tiistai 10. maaliskuuta 2015

Katse karvoihin!

Nupun  elämä on ollut identiteettimielessä helppoa, sillä sen ei ole tarvinnut ikinä perustella räggäriyttään. Sitä on toki luultu supikoiraksi ja ahmaksi, mutta yleensä kaikki lopulta myöntävät, että Nuppu on pörröinen rötkäle, joka näyttää juuri siltä niin kuin perinteisen ragdollin kuuluukin. 

Mikään tavishan Nuppu ei silti missään nimessä ole!

Jujun kohdalle tilanne on ollut vauvasta asti hankalampi. Se oli jo meille tullessaan pieni, hoikka rääpäle, jolla oli huitulainen hännänruoto. Vaikka poika kuinka kovasti kasvoi ja kehittyi, se sai tuon tuostakin kuulla epäilyksiä räsynukkeudestaan. Voiko ragdoll muka olla noin lyhytkarvainen ja siro? Tuleeko siitä koskaan isoa ja pörheää karvamötikkää? 

Juju tietää, ettei kissaa ole aina karvoihin katsominen...
Niinpä se kokeili, olisiko kissaa karvoihin nuuhkiminen. Käyttääkö Nuppu parfyymia?
Vai yrittääkö Juju imeä siskostaan lisää ragdollin perusolomuotoutta?

Emolle Jujun karvatilanne on se ja sama. Kissapoika olisi ihan yhtä rakas ja ihana, vaikka se päättäisi sheivata itsensä siiliksi. Niin ei kuitenkaan ole käymässä, sillä junnupoikamme on päässyt siihen teiniyden vaiheeseen, jossa tukan annetaan liehua vapaana tuulessa ja leuan alle alkaa ilmestyä hienovaraista haiventa jos nyt ei parraksi niin ainakin kauluriksi.

Katsokaapa nyt oikein tarkasti komeaa, nuorta kolliamme!
Eikö sille olekin muodostunut viehkeä pikku kauluri?

Enää Jujua ei voi mitenkään luulla lyhytkarvaiseksi kissaksi. Se on virallisesti puolipitkäkarvainen.

Jujusta oli hassu ajatus, että vanhetessaan siitä tulee yhä pörheämpi.
Niinpä se kokeili, miltä uusi pöyhöturkki näyttää pappailmeen kera.

Pituutta on myös Jujun iki-ihanissa ripsiräpsyttimissä.
Nassualueen karvoituskin on uljas: on viiksiä ja tuntokarvoja vaikka muille jakaa
puhumattakaan suloisesti rehottavista korvakarvoista.
Nuppu halusi osallistua kuvasarjaan näyttämällä, miten se antaa
kainalokarvojensa kasvaa vapaina kuin villiviinit.

Edes Jujun sääret eivät ole enää yhtä siloiset kuin pentuna.

Nuppukin halusi esitellä sulosääriään siinä toivossa, että Ruffelta tulisi taas flirttiä.

Vaikka kaikkialla muualla on siis pörheyttä havaittavissa eivätkä edes niiden varpaat ole säästyneet tupsuilta ja hapsuilta, on molemmilla kissoilla yksi hieman ”nakuhko” kohta:

Jos jollakulla on idea, miten korvien taustoihin saa vähän lisätuuheutta,
saa luvan ottaa yhteyttä Hupsuttamon kahteen karvankasvattajakattiin!

18 kommenttia:

 1. Komea kauluri Jujulle tulossa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Ihan hämmästyin jossain vaiheessa, kun tajusin asian. :)

   Poista
 2. No onpas Jujukin lähtenyt karvankasvattelu puuhiin, ihana pörröinen poika ♥ Ja voikun mä nauroin noille Nupun töppöjaloille ne on niiiin söpöt, ihanat! :D Meilläkin muuten korvien taustat on aika kaljut ja näyttää ns semmoiselle vähän likaiselle karvalle tai ainakin Ruffella ennyt juuri muista miltä ne Cocolla näyttää enkä viitsi mennä herättelemään toista. :---)
  Ruffe juuri nyt on iltaunilla mutta voin vannoa, että se näkee söpöstä Nuppusestaan ihanan suloisia unikuvia ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nupulla on kyllä aika hassut mäyrisjalat. <3 Lohdullista, jos ei teidänkään kateilla ole kamalan paksut korvantaustakarvat. En oikein edes tiedä, miltä niiden kuuluisi näyttää. Jujun pahin kauneusvirhehän on ilmeisesti nimenomaan nuo vaaleat reunat korvissa. Muuten se olisi periaatteessa varmaan näyttelykelpoisempi kuin Nuppu. (Mutta ei kerrota tätä Nupulle eikä varsinkaan Ruffelle). :-D Toivottavasti Ruffe näki Nupusta ihanampaa unta kuin mä! Heräsin aamulla kesken unen, jossa olin viemässä Nuppua jonnekin häkissä, mutta se pääsi karkuun. Se juoksenteli jonkin omakotitalon pihalla, ja jostain syystä sillä oli päässään pienet poronsarvet. Olin huolesta suunniltani, ettei se vain jäisi ohi kulkevien autojen alle, mutta onneksi sain sen lopulta kiinni. Miten kauas se noilla töppöjaloillaan edes ehtisikään! <3

