sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Juhannuslöllöilyä

Nupun ja Jujun mielestä juhannus on aina ollut kyseenalainen juhla. Niille on nimittäin pennusta saakka höpötetty keskiyön auringosta, joka kuivaa sen, minkä emo suihkulla kastelee. Tarinan varjolla pienet karvaturrit on rahdattu kylppäriin vaahdotettaviksi, ja vaikka turkki on ollut pesun ja föönauksen jälkeen ihanan tiptop, on juhannuksesta jäänyt päällimmäisenä mieleen pahamaineinen polskuttelu ja puleeraus. Tänä vuonna kaikki oli kuitenkin toisin, sillä emo oli kiireisen alkukesän jäljiltä niin tilttitilassa, ettei se jaksanut räpiköidä suihkukopissa ainoankaan räggärin kanssa.
 
Niinpä Nuppu saattoi suhtautua juhannukseen kerrankin löysin rantein.

Juhlapyhiemme tärkein ohjelmanumero oli nukkuminen. Heräsimme ruokkimaan kissat kukonlaulun aikaan, mutta sen jälkeen jatkoimme torkkumista koko perheen voimin. Nuppu mönki huristen emon kainaloon, ja Juju loikoili isikissin jalkojen päällä.

 
Tärkeintä oli köllöttää tunnista toiseen lämpimänä ja kauniina.

Hupsuttamossa ei viritelty juhannuskokkoa, mutta katit saivat ohjelmanumeron kaltaisesti katsella, kuinka henkilökunta yritti opetella uusia lautapelejä. Ensimmäisenä peli-iltana peliohjeet voittivat pelaajat 6-0, sillä jos on nukkunut vaivaiset 10 + 2 tuntia, ei voi mitenkään olla tarpeeksi skarppi ymmärtääkseen peliohjeita, jotka jatkuvat sivukaupalla. Niinpä Port Royalit sun muut survottiin takaisin kaapin perukoille. Valot sammuivat, ja orrelle vetäydyttiin jo hyvissä ajoin ennen auringonlaskua.

 
Vain Nuppu yksin jäi katsomaan kesätaivaan valoja.

Se yritti töpätä kuonollaan auringon viimeisiä säteitä.

Se kuunteli, kuinka valohiput supattelivat sen karvaisiin korviin...

...ja taisivat ne mokomat tarttua sen suviviiksiinkin.

Hetkeä ennen nukahtamistaan Nuppu kurkisti metsälampeen, jonka väreilevästä
 pinnasta sitä tervehti kaunein ragdoll, jonka se oli koskaan nähnyt!

Me muut nukuimme maagisten hetkien ohi, mutta seuraavana päivänä olo oli jo huomattavasti pirteämpi. Juhannusmieli kohosi entisestään, kun tein retken Ilonan ja Zetorin luo. Loistin keskiyön aurinkoakin säkenöivämmin, kun pääsin seuraamaan tuon kovin tutuksi tulleen kissakaksikon juhannustelttailua, ja olin pakahtua onnesta, kun Ilona osoitti tuntevansa minut ja tuli pitkäksi aikaa viereeni kököttelemään.

 
Meillä oli ihan paras kesäpiknik!

Piipahdimme pitämässä seuraa myös Ilonan ja Zetorin naapurille, ja olin tohkeissani, kun sain kohdata ensimmäistä kertaa elämässäni aidon brittikisun. Kameran jätin kuitenkin matkasta, koska en halunnut vahingossakaan säikäyttää hieman arkaa neitosta. 

Aroista neitosista puheen ollen - Ilona ei kipittänyt sängyn alle, kun palasimme,
vaan makoili rohkeasti sängyn päällä. Ja minä tietenkin sulin riemusta!

