maanantai 4. heinäkuuta 2016

Café au katti

Viime aikoina minulta on mennyt ohi yksi jos toinenkin tärkeä päivä, mutta suuri synttäriunohdus skarppasi kahta aivosoluani sen verran, että muistin eilen aamulla varautua kissabloggaajien kahvilatreffeihin. Olen odottanut tapaamista koko pitkän kevään ja kesän, ja koska olen höpötellyt siitä niin kauan, Nuppukin osasi valmistautua H-hetkeen.
 
”Hyvää huomenta, äiskyli! Nukuitko hyvin? Kahvi porisee jo, ja kissa on tässä
valmiina ottamaan vastaan lässytykset, pusut ja silitykset. Syliinkin saa kaapata.”

Hörpin aamukahvit hurisevassa seurassa, mutta jossain vaiheessa oli muistutettava Nuppua ja Jujua siitä, ettei kissakahvila tarkoita automaattisesti meidän karvalla kyllästettyä keittiötämme. Viimeksi kissakahvila sijaitsi Tampereella asti, ja tällä kertaa lähtisin tapaamaan kissoja ja kollegoja Helsingin kissakahvilaan Fredrikinkadulle.

 
Nuppua nauratti. Se ei uskonut juttua, koska emo ei ole ennenkään uskaltautunut
raitakissojen kotiin, vaan tapittanut niitä vain ujosti ikkunan ulkopuolelta.

Nupun uskomusten vastaisesti tempauduin sisälle kahvilaan klo 12:01 kissatätipyörteen imaisemana ja päädyin pehmeälle sohvalle mukavaan seuraan. Siellä täällä näkyi häntiä, tököttäviä tassuja ja ihmetteleviä silmäpareja, joten kaikesta päätellen viiksekkäät päätähdetkin olivat paikalla.

 
Kyllä! Katon rajassa köllötteli ainakin yksi kahvilagepardi.

Sorjan sukkela koivukiipiäinenkin oli virkkuna liikkeellä.

Kasseja dyykkasi utelias pikku pesukarhu.
 
Tältä utelias Ville-veijari näytti edestä päin.
 
Tässä saattaa olla Villen veli Kalle. Tai sitten Ville vain ehti vaihtaa ketterästi paikkaa.
Tai sitten silmissäni vilisi muuten vain raidallisia kissoja ja pinkkejä sydämiä.
Koska olimme kahvilassa, pääsimme tietysti tilailemaan listalta ihania herkkuja. Olisin halunnut maistella ihan kaikkea, mutta Nuppu oli pyytänyt minua käyttäytymään siivosti. Niinpä jätin superporsastelun väliin ja tilasin hillitysti kissalatten ja tassuleivoksen.

 
Vaahdon seasta minua moikkasi pieni kisumisu. Ellei puheensorina
olisi ollut niin huumaava, olisin varmaan kuullut miukulin kehräävän minulle.

Minä vuorostani kehräsin tälle leivokselle,
joka tassutteli hetkessä lautaselta pötsiini. Njam!
Kissakahvilan yksi lisäihanuus on kissamainen sisustus, jota en mielestäni saa toteuttaa riittävästi karvaisessa kotikeittiössämme. Mies hieman nurisi, kun ostin meille joululahjaksi Pekka Töpöhäntä -kalenterin, mutta koska se sai vastalauseista huolimatta jäädä, en ole yrittänyt venyttää rajoja tuomalla kotiimme kissan muotoisia suola- ja pippurisirottimia tai leopardikuvioitua pöytäliinaa. Onneksi kissakahvilassa kaikki ihana on sallittua, ja tulin söpöistä yksityiskohdista tosi hyvälle tuulelle:

 
Sydännenäisen infokissan suositus kuulosti erittäin MAUkkaalta!

Mjau-saapas päihittää Aalto-maljakot mennen tullen!

Eniten minua ilahdutti hyllyllä nököttävä Juju. Onkohan tämä
jo mamariippuvaisuutta, kun pitää ängetä kaikkialle mukaan?
Kahvilavisiitti hujahti hetkessä ohi, joten jatkoimme juttua vielä pienemmällä porukalla. Vaikka emon paluu venähti, Nuppu ja Juju unohtivat nopeasti harminsa, sillä toin mukanani ison tuliaiskassin, jonka sponsoreina olivat Royal Canin, Prima Cat ja Kissakahvila Helsinki:

 
Nuppu halusi heti kurkistaa, mitä kassi oli syönyt.
 
Jujukin saapui ihmettelemään, miksi joulukolli oli käynyt oven takana keskellä kesää.
Sen silmiin sattui eräs paketti, jonka sisältö täytyisi popsia Nupulta piilossa.
 
