maanantai 29. syyskuuta 2014

Hupsujen koulukuvaus

Sain pari viikkoa sitten hyppysiini mainoslippusen, joka vaikutti kamalan kiinnostavalta. Siinä kerrottiin, että paikallisessa Mustissa ja Mirrissä järjestettäisiin pian lemmikkien koulukuvaus. Taustan ja teeman saisi valita karvaturriinsa sopivaksi, ja kuvasta voisi teettää kaikkea avaimenperistä canvas-tauluihin. Näin heti sieluni silmin, kuinka siemailisin palavereissa kahvia iki-ihanasta Nuppu-mukista ja kaivaisin iPadin esiin trendikkäästä Juju-olkalaukusta. Kotimme seinää koristaisi pian suunnaton kissakollaasi, ja joulun tietämillä sukulaiset ja tuttavat saisivat kaksikostamme taidekortteja, joiden pikselit olisivat kerrankin kohdillaan. Mahdatteko arvata, minkä virheen kuitenkin tein seuraavaksi? Aivan. Kerroin suunnitelmasta Nupulle ja Jujulle, vaikka en ollut miettinyt, ehtisinkö edes kuskata niitä kyseisenä päivänä ostoskeskukseen jonottelemaan sadantuhannen muun yhtä fotogeenisen karvakerän kanssa.

Ottaisimme tällaisia Nuppu-laukkuja kolme kappaletta,
ja koirahan tulee kai kaupanpäällisenä?

Iskälle valkattaisiin kuvastosta tällainen Juju-lamborghini ovelle ajettuna.

Kun Nupulle selvisi, ettei mallikeikkaa tulisikaan, alkoi kamala vikinä. Sain osakseni mihhausta, minkutusta ja komentavaa ininää. Toisaalta viesti saattoi liittyä osittain ruoka-aikaan ja raksuihin, mutta tulkitsin sirkutukset myös aiheellisena kritiikkinä koulukuvauksen peruuntumisesta. Niinpä lupasin järjestää kissoille yhtä hienot kuvaukset kotioloissa. Kamerana toimisi hitaasti runksuttava, parhaat päivänsä nähnyt älypuhelin, valaistuksesta vastaisi yksinäinen olohuoneen jalkalamppu, ja taustalle virittäisimme vanhan eteisverhon.

Hyvä on, eihän tämä ole sama asia kuin se ostarin hieno eläinkuvaus,
mutta neiti huippumalli voisi silti näyttää suopeampaa naamaa.

Jujukin löi kapuloita rattaisiin minkä kerkesi. Onneksi kuvaajan taskusta löytyi murennettuja
kananameja. Jujun vastaveto olivat pitkät tassut, joilla namit ronkittiin nousematta tyynylle.

Kuvaaja yritti uutta näkökulmaa ja viritti taustaverhon sohvalle. Ei ollut hyvä sekään.

Kun emolta meinasi tirahtaa pettymyksen kyynel, toinen malleista (tuo pikku mamis)
hätääntyi ja alkoi tuottaa freimi toisensa perään hengästyttävän upeaa materiaalia!
Juju lupasi poseerata nätisti, jos en naurata. Kuka nyt haluaisi
itsestään kuvan, jossa posket hytkyvät ja silmäluomet lurpsuvat!

Nupullekin tuli kiire ottaa osaa kuvauksiin. Tässä otoksessa vertaillaan
aristokraattisia profiileita. Vai lensikö kuvausstudioon naakka?

Se on naakka! Miksi se istuu kattokruunussa?
Vaihtaisi samalla ne simahtaneet lamput!

”No nyt se nokkii emon sohvatyynyä. Ettei vain jättäisi sinne mitään epämääräisiä terveisiä.”

Lopulta 50 % kuvattavista hahmotti, missä kamera tai ainakin kuvaaja on!

Nuppu ei koko koulukuvauksen aikana lämmennyt touhulle pätkääkään.
Ymmärrän kyllä, että sille jäi raksu pahasti hampaankoloon. Ehkä vielä
jonakin päivänä Nuppu-neiti saa toteuttaa unelmansa ihan oikeasti.

Kuvaukset päättyivät silti onnellisiin tunnelmiin. Tärkeintä ei ole linssiluteilu
vaan oma veli, joka lohduttaa silloin, kun emo mokaa mallikiertueen.


