maanantai 20. kesäkuuta 2016

Kauniina kohti juhannusta

Viikonlopun sää oli mitä oli, eivätkä synkät myrskypuhuripäivät ole olleet kovin nättiä katseltavaa. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että pitäisi itsekin luovuttaa ja ryhtyä nuhruiseksi mörökölliksi. Siksi Nuppu ja Juju ovat pitäneet huolta ulkonäöstään monin eri tavoin.
 
Nuppu on pysynyt näin nättinä ja timminä ihan vain käymällä punttiksella.
 
Juju taas on antanut turkkitaiteilijan tupeerata kaulurinsa kesäkuntoon.

Höyhenen pehmeä punk on ehdottomasti tämän kesän trendikkäin tyylisuuntaus.

Pikkukissi kuitenkin tietää, ettei turkin tai hampaiden hyvä kunto riitä, jos haluaa olla viimeisen päälle tip top. Oleellista on silloin huoltaa myös kynnet, sillä ulkonäkö kokee kovan kolauksen, jos kollipojan raaputtimet ovat tyttömäisen pitkät. Pahinta olisi, jos niiden alle olisi vielä kerääntynyt iljettävät likarannut hiekkiksen kaapimisesta. Jottei niin pääsisi vahingossakaan käymään, Juippi tilasi tälle illalle ajan manikyyriin.Onneksi emon kynsisalongissa ei ollut tunkua...
 
...muuten Juju ei olisi ehkä kehdannut
nautiskella hoidosta niin antaumuksellisesti.
Maman kanssa oli kiva miettiä, tehtäisiinkö kynsiin ranskalainen manikyyri
vai asennettaisiinko niiden kärkiin säihkyvät pikku timanttistrassit.
Juju tahtoi samanlaista välkettä kuin maman kaulakorussa.

Emo kuitenkin halusi, että Jujun kynnet olisivat ennen kaikkea käytännölliset.
Niinpä napsaisimme niistä vain terävimmät kärjet pois.
Palkaksi hienosti sujuneesta salonkisessiosta Juju sai Cosman kuivattuja ankkapaloja. Emo taas sai hyvän mielen, hellää halimista ja paljon nenää kutittavia irtokarvoja.

 
Hoidon päätteeksi Juippi vielä harjattiin näin pörheäksi.

Iltaamme on kuitenkin varjostanut seikka, josta en edes haluaisi kirjoittaa. Huomasin nimittäin äsken, että Nupulla on taas varpaiden välissä punaista, kuivunutta ihottumaa. Se ei nuole tassua erityisen paljon, joten seurailen nyt tilannetta ja mietin sotasuunnitelmaa siltä varalta, että ikuisuuskierteemme on taas alkamassa sopivasti kesäloman kynnyksellä.

 
On ehkä turhan suuri haave, että tassu rauhoittuisi, mutta arvostaisimme,
jos pitäisitte peukkua, että löytäisimme pulmaan jonkin uuden avun.

18 kommenttia:

 1. Manikyyri.. onko se muka noin kivaa? Ehkä jos on hyvä kynsisalonkin. Minä inhoan, kun joku koskee minun kynsiin! Pitäisikö vaihtaa salonkia.. - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Manikyyri on Jujusta iiiiihanaa - tai ehkä se salainen ainesosa oli maman läheisyys. <3 Olin viikonlopun reissussa, joten Puipalle oli jo tullut ikävä.

   Poista
 2. Paranemista Nupulle! Ei kyllä yhtään olisi noita juttuja tarvittu teillä enää!

  Juju sitten osaa olla komea ❤️ Ja nuo varvastupsut! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei olisi näitä tarvittu, ei. Melkein olisi tehnyt mieli tirauttaa itkut, mutta eipä se auttaisi. En pysty laittamaan Nupulle tötteröä, mutta ollaan nyt putsailtu tassua ja toivottu parasta. Pelkään, että onko Jujun raksuista köpötellyt punkkeja Nuppua kiusaamaan. Eilen ne loppuivat, eikä nyt osteta uusia. Ja illalla SIIVOTAAN! Samalla mietin jo, mistä voisin löytää meille pätevän ja kiinnostuneen ruokintaekspertin, jolla olisi aikaa ja halua perehtyä asiaan. Royal Caninille sielunsa myyneisiin lääkäreihin en kyllä valitettavasti luota. :-(

