torstai 16. huhtikuuta 2015

Nuppu eduskuntaan!

Vaaliviikonloppu alkaa lähestyä, mikä on mielestäni valtaisa helpotus. Ensi viikolla ei enää tarvitse luikkia pakoon lärpyköitään jakavia tuputtajaehdokkaita tai vertailla, kuka tekee päätöksensä järjellä, kuka tunteella tai jopa järjellä ja tunteella. Äänestämään aion toki mennä, mutta ääntäni en anna sille, joka yrittää tunkea käteeni sipsipussia tai Nessu-pakkausta, vaan olen lukenut uutisia parhaani mukaan ja rämpännyt useita vaalikoneita. Nupun mielestä tosin käytän aikaani turhuuksiin, sillä joskus SEO eli Se Oikea Ehdokas löytyy lähempää kuin ikinä kuvittelikaan:

Eteiskäytävämme on vuorattu tällaisilla julisteilla.
Täytyypä painaa numero mieleen.

Nuppu on kampanjoinut jo monta viikkoa, ja näin jälkikäteen ajateltuna on ollut melko noloa, etten ole tajunnut asiaa aikaisemmin vaan pitänyt puuhaa ragdollille lajityypillisenä kerjäläisyytenä. Vaikka Nuppu allekirjoittaakin Kissain kansallisen herkkupeppupuoleen vaaliohjelman ja kannattaa pallomeren kaltaista raksuallasta jokaiselle kissalle kesäkuuhun 2015 mennessä, sen agendalla on myös paljon muita, merkittäviä asioita:

Nupun mielestä kauneuden takia ei kuulu kärsiä,
ja sen emokin allekirjoittaa ihan täysin.

Hetkinen? No, mutta mieluummin näin päin.

Nupulla on Miss Ragdoll Worldina suuri vastuu pikkukissojen idolina. Niinpä se muistuttaa,
ettei eläimillä kuulu olla meikkiä! Siksi tämä merkki on kosmetiikkatuotteissa tosi tärkeä.
Nuppu sai minut ilahtumaan pehmeistä arvoistaan, mutta jossain vaiheessa neidin vaalipuheet alkoivat kuulostaa hieman liiankin pehmoisilta. Pyydetäänkö jo vähän mahdottomia? Sen saa itse kukin osoittaa vaaliuurnalla luettuaan Nupun raksupolitiikasta vaalitentin muodossa:

 
”Kuinka monta raksua valtion pitäisi mielestäsi kustantaa kissalle päivässä?”
”MMMIH! Perusraksutulossa jokaisen kissan ja miksei myös koirankin
kuuluisi saada miljoona raksua, niin kenenkään ei tarvitsisi enää kerjätä.”

”Mitenkäs neidin oma kerjuutausta sitten...?”
”Mörriuh! Hienot neidit eivät kerjää.”
”Mutta kuinkas te tämän oheisen kuvan sitten selitätte?”

Vaalitentti päättyi, sillä Nupulta meni jauhot suuhun. Tilalle se halusi raksuja
ja aloitti vallan kaamean kampanjoinnin niiden puolesta. Jos haastattelijalle
jotakin selvisi, niin ainakin se, ettei Nuppu tee päätöksiä järjellä vaan tunteella.
Ja se tunne on useimmiten masun murina.

24 kommenttia:

 1. Me äänestettäisiin sua Nuppu!! Hyvät vaalipuheet! Tarjoatko jotain jo nyt kannattajille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, monta viikkoa vaalikampanjaa takana, ja nyt loppumetreillä Nuppu sai ekat äänestäjät! :) Se ei pysty millään luopumaan niistä kymmenestä raksusta, jotka se päivässä saa, mutta ehdotti, että pistäisin pystyyn jonkin leipäjonon kaltaisen systeemin, jossa kaikki Nupun kannattajat voisivat käydä santsaamassa omat kymmenen raksuaan. Nuppu myös lähettää Pepsille ja Maxille hurjapäistä kiitoshurinaa!

   Poista
 2. Täältäkin lähtee äänet sulle Nuppu! Perusraksutaso olis oltava!!
  - Bonnie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuppu kehrää täällä onnellisena ääniharavana! :o)

   Poista
 3. Täältä kolme ennakkoääntä Nupulle! Ja lisää raksuja kaikille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhuu! Nuppu on tainnut osata valita tärkeän vaaliteeman ja ihan oikean puolueen.

   Poista
 4. Coco ja Ruffe on mukana ja äänestävät Nuppua! Meilläkään Coco ei saa kuin ehkä viisi raksua jos emo sattuu sille päälle. Emo ei ole kyllä varma onko sekään hyvä määrä, tuo vatsa kun ottaa tommoset niin raskaasti. Kymmenen raksua oli nimittäin liikaa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuppu ei pysy enää edes laskuissa mukana, mutta raksuministerin salkku alkaa olla jo sen tassujen ulottuvilla. :) Onpa kurjaa, ettei teillä voi napostella edes kymmentä raksua. :-/ Mokomat masut! Mä luulen, että Nuppu ja Juju voisivat syödä enemmänkin, mutta sitten ne nirsoilisivat kunnon ruoan suhteen, joten siinä mielessä tuo on hyvä määrä raksuja ja pitää Nupun mukavasti aktivoituna, sillä niiden eteen täytyy aina tehdä temppuja. :o) (Sääntö, jonka Nuppu aikoisi ensimmäiseksi kumota...)

