lauantai 20. helmikuuta 2016

Apinat ja Puff

Kiinalaisen kalenterin lehdykkä on jälleen kerran kääntynyt, ja olemme aloittaneet virallisesti Apinan vuoden. Se näkyy Hupsuttamossa riiviöinnin eksponentiaalisena kasvuna, ja kaikesta kekkaloinnista syytetään kiinalaisia apinoita.
 
Kuka päästeli oven takana juku-juku-naukuja jo ennen seiskaa? Ei ainakaan Juju.
 
Entä mikä karvagorilla yritti kiivetä aamulla leffatykin päälle ja nyki
samalla johdon irti? Ei, Nupulla ei ollut asian kanssa mitään tekemistä.
Se vain sattui olemaan väärässä paikassa väärään aikaan.

Nupusta ja Jujusta on kiusallista joutua koko ajan selittelemään apinoiden tekosia. Simpanssit ovat esimerkiksi pitäneet bileitä tiskipöydällä, eivätkä ne mokomat edes peitelleet jälkiään. Tabletit olivat pöydällä vinksin vonksin, ja astianpesuainepullo oli keilattu tylysti kumoon. Joukko pörröhäntägibboneita oli leikkinyt työpäivämme aikana hiekkasotaa kissojen toiletissa, naskalihampaiset jäytäjälorit olivat pureksineet keittiön tuolien kangasreunoja, ja pitkäkyntinen valkotupsusilkkiapina oli ripsuttanut jopa iskän kallisarvoista nojatuolia.

 
Jujusta varsinkin on ihan kamalaa, että tällaista tapahtuu niiden omassa kodissa.
Ei ole kerta tai kaksi, kun Nuppu on joutunut
suoristamaan peflettejä kirkuvan apinalauman jäljiltä.

Tässä demonstroidaan reittiä, jota kirppukasat käyttävät varsin ahkerasti.
Nuppuhan ei siis tästä kulje kuin luvan kanssa.

Polku on helppo löytää, sillä lieden yli on tallautunut jo pieni polku.
Tässä vielä todistusaineistoa gibbonien hiekkakylvystä. Yksi vihulainen
tallentui jopa kameraan, sillä rikollinen palaa aina rikospaikalle.

Huolestuttavinta tässä kaikessa on, että Apinan vuosi on vasta aluillaan. Mahtavatkohan kiemurahäntäiset kiusantekijät oppia vuoden aikana tavoille, vai roikkuvatko ne kohta kattokruunussa ja käyttävät verhoja liaanina? Varmasti ei voi tietää, mutta jos joku voi saada apinat kuriin, niin se on tämä ärjyvä, kiinalainen lohikäärme nimeltä Puff:


”Grrrrauuuuh! Täällä vartioin minä!”

32 kommenttia:

 1. No hui sentään, teillähän on siellä viidakon lait. Sitten kun on koiran vuosi niin Nero voi tulla sinne kummittelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika rajua on meno meidän aarnimetsässä! ;) Ehdottomasti Neron pitää tulla meille hengaamaan vuonna 2018. :)

   Poista
 2. Koskakohan teidän emäntä ryhtyis kirjailijaksi, sen verran elävästi kuvaillaan Hupsuttamon arkea? :D Toivottavasti marakatit oppivat tavoille, johan tuossa ihanaiset Nuppuliini ja Jujutsu väsähtävät, jos koko vuoden joutuvat oikomaan toisten jälkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! :-D Ihanaa, että sanot noin, sillä kirjoitan oikeasti myös kirjoja aina, kun bloggaamiselta ehdin. Lapsille ja nuorille - ja eläimistä tietenkin.
   Mäkin toivon, että apinalauma rauhoittuu ja meidän räggärit saavat taas löllötellä rauhassa. :)

   Poista
 3. Jännitystä apinanvuoteen taitaa olla vielä luvassa. Mutta eipä haittaa,raportteja on niin kiva lueskella ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos! :) Raportoin aina, kun täällä tapahtuu jotain epäilyttävää.

