torstai 7. heinäkuuta 2016

Pörröistä vieraanvaraisuutta

Hupsujen kotikolo on karvalla vuorattu kammio kaukana todellisesta maailmasta. Neljän seinän sisäpuolella on tuttua ja turvallista kehräillä läpi syksyn, talven, kevään ja vielä alkukesänkin, mutta lokoisten heinäkuun lomapäivien myötä nynnyttelyyn on tullut muutos. Jättimäinen kivi on vieritetty vihdoin kotiluolamme suulta, ja kynnyksen yli on käyskennellyt sisään jo monta vierasta.

 
Juju on kuitenkin löytänyt luolan sisältä
toisen luolan, josta sitä ei aina edes huomaa.

Ihan ensiksi matalaan kissamajaamme asteli mieheni veli. Juju toivotti hänet tervetulleeksi hieromalla suupieltään innokkaasti kaapistoon, mutta Nupulta unohtuivat käytöstavat. Neiti ei edes moikannut vierasta päiväsaikaan, mutta yön pimeydessä se löysi tiensä vieraan tyynylle ja heittäytyi lämpöiseksi karvareuhkaksi hänen päänsä päälle. 

 
Ei, Nuppu, ei! Näin kesälämpimillä olisi ollut korrektimpaa
käyttää puuhkahäntää viuhkana ja viilennellä vieraan kasvoja.

Jujukaan ei muistanut öiseen aikaan, missä kulkee ystävällisen kohtelun ja kohtuuttoman tungettelun raja. Herra Kissaherra oli hypähtänyt vieraamme vatsan päälle ja alkanut nyhtää siinä kynsiään.

 
Juitsi hei! Pedikyyrille on oma aikansa ja paikkansa. 
 
Eikä muuten ole kivaa sekään, että koiraihminen säikytetään
kissamaisen hiljaisella hiippailulla ja yllätyshypyllä jalkopäähän.

Muutamaa päivää myöhemmin Hupsuja tervehtimään saapui todellinen kissafani Tassulinna-blogista. Pepsi, Max ja Jaffa olivat lähettäneet emonsa meille kylään, ja koska visiitti paitsi kuvailtaisiin myös kuvattaisiin, pyysin Nuppua ja Jujua käyttäytymään priimasti. Ei siis nahistelua, keittiöntuolin ripsuttamista, löysää hajukakkaa tai matolle pyöräytettävää karvaoksua. Pliis!

Ai niin, unohdin listalta kaihdinten narun järsimisen,
mikä on niin ikään kiellettyä.

Ei sillä, että Nuppu moista tuhmuutta koskaan harrastaisi.

Katit eivät onneksi tuottaneet emolle karva(i)sta pettymystä, vaan molemmat saapuivat tervehtimään tulijaa eivätkä kyyröttäneet sängyn alla ainakaan ihan koko aikaa. Ne uskaltautuivat lopuksi jo syliin asti, ja ellen vallan väärin nähnyt, Juippi-Puippi antoi jopa pienen tuhinasuukon vieraan korvaan. Kun hän lähti, tutkimme vielä ihanan tuliaisyllätyskassin tarkasti läpi.


Miten voi olla, että joulukolli tuli meille jo toisen kerran
keskellä kesää? Täällä taitaa asua tosi kilttejä katteja.
 
Mama sai tosi söpön keittiöpyyhkeen ja Juju
ikioman kassin, jota voi keilata kivasti nurin.

 
Lisäksi Juitsi sai jännästi leijuvan kissanminttutyynyn! Siinä täytyy olla magiaa.
Hiirikin näyttää nousseen ilmaan tyynyn kyydissä. Oliko tämä Pikku taikuri -setti?

Oli mikä oli, Juitsilla oli hurjan kivaa pössyttelyä mukavan tapaamisen päätteeksi!

