lauantai 29. kesäkuuta 2019

Tuoliterrorin loppu

Talvisin on kiva tutkia eläinten jälkiä hangella ja miettiä, onko pihamme poikki tepsutellut kettu, murmeli vai naapurin labradorinnoutaja. Kesäisin teen eläinhavaintoja toisenlaisten merkkien perusteella. Iltapäiväkävelyllä korviini esimerkiksi kantautui pusikoista niin outoa kahinaa, että odotin bongaavani harava kädessä heiluvan mäyrän. Vaikka rapistelijaksi paljastui pesäaineksia keräilevä räkättirastas, osun välillä oikeaankin – varsinkin erään kotonamme lyllertävän tuhoeläimen suhteen.
 
Jujukin tietää, millainen hirviö Ikean tuolin kanssa on mellastanut.
Sillä on teräksiset leuat, naskalihampaat ja purpelomainen vartalo.

Tutkimme yhdessä tuhon jälkiä, ja paljastin Jujulle, että tuolinraatojen oli aika lähteä.

Jujusta tuntui vähän pahalta, sillä näihin tuoleihin liittyy paljon hyviä muistoja,
kuten loputonta ruoan kerjäämistä, villapöksyjen pesua veskikäyntien jälkeen...

...ja helliä pusutuokioita systerin kanssa.

Nupunkin mielestä...  tai siis... nuuh... maisk...?

Jäysk, jäysk, jäysk! Tuoliterroristi iski aivan silmiemme edessä!
 
Annoimme tihulaisen raadella Ikean ihanuuksia vielä viimeisen kerran.
Sitten ne purettiin palasiksi ja lähetettiin tuolien tuonelaan.

Olisi varmasti ylellistä ruokailla Nupun tavoin sängyllä maaten, mutta päätimme silti hankkia keittiöön uudet tuolit. Tärkein kriteeri oli, että ne hylkisivät kotitermiittiämme. Niinpä valitsimme tuolit, joiden materiaali ei yllyttäisi Nuppua ripsuttamaan, nakertamaan tai pyyhkimään peppuaan. Toissijaisia toiveita tuoleille oli, että ne näyttäisivät kivoilta, tuntuisivat hyvältä takamuksen alla ja sujahtaisivat sirosti pikkuruisen keittiönpöytämme alle. Sellaiset istuimet me löysimmekin, ja voi sitä riemua, kun ne asennettiin paikoilleen!

 
 Juju iloitsi pahvilaatikoista ja me ihmiset tuoleista. Vain Nuppu näytti hapanta naamaa.

Sen elämä tuntui yhtäkkiä kovin tyhjältä ja tuhovoimattomalta.

Vaikka uudet tuolit ovat olleet meillä jo melkein viikon, Nuppu ei suostu kokeilemaan niitä. Se ei suinkaan ole luopunut pöydällä sähläämisestä, mutta tekee hurjapäisiä loikkia lattialta suoraan ruokalautasen viereen, jotteivät tassut vahingossakaan hipaisisi uusia, antijärsittäviä tuoleja. Onneksi Juju on jo hyväksynyt tuolitulokkaat osaksi reviiriään ja suostui esittelemään niitä teillekin.
 
Kunhan kanaa ja kania voi tilata vanhaan malliin, niin Juippa on tyytyväinen.

Santsiannos toiselle puolelle pöytää, kitossshhhh!

Jujun mielipide tuoleista on silti se pahin mahdollinen eli ”ihan kivat”.

Nuppu-raukalla ei sen sijaan ole enää yhtään kivaa.
 
Eiköhän tuhoojapehmo kuitenkin pian taas virkisty, kunhan se keksii,
mihin se voisi iskeä pikkuruiset majavantalttansa seuraavaksi.

”Hmm, yltäisinköhän mä noihin ylös solmittuihin kaihdinten naruihin...?”

19 kommenttia:

 1. Tuolit olivatkin tehokkaasti järsittyjä! Uusi tuolimalli on nuollun sileä. Ei ole mihin tarttua! Onneksi niillä voi kuitenkin istua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolit olivat tosiaan päässeet vähän ränsistymään! :-D Ihmeteltiin vähän itsekin, miten sitä silmä tottuu kaikkeen rämppään. Ääks. Mutta kyllä meidän nyt kelpaa istuskella - paitsi Nupun! :-D

   Poista
 2. Voi Nuppu-rukka! Tuollaiset muoviset hirvitykset, eihän niistä saa mitään otetta hampailla! Miten sitä nyt päivänsä viettää, kun ei voi nirskutella ja narskutella ja sisustaa... :(