   Poista
 5. Voi harmi kun ehdin jo äänestää, tämä ehdokas ois kyllä ääneni ansainnu! Ihana :D <3 Ja tosiaan ihan samaa mieltä olen tuosta tuputuksesta, kyllä se ainainen vaalimunkkien ja lippulappujen pakkosyöttö lähinnä ärsyttää, ei saa edes kaupassa käydä rauhassa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi! Nyt otan kyllä syyn omalle kontolle, kun en tajunnut tätä Nupun vaalihurmosta kuin vasta näin viime tipassa. :) No, neljän vuoden päästä on uusi tilaisuus, ja sitäkin ennen tulee varmasti esim. missikisoja ja muita äänestyksiä. Tuputus tulee tosiaan jo korvista ulos. Onneksi olen tänään etätöissä, niin ei tarvitse joutua ehdokkaiden nykimäksi. :)

   Poista
 6. On niin vastustamaton ehdokas ja hyvät teesit niin nyt lähti kun leppäkeihäs se mun alkuperäinen ehdokas !
  Nupun nimi tulee äänestyslippuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Go Nuppu, go Nuppu! :o) Lippuun voi myös piirtää sellaisen pyöreänaamaisen karvapalleron! ;)

   Poista
 7. Äänestäisin, mutta ei oo vielä ikää :/ Jospa mamma antais äänensä raksuille minun puolesta?
  - Pöpö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän mamma muista piirtää ykkösen lappuun! :o) Voi hitsit, harmi, ettei Nuppu ole voittanut vielä rusettia. Olisi muuten näyttänyt niin söpöltä vaalijulkassa pinkin rusetin kera. <3 Kävin juuri kurkkaamassa, onko meillä kisaajia kyseisestä asusteesta, ja jee, vielä ollaan vahvoilla. Jujun tekisi mieli osallistua kolmosrusetin arvontaan, mutta en kehdannut ilmoittaa sitä, ettei me vaikuteta törkeiltä ahmateilta. :-D

   Poista
  2. Nuppu on ainakin vielä erittäin vahvoilla rusettiarvonnassa! Ei se liian ahmattimaista olisi ilmoittaa myös Juju arvontaan, jos kolmosrusettikin kerran miellyttää :)

   Poista
  3. Hihii! Haa! :) Joo, täytyy käydä ilmoittamassa luvan kanssa myös Juju arvontaan mukaan. Ne olivat kaikki niin hienoja, että voitaisiin kisata jokaikisestä. :-D Mutta Nuppu yrittää vältellä nyt viime hetken vaaliskandaaleita, joten yritetään käyttäytyä asiallisesti eikä reuhata liikaa tohkeissamme.

   Poista
 8. No nyt löytyi hyvä ehdokas, olisi vain pitänyt tietää vähän aikaisemmin, kun koulun nuorisovaaleissa äänestettiin. ;) Miua kyllä ärsyttää ihan kaikki jo mikä liittyy noihin vaaleihin, tv saa hiljentyä siksi aikaa, jos tulee jonkun ehdokkaan mainos...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, Nuppu olisi ehdottomasti halunnut päästä nuorisoäänestykseenkin. :) No, tärkeintä sille on tietää, että sen tukena ollaan näinä jännittävinä aikoina.

   Mullakin tulee vaalit niin korvista ulos. Telkkarissa ei ole ollut johto seinässä moneen kuukauteen, mutta nuo kadunvarsien mainoksetkin jo kyllästyttävät. Ja voi sitä tuputuksen määrää näillä kulmilla... Yhtään läpykkää, kettukarkkia, sipsipussia tai muutakaan lahjusta en ole suostunut vastaanottamaan, sillä ehdokas on valittu ihan muilla perustein. :)

   Poista
 9. Äänestin ykköstä! Nuppu voittoon!

  -Mirmur

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin äänestetty! :-D Nuppu oli maailman hellyttävin eilen, kun se katsoi oikeasti vaalivalvojaisia ja näytti selvästi ihmettelevän, miksei sen kuvaa putkahtanut ruudulle missään vaiheessa. Suukottelin Nuppua kovasti ja sanoin, että emo on onnellinen, kun se ei lähde kiireiseksi bisnesnaiseksi Arkadianmäelle vaan jää kotiin meidän tavisten seuraan. <3

   Poista
 10. Eikun seuraaviin vaaleihin :-D, nyt on jo kampanjamateriaali kasassa ja haastattelukysymykset ehtii prepata tulvia koitoksia varten. Go Nuppu <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä! :) Nuppu otti myös opikseen, että seuraavalla kerralla täytyy aloittaa flyerien jakaminen jo hyvissä ajoin!

   Poista