Huolehtivainen pikkuveikka hoksasi kuitenkin myös kauniin, Nupulle sopivan lahjan:
tähtiviltin päällä allergisen siskon on hyvä kölliä, kunhan pehmuke ensin pestään.
Emo taas sai uuden kahvimukin ja iki-ihanan kissakahvilakassin!

Tämä ylläripylläri taisi olla Jujulle kaikkein mieluisin.
Suurkiitokset Tassulinna-blogin Tuijalle tilaisuuden järjestämisestä ja kaikille paikalla olleille mukavasta seurasta! Kiitos myös Helsingin kissakahvilalle ihanasta kesälomaelämyksestä – aion tulla toistekin herkkuja maistelemaan ja kissoja hellästi vaanimaan. Seuraavaksi Nuppu ja Juju pääsevät itse kokeilemaan kahvilakissan sosiaalista elämää, sillä meille on tulossa lähiaikoina vieras!

 
”Kuka, kuka, kuka? Joko ovella rapisee? Apua!”

39 kommenttia:

  1. Oli tosi kiva tavata ihan naamakkain, vaikka vähänkin aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanopa muuta! :) Toivottavasti ehditään seuraavan kerran rupatella pidemmästi!

      Poista
  2. Nuppu on selvästi jo kurkkimassa oven ali, kuka teille on tulossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän on jännittynyt ilme, mutta lupasin, ettei tarvitse olla yhtään hämillään. :)

      Poista
  3. Hyvin varustitte emon matkaan aamulla kameran kanssa ja hyvillä ohjeilla. Kyllä se osasi käyttäytyä! Jännää,tekin saatte leikkiä kissakahvilaa :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, helpotusta. Aika jännä, että se muisti ottaa kamerankin ja vielä niin, ettei akku vilkuttanut punaista. Nyt emoa kuulemma jännittää, osataanko me huomenna käyttäytyä mallikelpoisesti. Mutta ainahan mä olen kelpo malli. Silloinkin, kun sanon äh! T. Nuppu

      Poista
  4. Ihana juttu meidän kokoontumisesta ❤

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa kivalle paikalle tuo kahvila! Ja nuo sisustukset, kyllä kelpais... :) hienolta näyttää nuo herkutkin, meidän täytyy jossain vaiheessa käydä tuolla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissakahvila on ehdottomasti meidän yhteisellä ”to do” -listalla, kun tulet. Se lista alkaa olla aika pitkä, joten kannattaa varata hyvin aikaa! ;)

      Poista
  6. Kiva postaus kivasta tapaamisesta! Ei paljon ehditty höpötellä, kun se puolitoista tuntia meni niin nopsaan, mutta oli hauska nähdä taas :)
    Mä vähän epäilen, että sillä teille tulevalla vieraalla on jotain tekemistä limujen kanssa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Aika vilahti tosi nopsasti, joten selkeästi seuraavan miitingin pitää olla noin kymmenen kertaa pidempi, jotta ehtii höpötellä kunnolla kaikkien kanssa. Nappiin meni tuo limsaveikkaus! ;)

      Poista
  7. Oi kumpa oisin saanut olla muuukaaaanaaaa :/ Työt haittaa näitä tärkeitä juttuja ihan liikaa!!
    Onneksi teillä kaikilla oli oikein mukavan näköinen miitti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurjaa, että työt haittasivat nyt ikävästi vapaa-aikaa! Olisi ollut tosi kivaa tavata. Toivottavasti seuraavan kerran on sopivampi ajankohta! :)

      Poista
  8. Hienot kuvat! Mä en ehtinyt kuvata yksityiskohtia ollenkaan, kun piti saada kissoista ja tunnelmasta kuvia.
    Oli kiva tavata taas, vaikka aika ei riittänyt pidempään jutusteluun. Seuraavaa tapaamista odotellessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Mä jossain välissä vähän räpsyttelin menemään, mutta vielä jäi yksityiskohtia huomaamattakin - enkä tainnut kaikkia kisujakaan bongata. Oli kiva jutella edes pikaisesti! Seuraavalla kerralla toivottavasti enemmän! :)

      Poista
    2. Hups, kommentoinko mä kaksi kertaa ;) No, Bloggeri temppuili taas eilen ja lykki postauksia ihan mihin järjestykseen tahansa. Välillä jotkut eivät näkyneet ollenkaan ja välillä taas olivat ekana. Kyllä mulla olikin sellainen tunne, että olin teille jo kerran kommenttia lykännyt :)

      Poista
    3. Arvasin, että jotain tuollaista oli tapahtunut! :-D Mutta mua ei haitannut ollenkaan! :))) Kiva vain saada paljon postia!

      Poista
  9. Kivan näköinen teemakahvila ja tuo tassuleivos on ihana :) Tulisikohan joku kerta koirille oma kahvilansa, kirsupulla olis kiva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se tassuleivos vei kyllä kielen mennessään! :-P Koirakahvila ja kirsupulla saavat kannatusta Hupsuttamostakin!