   Poista
 3. Ehdottomasti on komea kauluri! Ja komeat viikset, kummallakin. Kummankin tassut on niin söpöt! Nupun pienet töpöt näyttää suloisilta kun on tottunut Myrskyn kapeisiin ja pitkiin koipiin. :D Ja tassukarvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat kiittävät kauniista sanoista ja kaikki karvat myös! :o) Hieman ovat Myrsky ja Nuppu kyllä erilaiset koipienkin suhteen.

   Poista
 4. Eiiiihhh, mun piti kehua Jujun kaunista profiilia ja iki-ihania sinisilmiä, mutta repesin totaalisesti noihin Nupun kainalokarvoihin! Kikatan niin, että naapurissa varmaan heräävät :-D :-D :-D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kikatukseen on hyvä herätä! :-D Nupusta kuoriutuikin yllättäen oikea feministi. Eihän se käytä rintsikoitakaan kuin kesällä ulkoillessaan. ;o) Juju kiittää silmä- ja profiilikehuista.

   Poista
 5. Aivan ihania pehmo-pakkauksia molemmat ! Pappailme...hehe. Jujun sääret kyllä ansaitsevat myös erikoismaininnan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että Jujunkin sääriä kehutaan. On se kumma, miten pojilla on aina sorjimmat sääret ja pisimmät ripset... Mutta molemmat ovat tosiaan ihania silkkipehmoja. <3

   Poista
 6. Juju ja Nuppu on kyllä niin suloisia ja upeita kisuja :)!! Joskus oon hieman kateellinen siitä, ettei meidän kisut ole yhtä pörröisiä pehmopalleroita kun teillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tosi ihania nuo karvaturilaat kyllä ovat, mutta sitä nöyhtää riittää sitten huonekaluihin, mattoihin, vaatteisiin ja silmäripsiinkin! Ja aina leijuu ruoan sekaan pitkiä karvoja. :-) Että kaikella on puolensa ja puolensa...

   Poista
 7. Hieeeenoja kavereita, hieeno kuvasarja! Mut hei, korvantaukset? Niiden hän kuuluukin ollan sen verran paljaat että ihminen pääsee silittään ja sanoo "maailman pehmeä kohta, tässä" :-)) Meiän mielipide!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kehuista! :) Annoin äsken testimielessä pusun Jujun korvalehdelle, ja olipa tosiaan ihanan tuntuinen kohta. :o)

   Poista
 8. On kyllä tullut hurajsti pörröisyyttä molempiin kissoihin sitten sen ensinäkemän! :) ja vitsit, miten hieno kauluri Jujulle on, meidän kissat on kateellisia! Ja taas kerran, upeita kuvia niin kisujen sääristä kuin viiksikarvoistakin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Itse ei aina oikein edes huomaa kaikkia ulkonäkömuutoksia, kun tuijottaa näitä kaveruksia joka päivä, mutta aika hurjasti on karvaa tullut lisää ja väritkin kehittyneet ajan saatossa! :)

   Poista
 9. Hupsukat ♥ Ei oo kyllä vinkkejä valitettavasti...
  Meilläkin on KissaKaramellin rotua jouduttu kyseenalaistamaan karvattomuuden vuoksi :) Mutta nyt neiti kasvattaa kunnon kauluria ja turkkia... ettei sitten kesällä lämmin pääse liian lähelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa lohdullista, että joku toinenkin on joutunut selittelemään epärodunomaista karvatilannettaan. Mutta nyt tuntuu olevan jokin tarmokas karvankasvatusbuumi meneillään! :)

   Poista