maanantai 6. huhtikuuta 2015

Pupupusuja ja tiputanssia

Niin ihanaa kuin minusta onkin muistella lomaamme ja kertoa loputtomia tarinoita juustonaksukuusta ja muista Kanarian erikoisuuksista, kissoilta on tullut vienon naukaisun muodossa toive, että lomajaaritukset vihdoin päättyisivät. Koska Hupsu ja tosi höpsö ei ole matkablogi (vaikka emo tuntuu niin kuvittelevan), olisi syytä kohdistaa fokus taas oikeisiin päätähtiin, Nepponauttiin ja Juitsipupuseen.

Ai mikäkö on Nepponautti? Se ei ole juustokuussa piipahtava
astronautti vaan pääsiäislomasta nauttiva Nepskukkuu-kissa.
 
Juitsipupunen taas on se pääsiäispehmo, joka kävi munimassa kupit täyteen pikku herkkuja.

Pääsiäinen on vierähtänyt meillä ihanan lötköisesti. Emo on parannellut viimeviikkoisen flunssan jämiä katsomalla kattien kanssa Downton Abbeya ja ollut kiitollinen, että suloinen ja vaatimaton kamarineito Nuppu beige pehmoinen ei hylännyt häntä edes taudin vihdoin hellitettyä.


 
Nuppu oli koko sairastelun ajan kainalossani ja jopa nukkui selällään nassu kasvojani vasten.
Se hoitomenetelmä toimi paremmin kuin yksikään muu troppi!

Kissojen suureksi riemuksi meillä kävi eilen mieluisia vieraita läntisestä mummulasta. Pikkuiset nöyhtäkerät eivät tienneet, miten päin ne kiittelisivät isovanhempia kivoista hiirituliaisista: Nuppu hieroi suupieltään läntisen papan sukkaan ja suoritti läntiselle mummulle perusteellisen kämmenselkäkuorinnan karhealla kielellään. Juju taas esitti uuden estebravuurinsa, jossa se pujottelee ensin jalkojeni välistä, sujahtaa sitten tunnelista ja ylittää lopuksi valtaisan esteen.


Suopeutta vieraita kohtaan löytyi myös silloin, kun mummu säikäytti kisut pudottamalla
haarukan kalahtaen lattialle. Katit olisivat voineet nököttää pidempäänkin suurisilmäisinä
 suolapatsaina sängyn alla, mutta koska vieraat käyvät niin kovin harvoin,
haarukkaepisodi painettiin pian villaisella.

Nuppu rakastui heti hiiriin ja pallotteli niiden kanssa olkkaria ympäri
kuin naispuolinen, pörröturkkinen Ronaldo.


”Öp öp! Eipäs karata! Olen Nöp Nöp, suuri saalistava peto ja aion kohta syödä sinut!”

”No ei vaiskaan! Kuka nyt noin söpön pikku hiirulaisen popsisi?”

”Kiitos, mummu ja pappa, ihanasta kukkakimpusta! Tätä lähemmäs en
saanut sitä mennä, mutta onhan se nätti näin kauempaakin!”
 
Juju halusi läntätä tämän pääsiäispostauksen perään vielä videonkin. Toivottavasti iloiset melodiat tartuttavat teihinkin korvamadon riehakkaan pääsiäistunnelman!


20 kommenttia:

  1. Aivan ihana postaus! :) Niin ihanat kisut sulla. :3
    Käythän vilkaisemassa/kommentoimassa blogiani?
    ---> http://mybeatywonderland.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Janette! :) Kävin jo kyläilemässä sivullasi, ja olipa kiinnostavaa lukea muodostelmaluistelusta. Mulla rohkeus ei ikinä riittäisi kyseiseen lajiin, vaikka luistelusta tykkäänkin. Läjäksi kaatuminen kuulosti hurjalta!

      Poista
  2. Onpas Nuppu ollut ihana hoivaaja :3 Ja hiirilläkin vielä lahjottu, tasapuolisen mukava pääsiäinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuppu jos kuka osaa varmistaa, ettei sairastuvalla vallitse ikävä fiilis! :) Juju tuli melkein jo mustasukkaiseksi, kun meillä tytöillä oli elo niin symbioottista. Olisi kyllä kiva jatkaa tätä pääsiäislomaa yhä vain!

      Poista
  3. Ei ne ihmisten matkakertomuksen ole lainkaan tylsiä. Kiva nähdä kaukaisten kattejen elinympäristöä ja haaveilla merenrannasta tai kujakattina elämisestä.. Tosi kiva tipu sulla Juju!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! :-D Blogi alkoi jo hiljentyä hiljentymistään, joten päättelin, että nyt on kanarioitu jo liikaa. :-D Mutta ehkä tuputan vielä kissajuttujen ohessa joskus pari pientä hassutusyksityiskohtaa reissulta. Ensin täytyy vain pyytää Nupulta ja Jujulta lupa...