Sain lainaan kesälukemista, ja Zetor mietti, mahtuisiko kirja
pieneen nallereppuuni. Kuka muuten muistaa yhä sen? :-D

Kotiin päästyäni olin sen verran energinen, että jaksoimme miehen kanssa mutustella karkkeja ja opetella uudet lautapelit. Jujua täytyi nostella viiden minuutin välein pelipöydältä lattialle, mutta Nuppu oli sen verran raukea edellisyön seikkailuistaan, että se tyytyi vain inahtelemaan ohjeita valtaistuimelta.
 
”Laitapa, äiskä, ne kamelikaravaanit vaappumaan taas isikissiä kohti!”

”Ai nyt on Port Royal menossa? Osta, äiskä, se kiva kuvernööri!”

”Paarpuurista lähestyy merirosvolaiva! Ohoi!”

Kun pelejä oli pelattu niin, että päässä piippasi, oli jälleen aika vetäytyä yöpuulle, ja jostain ihmeen syystä unta riitti vielä tänäänkin yli kahdeksaan. Ehkäpä nyt jaksan sinnitellä viimeisenkin työviikon ennen kesälaitumille laukkaamista!

Miten kauan teillä muilla on lomaan, vai joko lököily on alkanut?

21 kommenttia:

  1. Hyviä asioita teillä! Juhannussaunan puute, runsas lepäily, seurapeli, juhannusretki ja kaikki! Tuollaisesta voisi olla perinteeksi hyvinkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä leppoisa juhannus meillä, joten voisi ottaa kaikki osaset perinteeksi. En ole kertonut kattimuksille, mutta niitä saattaa odottaa heinäkuinen lomapesu...

      Poista
  2. Voi mitkä ihanaiset kisut ;) Meillä on kisuilla ollut kunnon lököilyt, mutta pihallakin on tullut käytyä... - tosin kauheet tuulet on vähän verottaneet ns. ulkoilunautintoja :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saatiin taas hyvä kokoelma suloisuuksia tähän postaukseen! :) Tuuli kyllä piti meilläkin huolen siitä, ettei henkilökunta poistunut liian pitkiksi ajoiksi!

      Poista
  3. Just hyvin hei juhlittu !
    Meillä tosin täti hillui HBO:n parissa kaikki yöt, kissat onneksi tajusi nukkua.
    Täällä alkaa loma 3.7, eli vielä olisi kaksi maanantaita ja ne muut päivät ensi viikolla pakerrettava. Plääh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin ja siis Ilona-uutiset !!! WOW! IHANAA! Sullahan on noita kissakuiskaajan taipumuksia, etten kyllä silleen ihmettele että sun kanssa Ilona tykkää olla <3

      Poista
    2. Mullekin kävisi niin helposti tuo yöhilluminen sarjojen parissa, mutta onneksi mies pitää kiinni meidän possujunarutiineista. :-D Aina kun se on pois, niin meillä lähtee vuorokausirytmi lapasesta.

      Ja Ilonan jokaisesta lähentymiseleestä tulee kyllä niin onnelliseksi! <3 Voi kunpa mulla olisikin kuiskuttelutaitoja - niin mielelläni olisin kaikkien kissojen sydänystävä! Naapurin ujo söpöstelijä ei ihan vielä poiminut mun tuu-vaan-lähemmäs-muru-signaaleja. :)

      Poista
  4. Onpa Nupulla ollut kiintoisa juhannus. Ja ihanaa että Ilona muistaa sinut! Täällä muistetaan reppu kyllä. Täälläkin on nukuttu pitkiä unia että jotenkin voisi pysyä pystyssä vielä viimeisen työviikon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuppu on semmoinen hauska tyyppi, kun se keksii aina omaa tekemistä eikä tarvitse aina muita leikkikavereiksi (niin kuin Juju). Arvelinkin, että reppu vielä muistetaan! ;o) Anakin sen heti bongasi. Tsemppiä viimeiseen viikkoon - ollaan lomakaimoja! :)

      Poista
  5. Nuppu ja Juju siis välttivät täpärästi pesuoperaation tällä kertaa, mutta onko se luvassa ihmisen loman aikana? :D

    Nuppu valtaistuimellaan peliä valvomassa on ihana, tyyppi tekee tärkeää työtä! Eihän siitä muuten tulisi mitään, varmaan sääntöjä kierrettäisiin ja pelikaveria heiteltäisiin nappuloilla häviön tullen...?