  Täälläkin taidettaisiin tarvita uudet keittiöntuolit. Kiitos siis tästä postauksesta: ei ainakaan hankita samanlaisia kuin teidän edesmenneet tuolit, kun täälläkin joku varmasti niitä tuhoaisi ajankulukseen. Uudet tuolit näyttävät paljon fiksummalta valinnalta kissatalouteen! :D

  (täälläkin on kaihdinten narut solmittu ylös)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä onkin Nupulle kesäpähkinä, kun täytyy keksiä jotain uutta tuhottavaa. Eipä Nuppu tosin noita vanhoja tuoleja muulloin järsinyt kuin silloin, kun ruokatilauksissa oli sen mielestä viiveitä. Mutta kun kerjäysnäkerrystä harrastaa vuodesta toiseen, niin jäähän siitä auttamatta jälkiä. :-D

   Ei siis missään nimessä kannata siis harkita kangastuoleja Sepolle ja Kassisellekaan. ;-) Hirvitykset toimivat paremmin!

   Poista
 3. Elämä on kovaa Nuppu, mutta kyllä uudet tuolit tuolit näyttävät oikein käyttökelpoisilta kissan käpertyä niihin kerälle. Harkitse edes testausta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kiitti! Käperryn mieluummin iskän koneen eteen. Yltäisköhän siitä näkertämään jotain johtoa tai näppiksen kulmaa...? -Nuppu.

   Poista
 4. Hmm, jännä, että tuollainen kangas puutuolin ympärillä on noin ihanan järsittävää materiaalia. Voi Nuppua, toivottavasti tuoleista vieroittuminen ei aiheuta uusia järsinnän kohteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me yritettiin pitkään kieltää Nuppua, mutta aina se ehti jossain välissä työstää tuoleja ja peli oli menetetty. Sehän siis myös teki sitä, että jos istuttiin pöydän ääressä, niin sen piti tulla seisomaan takajaloillaan tuolin viereen ja ripsuttaa juuri tuota selkänojan päätyä etutassujensa kynsillä! :-o Toistaiseksi se ei ole onneksi kehitellyt mitään uutta tuhokohdetta, mutta Nuppu on ovela katti. Eiköhän se jotain vielä keksi...

   Poista
 5. Juu hei, kaihdinten narut on hyvii! Ja se nökkö niitten päässä. Nam.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me jäydettiin Jujun kanssa ne herkkunököt lättänään heti ekana päivänä, kun meille tuli kaihtimet! T. Nöppönenä

   Poista
 6. Voi harmi että jouduitte rakkaista tuoleista luopumaan, niin monikäyttöisetkin :)
  Iskeeköhän se "jyrsijä-hirviö" nyt jonnekin muuhun kodin kalusteeseen...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä tässä vähän jännitetään! :-D Onneksi mullakin on nyt parin viikon loma, niin ehditään tarkkailla suurnakertajan hammaskaluston käyttöä lähietäisyydeltä. ;-)

   Poista
 7. Voi Nuppu-parkaa, minkä ne sinulle teki. :D Ilmeet on kyllä niin pettyneitä, että oli pakko tulla muistuttamaan, että jäljelle jäi varmasti vielä esim. sängynreunat ja sohvankulmat, joita jyrsiä. ^.^ Hienoja uusia tuolejakin voisi käyttää vaikka liukumäkenä, kun ne kippaa nurin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuppu kiittää myötätunnosta ja hyvistä muistutuksista - tänään pikku hampaita testattiin vähän johtoon, mutta sekin huvi keskeytettiin heti paikalla! :-o Ehkä seuraavaksi voisi kokeilla liukumäkiä paremmalla onnella. <3 Onhan tänään Nöppiksen synttärit!

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Sanokaapa muuta! :-o Vaikka toinen on niin söpö ja ihana.

   Poista
 9. Kyllä Nuppua nyt sorsitaan! Tämä asia kuuluu laittaa kissajyrsintälakinaiselle käsiteltäväksi. Ehdotamme seuraavaksi kohteeksi vaikka sohvaa. Sitä eivät voi vaihtaa tuollaisiin tylsän tapaiseksi.
  Pärjäile Nuppu
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Rokkimimmit! <3 Nyt on valitus vetämässä, hampaat johtonakerrusasennossa ja kynnet valmiina sohvaripsuun! T. Nuppu

   Poista
 10. Mimmi lähettä Nupulle terveisiä, että puuta on myös kiva järsiä. Tai muovia. Ennakkoluulottomasti vaan nyt koittamaan uusia materiaaleja, sielä voi kun voikin löytyä uusi suosikki ;)

  VastaaPoista