Koska kuvaukset kestivät kauan, materiaalia tuli monen filmirullan verran. Latailemme ennen näkemättömiä kuva-aarteita Facebookiin, jonne pätkähtää vielä tämän illan aikana ”Koulukuvat”-kansio. Toistaiseksi emme ole keksineet, kuinka halukkaat voisivat tilata sieltä esimerkiksi tarrakuva-arkin, mutta jos oikea asetus löytyy, ruksimme sen ilman muuta.

Onko kukaan teistä lukijoista käynyt ihka oikeissa kuvauksissa? Nuppu olisi hurjan kiinnostunut kuulemaan kokemuksistanne.

16 kommenttia:

  1. Voi ihanat! Kyllä kai pian lanseerataan myös kokonainen tuotesarja muistikirjoineen, kynttilöineen ym.? Ja tekstiilejä?

    Ja jokin lahjajuttu sinisine sil... ajatuksineen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No me kyllä innostuttiin sen verran, että suunnitteilla on toki ”Nuppu & Juju home” ja ”Nuppu & Juju office” puhumattakaan sitten omasta vaatemallistosta, jonka Nuppu lupasi designata. Ja meillähän on jo aiemmin ollut vireillä piilolinssihanke, jossa starojen säihkysimmut pääsisivät oikeuksiinsa. En voi ymmärtää, miksi markkinoilla on esim. Angry Birds -kahvia ja Angry Birds -sampoota. Mutta jos nekin kerran tekevät kauppansa, niin miksei sitten vaikka ”Nuppu & Juju” -kylpyvaahto tai -tee? :-D

      Poista
  2. Teillä on ollut aikamoiset koulukuvaukset :-D Tuleeko niitä tuotteita jo joulumyyntiin? Mennään katsomaan Faceen kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt olisi selvästi joulukaupalle kysyntää... Täytyykin alkaa väsätä Hupsujen suurta joulukampanjaa. :) Kiva, kun kävitte Facessa tutustumassa koulukuviin, jotka eivät tänne mahtuneet. Vaikka Nuppu oli kuvauksissa vähän penseä, niin se on katsonut omat kuvansa monta kertaa läpi tyytyväisesti kehräten.

      Poista
  3. Tulis upeita tuotesarjoja Nuppu & Juju ! Jokatoisen (vähintään) koululaisen repussa, business man:in iphonessa, business woman:in läppärilaukussa, kotirouvan kauppakassissa, remonttimiehen työkalupakissa, urheilijan treenikassissa....listahan on loputon ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos mahtavista jatkoideoista! :) Tässähän on jo ihan selkeä bisnes. Olen ihan varma, että Suomen lapset haluaisivat vaihtaa Fjällräven Kånkeninsa riemumielin Nuppu & Juju -brändiin. Marimekko taas saisi tutista, kun toisimme markkinoille Untuvikko-kuosin, jossa olisi tietysti suuria Nupun ja Jujun kasvokuvia. Ja entä miten olisi Nuppu & Juju -astiasto, joka tietysti päätyisi kaikkien hääparien lahjalistalle? :-D

      Poista
  4. Rosa on ollut ihka oikeissa kuvauksissa kasvattajan toimesta ensimmäisissä (ja viimeisissä) näyttelyissään. Ja tietysti kasvattajan kotona järjestämissä lähes oikeissa kuvauksissa pienenä pentuna. Meillä ei ole kuvauksia järjestetty sopivan kuvausvälineen puuttuessa, eikä varmaankaan tulla piiiitkään aikaan järjestämäänkään, koska kamera (siis ihan tavallinen ja vanha kamera) vetelee viimeisiään, ruksuttaa ja jopa savun hajua voi välillä olla havaittavissa samalaa käytettäessä ja muut vaihtoehdot ovatkin sitten älypuhelimet. No onneksi omani on ihan hyvä ja sillä onkin kaikki blogimme kuvat tuotettu. Miehen puhelin on samaa luokkaa kameran kanssa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuppu henkäisi ihastuksesta kuullessaan, että sen naamakaksonen on ollut ihan oikeissa näyttelyissä ja kameran edessä! :) Olisipa hauska nähdä Rosan virallinen näyttelykuva! Olisipa kyllä ihanaa, jos joskus meilläkin olisi jokin oikea kamera, mutta tällä hetkellä en kyllä raaski sellaiseen törsätä, vaan älypuhelin saa riittää. Olen nimittäin myös kamalan laiska käsittelemään kuvia. Puhelimella ne saa kätevästi suoraan sähköpostiin, eikä tarvitse kiinnitellä piuhoja ja säätää ohjelmien kanssa.