Tänäänkin summeri surahti, ja meillä kävi kylässä ihan tuttu tyyppi – ystäväni, jonka Nuppu ja Juju ilman muuta tuntevat niin hyvin, ettei hän voi välttyä pötkähdyksiltä, retkahduksilta ja niiden myötä teekupin reunaan liimautuvilta karvahahtuvilta. Kissat olivat selvästi visiitistä tohkeissaan, vaikka perhekissa Nuppua ihmetytti, mikseivät pikkuihmiset olleet tällä kertaa mukana sitä leikittämässä.

 
Ihan yksin oli palloa pyöritettävä. Höh. Mutta tämä asia korjataan vielä loman aikana!
Vaikka vilinää on riittänyt, trafiikki jatkuu yhä vain Hupsujen luo. Huomenna meille tosin saapuu vieras, joka ei oikeasti edes ole vieras vaan osa Hupsujen omaa, rakasta kotikalustoa. Mummi Poppanen on jo pakannut laukkunsa, ja Nupulla ja Jujulla on edessään kissanpäivät. Sillä välin kun ne saavat luksusaikaa Mummin kanssa, me palvelijat lähdemme viikoksi lomaturneelle niin länteen kuin itäänkin. Tavoitteena on kerätä paitsi kesäfiilistä myös hupsutusakkuja lataavia kohtaamisia ja reppukaupalla rentoja hetkiä. Aurinkoisia kesäpäiviä teille lukijoillekin!
 
Ja leppoisia unia omissa kotiluolissa!

32 kommenttia:

 1. Onpas teillä ollut trafiikkia, lomailu tulee tarpeeseen! Aurinkoisia päiviä toivon teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Harvemmin käy näin paljon vieraita, mutta tekee hyvää välillä sosialisoida oikein olan takaa.

   Poista
 2. On ne vaan niin kuvauksellisia, nuo turkit näyttää ihan pumpulilta, yhtä pehmeältä.
  Tuosta kaihtimen vieeressä otetusta kuvasta voisi kyllä tehdä ihan näköispatsaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mäkin ihailin patsasmaista Nuppua, vaikka olikin vähän tihutöiden parissa. Söpöt ja pehmoiset saavat kuitenkin kaiken anteeksi. Tassulinnastakin kommentoitiin, että Nuppu on pumpulia ja Juitsi silkkiä.❤️

   Poista
 3. Mukavaa lomaa sekä matkaajille että kotiin jääville!

  Mutta se vaan sanotaan, että yöllä on voimassa erii säännöt kuin päivällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset koko meidän lomakonklaavilta! :) Vaikuttaa tosiaan siltä, että yö ja päivä eroavat toisistaan kuin - no, yö ja päivä. :)

   Poista
 4. Kiitos Juju suukosta, se oli ihanasti tehty!! - Emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Any time! Ilo oli mun puolella! T. Juizupuizu puzupoika

   Poista
 5. Teilläpäs on ollut paljon vieraita! Pitäisi jossain vaiheessa meidänkin ennättää teidän ovea koputtelemaan... oletteko tulossa tänne meillepäin...? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti on jo teidän vuoro, mutta me taidetaan ehtiä taas ensin teille. Tiistain kieppeillä juna tuo sinne suunnille ja to-iltana takaisin. Ollaan yhteyksissä!

   Poista
 6. Vai että lomalle? Jasso. Ja minäkun odotin paljon kuvia Nuppusesta juuri nyt kun olen kotona koneen äärellä vahtaamassa.. Kyllä nyt Mummi Poppasen on otettava blogi haltuun!!
  ~Rufus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Ruffe! Ihan mälsistä, että NYT nuo meidän emo ja iskä lähtevät liesuun, kun meillä olisi taas linja kuumana! Mummi Poppasta nauratti, kun emo ehdotti sille blogin haltuunottoa. Toivottavasti se tarkoittaa, että pian tulee mun koko portfolio näytille. Pus pus nenänpäähän! T. Nuppu

   Poista
 7. Te oottekin ollu viime aikoina suosittuja. Enkä ihmettele. Juju ja Nuppu vaikuttaa oikein vieraanvaraisilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvinainen vierasaalto on nyt osunut meidän kohdalle, mutta mikäs sen hauskempaa! :-D Kissat ovat sosiaalistuneet kertaheitolla.

