lauantai 30. syyskuuta 2017

Rytmistä kissavoimistelua

On kulunut jo melkein puoli vuotta siitä, kun näin lemmikkimessuilla inspiroivan dogbic-esityksen ja päätin koulia Jujusta itselleni näpsäkän treeniterrierin. Poitsuhan on teräksisessä kunnossa ja haluaisi varmasti muovata mamankin masusta sievän pikku sixpackin. Pyykkilautavatsa olisi minustakin mieluinen, joten aloitimme välittömästi kissabic-treenit ja rehentelin täällä blogissa, että edistystämme päästäisiin seuraamaan pikapuoliin kuvien ja videoiden muodossa. Vaan kuinkas sitten kävikään?
 
Kesä sujahti tällä lailla miedosti jumpaten. Oli selän köyristyksiä ja jalan ojennuksia!

Hikijumppaakin toki kokeilimme, ja aluksi kaikki sujui vallan hienosti. Jujusta sukeutui nopeasti hieno pikku punnus, joka kökötti kiltisti niin sylissä, selän päällä kuin vatsamakkaroiden poimuissa. Jumppatuokioiden päätteeksi minulla oli kolottavat lihakset ja Jujulla suu täynnä herkkuja. Olimme siis onnellisia ja valmiit näyttämään taitomme suurelle yleisölle.
 
”Jees poks! Nyt karistetaan mamalta kesäkilot!”

Innokkuus kissabic-harrastuksen esittelyyn tyssäsi kuitenkin ensimmäisen treenivideon katseluun. Olin kuvitellut olevani leggingseissäni oikea teräsnainen, joka suoritti lankut ja sillat kuin ketterä pikku permantovoimistelija, mutta totuus oli toinen.

 
Niin kutsuttu lankku oli sen verran ponneton röhnötys,
ettei Juju pystynyt katsomaan kameraan ja suojasi
emoa julkiselta häpeältä hännän suomin keinoin.
 
Seuraavassa liikkeessä Juju hyppi, tanssi ja heilutti häntää kuin jumppanauhaa.
Mama sen sijaan sai keskittyä räpsyttämään ripsiään ja näyttämään pandakarhulta.
 

Mitä kauemmin asennossa pinnisteltiin, sitä sporttisempi emokissistäkin tuli.

”Voi ei! Este lällyyntyy uhkaavasti! Jaksaa, jaksaa, mamssi!”

Lopulta Jujunkin vauhti hyytyi, ja sporttipoikaa oli hinattava
esteiden yli tähän tapaan nami nenään liimattuna.
Kaikista säälittävintä katsottavaa olivat videolle tallentuneet kyykyt, joihin Nuppu-neitikin pääsi mukaan. Kuvittelin kyykkääväni reippaasti lattian rajaan saakka, ja minusta tuntui, että sylissäni oleva kissa nautti hissikyydeistä täysin palkein. Tosiasiassa kitkutin viiden sentin verran räpiköivä karvapallo käsivarsillani ja ruipelot reidet väpättäen. Sporttisuuspisteet vajosivat sen verran matalalle, että kissabicille kävi samoin kuin kouluaikoina uimahallireissuille. Klooriallergian sijaan huomasin nyt herkistyneeni jumppaamiselle, joten vietimme kesän muiden harrastusten parissa.
 
Yks, kaks, kol... Venyy!

Nyt syksyn viileydestä virkistyneenä olemme kuitenkin ottaneet kevyen liikunnan taas ohjelmistoomme. Meno ei ole vieläkään kovin vakuuttavaa, mutta vaikka liikkeet itsessään eivät ole herkkua, nauran jokaisella treenikerralla vatsani kipeäksi kissojen kontribuutiolle. Ei hullumpi harrastus siis, ja sen kunniaksi askartelimme teille vihdoin ja viimein pienen treenivideon. Vetäkää siis verkkarit jalkaan, tehkää pari x-hyppyä ja kokeilkaa kanssamme syyskauden uutta trendilajia, kissabiciä:

  

PS. Oletteko te lukijat enemmän jumppakärpäsiä vai sohvapottusia, vai tassutteleeko joku onnekas kultaisella keskitiellä?

32 kommenttia:

 1. Ihana juttu kissabicistä! Hienosti osaa Juju jumpata ja kyllä se emonkin jumppa näyttää erinomaiselta! Meillä, silloin kun emäntä sattuu joskus viitsimään, Max osallistuu menemällä lankuttavan emännän alle, joten siinä tulee pinnisteltyä ettei putoa kissan päälle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista! Ollaan täällä Jujun kanssa molemmat polleina. :) Maxilla on erittäin hyvä lankutusmuuvi! Jujunkin täytyisi opetella tuo masun alle meno, niin lankutus otettaisiin huomattavasti vakavammin!

