perjantai 29. tammikuuta 2016

Pöpöjen armoilla

Tällä viikolla on satanut paitsi vettä myös bakteereja. Olen useana aamuna harkinnut läväyttäväni raitiovaunussa sateenvarjon auki, jotta välttäisin kanssamatkustajien sieraimista esteettömästi vihmovan basillitihkun. Nuppu ja Juju eivät ole onneksi joukkoliikenteen röhköniiskuttajille altistuneet, mutta niillä oli kotona oma hoidokki. Mieheni onnistui nimittäin nappaamaan jostakin pöpön, joka tempaisi hänet punkan pohjalle useammaksi päiväksi. 
 
Ou nou! Ei kai Nessu-kissa ala taas häiriköidä?!


Kissoistamme Nuppu on osoittautunut aiemmin erinomaiseksi sairaanhoitajaksi, eikä se pettänyt luottamustamme tälläkään kertaa. Neiti oli ”iskästä” sen verran huolissaan, ettei suostunut hylkäämään häntä edes aamuruokinnan ajaksi. Aloin jo epäillä, että yleensä niin ahne possukkamme on itsekin kipeä, koska lempparimössöt eivät kelvanneet. Huoleni kuitenkin hellitti, kun palasin makkariin: beige sairaanhoitajatar retkotti tyytyväisenä potilaan kainalossa ja hurisi kuin pieni, lohduttava traktori.


On tutkittu juttu, että kissan kehräyksessä on parantavaa voimaa.
Pörinän saa käyntiin, kun hieroo hellästi akupistettä leuan alla.


Flunssan edetessä huomasin, että Nuppu oli kuumemittaria parempi apuväline taudin eri vaiheiden tarkasteluun. Ensimmäisenä sairauspäivänä kissanhuppana kasvoi mieheen kiinni kuin läheisyydenkipeä iilimato, mutta toisen päivän loppupuolella se irrottautui jo hetkeksi unosille tassupetiin. Siitä päättelin, että pahin vaihe oli selätetty. Kolmantena aamuna luulin ensin, että mies on täysin toipunut, koska Nuppu könysi pitkästä aikaa pöydälle kahvinjuontiani tarkkailemaan:
 
”Kukkuu! Ootas, niin hyppään ketterästi siihen sun viereen!”


”Ngääääääähhh... äääägggh... Hetki menee vielä...”


”Ähhhh.... Phuuuh... No mikäs tässä nyt?”


Taivaan kiitos! Se onnistui sittenkin!


Pian kävi kuitenkin ilmi pöytävisiitin todellinen tarkoitus: Nuppu alkoi tonkia laukkuani, kiskoi sieltä esiin nenäliinan ja lähti kiikuttamaan sitä iskälle! Liikutuin kovasti huomaavaisesta eleestä ja toivotin kaksikolle levollista toipilaspäivää. Tällaista kuvamateriaalia puhelimeeni tupsahteli kotiparantolasta: 

 
Tässä makoiltiin sohvalla ja huolehdittiin, ettei iskää palella.

  
Tässä Juju vinkkaa iskälle, että kahvi voisi piristää.

 
Tässä Juju  ehdottaa, että jos kahvi ei vielä maistu,
niin miten olisi päikkärit kahvinkeittimen vieressä.

Jostain syystä kahvinkeitinfiksaatio tarttui myös Nuppuun,
ja kofeiinijankutus alkoi ihmetyttää meitä kaikkia.

Nyt mieheni on palannut taas elävien kirjoihin ja irrottautunut kissasymbioosista, joka luultavasti nitisti tautia paljon tehokkaammin kuin ibusalit ja finrexinit. Niinpä koko konkkaronkkamme on starttaamassa viikonloppuun hyvässä iskussa. 


Näillähän voi seuraavaksi pyyhkiä vaikka tassut tai peban!


Nuppu-hoitaja on itsekin ollut terveenä joulusta asti, vaikka eliminaatiodieettimme kuihtui poronlihahankaluuksiin. Neitonen on syönyt viime aikoina vain märkää täysravintoruokaa ja raakaa lihaa (possua ja poroa, sillä epäilen herkkyyttä kanalle ja kalkkunalle), ja lisäksi pakastimme uuden maton, tuuletimme vuodevaatteet, vaihdoimme pesuaineet allergiamerkittyihin tuotteisiin ja EverClean-hiekan ekologisempaan, täysin hajuttomaan Take Careen. Koska tämä resepti on toiminut jo yli kuukauden eikä mitään lääkkeitä ole tarvittu, jatkamme vakaasti samaa rataa. Toivotaan, että selviäisimme jatkossakin ilman kutinoita, pöpöjä tai muita perinteisiä vitsauksia.

 
”Mitäs jos keitettäisiin tervehtymisten kunniaksi vaikka pienet tsufeet?”

28 kommenttia:

  1. Kissat on kyllä ihan parhaita hoitajia. Jostain kumman syystä nyt just alkoi kahvihammastani kolottamaan ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissahoiva on ehdottomasti luksusta! <3 Kieltämättä omakin kahvihammas aina oireilee, kun koko ajan jompikumpi ehdottelee kaffepaussia!

      Poista
  2. Hihihhh jotenkin tutun näköinen tuo kevyt könyäm....siiiis hypähtäminen tuohon pöydälle... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :-D Nuppu on huvittava, kun se hilaa itsensä hauiksilla pöydälle.