   Poista
 8. Onpas käynyt paljon vieraita! Ja onneksi noin söpöt kissat saavat hyvälle mielelle, vaikka käytöstavat olisivatkin olleet hetkellisesti kesälomalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meidän vierailla on riittänyt huumorintajua venytettyjä käytössääntöjä kohtaan! :-D Ja mummi suorastaan harmistuu, jos kissat eivät kiipeä yöksi kainaloon.

   Poista
 9. Ei tarvi yhtään jänskättää vieraita, kissakotiin pääsee vain kissaystävälliset ihmishenkilöt!

  Voi vitsi, mekin halutaan mummi, että päästäis ihmisestä eroon edes vähäks aikaa :-/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että portit aukeavat vain kissojen ystäville! <3 Höh, teillekin pitäisi tilata jostain Mummi väliaikaisleikittäjäksi. Onhan se mukavaa vaihtelua, ja omat tyypit pääsevät vähän ulkomaailmaan virkistymään.

   Poista
 10. Onpas ollut vierailuja! Nuppu ja Juju ovat varmasti panneet parastaan vieraiden viihtymistä ajatellen. Ei kaikki kissat hyväksy uusia unikavereita noin vain ^.^ Hienoa, että Nuppua ei kiinnosta sälekaihtimien narut, ei Alfrediakaan, yhtään. ;D Söpöjä nuo mangustikuvat ja Tassulinnan tuliaiset osui näköjään ihan nappiin!
  Hyvää lomaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kiva kuulla, ettei Alfredinkaan mieleen juolahda mitään sälekaihdinkujeita! :-D Päivisin meidän otukset on muka niin cooleja, mutta yöllä iskee helposti hellyydenkipeys.

   Poista
 11. Oikein mukavaa lomaa! Teillä onkin tuo ovi käynyt tiuhaan tahtiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nyt on meidän vuoro kolkutella vieraina muiden ovia.

   Poista
 12. Hih, teidän pörrötassut kouluttivat koiraihmista kissamaisuuksiin oikein kunnolla.
  Vieraat ovat ihan kivoja, jos ne osaavat olla kissamaisesti. Meilläkin käy vaan sellaisia vieraita :)
  Hauskaa lomaa henkilökunnalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lomatoivotuksista! :) Onneksi meillä käyvät koiraihmiset oppivat nopeasti kissuuden perusteita. Ja kaikki ovat hassunassuista tykänneet, eihän muu edes olisi mahdollista. :o)

   Poista
 13. Oikein hauskaa lomaa! Teillä onkin jokunen valtiovierailu ollut tässä ihan pienen ajan sisällä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) On ollut kyllä melkoista vilskettä viime aikoina meidän kissakuningaskunnassa.

   Poista
 14. Onpas teillä ollut vieraita :) Teidän kissat osas käyttäytyä Tuijalle paaaljon paremmin kuin meillä pentujen aikaan :) . Meillä Tuija seisoi jo oven takana, kun yks pyyhki peppunsa mattoon ja toinen putosi pyttyyn :) Kauhee sutina mammalla siistiä kissat ja paikat :)

  Ihanaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauroin ääneen tälle tunnustukselle!:-D Pennuille kaikki on kuitenkin sallittua, eikä pienet mattopyyhinnät ja pyttypulaukset haittaa. <3 Olisi ollut niin tyypillistä, että juuri kyläilyn aikaan olisi tullut esim. karvayökkö pitkästä aikaa visiitille. Onneksi ei! Kiitos lomatoivotuksista! Meillä on jo reissun toinen osio alkamassa.

   Poista
 15. Mukavaa kesäreissua! Mummi pitää varmasti karvaisista lapsenlapsistaan hyvän huolen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Niin hyvin on Mummin kanssa sujunut, etteivät katit taida enää emoa edes muistaa. Mutta kyllä mä ne karvakerät taas puolelleni loppuviikosta voitan!

   Poista