sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Varvasväestö kasvaa

Jos Nupun varpaat olisivat tulevia veronmaksajia, Suomen hallitus saisi nukkua yönsä levollisesti. Varpaiden syntyvyys tuntuisi nimittäin olevan jyrkässä nousussa, ja niitä plumpsahtelee lisää kuin sieniä monsuunin jälkeen! Tai niin ainakin luulin vielä pari viikkoa sitten. Bongasin nimittäin Nupun tutussa asennossa: se kyömyili selkä meihin päin ja nassutti toista etutassuaan. Nappasin kissan haukkana syliini ja olin saada slaagin, kun tutun punoituksen sijaan kohtasinkin lisävarvasvyöryn! 
 
Päällisin puolin kaikki oli melko okei... 

…mutta miten monta varvasta Nupulla oikein on?! Eka pieni possu
meni torille, toinen kouluun – mutta entäs ne seitsemän muuta?! 
 
Pahimmasta järkytyksestä toettuani tajusin, että kyse oli jonkinlaisesta
turvotuksesta eikä suinkaan ylimääräisistä varpaista. Pitkäksi venähtänyt
kynsikin trimmattiin siistiksi kuvan oton jälkeen!

Punoitusta ei onneksi ollut eikä iho ollut rikki, ja kun Nuppu oli saanut iltaruokansa, tassun näpertely ei enää edes kiinnostanut sitä. Niinpä uskalsimme jättää neitosen ilman tötteröä, mutta pirautin silti aamulla ensimmäiseksi eläinlääkärille. Olin muutenkin jo valmistautunut viemään Nupun rokotuksille ja syöttänyt kissoille reilua viikkoa aiemmin matokuurin. Se olikin Nupulle yhtä juhlaa, sillä sen tabletit piilotettiin herkulliseen EasyPill-tahnaan. Tähän väliin voisimmekin näyttää tyylinäytteen Nupun lääkkeiden napostelusta:Mies oli sitä mieltä, että Nuppu oli selkämme takana tuikannut tassuunsa botoxia, mutta eläintenhoitaja jakoi minun teoriani: hänkin aavisteli, että kyse oli allergisesta reaktiosta joko EasyPill-tahnaan tai joihinkin remonttipölyihin. Mitään hätää ei kuulemma ollut, eikä tassulle tarvinnut tehdä muuta kuin tarkkailla sitä, joten varasimme rokotusajan kolmen päivän päähän. Sinä aikana tassun tilanne ei muuttunut mihinkään, joten kaappasin kuljetuslootaan vapautensa perään inahtelevan turbokynsikkään.

 
Salaa Nuppu oli kuitenkin onnellinen, kun se pääsi seikkailuun!

Terveystarkastus sujui niin suloisesti kuin tämän pehmopalleron kanssa aina. Nuppu pyrähti pörheänä tutkimuspöydälle, kurkisteli ympärilleen ja kehräsi, puski ja touhotti niin, että sen sydänääniä piti jälleen kerran kuunnella valuvan vesihanan äärellä. Nupun tiedoissa on jopa merkintä ylenpalttisesta hurinasta!
 
Minkä Nuppu sille voi, että vastaanotolla on niin kivaa?
Ainoa tyhmä hetki oli, kun kannikkaan töpättiin piikki!

Eläinlääkäri totesi, ettei Nupulla ole vikaa kynsivalleissa tai mitään muutakaan tulehdusta. Hän vahvisti epäilyt allergisesta reaktiosta, joka todennäköisesti laskee itsestään. Mitään lääkettä siihen ei määrätty, koska voitelu saattaisi vain innostaa Nuppua hoitamispuuhiin, ja sitähän emme missään nimessä toivo. Kaiken kaikkiaan neiti Nöpönenä sai terveen paperit, mutta harmikseni päivittäinen hammasten harjaus ei ole pelastanut meitä hammaskiveltä, vaan Nupulle täytyisi varata hampaidenrapsutteluaika.
 
Jee! Lisää seikkailuja tulossa!

Eläinlääkärireissusta on kulunut nyt pari viikkoa, ja näyttää siltä, ettei varvassyntyvyys ole onneksi enää kasvussa. Pari pientä possua on yhä tavallista pulskemmassa kunnossa, mutta jouluhan on jo ovella, joten tämäkin asia ratkennee ihan itsestään...