      Poista
  3. Hyvä että kisut saivat taudin selätettyä! Eläinterapia on se paras lääke jokaiseen tautiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! <3 Sairastamisen kestää huomattavasti paremmin, kun on päteviä ja helliä hoivaajia. Nähdään pian! :)

      Poista
  4. Ihania nuo LÄHIhoitajat. Onko tullut myös vyöhyketerapiaa tai muuta käsittelyä? Kosmetologi-Ninni, joka huolehtii mm. otsaryppyjeni silottamisesta aamuisin ja muista naisellisista jutuista, puski yhtenä iltana korvaani niin, että sisäkorvassa alkoi ratista. Joskus se herättää minut nuolemalla kasvojeni ääriviivat, jotta taas hahmotan olemiseni.

    Ja nyt saimme sitten 2000-luvun määritelmän sanalle kahvikissa, niinkö? Herkullista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä hoivakissat olivat tarponeet kipeitä lihaksia ja tosiaan suorittaneet kuorintaa. Täyden palvelun hoitola! <3 Olemisen hahmottaminen on ehdottoman olennaista!

      Kahvikissat ovat meillä nyt kauden käsite! :)

      Poista
  5. Vooooooiiiii! Missä on tosi fiksuja kissoja? TEILLÄ on tosi fiksuja kissoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä aina mietin, että mitenhän niiden älykkyysosamäärien kanssa olikaan, mutta sitten nuo mokomat pikku einsteinit taas yllättävät! :)

      Poista
  6. Nessuja nuhaiselle iskälle :) Nuppuhan on maailman paras hoitaja!
    Kissat kyllä ymmärtävät ihmeellisellä tavalla ihmisen vaivoja. Osaavat hoivata ja lohduttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuppu on kyllä uskomaton lempeydessään! En lakkaa ihmettelemästä sen empatiaa ja hoivataitoja. Olin pudottaa silmäni, kun neito kaivoi Nessun esiin! :-D

      Poista
  7. Ihana Nuppu kun on hoitanut isin kuntoon ♥ Ja voi tuota pinnistystä pöydälle hihi pikku hupsu! Ruffelta pusut maailman parhaalle hoitaja tyttöselle ♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvasin, että suakin naurattaa tuo Nupun ähellys! :-D On se kyllä ihana mussukka - ei ihme, että Ruffenkin tekee mieli vähän pusuttaa. <3 (Nuppu hurisee onnesta!)

      Poista
  8. Voi Nuppua. :)Varmasti parantuminen nopeutuu, kun on noin pätevä hoitaja. Ja ihanaa, että Nuppu itsekkin on pysynyt terveenä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nupusta oli iso apu! <3 Ja iloitsen valtaisasti jokaisesta terveestä päivästä!

      Poista
  9. Oi miten ihanaa sairaanhoitoa, nessuja ja kaikkea ♥
    Hyvä että tauti on selätetty, ja toivottavasti se ei tule teillä muihin. Eikä muutkaan taudit tai vaivat! Hyvää viikonloppua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivotaan nyt terveyttä oikein roppakaupalla! Ihanaa viikonloppua teillekin! <3

      Poista
  10. Ihan varmasti kissan kehräyksessä on parantavia signaaleja, eihän sen rentouttavampaa ääntä olekaan. Hieno pöydällekömyäminen ja tuo ilme kun vihdoin onnistuu :) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kehräys on kyllä äänistä ihanin! :) Ja Nupulla oli voittajafiilis, kun se pääsi vihdoin Mount Everestin huipulle. Ja vielä ihan itse ilman apukäsiä, joilla tuupataan pepusta ylöspäin. :)

      Poista
  11. Onpas Nuppu huolehtivainen :) Toivottavasti taudit ja muut vaivat on nyt selätetty.

    "Miten niin miun armoilla?"
    - ihmettelevä Pöpö

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä mekin toivotaan! :) Ja Pöpölle tiedoksi, että se saisi kyllä tulla meille milloin vain - mielellään oltaisiin söpön Pöpön ”armoilla”. Niitä pienellä kirjoitettavia pöpöjä me sen sijaan vähän kartellaan. =)

      Poista
  12. Voiii mikä sisar hento karvainen! <3 Kyllä Nuppunen tietää mikä flunssaan auttaa: kunnon kuppi kaffetta ;) Tuo pöydälle kapuaminen näyttää niin suloiselta! Meilläkin Mimmi ähisten kapuaa tuolin poikkipuolia pitkin pöydälle, ihan kuin helpompaa tapaa ei olisi olemassa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissat ovat niin hassuja! :-D Olisipa hauska nähdä Mimmin ähinäkapuaminen. <3 Juju on meillä oikea hyppykone (ärsyttävyyteen asti), mutta Nupun lyllerrys on niin hellyttävän hassua, ettei sille voi olla nauramatta.

      Poista
  13. Nuppu on niin tajuttoman kaunis ja suloinen otus! Ihanaa että siellä ollaan terveenä. :) ps hurjan suloinen tuo kahviseura yritys :D<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuppu kiittää - silmät ovat oikein tyytyväisinä viiruina. :) Nuppu taitaa itsekin aavistaa, miten suloinen se on könytessään pöydälle. Eihän sitä voi mitenkään tuuppia tabletilta pois. <3

      Poista
  14. Ihanaa että nuo yksinkertaiset jutut auttoivat Nupulle, toivottavasti myös jatkossa! Ja hitsi miten ihana hoitaja! Meillä Eemeli ottaa yleensä sairaanhoitajan viran jos me ihmiset ollaan kipeänä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta, olen ihan äärettömän onnellinen, että Nuppu on ollut kunnossa ilman lääkkeitä. Neitosta on hoidettu niin paljon, että se varmaan kokee tehtäväkseen hoitaa parhaansa mukaan meitä ihmisiäkin. <3 Ja kissahoitajat on ihan parhaita! :)

      Poista