sunnuntai 24. maaliskuuta 2019

Akkuja ja omaa aikaa

Hupsuttamossa asustaa kolme introverttiä ja yksi ekstrovertti, joka on tietenkin Nuppu. Mitä kovempi meteli ja enemmän populaa, sitä hauskempaa reippaalla typykällämme on. Sekään ei silti jaksa touhottaa koko ajan, vaan joskus senkin on pakko hidastaa vauhtia ja ladata akkuja.
 
Hihii! Kyse ei tosin ole nyt kameran tai puhelimen akuista.

Olemme panneet merkille, että Nuppu tarvitsee päivittäin hyppysellisen omaa aikaa. Kun me muut siirrymme illalla olkkariin Netflixiä katsomaan, Nuppu jää usein köllöttelemään makuuhuoneeseen. Juju onneksi ymmärtää, ettei siskoa saa silloin härkkiä tai rökittää, joten se käpertyy miehen jalkoihin tai jopa syliin nukkumaan. Kun ohjelmat loppuvat ja on hammaspesun aika, Nuppu mönkii lämpimänä ja rauhoittuneena omasta kolkastaan valmiina ihastuttamaan meitä taas hassuttelullaan. 

 
Näin söpöltä Nuppu näyttää latautuessaan.

On mahtavaa, että Nuppu on pitänyt huolta jaksamisestaan, sillä menneellä viikolla siltä vaadittiin yhtäkkiä ympärivuorokautista seuraneiteyttä. Kasvanut sosiaalisuuden tarve liittyi suorasti perheen mieshenkilöön, joka otti ja lähti viikoksi työreissulle kaukaisille maille. Nupun täytyi siis ottaa päävastuu emon jututtamisesta ja makuuhuoneen öisestä vartioinnista rosmojen ja mörköjen varalta.

 
Okei, saimme onneksi apujoukkoihimme pariksi päiväksi myös kissojen
rakkaan Mummi Poppasen, jonka vieressä oli niin ikään hyvä latautua.

Loppujen lopuksi viikko vilahti hurjan nopeasti, ja myöhään perjantai-iltana katit säpsähtivät istumaan korvat uteliaasti hörössä. Ne laukkasivat kilpaa ovelle jo kauan ennen kuin edes kuului avainten rapinaa ja toivottivat miehen tervetulleeksi ehkä vähän turhankin innokkaasti. Ne eivät protestoineet edes sitä, että joutuivat yöksi taas makuuhuoneen ulkopuolelle omiin peteihinsä. 

 
Voiko olla, että rakkaat mörkövahtini tarvitsivat jo omaa
aikaa ja teholatausta intensiivisen emoviikon päätteeksi?

20 kommenttia:

 1. Käyttäväthän monet vanhemmat televisiota, videoita ynnä muita lapsenvahtina, joten ehkä Nuppu on järkeillyt, että hän voi jättää palvelusväen hetkeksi Netflixin pariin ja rentoutua itse sen aikaa :)

  Itse olen lomaillut pari viikkoa kotosalla ja kissaparat alkavat näyttää jo siltä, että kaipaavat kohta lomaa minusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, Nuppu on keksinyt hyvän keinon pitää meidät muut hetken aikaa poissa kimpustaan! :-D Aika paljon tulee aina muulloin rapsuteltua ja lirkuteltua neiti Söpöliinille. <3

   Sunkin pitää ehkä nyt palailla töihin, niin kissat latautuvat taas piripintaan ja jaksavat seurustella sitten aamut, illat ja viikonloput! :-D

   Poista
  2. Hheheheh, Nuppu laittaa teidät rauhoittumaan Nexflixin pariin saadakseen omaa aikaa :D :D Ihan paras !!