   Poista
 4. O-ou, onneks teillä on Nuppu ja Juju raportoimassa että kuka on tehnyt ja mitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä - ei tartte viritellä mitään ansoja tai asentaa videovalvontaa. Nupun ja Jujun sanaan voi aina luottaa. :)

   Poista
 5. Voi mikä vuosi teillä tulee vielä olemaan,jos apinat noin riehuvat : / onnea Jujulle ja Nupulle, että saavat roistot kiinni : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuppu ja Juju kiittävät onnitteluista ja lupaavat pysyä skarppeina koko vuoden. Toivottavasti meno silti vähän rauhoittuu. ;)

   Poista
 6. Apua! Siis kissakodeissa ei rellestäkään enää vain SE ja NE, vaan myös kiinalaiset apinat? Hei kissakollegat: nyt pistetään kaikki heti järjestykseen, että ei mene ihan mahdottomaksi! Me joudumme syytettyjen penkille kohta myös apinoiden tekosista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo-o, SE ja NE saavat olla nyt vähän varpaillaan, koska apinat voivat jymistää myös NIIDEN tontille, ja kaikki ovat ihan sekaisin, että kuka on ollut asialla milloinkin. Ja kissathan tästä kaikesta kuitenkin loppuviimein vastuun kantavat. :-o Olisikohan nyt nau-lakon aika!

   Poista
 7. Aaaah, nyt selkisi! Saimme lahjaksi uuden huonekalun, ja kun katselen toisesta takajalasta puussaan roikkuvaa Ninniä, mietin, onko minulla kissa vai apina. Mutta tästähän se johtuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apinan vuonna täytyy varautua juuri tuollaisiin ylläreihin! :-D

   Poista
 8. Tai jos NE onkin apinoita? Pitäkää varanne!

  VastaaPoista
 9. APINAN VUOSI! MAHTAVAA!

  terv
  Pepin apina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herra Tossavaisella on todellakin aihetta juhlaan! :)

   Poista
  2. Hui olkaa nyt varovaisia kun koskaan ei tiedä mitä ne apinat keksii. :D Mutta Juju ja Nuppu ovat olleet varmasti viattomia. Onkohan ne apinat käyneet myös meillä, kun meilläkin on ollut tuommoisia kummallisia tuhotöitä. Hmm

   Poista
  3. On ihan mahdollista ja jopa todennäköistä, että teilläkin on käynyt gibboneita. Ei siis missään nimessä kannata epäillä cooneja, jos on jotain vähän vinksallaan. :-D

   Poista
 10. Hui mitä apinointia! Onneksi Nupulla ja Juitsilla on nyt vuosi aikaa saada moiset kuriin ja nuhteeseen, onnea yritykseen! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sitä tarvitaan. Toivottavasti Nuppu ja Juju opettavat apinoille hyviä tapoja eikä käy niin, että apinat tartuttavat rettelöintitaipumuksensa meidän pikkuisiin nöpöneniin. :)

   Poista
 11. No tämä selittääkin, miksi meilläkin löytyi timjamiruukku aamulla lattialta, mullat viskottuna pois ruukusta ja yrttiparka ihan leviteltynä ympäriinsä. Tarvis yhden tuollaisen vihaisen Puffin tännekin. Tylsää siivota ja suoristaa esineitä moisten riiviöiden jäljiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi, apinalaumat rellestää jo teilläkin! =) Yrittävät kai levitellä yrtit ympäriinsä, jotta niistä kasvaisi viidakko. Tehän voisitte ottaa yhdeksi treenattavaksi tempuksi apinankaitsemisen. :)

   Poista
 12. Ai ennen oli SE, mutta nyt pitää olla huolissaan kaikenmaailman apinoistakin? :o -Devi, Piki & Kajsa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, aina vain pahenee tämä rellestys, kun on SE ja NE ja apinat ja vielä kissageistkin! Ei ole kissoilla helppoa. :)

   Poista
 13. MURRAUH eikai ne apinat kiusaa sua oi Nuppu kultaseni? Tulenko sinne ja ärähdän oikein kovaa? Murrauh !!
  -Rufus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, Ruffe! Millään en jaksa enää puffata, vaan tartten ärjyvän apinavahdin vierellein. Ja sitten kun ne apinat on kalppineet takaisin Kiinaan, niin voidaan hurista ihan kylki kyljessä. <3

   Poista
 14. Meilläkin on vilahtanut yksi apina, se vähän Tossavaisen oloinen ja Nilsson on sitä yrittänyt käsittääkseni vähän vahtia?

  Muttä että tiellä on t u o l a i n e n m ä ä r ä eri merkkisiä apinoita ja niillä kaikilla on tietty omat erkoisosaamiset.. Voimia Jujulle ja Nupulle, tulee olemaan sitten aika kiireinen vuosi edessä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt halua pelotella, mutta on HYVIN mahdollista, että teilläkin majailee Tossavaisen lisäksi näiden muiden lajikkeiden edustajia. Ne voivat osittain olla harvinaisia ja rauhoitettuja lajikkeita, joten turha kuvitella, että niitä saisi edes hätistellä. Mutta eivätköhän ne vuoden mittaan vähän rauhoitu, ja teillä on onneksi iso lauma paimentajia. :)

   Poista