    I & Z <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein arvattu!:-D Heinäkuun puolella on luvassa bubble bathia molemmille, mutta ei kerrota siitä vielä asianomaisille...

      Nupulla oli tosiaan tärkeä työ, koska mulla on kieltämättä vähän sellainen maine, että olen saattanut lennättää kortit lattialle häviön tullen. Mies on kuitenkin onnistunut siedättämään mua häviölle ja jopa pienimuotoiselle kiusaamiselle, joten nykyään sujuu tasaisemmin. Hyvä silti, että Nuppu valvoo. <3

      Ja I & Z on kyllä niin <3!

      Poista
  6. Kyllä se nukkuminen vaan on joskus tosi kiva ajanviete ja tietysti kissojen rapsuttelu ja katselu voittaa vielä senkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi niin tehnyt mieli jatkaa uinailua tänäänkin. Kissat kainaloon, simmut kiinni ja krooh pyyh, vaan ei! Pyöräkin olisi ollut sitä mieltä, että nyt riittää: lukko ei auennut tänään ilman rasvaa. Saa nähdä, suostuuko se aukeamaan illalla vai jäänkö töihin lopuksi ikääni...

      Poista
  7. Nukkumiselle suuri kannatus! Samoin hyvien kissatätien vierailuille kamera mukanaan! Sulla on aina niin kivoja ja erilaisia kuvia mun palleroista :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvät unet on kyllä kaiken perusta! :) Ihanaa, kun tykkäsitte mun visiitistä - oli taas hauskaa hengailla yhdessä ja vähän zoomata kameralla Kaunotarta ja Komistusta! <3

      Poista
  8. Kuulostaa ihanalta juhannukselta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellainen se kyllä oli - ja nyt on ollut taas ihan eri tavalla virtaa kuin ennen juhannusta! :)

      Poista
  9. Mukavan oloinen juhannus ja ihania ovat nuo viikonloput, kun saa kunnolla nukkua! Täällä on talvi ja pimeä tulee jo puoli kuudelta illalla, joten ei ollut kovin juhannuksekas olo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin, nyt te ylösalaisinhengailijat vietätte sydäntalvea! :-o Mutta onneksi ei silti tarvitse hytistä lumikinoksessa. :) Vaikka me relattiin kunnolla juhannusviikonloppuna, niin jotenkin omituisesti on taas vähän tööt olo, kun loma alkoi. Ei kun lisää unta palloon! :)))

      Poista
  10. Voi Iltsu <3 Kovin on rohkea tyttö! Cocollakin menee aikansa tottua uusiin, mutta yleensä se ei luiki piiloon. Paitsi kun vietin synttäreitä ja ihmisiä oli täällä yhteensä jopa neljä ja ilmapalloja sitäkin enemmän viihtyi Coco mielummin vessassa.. On ne ilmapallot vaan niin kovin pelottavia. Me ollaan pelailtu trivial pursuittia, pelaaminen on sitten niin kivaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilonasta tulee joka visiitillä rohkeampi ja rohkeampi! <3 Ja olin kyllä niin onnellinen, kun Cocokaan ei vierastanut silloin toukokuussa mua vaan kökötti niin ihanasti sylkässä. <3 Ilmapallot on silti asia erikseen - ymmärrän, että niitä kannattaa paeta veskiin. Pelaaminen on kyllä hauskaa - ja mä olen oppinut vähitellen ottamaan ne rennommin enkä hermostu, jos en aina voita. :-D

      Poista