   Poista
 2. Kyllä teillä on vauhtia ja liikettä, melkein tuli hiki katsellessa ;) Ei tarvita enää häntäsuojaa, vaikka se niin suloinen onkin.

  Meikäläinen lähinnä vaan joogailee, kissat näyttää hyvää esimerkkiä. Jesse jumppaa isukin kanssa joka aamu ahkerasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Häntäsuoja on kyllä söpö ja ihan mielelläni käytän sitä jatkossakin! :-D Sen verran punakaksi ja tuskaiseksi naama noissa liikkeissä venähtää...

   Oispa kiva nähdä teidän kissajoogaa ja Jessen ja isukin aamujumppaa! Meillä varsinkin Nuppu on aina innoissaan, jos isikissi kaivaa puntit esiin.

   Poista
 3. Toi olisi tosi hauskaa saada nannaa :D Mutta miksi sitä kutsutaan kissabiciksi?!? Miksei se voi olla nannabiciä?
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nannabic on hyvä nimitys, koska me paitsi saadaan nannaa myös ollaan itse pusuinemme nannaa liikunnan nahistamalle mamille! <3 T. Juju ja Nuppendahl

   Poista
 4. Hyvältähän tuo näytti! Jujussa on selvästi personal trainer -ainesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Juju on maailman söpöin pikku treenari! <3 Kunto kasvaa väkisinkin!

   Poista
 5. Minkähän takia meidän ihminen ei tee tuollaisia kotona meidän kanssa? Kyllä voitaisiin auttaa ihan hyvin.

  Juju taas on niin urheilullinen, että tämä uusi kissabic-ohjaajan toimi ei lainkaan yllättänyt. Jujulla on jo varsin vaikuttava luettelo erilaisia urheiluharrastuksia ja -meriittejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juju on ehdottomasti perheen sporttitähti! <3 Tuntuu, että sille sopii laji kuin laji slalomista ukulityyn ja kissabiciin.

   Siltä teidän ihmiseltä ei ihan heti kunto lopu (olen nähnyt lenkkikuvia!), joten ehdottakaapa pientä syyslankutusta tai kengurusiltaa! :)

   Poista
 6. Hienostihan tuo menee! Jumppaaminenkin varmaan on mieleisempää kissan kanssa kuin että yrittäisi itsekseen 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)) Kissakaverin kanssa on tosiaan paljon kivempi huhkia kuin itsekseen. Kävin pari vuotta sitten urhoollisesti joka viikko pumppitunnilla enkä muista hihitelleeni siellä kertaankaan. Vieläkin tulee hätääntynyt irvistys kasvoille, kun muistelen niitä tankoja ja painoja...

   Poista
 7. Upea personal trainer sulla siellä :D Meillä kisut on tosi aktiivisesti mukana, kun teen kotona kehonhuoltoa ja venyttelen, että varmasti innostuisivat kissabicistäkin! Pitää laittaa meidän syksyn to do-listalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa hauskaa, että me saatiin vuorostamme vinkattua teille kivaa puuhastelua! :) Luulen, että riiviöt on helppo ympäripuhua treenikavereiksi, kun on jo tuollainen lähtökohtainen kiinnostus emon sporttailuun.

   Poista
 8. Vautsi miten sporttisia siellä ollaan! Tässä tuli ainaiselle sohvaperunalle monta liikettä, joita voisi kokeilla. Jospa kuitenkin aloittaisi nuo kyykkelyt "kevyemmillä painoilla" (=Mimmillä).. Muita liikkeitä en tohdikaan kokeilla, ettei vain kissaparka liiskaannu alle voimien väsyessä. :DD Nuppumainen rento jumppaustyyli vetoaa meidän porukkaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuppu ei turhaan pingota, joten siitä kannattaakin ottaa mallia! <3 Mäkin olen vältellyt liiskausherkkiä liikkeitä, sillä muskelit ja sikspäkit loistavat poissaolollaan ja saattavat siksi aiheuttaa vaaratilanteita karvaiselle peeteelle. Tai no, onhan se yllättävän sukkela ja ehtisi varmasti livahtaa maahan rysähtävän maman alta, mutta parempi silti pelata varman päälle näissä jumppajutuissa.