      Poista
  5. Kyllä teidän koulukuvat on kauniimpaa katsottavaa kun meikäläisen kuvat! ;) todella ihania koulukuvia, täällä olisi yksi tarra-arkin tilaaja! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuppu ja Juju kiittävät, ja Nuppu kyselee, että miksei emo osaa tulostella niitä tarra-arkkeja, kun kysyntää kerran olisi. :-D Sun kommentti oli muuten 800. kommentti tähän blogiin! Siitä hyvästä tarra-arkin lisäksi saisi ilmaiseksi myös suuren Nuppu & Juju -julisteen, jos vain tekniikka olisi paremmin hallussa! ;)

      Poista
  6. Olipa facebookissa kivoja koulukuvia kun äsken kävin ne katsomassa läpi! Ihanan tomerasti pysyvät vierekkäin, en tiedä onnistuisiko meillä kun Ruffe aina karkaa jos Coco tulee lähelle.. Mutta ehkä meillä on joskus samanlaista onnea ja saataisiin yhtä kivoja yhteiskuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kuvakehuista! :) Ehkä Ruffe ja Cocokin suostuisivat yhteispotrettiin, jos julkaisisitte maailmanlaajuisen Rufus & Cocopops -tuotesarjan. Nuppu ainakin suostuu mihin vain, jotta se saisi edes viisi sekuntia julkisuuden valokeilassa. Ei meilläkään yleensä yhteiskuvat silti onnistu, kun aina jompikumpi liikkuu tai katsoo väärään suuntaan, mutta sentään suostuvat nököttämään vierekkäin. Ja sitten kun ottaa miljoona kuvaa, niin ainakin kahdessa molemmat sattuvat katsomaan suunnilleen oikeaan suuntaan.

      Poista
  7. "Mallikaksoset ja naakan arvoitus" voisi olla 24-osaisen kirjasarjan eka osa? Ostaisin! Ja sitten ne kirjat voisi filmata ja ketkäs paremmin sopisivatkan esittämään Nuppua ja Jujua kuin... ;-)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistava idea, ja ensimmäisellä osalla on jo nimikin valmiina! :) Täytyykin alkaa heti hahmotella kässäriä ja lähestyä sen kanssa paitsi kustantamoja myös leffamoguleita. Dreamworks voisi pyöräyttää aiheesta jonkin hulppean kokoillan elokuvan. :-D Nuppu näkee itsensä jo töpöttelemässä Oscar-gaalan punaisella matolla. <3

      Poista
  8. Voi, Nuppu ja Juju...ette tiedäkään mitä toi höppänä kasvattaja nykyään touhuaa"pyörittelee silmiään" sillä on kaksikin taustakangasta joilla se kameran kanssa kiusaa meitä...pentuja ja aikuisia...huoh...pahin oli että se kävi kiusaamassa Hanna-tädin itämaispentuja!! siis oikeesti..huokaus...silmienpyörittely...
    terkuin Pumpuli-setä
    toim.huom...Pumpulin katkeruus taitaa johtua siitä ettei sitä ole vielä hemmoteltu kuvaussessiolla mamin kanssa ;-) kuka käski aloittaa keväällä turkinvaihto ilman että se tuntuu loppuvan :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt Nupulla pyörii sukat jaloissa, kun kasvattajalla on hienoja kankaita ja kameroita, mutta tällä omalla emolla vain jotain vanhoja, koinsyömiä verhoja. :-D Nuppu oli jo pakkaamassa pikku reppuaan ja lähdössä takaisin synnyinseuduille kuvattavaksi, mutta suukotteluhetki ja parit lihalastut saivat sen onneksi muuttamaan mielesnä. Toivottavasti Pumpuli saa karvaprojektinsa pian päätökseen, niin että kuvaussessio mamin kanssa onnistuu. Tulee takuulla ihan yhtä ihkuja kuvia kuin niistä itämaisista vaaveistakin! <3

      Poista