista tilattua omille kissoille (tai vaikka itselle, jos joskus joutuu isompaan hammaskivioperaatioon)...

  Naurattaa nuo älä ruoki -lappuset ja Nuppu-rukan ilme (ja Jujun lässähtäneet heinät). :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin nauratti Nupun paheksunta - ja nuo lätistyneet ruohot huomasin vasta kuvia editoidessani. :-D Sekin vielä! Ei ihme, jos kateilla kävi mielessä liittyä kodinvaihtajat-ryhmään!

   Ja juu, mäkin tarvitsisin samaa troppia hammaslääkärissä. Tai ihan muuten vaan - varsinkin se kehräys- ja kiehnäysvaihe näytti ihan mukavalta. :o)

   Poista
 4. Ihan selvästi Nupun asennot nukutuksen jälkeen kertoo että nyt ollaan pienessä 'pierussa' ja vähintään jonkun kissayhteisön Keisari, kaikessa uljaidessaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nupulla niin on karismaa moiseen! :-D Pöhkö pieni pössyttelijä! <3

   Poista
 5. Voihan pikkuinen huppeli-Nuppunen! On sulla ollut aikamoinen päivä. Ja me ollaan samaaa mieltä että tommoset paastojutut on ihan tyhmiä! -Ame&Tuike

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ymmärryksestä! Saa olla viimeinen kerta, kun emo panttaa tuolla lailla mun murkinoita! Muistan, kun sanoin ”iip iip, anna ruokaa”, ja sen jälkeen filmi taisi vähän katketa. Mut kivaakin oli! T. Nuppu

   Poista
 6. Kylläpä teillä on totisesti rumaa kieltä kirjoitettu lapulle! Ihan silmiin sattuu ;)

  Onneksi Nuppu selvisi huppelistaan ja huppelin syystä aivan mallikkaasti. Toivottavasti alkaa sujua säntillisesti se hampaanpesukin, ettei hetikohta tarvitsisi uudestaan mennä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaiset sanat vihloivat niin silmiä kuin sydäntäkin! :-o Toivottavasti ei semmoisia tarvitse enää kirjoitella.

   Onneksi Nuppusen suussa oli kaikki hyvin hammaskiveä lukuun ottamatta. Se mokoma on välillä onnistunut luistamaan hammaspesusta, kun katoaa mystisesti juuri oikeaan aikaan enkä aina ole jaksanut väsyneenä lähteä jahtaamaan sitä jostain nojatuolin alta. Mutta voihan sitä pestä hampaat yllätysaikaan niin, ettei Nuppu osaa ennakoida. Täytyy skarpata siinä.

   Poista
 7. Voi Huppeli-Nuppua. Meilläkin Ilmo meni viimeksi ihan höpsöksi ja tuntuu niin oudolta, kun oma kissa käyttäytyy odottamattomalla tavalla.

  Ja voi eiii tuo kuva kisuista odottamassa ruokaa <3 Hammaspesupäivä on kyllä yksi vuoden kurjimmista, otamme osaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin aina huomaa, miten hyvin oman lemmikkinsä tuntee, kun on jotain erikoista tekeillä. Ihan pienet ilmeet ja eleetkin paljastavat, että nyt ei ole kaikki kotona. Puhumattakaan tuommoisista isoista höppänyyksistä! :-D

   Nuppu kiittää hampuosanotosta! Ei ollut ollenkaan kiva päivä, mutta nyt kelpaa hönkäillä ja hymyillä, kun on suu niin puhtoinen! <3

   Poista
 8. Voi kun meilläkin tulisi matrix-Börje, mutku ei niin ei ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, mutta perus-Börje on kyllä niin ihana, että viis meitriksistä! :-D

   Poista