   Poista
 3. Voihan varpaat! Pidämme peukkuja, että vaiva häipyisi taivaan tuuliin.
  Manikyyri on kamlaa! Me ei kumpikaan tykätä ja taistellaan aina vastaan, mutta kyllä tuo mami joskus onnistuu. Viimeksi se huijasi meitä kaverin kanssa, höh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta, mekin ollaan ihan voi ei ja toivotaan parasta.
   Harmi, ettei teillä manikyyri ole yhtä suosittu hemmottelumuoto. Olen ollut vähän ihmeissäni, miten Juippa tykkää hommasta noin paljon. Veikkaan, että se on se pusuttelu, joka tekee hommasta kivaa.

   Poista
 4. Juippa se antaa hienosti leikata kynnet <3 Olikin hyvä että olit kirjoittanut postauksen koska muuten olisin ubohtanut pakata kynsisakset mukaan kissoille mökille ja kynsien leikkauskin piti hoitaa vielä ennen matkaa ettei auto saa osumaa kynsistä :D Nuppukin niin timmimimmi ai että <3 Coco ei oikein tykkää kynsien leikkuusta mutta onneksi Ruffe on yhtä letkee kuin juippa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että tuli muikkari oikeaan aikaan! :)) Juju on kyllä ihanan helppo huollettava. Operaatiosta jäi niin läheinen ja lempeä olo. Nuppu taas ei yhtään tykkää, että kynsiä leikattaisi. Ehkä sille tulee tassujen käpälöinnistä aina pahat muistot - ja nythän niitä varpaidenvälejä joutuu taas ronkkimaan. :-(( Mutta Nuppu on riemuissaan, että Ruffe tykkää sen timmistä punttikropasta. <3

   Poista
 5. Cosman ankkaa..nam. Se on meilläkin Cinnan ja Cassian herkkua. Paranemisia tassulle. Puss ja purr

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eiköhän se tassurassukka parane, kun on niin moni tsemppaamassa! <3 Harmi, ettei Nupulle voi antaa niitä Cosmiakaan. Se varmasti tykkäisi myös.

   Poista
 6. Wau miten nätisti toinen on kynsihuollossa !
  Kyllä sitä nyt ollaan huisin nättinä/komeana valmiina kesäkarkeloihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juju on kyllä hirmuisen hieno poika - eikä ihme, kun huollot sujuvat noin priimasti. <3 Toivottavasti saadaan aikaan hyvät juhannusbileet.

   Poista
 7. Miten teillä onnaa kynsisalonki noin hyvin - vai onko se vain Jujun esitystä että tykkää? :P
  Toivotaan parasta Nupulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tuohon kaksi salaisuutta: 1) Juju tykkää kökötellä emon sylkässä ja 2) se tietää saavansa hyvät palkkiot, kun homma on ohi.
   Toivotaan tosiaan, että Nuppu paranee pian! En kyllä suostu enää puolta vuotta kamppailemaan. Alan heti etsiä uutta apua, ja toivottavasti sitä löytyy.

   Poista
 8. Yäks manikyyri! Yäks hammaspesu! Yäks kaikki hoidot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, onneksi meillä on suopeammat fiilikset hammasharjaa ja kynsisaksia heiluttavaa mamia kohtaan! :-D

   Poista
 9. Ihanat Nupsteri ja Jupsteri <3 Juju ihan ilmiselvästi nauttii mitä suurimmin manikyyristään. Jujulle jää Mimmikin kakkoseksi, vaikka antaakin armeliaasti palvelijan suorittaa leikkuusessionsa.. (Alfred taas.. Ei.) Me täältä toivotetaan tassuongelmat hiiteen, niitä ei nyt varmasti tarvittaisi! :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nupsteri ja Jupsteri kiittävät kehuista ja uusista lempinimistä, joita emo on alkanut heti käyttää! :-D Jupsterista on kiva, että Mimmikin ymmärtää manikyyrien tärkeyden. Nupsteri taas komppaa enemmän Alfredia. Onneksi neitosen tassu on paranemaan päin, vaikka ei olla kaivettu edes törttää esiin. Toivotaan, että kutinat laantuvat kokonaan!

   Poista