      Poista
  4. Täälläkin on ollut melkoisen rento pääsisäisloma, varsinkin tänään... :) Voi voi, toivottavasti olet jo tervehtynyt täysin, luulisi ainakin kun noin suloinen Nepponautti on hoivaamassa! :) Ja kyllä niitä matkajuttujakin jaksaa lueskella, kun lähes poikkeuksetta jokaisessa jutussa on joku maukujainen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että teilläkin on sujuneet pyhät mukavasti! Ja ihanaa, ettei matkatarinat vielä kyllästyttäneet. Yritin tosiaan kirjoittaa ne mahdollisimman kissahöysteisesti. ;) Nyt olo on jo aika lailla ok, vaikka puhe vähän monolta vielä kuulostaakin...

      Poista
  5. Kissat ovat parhaita hoitajia, eihän niiden seurassa voi kuin parantua kehräystä kuunnellen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! <3 On ihme, etteivät lääkärit kirjoita reseptejä tyyliin ”kolme varttia päikkäreitä kehräävän kissan kanssa kahdesti päivässä”! =)

      Poista
  6. Ahha voi Juju olet niin söpö tanssivan tipun kanssa vaikka oletkin hiukan hämmentynyt ihana :D Onneksi Nuppu on paras hoitaja ja sai mamman parantumaan :3 Alkoi tekemään mieli suklaamunia hmm

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juju oli niin hirmuisen utelias mutta samalla kananpoika vähän hirvitti. :-D Nupun hoiva saa ihmeitä aikaan, mutta kyllä on muutama suklaamunakin popsittu, eikä niistäkään haittaa varmasti paranemiselle ollut. :-P

      Poista
  7. Love is in the air.. ♫ ♪ ♫
    Nenätyskuva hiirulaisen kanssa on kovin hurmaava :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :o) Nuppu on niin hellä, ettei se jää hiirulaisiltakaan huomaamatta.

      Poista
  8. Hiiri on nenätyskuvassa hieman jännittyneen oloinen mutta onneksi ei käynyt kuinkaan :)
    Kissaterapia varmaan auttaa hyvin flunssassa ja kuumessa tai ainakin on kivempi sairastaa kun
    sellainen on vieressä kehräämässä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei voi hiirulaista syyttää. Ties miten ne muut hiiret kaupan hyllyillä ovat sitä pelotelleet, kun se on valittu tuliaiseksi kissakotiin. Hiiren onni, että se pääsi Nupun lemmikiksi.

      Eläinterapia on kyllä niin arvokas ja toimiva hoitomuoto! <3 Taltuttaa kaiken flunssasta stressiin!

      Poista
  9. Mitä me tekisimmekään ilman näitä karvaisia ystäviämme, kun sairastamme. Mulla on yleensä 4 hoivaajaa kun olen kipeä. Nyt onneksi pitkään pysynyt terveenä! (kop, kop.. *koputtaa puuta* )

    Nyt on vain muuten innokkaita apulaisia kun ollaan aloiteltu pakkaus -ja siivoushommia muuton takia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin oli edellisestä flunssasta 9 kuukautta (se oli kesälomalla), ja pelkäsin kovasti, että kun tiivis työputki vihdoin hellittää, niin sairastun kätevästi taas lomalle. Mutta nyt flunssa oli vähän hidas ja myöhästyi nippa nappa lomasta. :-D Toivottavasti sä säästyt siltä! Ainakaan ei tule flunssalle käteviä luppohetkiä, kun on kädet täynnä työtä muuton kanssa. Tsemppiä! :)

      Poista
  10. Eeeeiih! Olin kirjoittamaisillani jotakin suht järkevää kommenttia, mutta katsoin tuon videon ja taaaaaaas vaan kyyneleet valuu silmistä, kun hekotan täällä, aivan hilariöösi! Mutta Juju-kultapupukka, kaikkeen kissa joutuukin blogi-ilon takia. Virtuaalirapsut täältä palkkioksi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :-D Hauska kuulla, että jouduit nauramaan kunnolla kahdesti! Vien palkkiorapsut illalla kotiin rohkealle pikku pupuselle! <3 Onneksi se ei koskaan pahastu, vaikka nauran sille aika paljon. Täytyykin kertoa joskus lähiaikoina yhdestä Jujun huvittavasta jutusta, jolle me miehen kanssa nauretaan aina ruokapöydässä...

      Poista