   Poista
  3. Kyllä kissatkin osaa turvautua näihin peruskikkoihin! :-D

   Poista
 2. Latautuminen on tärkeää, niin kissoille kuin ihmisillekin. <3

  Hyviä kuvia kissoista ohuiden johtojen vieressä. Eikö teillä kumpikaan halua hammastella niitä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kuvakehuista! :) Ja kyllä vain johdot alkoivat kiinnostaa varsinkin Nuppua, kun asettelin niitä kuvaan. Muulloin johdot saavat onneksi olla rauhassa ja niitä mennään näkertämään vain huomionhakutemppuna. Ehkä Hupsut ovat kyllästyneet piuhoihin, kun niitä lojuu siellä täällä.

   Poista
 3. Latautuminen on tärkeätä kaikille niin jaksaa taas ihmetellä maailman menoa.
  Oispa kiva päästä latautumaan tuollaisen latautuvan kisaan viereen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se kyllä on – ja on hellyttävää, että latautuva kissa lataa samalla ihmistäkin suloisella levollisuudellaan! <3

   Poista
 4. Kullakin on omat tapansa ladata itsensä ja ottaa omaa aikaa! Tarpeellista yhtä kaikki.

  Latautuva Nuppu kyllä näyttää - ja tämä on sanottu ehdottomasti ainoastaan suurella ihailulla ja rakkaudella! - latautuessaan oikein hienon rouvan hyvin arvokkaalta karvahatulta tai muulta asusteelta. En tosin lainkaan epäile, etteikö teillä Hupsuttamossa mielellään Nuppua kannettaisikin (myös) vaikkapa päässä tai olkapäillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan osuvasti kuvailtu latautuvaa Nuppua! :-D Se on hyvin tyyriin puuhkan näköinen ja ylpeä lookistaan. <3 Ja noin hienoa karvatupeeta kannettaisiin vaikka kultatuolissa – on se sen verran ihana, pehmoinen ja vielä hyväntuoksuinenkin. Olkapäällä Nuppu-raasu ei pysyisi! :-D

   Poista
 5. Olen kans huomannut, että kissat tietää kun joku on tulossa. Ne lukee ajatuksia :) no mitä, tänään oli Sofin ja Olgan emo ja Pepsin ja Maxin emo täällä - Zetor alkoi odottaa ja kyttäillä oven suuntaan jo varttitunti ennen heidän tuloaan. Ihanaa, joku muu tuli leikittämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissoilla on yliluonnollisia aisteja!!! Olipa aikamoista ennakointia myös Zetorilta. Ja miten hauskaa olisi ollut olla mukana kissabloggaajien kanssa tungeksimassa sun luona. Ehkä tungeksin ihan oman reissuni tässä joskus? Viesteillään vaikka! :)

   Poista
 6. Mutta että noin monta akkua Nupussa ? <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuppu on monimutkainen systeemi, vaikka välillä vaikuttaa hyvinkin simppeliltä! :-D ♥

   Poista
 7. Oooo nuo Nupun silmät tuossa ensimmäisessä kuvassa. Kauniit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niihin voisi tuijottaa ikuisuuden!♥ Niin me usein tehdäänkin – siristellään, räpsytellään ja huokaillaan onnesta. :)

   Poista
 8. Hyvä, että mies palasi kotiin, eikä Nupun ja Jujun tarvinnut loputtomiin huolehtia emon hyvinvoinnista. Onhan se varmasti rankkaa, sellainen jatkuva seurustelu. ^.^ Musta tuntuu aina maanantaisin, että kissat huokaavat helpotuksesta, kun talo vihdoin rauhoittuu.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti oli intensiivinen viikko pikku Hupsuilla. :-D Emo on niin vaativa! Nuppu ja Juju kun eivät saa rauhoittua enää edes maanantaisin, kun olen melkein aina kotona. Onneksi niillä on taas yöt omaa aikaa – tosin eilen Jujulta pääsi itku, kun olin jo toista iltaa liesussa eikä ehditty halia illalla tarpeeksi ennen nukkumaanmenoa. Se mourusi oven takana, joten kävin vielä pitämässä sitä hetken aikaa sylissä, niin sitten pieni poikakin malttoi mennä nukkumaan. ♥

   Poista