lauantai 27. syyskuuta 2014

Kissafyssarien vastaanotto


Olen keskittynyt viime aikoina fysiikan lakien kumoamiseen eli oikeaoppisen juoksu- ja kävelyasennon treenaamiseen. Ei ole täysin sama, missä kulmassa läväytän räpyläni maahan, vaan kaiken täytyisi tapahtua juuri oikealla tavalla, jottei jalkakaareni kipeytyisi. Mallia olen yrittänyt ottaa Jujusta, joka liikkuu kuin pörröinen sporttigaselli. Sen askel on pitkä, lennokas ja joustava. Lantion tuesta en osaa sanoa, mutta voin vain olettaa, että sitä löytyy. Jujun syvät vatsalihakset ovat luultavasti silkkaa terästä, akillesjänteet joustavat kimmoisina eikä lihaskireyttä löydy. Mikä on Jujun salaisuus? Luulen, että se on joogaliike nimeltä bratwurst-tervehdys:

Liike aloitetaan täydellisen rentona bratwurstina:
Makaa pöydällä niin pitkänä pötkönä kuin suinkin osaat!
Venytä vielä aste lisää niin, että yletyt pöydän reunan yli.
Avaa silmäsi ja tervehdi lattialla joogaavaa ystävää tai emoa.
Kyyristelevä kontio on liike, joka pyöristää
kivasti selän nikamia ja vahvistaa eturaajoja.

Urkkivassa kirahvissa loihditaan vartaloon
miellyttävä mutka ja tyydytetään samalla
loputonta tiedonnälkää.

Vaikka fysiologiasta puhuttaessa katseeni kiinnittyy aina ensimmäiseksi Jujuun, kodissamme on myös toinen kissa, joka haluaa jakaa vinkkejä notkeampaan elämään. Se on venyttelystään ja joogataidoistaan tunnettu kaunokainen, Nuppu. On ilman muuta ok ottaa siitäkin mallia, mutta sivustomme ei kanna minkäänlaista vastuuta harjoitusten jälkimainingeista tai fysioterapeuttisesta oikeaoppisuudesta:

Nyököttävässä Quasimodossa on tärkeintä saada aikaan
mittava niskakyömy. Paina päätä ponnekkaasti eteen ja alas.
Asanan oppii hyvin esimerkiksi tietokoneella kökötellessä.
Sohvasuukotus sopii varsinkin todellisille sohvaperunoille.
Siinä hiljennytään kunnioittamaan tätä laiskuuden tyyssijaa.
Yllätetty kenguru ei vaadi lainkaan vatsalihaksia,
sillä tässä liikkeessä luotetaan totaaliseen
ryhdittömyyteen. Olennaista on jalkojen riittävän
suuri haara, koska muuten töpöjalkainen
 kenguru kellahtaa hetkessä kumoon.
Leuallaan kenottava toukka on yksi Nupun lempiasentoja.
Se ei kuitenkaan jaksanut itse demonstroida liikettä
vaan pyysi avuksi ystäväänsä, Idän pikajunaa.
Juju päätti session ryhdikkääseen poseeraukseen,
mutta Nuppu ei joko A) ymmärtänyt, milloin pitää
lopettaa tai B) oli joogannut itsensä umpisolmuun.
Varmaa kuitenkin on, että valitsi minkä tahansa
joogamuodon, lopputuloksena on euforinen rentous!

12 kommenttia:

 1. Voi ei mitä asentoja, tokavikassa kuvassa nuppu on aivan ihana <3 Tällä hetkellä minun asentoni onkuin onkin Nupun quasimodo vaikka tiedän että sen tulisi olla enemmänkin Jujun ryhdikkään istumisen tapainen... Noh, onneksi täälä on apuna Jujun Joogaliikkeet joilla varmasti saadaan niskajumi pois jos semmoinen iskee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuppu kyllä onnistuu olemaan syötävän söpö, vaikka se röhnöttäisi miten. <3 Minullekin tulee helposti tuo Quasimodo-nyökötys, eikä se näytä lainkaan kivalta. Joskus olen nimittäin peilistä nähnyt. Mutta onneksi Juju tosiaan neuvoi noita ryhtiä avaavia kurkotuksia. Niitä siis joukolla kokeilemaan! :-D

   Poista
 2. Bratwurst-tervehdys pysäytti meidät jo heti alkuunsa! Nerokas liike! Pikkusieluisesti olimme ajatelleet täällä paikallisen fyssarin olevan vain huldahuoleton meidän raataessamme kissanruokaa lautasille, mutta tämä avasi silmät. Pakoton rentous, sulokas raajojen ojennus vailla kireyttä - otamme jatkossa oppia ja teemme perässä, tämähän on kaikki omaksi parhaaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat taitavat kyllä rentouden salat! :) Bratwurstia sietää ihmistenkin kokeilla. Quasimodoa yritän itse sen sijaan vähentää... :)

   Poista
 3. Lonkkavaivainen täti-ihminen sai tästä nyt kyllä aikamoisen herätyksen! Tunnustan jooganneeni Nupun tapaan vaikka Jujun opein olisi pitänyt edetä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koskaan ei ole liian myöhäistä valaistua! Tuntuu, että aika moni meistä kuuluu Nupun koulukuntaan, mutta ehkä vähitellen muutumme yhä jujummiksi. ;)

   Poista
 4. Johan on käyttökelpoiset ohjeet, varsinkin tuo yllätetty kenguru. Yritin jo tehdä mutta reisissä kinnasi kun yritin laittaa kuvassa olevan haara-asennon. Siitä liikkeestä tuli sitten 'kumollaan makoileva yllätetty kenguru ilman vatsalihaksia'.
  Tuo vikan kuvan rentoutumisvaihe sujui täälläkin ilman suurempia ongelmia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuppu on oikein mielissään, kun sen liikkeistä tehdään omia sovelluksia. ;o) Vatsalihakseton kenguru on veikeä yllätys, oli se kumollaan missä tahansa. :-D

   Poista
 5. Täytyykin muistaa nämä hurjan hyvät vinkit seuraavan kerran, kun on esim. liikuntatunnin jälkeen kankeampi kuin rautakanki! Meillä Misse on itseasiassa melko usein "yllätetty kenguru"... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehkä vinkata liikunnanopettajallekin yllätetystä kengurusta ja muista täsmäliikkeistä! :-D Terveiset Misselle! Nupun metodit taitavat olla monella käytössä. ;)

   Poista
 6. Taichissä on noita hienoja nimiä eri liikkeille,niinkuin esim."valkoinen kurki levittää siipensä".Teillä on sitten ihan omat,tosi persoonalliset!Ja kyllä olette kauniita! terveiset seropikoiralta Väinöltä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taichitä en olekaan koskaan kokeillut, mutta heti alkoi kutkuttaa mieltä, miten loihtisin kurjen valkoisuuden. :o) Nuppu ja Juju ovat tainneet käydä salaa taichi-tunneilla, kun osasivat tehdä samanhenkisiä variaatioita. Kehräyksiä Väinölle! Meidän räggärit ovat innoissaan myös koiralukijoista! :)

   Poista