   Poista
 9. Hienoa yhteistyötä ! Kyllä energia palaa ja paikat kiinteytyy entisestään molemmilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kiinteytyminen kelpaisi mulle, mutta Juitsi kuulemma haluaisi musekeleita, ettei eläinlääkäri enää kutsuisi sitä honkkeliksi. :)

   Poista
 10. Meillä on lähinnä tuo Nuppu-tyyli käytössä, tosin se taitaa venyttää paremmin kuin mie - mutta kisulimme kyllä vanuttaa ehkä enempi kuin Nuppu :P Ja välillä niillä on kauhee ravitöminä... - toisin kuin miulla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuppu-tyyli on ihanan rento ja varmasti tekee kaikille hyvää tässä hektisessä maailmassa! :) Mullakaan ei ihan liikeradat ulotu Nupun tasolle, mutta yritys on kova. Tänään me kaikki kolme tömistettiin menemään, kun kaivettiin esiin pitkästä aikaa vanha kunnon suosikkilelu: mittanauha. Hikihän siinäkin meinasi tulla! :-D

   Poista
 11. Haluaisin olla uskottavampi jumppatanssikärpänen. Street dancessakin mun attitude on hiiieman vielä haussa, näytän aina vaan bailaavalta hamsterilta.
  Mirka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bilehilehamsut ovat parhaita, joten ei mitään syytä hakea muuta atityydiä! :-D Mä yritän raahautua tänään Thrilleriä tanssimaan. =)

   Poista
 12. Jes, vihdoinkin! Tätä me ollaan odotettu! Hyvältähän se näytti videollakin. Tuo liike, jossa hypätään emon yli, vaikuttaa erityisen hauskalta ja pitääkin laittaa heti testaukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nyt on jumppalupaus lunastettu ja jään odottamaan teidän siltatemppua. :) Se tuntuu niin huvittavalta, että mua nauratti väkisin. <3

   Poista
 13. Tässähän onkin mulle ja Misulle uusi harrastus näin syksyn alkajaisiksi! :) veikkaan että Misu tykkäisi tästä yhtä paljon kuin Juju näyttää tykkäävän. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan ehdottomasti Misubiciä! :-D Varppina hauskaa ja kuntoa kehittävää - ja ikää pidentävää, koska kissapunnus naurattaa väkisinkin. :)

   Poista
 14. Vautsi aikamoista jumppaa kissojen kanssa, mä oon joskus tehnyt Ruffen kanssa hauiksia kannattaa kokeilla ja sitten Ruffen kanssa voi myös kyykätä. Kyykyistä puheenollen muistahan pitää jalat 90 asteen kulmassa kun menet alas eli ei päästetä kyykyssä polvia eteen vaan polvet pysyy paikoillaan ja peppu menee taakse, muuten voi tulla polvipipi! Mä oon aika sohvispottu, mutta olen nyt yrittänyt käydä jumpalla 2-3kertaa viikossa ja onneksi on myös ratsastus. Sitten onkin ihana katsoa netflixiä reenin jälkeen! Ps. Käytiin lukemassa myös edellinen postaus ja sielläkin on kommentti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan häpeän puna, joka kohosi juuri poskilleni. Sä olet sitten paitsi koodari myös personal trainer kyykkykyyläyksinesi! :-D Varmasti onnistuisin rikkomaan paikat, jos jumppaisin ihan säännöllisesti. Siksi onkin turvallisempaa jättää rehkinnät osaavammille ja keskittyä itse noihin Nupun viitoittamiin vienoihin venytyksiin. Sohvispotuksi ei lasketa, jos ramppaa noin paljon jumpissa ja heppailemassa ja kisoissa ruusukkeita voittamassa ja, ja, ja.. (En ole sitten yhtään kade, en! :-D)

   Poista
 15. Oijoi, näitä ei piä näyttää Zetorille tai se tahtoo heti jumppaamaan! Liian hyvät esimerkit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai se nyt kovin paha olisi, jos pikku Zetoria puraisisi jumppakärpänen! <3 Jalkapujottelu ainakin on semmoinen, että sporttikisu saa hyvät kylkitreenit eikä jumppaohjaajan tarvitse kuin huvittua. :)

   Poista
 16. Taas valuu naurunkyyneleitä korviin... Ainoat urheilujutut, joita yhtään kestän, ovat nämä teidän. Mutta niitä sitten tiiviisti ja mieluusti harrastankin. Ihanat urheilijat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiä pumpulitupot korvakäytävien suojaksi! :-D Ihana kuulla, että meidän sporttaukset pääsevät eri kategoriaan kuin yleissporttaus, jota en itsekään (ylläri ylläri!) jaksa seurata. Urheilu on hauskaa yleensä vain silloin, kun en pidä sitä urheiluna. Tästä syystä tykkään kissa- ja hevosliitännäisten lajien lisäksi vain tanssimisesta tai musiikin tahtiin hölkkäämisestä (= musiikin kuuntelua, ei liikuntaa).

   Poista