Hou hou! Jujun mielestä on jo kinkun aika!

16 kommenttia:

 1. Kuka sanoi kinkkua? Tulen paikalle viivana! - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa, Pepsi! Jos mau'utaan kuorossa, niin kyllä mama lopulta antaa possunpaloja kuppiin! -Juju.

   Poista
 2. Huh, mahtoi olla aika yllätys ne ekstravarpaat. Toivotaan, että häipyvät siitä häiritsemästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säikähdin taas aika tavalla, mutta onneksi eivät vaivanneet Nuppua itseään. <3

   Poista
 3. Näyttää tosiaan olevan varpaiden lisääntymisaika. O_O Toivottavasti ylimäärä painuu nopeasti takaisin sinne mistä tulikin. Ja toivottavasti ei ollut pillerinsyöttöaineen aiheuttamaa, kun se kerran on noin herkullista! :O Voisi ehkä harkita tuota kunhan seuraava matokuuri tulee vastaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan niin, ja onneksi turvotus on jo laskemaan päin! Oli niin hellyttävää, kun Nuppu sai kerrankin ”herkkuja” (reppanan ainoat namit ovat matolääkkeitä!), mutta enpä uskalla ehkä enää EasyPilliäkään käyttää. Voihan siinäkin olla varastopunkkeja, kun on kuitenkin kuivaa ainetta...

   Poista
 4. Se ilme kun kannikkaan tökättiin piikki :):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelma lässähti hetkeksi, mutta onneksi kohosi taas pian! :o) Nuppu ei kaunoja kanna!

   Poista
 5. Nuppu, olisit sylkäissyt ne pillerit ulos easypillin imeksinnän jälkeen. Voi suloisuus kun temppujakin vielä teki matolääkettä saadakseen.. Toivottavasti turbovarvas on jo palautunut normaaliksi ilman vastoinkäymisiä! Suloinen ja tosisöpö ei oikeastaan yllättänyt, kun sai kunniamaininnan hurinasta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nupulta kyllä onnistuisi sylkytemputkin, mutta se ei millään voinut riskeerata murustakaan EasyPillistä, kun vihdoin sai jotain noin ihanaa. Raasu! <3 Turbovarvas alkaa palautua perusvarpaaksi, mutta ei se kyllä ihan täysin normaali ole vieläkään. Onneksi Nuppua ei haittaa - se on kyllä niin leppoisa kisu! Ja kissaklinikallakin oikea lellikki. <3

   Poista
 6. Voi buu tassuvaivoille! Tämä on ollut siltä osin huono syksy. Teillä ollaan ilmeisesti tällä hetkellä samassa tilanteessa kuin meilläkin: varpaat on paremmat, mutta ei kunnossa. Toivottavasti Nupun(kin) kauniit pörrötassut paranevat pikavauhtia ja jatkossa pysyvät kunnossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvistä toivotuksista! <3 Jos jokin tassuvaiva pitää olla, niin tämä uusin oli onneksi siedettävämpi, koska ei tuntunut kantajaansa vaivaavan. Nyt hyviä ja tervehdyttäviä tassutuulia meidän varvasvaivaisille - ja kaikille muillekin!

   Poista
 7. Toivottavasti varpaita on jo normimäärä eikä mitään muutakaan ole tullu. Olisi se kauhiaa pelkäillä joulukinkun nappausta omasta tassusta, huiiiii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nupun onneksi tämän talouden ihmisväestö on vegelinjalla! :) Vähän on vieläkin pyöreyttä kynnen ympärillä, mutta ei se tunnu onneksi menoa haittaavan.

   Poista
 8. Voihan kurjuuksien kurjuus, mutta onneksi ei sentään (ilmeisesti) kauluria tarvittu tällä kertaa ja varpaidenkin lukumäärä vakiintui takaisin normaaliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihme kyllä, kauluria ei tosiaan nyt tarvittu kertaakaan! :) Ollaan siitä varmaan kaikki yhtä onnellisia. Nuppu jatkoi aika pitkään varpaiden nuolemista sen verran, että karvassa oli lovi (mutta onneksi ei kertaakaan iho rikki), ja vasta nyt karvat ovat kasvaneet lähes ennalleen. Toivottavasti pysyvätkin!

   Poista