      Poista
  10. Pennut ovat kyllä kasvaneet hurjasti sitten viime vuoden! Ja tuo koivu on tosi kiva lisä.

    Itse jouduin jättämään reissun tällä kertaa väliin, kun tuli muuta menoa, mutta toivottavasti taas seuraavalla kerralla pääsisi mukaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, ettet ollut mukana, mutta seuraavalla kerralla sitten taas! :) Mä vierailin nyt Helsingin kissakahvilassa ekaa kertaa, mutta olen aina tasaisin väliajoin odotellut siinä ikkunan edessä bussia ja silmäillyt, miten pikkukissat kasvavat. :)

      Poista
  11. Voi miten kivaa teillä varmasti oli! Mäkin haluisin käydä kahvilassa nyt kun sielä on omistaja vaihtunut, mutta enpä tällä kertaa päässyt kun mökillä rentoutuminen meni helsingin vilinän edelle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan oli mälsää, kun valitsit tuolla lailla tylsästi mökkeilyn! ;)) En ole aiemmin Hgin kissakahvilassa käynyt, mutta siellä oli kyllä samaa kivaa fiilistä kuin Purnauskiksessa.
      Mutta eikös se teidän mökkeily jo ala riittää?! :-D Nyt äkkiä blogin pariin sieltä, kun sulla kuitenkin on kamera täynnä kivoja kesäkuvia, jotka me halutaan jo nähdä!

      Poista
    2. Täällähän mä jo töisssä hengaan ja pitäis vaan jaksaa muokata ne kuvat ;) Maanantai oli semmonen laiskapäivä kun reissaaminen on niin rankkaa mutta tänään yritän postata! Nuppusen vuoksi <3

      Poista
    3. Jee!! :)) Me lomalaiset ollaan täällä jo kärkyllä ja tullaan sitten heti mökkireissun kuvasatoa ihailemaan ja kuulumisia ahmimaan! Nupulla on ihan masussa perhosia, kun ei ole Ruffista hetkeen nähnyt!

      Poista
  12. Kivalta näyttää kissakahvilassa :) Heti pistin mietintämyssyyn tuollaisen pikku koivun, mahtuiskohan meille ;D Kerran kysyin miespalvelijaa mun kans kaffelle kisukahvilaan ja se meinas vaan että jos kerrankin sais kahvinsa Ilman karvoja, pöh ja höh! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koivu olisi kieltämättä aikamoista luksusta kissasisustukseen! :) Varmasti Mimmi ja Alfredkin sitä arvostaisivat.

      Mun mies alkoi vähän lämmetä ajatukselle kissakahvilavisiitistä, kun hehkutin menua ja tuota suklaaleivosta! Aiemmin kommentit ovat olleet tuollaisia karvaliitännäisiä. Tai sitten se perinteinen, että "onhan meillä tää oma 24 h -kissakahvila”. Mutta ei se oo sama asia. :-D

      Poista
  13. Kiitämme raportista ja muutamasta kikerryksestä siinä ohessa :D Tästä kerrasta tulikin mulle mulle sitten huti, mutta seuraavaan kertaan sitten !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä kiittää - ihanaa, että kikerryttikin! :)) Yritin sua kyllä sieltä kissatätien joukosta etsiä, mutta turhaan, aivan turhaan. :-/ Toivottavasti seuraavalla kerralla ollaan taas molemmat mukana!

      Poista
  14. Onpa aikomus ollut tuolla käydä... Kiitos kun herättelit ruokahalua. Tai siis kahvikuumotusta. Ei kun kissa- no se nyt aina on huipussaan..

    Onko se vieras Rufus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissakahvila on kyllä ihan must! :) Liian monta vuotta kului mulla ikkunoiden läpi kurkistellessa. Nuppu olisi varmaan pökrännyt, jos Ruffe olisi saapastellut sisään! :-D Sulhoa saadaan vielä odottaa, mutta kiva kissatätivieras meillä kyllä kävi! :)

      Poista
    2. Voi mikä ihana raitapaita, oon aina tykännyt tuosta kuviosta+väristä :) pitää joskus päätyä tuonne kahvittelemaan itsekin :)

      Poista
    3. Ehdottomasti kannattaa käydä raitajengiä moikkaamassa! :) Jäi hinku uuteenkin visiittiin!

      Poista
  15. Tosi kivat kuvat! Meilläkin nuo hiiret olivat tosi suosittuja, tosin tällä hetkellä ne ovat (taas) hukassa ehkäpä sohvan alla. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Hukkuminen on fanituksen korkein taso.

      Poista
    2. Kiitos! :) Hukkuminen on fanituksen korkein taso.

      Poista